****HEINÄKUISET HEINÄKUUSSA Vol.2****

onpas pinossa hiljasta..vauva uutisia odotellaan ainakin LEAL :ilta :heart:
pakko käydä joka päivä tätä lukemassa,tästä on muodostunut tapa näiden 9kuukauden aikana :)

jaksuja kaikille :flower: ja tsemppiä myös synnytyksiin!!

babjuska+minimies 1vko2pvä
 
Täällä ollaan vielä! |O
Ja nyt alkaa oikeasti ottaa nuppiin! Niin kuvittelin että ei mulle tule paineita, tulee kun tulee, ei haittaa vaikka menis yli ym. Mutta hitot! En jaksais enää yhtään odottaa!!
Ja varsinkin kun kaikki soittelee ja kyselee että joko joko? No eipä varmaan vielä jos puhelimeen vastaan!
Minkä minä sille mahdan että ei vauva halua vielä syntyä? Ei kai se minun päätöksessä ole? Jos olisi niin johan tässä olisi melkein kk ikäinen vauva sylissä!

Anteeksi purkaus mutta tympii! Ja täällä varmaan usealla on aika samat fiilikset niin ei kukaan katso hulluksi. :LOL:

Nojoo, jatketaan myöhemmin, tuleva mummi on tulossa päiväkahville ja ahdistelemaan vauva kysymyksillä. |O :D

Tinnaa & Onni rv40+4 :heart:
 
Onnittelut taas kaikille vauvaantuneille :flower:
ja suuret tsempitykset vielä odottaville :hug: enää ei voi kellään mennä kovin kauan:)

meillä vauva arki sujuu mallikkaasti, tosin poika on mahdottoman virkeä ja kova syömään:) uskomus siitä että pienet vauvat nukkuu paljon ei ainakaan meillä päde, poju jaksaa tapittaa suurilla silmillä maailmaa eikä malta millään nukahtaa:) mutta onneksi on hyväntuulinen eikä juurikaan itke niin jaksaa valvoa sen kanssa. eilen käytiin neuvolassa ja kovasti kehuttiin poikaa ( äiti on niin ylpeä:) ) kasvanutkin oli komeasti:

painoa oli 3620g ( 3420g)
pituutta 52,7 cm (50cm)

aika hyvin 11 päivässä:)
 
Lapsivedet siis "hulvahtivat" su aamuna, vettä tuli niin runsaasti ettei tarvinnut arvailla mistä on kyse. Soittelin jonkun tovin kuluttua synnärille, missä kertoivat että ruuhkaista on ja kotona sopii odotella supistuksia, 12h vesien menosta vasta otetaan sisälle, jos ei ala supistella.
Touhuilin kotitöitä, pakkailin sairaalakamoja ja rauhoittelin jännittävää miestä, joka olisi heti halunnut startata auton :D Kävin vielä esikoisen kanssa puistossa ja kävelemässä mäkiä ja portaita edestakaisin, miesparan kauhuksi. Iltapäivällä vietiin esikko hoitoon ja alkuillasta suunnattiin synnärille. Koska ei supistellut vieläkään, jäin osastolle yöksi.
Yöllä alkoi supistella, epäsäännöllisesti mutta välillä kivuliaastikin, selvästi synnytyssupistuksia koska tuntuivat selässä. Aamukierron aikaan, vähän ennen kahdeksaa, supistelikin jo sen verran kivuliaasti että kipulääkitys alkoi houkuttaa. Lääkäri totesi synnytyksen käynnistyneen ja sain siirron synnytysosastolle. Soitin miehelle että alkaa tulla. Pelkästä ilokaasusta ei tällä kertaa ollut paljon apua, supistukset olivat paljon rajumpia kuin ensimmäisessä synnytyksessäni. Sain epiduraalin, jonka laittaminen ei ollut ihan ongelmatonta selkävaivojeni takia, mutta tehosi ihanasti. Oman arvioni mukaan tunnin ajan puudutus tehosi kuin unelma, sain levätä. Passitin miehen aamupalalle ja melko pian hänen palattuaan alkoivat kivut jälleen tuntua kovempina. Pari supistusta puhisin ilokaasumaskin kera, ennenkuin tajusin kovenevien kipujen johtuvan ponnistamisen tarpeesta. Kutsuin kätilön paikalle, joka totesi kohdunsuun olevan täysin auki (vaikka hieman reunaa? jäljellä ) ja sain luvan alkaa ponnistella omaan tahtiin. Synnytin toiveeni mukaan polvillaan sängyn reunaan nojaillen ja ilokaasua kiskoen. Sain maskinkin jossain vaiheessa repäistyä irti letkusta :D Ponnistusvaihe oli tavallaan todella "voimaannuttava" vaihe; oli helpottavaa ponnistaa supistuksen tullessa ja ihanaa vetää välissä henkeä. Aivan loppuvaiheessa, pään ollessa syntymässä alkoi usko vähän horjua "poltteen" ollessa niin hurja, mutta kätilön ihanalla kannustuksella ja miehen tuella selvisin. Myös hartioiden auttaminen ulos sattui aika lailla, mutta kliseisesti kivut unohtuivat sillä hetkellä kun lapsi oli ulkona! Ei tarvittu epparia, pienen pieni repeämä tikattiin kolmella tikillä. Palautuminen synnytyksestä ollut todella nopeaa!
Iso plussa NKL:lle, synnytyksen hoito oli ihanan äiti/vauvamyönteistä, synnytyksen jälkeen köllöttelimme pitkän tovin vauvan kanssa ennen pesuja ja punnituksia. Todella kiireetön fiilis, vaikka todella ruuhkaista sairaalassa olikin.

