Hedelmärahka/salaatti

  • Viestiketjun aloittaja suurperheellinen
  • Ensimmäinen viesti
suurperheellinen
Millä saisi piristettyä tavallista hed.rahkaa,jotain hiukan svengaavampaa kuin ne ikuiset banaani,tölkkihedelmät,omenat,rahka ja kerma?Onko kukaan kokeillut esim.papaijaa tai vastaavaa tai muita reseptejä kokonaan?
 
1 tlk rahkaa (250 g)
n. 2 rkl pehmeää hunajaa
(1-2 tl rypsiöljyä)
(mantelilastuja koristeeksi)

Tämä on se Annumamman ohje.

lisää hunaja rahkan joukkoon. itse en käytä tuota öljyä enkä mantelilastuja. on hyvää ja kevyttäkin, kun ei sitä voi ihan mahdottomasti syödä kerralla. eikä siihen tule kermaa.
 
tässä on muutama rahkaohje ja aina kannattaa koklata ihan omasta päästään kaikenlaisia sekoituksia.

Mustikkarahka

1. Sekoita lasiin kermavaahdolla tai vaniljakastikkeella, sokerilla ja vaniljasokerilla maustettua rahkaa ja vähän jäisiä mustikoita.
2. Koristele esim. mantelilastuilla ja sitruunamelissalla.

Marjarahka

2 dl maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
3 dl marjoja
sokeria maun mukaan

1. Sekoita rahkaan sokeri, marjat.
2. Lopuksi kermavaahto

Eksoottinen hedelmävaahto

1 prk maitorahkaa
1 kananmuna tai 1/2 dl kananmunavalmistetta
2 rkl sokeria
2 dl vispikermaa
3 dl valutettuja säilykehedelmiä
sokeria
vaniljasokeria

1. Vatkaa kananmuna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Vaahdota kerma erikseen.
3. Yhdistä sokeri-munavaahto ja kermavaahto keskenään.
4. Lisää maitorahka vaahtoseoksen joukkoon.
5. Sekoita hyvin valutetut säilykehedelmät rahkavaahtoseokseen.
6. Mausta seos sokerilla ja vaniljasokerilla.

Marjarahka

1 tlk maitorahkaa
½ dl sokeria tai hunajaa
2 tl vanilliinisokeria
250 g marjasekoitusta esim. vadelma-mustikka
1-2 dl kevytmaitoa tai -kermaa

1. Vatkaa maitorahka, sokeri tai hunaja ja vanilliinisokeri tasaiseksi.
2. Lisää survotut marjat ja maito tai kerma.
3. Tarjoa kylmänä.
4. Kostuta valmispiirakkapohja esim. mustikkamehulla tms.
5. Ota marjarahka ja lisää se piirakkapohjaan
6. Laita vaikka pinnalle kokonaisia mustikoita.

Luumurahka
(neljälle)

200 g maitorahkaa
2 dl kuohu- tai vispikermaa
150 g makeutettua luumusosetta tai -marmeladia
1 tl vaniljasokeria
¾ dl sokeria

1. Vaahdota kerma, lisää rahka ja mausta sokereilla.
2. Sekoita luumu joukkoon kevyesti nostellen.
3. Lopputulos on kauniimpi, jos luumu ei ole aivan tasaisesti rahkan joukossa.
4. Annostele jälkiruokamaljoihin tai -kulhoon ja koristele esimerkiksi yrtinoksilla ja/tai punaisilla säilykekirsikoilla.

Vinkki:
Sokerin määrä on makuasia, myös käytetyn luumun makeus kannattaa ottaa huomioon.

Kahvirahka
4 annosta

2 dl kermaa
2 dl rahkaa
0,5 dl sokeria
0,5 dl vahvaa kahvia
2 tl vaniljasokeria

koristeeksi
suklaalastuja

1. Vaahdota kerma kulhossa.
2. Lisää sekaan sokerit ja rahka.
3. Jäädytä kahvi ja sekoita joukkoon.
4. Laita rahka tarjoiluastiaan.
5. Pidä hetki jääkaapissa tai pakastimessa.
6. Koristele juuri ennen tarjoilua.

