Heinähiput 2006

  • Viestiketjun aloittaja Pupu Tupuna
  • Ensimmäinen viesti
Sinttu http://www.naperopuoti.com/product_info.php/products_id/717 linkkivinkki, josta löydät sen syöttiksen. Me ollaan tykätty nyt kotona koekäytössä. Reissuun lähdetään tulevana viikonloppuna niin sit äkee miten toimii "käytännössä" matkalla..

Mites teillä muilla, heräilläänkö yön aikana ja montako kertaa?
Meillä herätään miljoona kertaa yössä nykyisin. Kolmas viikko kun poika herää vähintään 3 kertaa yössä, jos ei useamminkin. Kauhean levotonta meininkiä. Milloin vaihdellaan vaippaa, milloin annetaan tisua.. Joskus riittää pelkkä tutti.


Heili
 
Täällä sataa taas eikä päästä ulos. Tylsää!

Meillä tyttö ei ole heränny yöllä sen jälkeen kun täytti 2kk ja sitäkin ennen vain kerran yössä. Oon päässy siis sen puolesta aika helpolla.

Tänään annoin maistaa ensimmäistä kertaa hieman viiliä ja kyllä tuntui tykkäävän kun oli ensin hieman irvistänyt. =) Toivon,ettei tulis masu kipeäksi.

Eipä tässä muuta. Mukavaa alkuviikkoa.
 
Fiona71 harmaana
Meillä hippunen herää yleensä yön aikana kerran tai kaksi. Pullollisen juo maitoa joskus viiden maissa.
Yleensä jos heräilee, se tapahtuu alkuyöstä, kun en ole itse vielä nukkumassa. Severi nukkuu siis vieressä ja on levottomampi kun kukaan ei ole vieressä. Jos näkee, että toinen makaa vieressä, yleensä ilman mutinoita pötkähtää takaisin maate :)

Räkätautia on edelleen :snotty:

Eipä mitään kummempaa. Kävely sujuu jo mainiosti, ei pahemmin enää konttaile.
Hampaita on jo 8, tosin neljä niistä vielä pieniä nököjä :D
:wave:
 
Heippa!

Kaikki ookoo täälläpäin. Ei ole jaksanut tänne kirjoitella, mutta lukasen aina silloin tällöin läpi teidän tuttujen kuulmiset. Kerhossa en ole käynytkään taas vähään aikaan, ei muka jaksa hakea ja kirjautua...

Jassoo, siellä muut hippuset jo kävelevät kovasti! Meillä neiti ryömii miljoonaa ja nousee polviseisontaan tukea vasten. Istuminen ei kiinnosta eikä suju vielä täysin ilman kaatumisia. Syödään hyvällä halulla ruuat ja puurot ja rintamaitoa otetaan ilta- ja yöpainotteisesti etenkin. Kasvu tai siis painonkehitys on aika huonoa :( 150g vain tullut kk taas. Kontrolli ens kuussa. Pituus oli 73,5cm ja paino 8550g. Saa nähdä pysähtyykö kasvu kokonaan. Kyllä jotain allergiota on taustalla.

Jakselkaa!
 
Heippa kaikki! :wave:

Pitkä aika vierähtänyt viime kerrasta. Oltiin viikko mun vanhemmilla ja sen jälkeen mies on puurtanut yöt päivät koulutehtävänsä kimpussa ja näin ollen ominut koneen täysin itelleen. Tänään on esitelmän palautus, joten enköhän taas ehdi ja pääse mäkin koneelle :D

Ihanan keväinen ilma täällä PK-seudulla B) Tein pienen aamusiivon esikoisen tarhaan viennin jälkeen. Tunnin päästä haen pojan taas kotiin.

Meillä Joelilla on 4 hammasta, mutta sekä alas että ylös on puhkeamassa uusia. Onneksi meillä ei nuo hampaat vaikuta mielialaan ollenkaan.
Kontataan täysillä ja noustaan jo tukea vasten ja nyt parina viime päivänä Jolen on ottanut askelia tuen varassa.
Kaikki laatikot ym revitään auki ja koriste-esineet kiinnostavat kovin. Meillä onkin kaikki kirjahyllyssäkin työnnetty hyllyjen takaosaan, ettei Kääpiö Pitkäkäsi pääse niihin käsiksi =) Rikki on kuitenkin mennyt jo yksi lasinen pöytälamppu, patsas ja pari koristekahvikuppia (korva irronnut). Esikoinen taas ei ikinä koskenut mihinkään eikä mitään tavaroita tarvinnut siirrellä. Niin, ja kylppäsin lattiakaivo on se kaikkein mieluisin paikka tonkia...Joel on heti passissa, jos kylppärin ovi jää vähänkin vahingossa raolleen.

