Heikko kitinänsietokyky

Miten saisi itseä kehitettyä kitinän sietämisessä? Typylle tulee hampaita ja motoristen taitojen harjoitteleminen vaivaa myös joten mekkalaa riittää meidän talossa ;)
Joskus tuntuu että ei jaksa enää yhtäkään kitinäkohtausta :x Miten te muut äidit olette pitänyt hermonne kasassa? Itse koen olevani melkoisen lyhythermoinen ja usein ottaa koville. Löytyykö muitaheikkohermoisia?
T: hermoheikko söpöliinin äiti :heart:
 
tuttu tunne =) jotenkin sitä vaan jaksaa ne kitinät ja kätinät,toisinaan paremmin ja toisinaan huonommin.laskee vaan kymmeneen =) meillä sitä kitinää on joka ilta ja päivä taas auringon paistetta
 
Minulla taitaa olla samaa ongelmaa tuossa sietopuolessa. Toisinaan tuntuu, että vauva ei tee muuta, kun kitisee, viimeksi tänään... Väsyneenä ei tahdo jaksaa ja usein vauvan reaktiona suoraa huutoa. Meillä on meininki tosin muuttunut aika vaikeaksi, kun vauva ei enää nuku päivisin eikä öisin. Kaiket illat menee jatkuvasti heräillessä, öisin herää noin tunnin välein. Päiväunet ovat entisen kolmen sikeän unitunnit sijasta tunnin tai puoli. Jos yhtään pidempään, on käytävä n. puolen tunnin välein uudestaan nukuttamassa. Aika kamalaa! Huomenna on onneksi neuvola, saavat katsoa korvat, ettei vaan ole tulehdusta. Vauva nyt 5 kk, uusia asioitahan siellä kovasti tapahtuu, toivottavasti pian helpottaa. Koville ottaa tällä hetkellä!!
 
Meillä oireiltiin ensimmäistä hammasta kuukauden päivät. Mitään ei suussa tuntunut mutta ien oli turvoksissa, josta päättelin että hampaita on tulossa. Typy laittoi kokoajan jotakin suuhunsa ja käsien syöminen oli jatkuvaa. Purulelulla hankasi ikeniä joskus rajustikin. Usein parahti itkuun kovia leluja maistellessaan. Kun hammas loppujen lopuksi puhkesi oli vatsa löysänä muutaman päivän ja kikukku oli huipussaan.
 
Kitinää jaksaa vaihtelevasti riippuen päivästä. Yleensä jos meillä kitistään niin sitten kitistään koko päivä. Hampaitakin tuo on tehnyt jo ainakin 4kuukautta, tai kaikki kitinät menneet hampaiden piikkin joita ei tosin vieläkään näy :) Jos hermot meinaa mennä, heitän lapsen rattaisiin ja lähdetään lenkille, ulkona ei meidän tyttö ikinä kitise. Pitäs vaan muistaa ettei ne tahallaan rutise, kaipa joku kolotus, väsy tai mikä milloinkin vaivaa.
 
Täällä kans yks, joka ei jaksa kitinää kuunnella :( Ollut aika helppo vauva eikä juuri turhia kitise, mutta sitten kun ei jaksais sitä vähääkään kitinää kuunnella. No sitten lähdetään just ulos tai isukki hoitaa :)
 
:) Hyvä oli huomata tämä ketju ja huomata, että muitakin "heikkohermoisia" on kuin minä! Joskus kun tuntuu, ettei hermot kestä millään minkäänlaista kitkuamista, vaikka meilläkin tosiaan muksu kitisee yllättävän vähän. Muuta keinoa en ole keksinyt kuin koittaa hengittää rauhallisesti syvään muutaman kerran ja rauhoittaa itsensä. Meillä kun usein ne kitinät tulee rattaissa ulkona (kun ei suostu niissä oikein nukkumaan ja kuitenkin on väsähtänyt) niin siinä on välillä äidillä ahdistus huipussaan kun tyttö kitisee rattaissa ja kotiin on matkaa 2 km...

Kai tuo kitinän ahdistavuus on ihan evolutiivinen asia eli lapsen kitinä tarkoittaa lapsen pahaa oloa, johon äidin luonnollisesti pitäisi vastata heti. Siksi kai se tuntuu niin ahdistavalta, koska jos se ei tuntuisi, niin äidit eivät niin helposti reagoisi lapsen pahaan oloon.
 
kiva huomata että on muitakin :)
mulla on toisinaan tosi lyhyt pinna enkä jaksais yhtään kitinää! :/
tulee simmonen olo et on ihan paska äiti kun ei ymmärrä mikä toista harmittaa.koittaa siinä sitten vaan arvuutella että hampaita,nälkää,väsy tai seurankipee..hmm..ei se äitinä olo aina oo niin helppoo :heart:
jaksamisia kanssaihmisille! :hug:
 
Lapsettomuushoidot takana, joten kitinänsieto on korkeampi kuin teillä muilla, luulisin. Vai?

Toivottavasti hermonne kestävät ettekä ole niitä hirveitä äitejä joita näkee kaupungilla, jotka kiristelevät hampaita tai repivät lasta kädestä jne... :(

Tsemppiä vain kaikille :hug:
 
En usko että kukaan täällä on mikään hirviöäiti. Minusta on ihan luonnollista että välillä hermostuttaa etenkin jos on itse väsynyt ja miettii onko lapsella kaikki kunnossa kun kitisee koko ajan.
Meillä tyttö kitisi (ei itkua eikä huutoa vaan sellaista tyytymätöntä narinaa) parin kuukauden ajan tosi paljon eikä missään ollut hyvä, ei sylissä eikä lattialla vaikka kovasti siinä koitimme viihdyttää ja olla välillä myös viihdyttämättä ;). Se oli tosi rankkaa, kun koitti tehdä kaikkensa että toisella olisi ollut hyvä olla. Hetken saattoi olla unien jälkeen tyytyväinen, mutta sitten se alkoi eikä siinä tosiaan auttanut mikään. Eikä siinä auttanut kuin tehdä vaan minkä pystyi, eli leikittää, sylitellä.. Niin, siihen vauva tyyntyi kun kanniskelin ympäri kämppää ja esittelin tavaroita, siliteltiin kissaa, katseltiin ikkunasta.. Mutta ei sitäkään voinut kauan tehdä kun kädet alkoivat väsyä kun oli jo aika painava ;) Silloin tällöin tehtiin myös niin että lähdettiin kauppakeskukseen kiertelemään ja siellä oli niin paljon katseltavaa että oli tyytyväinen!
Mutta kaikki kitinät loppui saman tien kun oppi kierimään napansa ympäri, oppi liikkumaan eteenpäin kierimällä ja lopulta ryömien ja nyt ei jouda kitisemään kun on niin paljon katseltavaa ja tutkittavaa! Ja on melkein aina hyvällä tuulella ja naureskelee iloisesti! Eli ihan huomattava ero tuohon kitinävaiheeseen!!
Kyllä se voi olla tosi rankkaa, ja kaikki vauvathan ovat erilaisia, toiset rauhallisempia ja toiset tempperamenttisia. Kannattaa vaan järjestää itsellekin joskus vähän aikaa jos mahdollista, vaikka tunnin kävelylenkki tai kauppareissu yksin, niin jaksaa taas paremmin. Tsemppiä, kyllä se kohta helpottaa kun lähtee liikkeelle!! :hug:
 

Yhteistyössä