Pääsiäispasha

100 g voita
3/4 dl sokeria
1 tlk (250 g) maitorahkaa
1 kananmuna
1 dl kermaa
1/2 sitruunan mehu
1-2 tl vanilliinisokeria
1-2 rkl rusinoita
1-2 rkl rouhittuja manteleita
1-2 rkl sukaattia
tai saksittuja coctailkirsikoita

1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää maitorahka, muna, vatkattu ja muut aineet.
3. Sekoita kevyesti.
4. Pane rahkaseos sideharsolla vuorattuun pashamuottiin tai suoratinpaperille vuorattuun suureen kahvisuodattimeen.
5. Jätä lautaselle jääkaappiin vähintään vuorokaudeksi
6. Kumoa kiinteä pasha matalaan tarjoiluastiaan ja tarjoa jälkiruokana tai kahvin kanssa.

Kevytpasha

1 tlk (250 g) maitorahkaa
1 tlk (2 dl) kermaviiliä
1 muna
1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 dl rusinoita tai korintteja
1/2 dl mantelirouhetta
1 dl sukaattia

1. Hienonna rusinat, ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
2. Kaada seos sideharsolla vuorattuun pasha-muottiin tai suodatinpaperilla vuorattuun kahvinsuodattimeen.
3. Pane pinnalle kevyt paino ja alle lautanen.
4. Laita muotti jääkaappiin ja kumoa pasha seuraavana päivänä tarjoiluvatiin.
5. Koristele hedelmillä.

Pääsiäisrahka

2, 5 dl kuohukermaa
170 g vaniljatuorejuustoa
0,5 dl sokeria
250 g rahkaa
1 rkl sitruunanmehua
1 dl rusinoita
1 dl mantelirouhetta
1 appelsiini kuutioituna

1. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto ja sokeri.
2. Sekoita.
3. Lisää muut aineet joukkoon ja anna vetäytyä 1-2 tuntia jääkaapissa

Rommiananas-rahka

1 prk maitorahkaa
2 dl rommia
1 tuore ananas
50 g sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 rkl raastettua appelsiinin kuorta
1 tl kanelia
hiukan neilikkaa
8 kpl liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
koristeluun hedelmiä

1. Sekoita rommi maitorahkaan.
2. Kuori ananas, poista kova keskiosa, hienonna tai soseuta se.
3. Sekoita keskenään sokeri, vaniliini, appelsiininkuori, kaneli, neilikka ja ananassose ja kuumenna kattilassa.
4. Lisää liotetut liivatteet ja yhdistä koko seos rahkaan.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä jäähtyneeseen rahkaseokseen.
6. Annostele seos vedellä huuhdeltuihin maljoihin ja jäähdytä.
7. Koristele hedelmillä.

Karpalo-kinuskirahka
(6 annosta)

2,5 dl Flora Vispiä
250 g maitorahkaa
4 dl karpaloita
3 rkl sokeri
1 dl O'hoj Kinuskikastiketta

1. Vaahdota Flora Vispi.
2. Lisää joukkoon maitorahka.
3. Soseuta karpalot (säästä muutama marja koristeluun).
4. Mausta sokerilla.
5. Yhdistä marjasose ja vaahto.
6. Annostele rahka laseihin ja jaa Ohoj kinuskikastike rahkan pinnalle.
7. Koristele kokonaisilla karpaloilla.
8. Halutessasi voit korvata karpalot vadelmilla.

Mariannerahka

2,5 dl Creme Vispiä
0,5 dl sokeria
250 g maitorahkaa
1 pussi Marianne- karkkeja

1. Vatkaa Creme Vispi ja sokeri vaahdoksi ja sekoita rahka joukkoon.
2. Rouhi Marianne karkit esim. monitoimikoneessa ja lisää vaahtoon.
3. Annostele rahka jälkiruokamaljoihin.
4. Koristele halutessasi nonparelleilla tai suklaarouheella.

Mangorahka

1 tlk maitorahkaa
1 dl maitoa
1-2 mangoa
sokeria
1-2 tl vanilliinisokeria
2 rkl sitruunamehua

1. Kuutioi halkaistut mangot.
2. Sekoita mangokuutiot ja maito rahkaan.
3. Mausta sokerilla ja sitruunamehulla.
4. Koristele mangokuutioilla tai suklaarouheella.

 

Yhteistyössä