Meillä tehdään talon edustalla jotain laatoitustöitä ja kiva, kun pikkukaivuri alkaa klo 7 aamulla paukuttaa ja mölistä makkarin ikkunan alla :kieh: Kolme viikkoa pitää kestää sitä.

Onko teillä muilla mitään vappusuunnitelmia?


Kirjoittelemisiin! :wave:
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 24.04.2007 klo 08:15 fridakahlo kirjoitti:
Heippa!

Kaikki ookoo täälläpäin. Ei ole jaksanut tänne kirjoitella, mutta lukasen aina silloin tällöin läpi teidän tuttujen kuulmiset. Kerhossa en ole käynytkään taas vähään aikaan, ei muka jaksa hakea ja kirjautua...

Jassoo, siellä muut hippuset jo kävelevät kovasti! Meillä neiti ryömii miljoonaa ja nousee polviseisontaan tukea vasten. Istuminen ei kiinnosta eikä suju vielä täysin ilman kaatumisia. Syödään hyvällä halulla ruuat ja puurot ja rintamaitoa otetaan ilta- ja yöpainotteisesti etenkin. Kasvu tai siis painonkehitys on aika huonoa :( 150g vain tullut kk taas. Kontrolli ens kuussa. Pituus oli 73,5cm ja paino 8550g. Saa nähdä pysähtyykö kasvu kokonaan. Kyllä jotain allergiota on taustalla.

Jakselkaa!
Pakko kysyä, että onko teillä "valitettu" tuosta tytön painosta? Musta ihan ok. Meillä Joel oli pari vkoa sitten 9640g ja jotain vajaa 74 cm ja 200g oli tullut painoa viime kerrasta ja se oli 7. helmikuuta. Meillä poika on syntymästään asti ollut iso, mutta musta tuo teidän paino kuulostaa ihan hyvältä. Tutulla on tyttö, joka täytti just vuoden ja käyttää 68cm vaatteita ja painaakin varmaan alle 8kg.
 
Moikka!

ja terveisiä Tukholmasta, nyt on taas kannatettu putiikkeja sielläkin ja saatu rakkulat jalkoihin... mutta kivaa oli! :wave:
Oli vaan kurja paluu arkeen,kun hampaita vihloksi ja aloin tutkimaan kunnolla eilen illalla. Sieltäpä löytyikin sitten 1 tosi iso reikä ja 2 pienempää viereisessä hampaassa. Ja ongelmalliseksi asian tekee se,että kyseessä on maitohampaat... mä olen tällanen babyface että mulla on suussa edelleen 5maitohammasta,joiden tilalle ei ole edes tulossa pysyviä. Eli näillä pitäs elellä ja nastoittaa jossain vaiheessa. Nyt vaan jomottaa sillain pienesti koko ajan ja sain ajan vasta reilun viikon päähän. :/

Mutta muuten matka tosiaan meni suht kivasti, hirvee ikävä vaivasi ihan koko ajan. Meidän tyttö purskahti vielä itkuun saattaessaan miut linja-autolle ja hirvee syyllisyys sitten painoi koko linkkamatkan. :ashamed: Mutta hyvin pärjäs isukki lasten kanssa, hippunen oli juonu pullosta hyvin ja nukkunu upeesti. Heili Tällä hetkellä *koputtaa puuta ja äkkiä* meillä nukutaan hyvin, yöunet n. 21.30-05.00 sitten tissutus ja vielä unta päähän. n. puoli seiskalta herra kyllä jo vaatii nousua eikä suostu enää sänkyyn jäämään. Mutta ekat 8,5kk oli ihan yhtä valvomista. :x sellasessa sumussa tässä on kuljettukin. :/

Mutta nyt lopettelemaan, pieni on päikkäreillä ja pitäs mennä pyykit laittamaan. Inhottaa vaan tää hammasjuttu..


Pupu ja Eemu

ps. fridakahloko se kyseli mitoista jotakin.. meillä oli ihan samoja mittoja eikä sanottu mitään. Viime tarkastuksessa tosin painoi poika nyt 9,3kg mutta edellisissä mittauksissa oli juuri tuota luokkaa ja pituuskin sama. Pituutta ei meillä saatu lisää nyt kahteen kk,onko se muka pysähtynyt?? :whistle:
 
Moi

Pupu kiva kun reissu meni ikävää lukuunottamatta hyvin..voin uskoa et ikävä oli kova kun musta tuntuu et jos oon kotoa muutaman tunnin pois niin ihan riennän kotiin...teitkö hyviä ostoksia?

