hei!kertoisitko miten toinen synnytyksesi eteni!

  • Viestiketjun aloittaja äiti
  • Ensimmäinen viesti
Toinen synnytys eteni tosi vauhdikkaasti. Supistukset alkoivat n. klo 6 aamulla ja seiskan pintään menivät lapsivedet --> supparien väli tiheni 2-3 minuuttiin. Yhdeksältä olin täydet 10 cm auki ja onneksi sairaalassa :xmas:

Ensimmäisen synnytyksen ponnistusvaihe kesti reilun tunnin ja koko urakka 12,5 tuntia.
 
vieras
Eka synnytys kesti 18,5h ja ponnistusvaihe 54 min, toinen kesti 4,5h ja ponnistusvaihe 27 min.

Lähdin, kun en pystynyt enää kotona olemaan =) Meiltä on n. puolen tunnin ajomatka sairaalaan.
 
Sone
Eka synnytys n.12h ja ponnistus 20min. Toinen synnytys n.13h ja ponnistus 9min. Eipä tuo toinen ollut yhtään nopeempi, vaikka paljon puhutaan et tokassa ei mee nii kauaa. Ja supistukset oli paljon ärhäkämpiä :eek: Mut eipä jääny pahaa mieltä kummastakaan koitoksesta :D
 
Eka synnytys kokonaisuudessaan 6,5tuntia, ponnistusvaihe 50min :|
Toka synnytys kaiken kaikkiaan 2,5 tuntia, ponnistuvaihe 20min

Ja niin, tokasta lähdin sairaalaan kun mies ja esikoista hoitamaan tulleet isovanhemmat pakottivat mut lähtemään. Muuten en olisi tajunnut ennä ja lapsi olisi varmaan syntynyt kotona. Sairaalassa ehdin olla puol tuntia ennen kun vauva oli maailmassa..
 
Eka synnytys kesti 3,5tuntia ponnistus 30min ja kotona meni vedet.Tokasta alkoi supistukset yhdeltä yöllä ja en meinannut osata lähteä ajoissa ja matkalla kivut olivatkin jo karmeat.sairaalassa olimme klo 3.30 ja tyttö syntyi klo 4.45, ponnistusvaihe 10 min.
 
Eka kesti melkein 10,5h ja ponnistus 1h20min. Epiduraali meni persiilleen ja oli kyllä melko hirvittävää touhua. Oli käynnistetty.

Toisella kertaa synnytys alkoi itsestään, ja ekasta supistuksesta kesti 2,5h kun vauva oli ulkona n.4minuutin ponnistuksella (tai lähinnä yhdellä ponnistuksella ja kovalla pidättelyllä..).

Sattui vieläkin enemmän, mitä ensimmäinen, kun 2h kärvisteltyäni olin vasta 4cm auki ja tosiaan sitten 30min myöhemmin vauva oli jo ulkona. Avautuminen tapahtui todella nopeasti ja kipeästi kun ei mitään epiduraalejakaan ehditty laittaa, kun lääkäri ei ehtinyt paikalle.

Mutta, kipu helpotti sitten myös nopeasti ja todella paljon mielummin ottaisin toisen tuollaisen nopean rytkäytyksen (helpompi kestää, vaikka kipu oli kovempi, mutta aika niin paljon lyhempi) jos vielä synnytyshommiin joutuisin.
 
Tokalla kertaa heräsin hyvin nukutun yön jälkeen joskus 5.30 supistukseen. Sitten piitkän ajan päästä tuli toinen. Pari tuntia oltiin kotona kunnes lähdettiin sairaalaan. Siellä sit kerettiin pari tuntia olla kun poika jo synty =)
Helppo oli.
 
tuntia ennen sairaalaan lähtöä supisteli hieman,päästiin sairaalaan olin jo sen 4cm auki...kului 5min ja lähettiin saliin ku oli täydet 10cm.....puolen tunnin päästä oli esikko sylissä :heart:

2 tuntia ennen sairaalaan lähtöä oli öööö ripulin tunnetta alavatsassa,päästiin sairaalaan ja sain luvan ponnistaa samantien jo ennen salia,15min ja kuopus syntyi.. :heart:

huom,vaikka tuo nyt kuulosti kivuttomalta,ni se kyllä sattuu ihan saatanasti siinä vaiheessa ku piti punnertaa...
 

Yhteistyössä