Typy leikkii lattialla isoveljen Postipate autolla ...vähän kiinnostaa kovasti..tänään kaivelin ekat legot neidin suusta pois..hitsi kun tota pikkuasälää löytyy vaikka kuinka on yrittänyt kerätä niitä pois...

pihahommia kovasti tehty , puolessa välissä toukokuuta tulossa iso kasvi/puu kuorma ja istutuspaikat pitäis olla valmiina...sais ne maahan ennenkuin reissuun lähdetään....tosi ihana vaan kun ilmat nyt hyvä , vierähtää monta tuntia ulkoa ettei huomaakaan, sisällä vaan jää kaikki tekemättä..

mut nyt teen keittoon..

moi
 
Hej!

Ei ole haukkuja saatu huonosta painonkehityksestä, mutta itseä alkaa huolettamaan. Edellinen vauvamme kasvoi pelkällä rintamaidolla ekan vuoden ja oli painavampi kuin tämä hippunen. Hän on kyllä oikeasti laihan näköinen, ei nyt sairaan, mutta vauva sais olla pyöreä mielellään. On vielä pitkäkin niin korostuu laihuus...

Verikoe allergiaepäilyjen takia otettiin tänään. Aivan järkyttävää, kaivoivat vaikka kuinka kauan kyynärtaivetta :'( vasta yhdistelmä 2. käsi ja 2.piikkitäti onnistui. 3v isosisko oli mukana ja hänkin pienen puolesta suruissaan. Emlat oli kyllä eli kipeetä ei pitänyt ottaa pahasti, mutta paikallaan pidettiin väkisin kauan. Huomenna lääkärille sitten.

Lämmin päivä tänään, paitsi nyt alkoi tuulemaan enemmän. jaa pitänee lähteä porukalla 5v tytön futistreeneihin (mies vasta tulossa työmatkalta). Se on moro!

 
Tervehdys!

Ihanan aurinkoista taas B)

Tänään oli ekä päivä, kun esikoinen ei itkenyt mun perään päivikseen jättäessä. On ihan erilainen olo itelläänkin, kun ei tullut jätettyä itkevää lasta sinne, vaikka ei poika kauan perääni oo itkenyt...muutamia minuutteja ja sitten lähtenyt leikkimään. Silti oli jotenkin kamala syyllisyydentunne ja ekoina päivinä meinasi multakin päästä itku sieltä lähtiessä :'(

Musta tuo on ihan normaalia, ettei paino kamalasti tässä iässä (siis nöitten heinähippujen iässä) nouse, kun kuitenkin liikkuvat tosi paljon. Ja jos lapsi syö ihan hyvin, niin ei huolta. Jotkut vaan on ruumiinrakenteeltaan hoikkia ja pitkiä. Meillä molemmat olleet tanakoita, mutta nyt esikoinen on hoikka, mutta tosi jäntevä ja Joelkin duht hoikka, mitä vauvana ei todellakaan ollut (nyt ei löydy enää vauvamakkaroita Joelilta =)) Mutta toki on hyvä seurata sitä painonnousua, jos se kerran huolettaa...Toivotaan, ettei taustalta löydy allergioita tms.

Jaahas, pitää lähteä ruokkimaan nappulaa...inisee siihen malliin...Heipat!
:wave:
 
Meillä tais se imetys nyt sitten alkaa hiipua tosissaan :'( Poika ei yksinkertaisesti ole päivisin enää kiinnostunut ollenkaan rinnalle,kampeaa vain ylös! Hirmu jano hällä on ollu,ja pullosta syö loistavasti. On kyllä auttanut öitä kovasti.

Itellä nää hampaat alkaa todella vaivata, mä pesen joka syönnin jälkeen ne ja pureksin ksylitolia välillä,silti viiltelee ja vähän jomottaa. :( Ihan tuntuu,niin kuin ne reiät kasvais päivässä jo aivan tolkuttomasti. harvemmin näin odotan hammaslääkäriä, sattuu se aika vaan just samalle päivälle kun mies lähtee sinne reissulle...
 
Olipa taas rasismikeskustelua tuolla Mitäs Nyt?-puolella =) Kiva seurata ihmisten ennakkoluuloisia ajatuksia ja käsityksiä sekä yleistyksiä työtä tekevän ja opiskelevan ulkomaalaisen miehen vaimona :)

Meillä on Joel nyt viikon juonut Hyla-maitoa, eli korviketta ei meille enää osteta.Pikkuhiljaa pitää alkaa sekoittaa sitä tavallisen maidon kanssa. Tuo tav.maito pisti mahan hiukka löysäksi, joten siksi nyt juodaan tuota Hyla-versiota. Sama juttu oli muinoin esikoisen kanssa.

On muuten kamala tuuli alkanut ulkona, vaikka ihan suht lämmintä täällä yhä on. Pyykkikoneen laitin just pyörimään, vaatteet ainakin kuivuu ulkosalla nopsaan.

Pakko kysyä, että mitä porukat syö vappuna? Tekis mieli jtn hyvää, mutta pää käy tyhjää eikä intoa riittä seikkailemaan ruokasivustoilla.
 
Heippa,

meillä kävi tänään ostaja viemässä nuo hippusen yhdistelmävaunut pois... unohdin tietysti osan hilppeistä,joten ei auta muu kuin käydä viemässä. :whistle: Olin laskenut,että tilaamamme Emmaljungan Scooterit ehtivät varpilla tulemaan,mutta tilaus on jo 3viikkoa myöhässä emmekä saaneet vieläkään rattaita tilalle :eek: :eek: :eek: Sama juttu koko Suomessa, tehtaalla eivät ehdi tehdä tätä tahtia rattaita!!

Nyt siis hippu nukkuu vuoden -97 matkarattaissaan... olis meil uudemmatkin,mutta ne on tosi pikkuiset joten noi Gracot on paremmat päikkäreillä. Hirveä tuuli vaan ja niiiiiin kylmää taas. :( Eikö se lämmin kevät nyt tuukaan :'(


Estu, meillä varmaan paistetaan joku köntti leivarissa tai tehdään grillivartaita.. vasta tilasin uuden grillin netanttilasta,ei ole vielä siis grilliäkään. Käytiin eilen ostamassa 3 tuijaa tohon etupihalle ja samalla sellanen ranskalaistyylinen valkoinen pihakalustesarja saunan terassille. Nyt vaan on niin kylmä,että jää vielä autotalliin.


Hyvää viikonloppua :wave:
 
Pupu T, oikeinko ison sähkögrillin tilasit? =)
Mä tilasin mun vanhemmille NetAnttilasta sen Lucifer (?)-grillin niitten patiolle. Siinä voi polttaa myös puita, niin ajattelin, että siinä vois viileämpinä kesäiltoina lämmitellä =) Tosin se on niitten aikainen joululahja. Jotain pientä ostan vielä päälle jouluksi.

Täälläkin on tosi viilee...Muuten ois kiva ilma, mut kamala puhuri! Ihan oikein korviin otti, kun olin poikien kanssa kävelyllä. Ois pitänyt olla pipo päässä itelläänkin.

Me varmaan vappuna syödään vartaita, fetasalaattia ja jotin muuta, mistä ei vielä tietoa. Esikoiselle höyrytettyjä nakkeja lisäksi. Perunasalaatinkin vois ehkä tehdä, jos jaksaa.

Hyvää vkl myös täältä!
 
Estu, tiiäkkö mie taisin tilata just samanlaisen!! :D Just sellasen,missä voi puitakin polttaa tai sit hiiliä. Me ollaan vannoutuneita grilliruuan ystäviä ja nimenomaan puu-tai hiilihiilloksella paistetun ruuan.. Sähkögrilli meil oli joskus partsilla,mutta se oli sellanen halpamalli,joka ei jaksanu oikein mitään muuta ku lämmittää nakit hikisiksi :LOL:

Ihana lahjaidea muuten :heart:

Nyt kun mies istutti noi tuijat etupihalle,niin alkaa näyttää edes joltain piha.. meillä on siis muuten vielä ihan mulloksella ja takapihalla vielä iso törmä,mikä pitää kaivurilla tasoittaa. Multaa pitää vähän viel tilata ja naapuri lainaa jotain jyrää,millä saa tasattua maata,on sit tasasempi nurmi. Hope so.. :)

Laitoitteko simaa ite vai tykkäättekö juoda edes? myö vaan pullo ostettiin ja pari alkoholitonta siideripulloa. Kuohuviini odottaa edelleen korkkaamista, mies osti sen äitienpäivänä 2005 muistaakseni ja vielä se pyörii nurkissa :whistle:
 
Moi kaikille tännekin...

Hassua että täällä tuntuu samat vaan immeiset kirjoittavan ja tuolla kerhon puolella eri samat. Savon suunnalla kylmä vappu tulossa, jää siis grillaukset väliin.

Joko te annatte siis tavallista maitoa hippusille? tai hylaa? Mä jotenkin jumahtanut korvikkeen ostoon kun tuosta imetyksestä ei vielä kovin pitkä aika :ashamed:

Täytyy mennä pakkailee :wave: hauskaa vappua!
 

Yhteistyössä