Onnea jakaantuneille ja jaksamisia odottajille!

Puddin ja Prinsessa 11vrk
 
Meille syntyi 23.7 klo: 1.58 ihana POIKA! :heart: Kokoa hällä oli 3300g (ultran arvio meni täysin nappiin :D ) ja 49cm.
Synnytys kesti 1h44min, eli aikas rytinää :snotty: Suppareita aloin katsomaan kellosta klo: 22.45 ja niitä tuli 2-5min välein mutta ei mitään kovin kipeitä.. Sisätutkimuksen jälkeen supparit koveni heti lähes sietämättömäksi ja lähdettiinkin pikaisesti saliin, mies ehti olla kolme varttia sairaalassa kunnes poika syntyi :D

Mulla nyt vähän mieli maassa kun piti päästä eilen kotiin ja viimeistään tänään, mutta venyykin taas huomiseen :'( Vauvan sokeritb pitää saada ylemmäs, hän syö kyllä hyvin, mutta mulla ei maito ilmeisesti noussut ihan vielä tarpeeksi.

Tulen kertoilemaan tarkempia juttuja kunhan ehdin/jaksan =)

LEAL & "Torsti" 2vrk :heart:
 
Juu eipä meitä montaa tääl enää roiku ilman vauvaa :) Onnea ainakin Leal, muitakin varmaan oli jo synnyttänyt taas, siis kaikille :flower:

Eilen neuvolakäynti pikkasen venähti, terkkarin sijainen ei saanut vauvan sykettä kuuluviin, vaikka ainakin vartti kokeiltiin, ja mä vaihtelin asentoa jne. Mä kuitenkin tunsin liikettä, et oli pikkasen höhhelö olo lähtee sit äippäpolille näytille.. Oli kuitenkin ihan kiva käydä tarkistuttamas asia, kun aloin sit tietty epäilee itteänikin jo, et tunsinko mä mitään. Vauva on ollu jo niin kauan rauhottunut, et eipä oo tullut niitä liikeitä kauheesti seurailtua.. Mut käyrillä saatiin sit heti hyvät sykkeet, ja ultrassa kaikki oli kans ihan jees. Ainoo vaan, et vauvan painoarvio oli edelleen 3,8 kiloa, niinko reilu kaks viikkoa sitten oli kans, et sen takii joudun taas sit ens pe kontrolliin, eikä oo kyse käynnistyksestä edes.. Ketuttaa kyl moinen rahastus, tietty vauvan terveys on ihan pääasia, mut joudun sit joka tapaukses menee sit taas maanantaina kun ollaan menty 10 pvää yli, ja jossei sillonkaan vielä käynnistetä, ni sit taas perjantaina ko on 42 viikkoo täynnä.. Paras tietty olis, et vauva alkas itte tulee, mut eipä oo mitään toivoo, ni venailen sit vaan sitä lähetettä sin käynnistykseen :ashamed: Tuntuu et kaikki muut on ihan täpinöissäs siit synnytyksest ja odottaa et pääsee kattoo vauvaa, ni sen takii on kyl kieltämäti pienet paineet. Mut mä meen päivä kerrallas, ko nyt ei oikeesti oo enää kauaa!! Ja täs kohtaa on vaan herkkuu herätä ainakin joten kuten nukkuneena aamusti, ko tietää et koht nukutaa huonosti sit ko keretään..

Kauhia jytä ollu päälläs koko päivän, ko Sonisphere valtas Kirjurinluodon, ei tää vauva siis ainakaan tänään vielä tuu, ko mäkin pelästyn tommosta mökää :LOL: Ei tarvi pitää ees ikkunoit auki, ja silti kuuluu paremmi ko RMJst tai Jazzeilta, mut musa on kyl piiiikkasen erilaista muutenkin :) Enkä mä mihkään suostus lähteekkään, ainakaan enneks oon kuunnellu Metallican keikan!

Vointeja kaikille!

Ämpee 40+1
 
LEAL paljon onnea sinulle ja perheellesi! :flower: :heart:

Täällä yhdessä kasassa. Eilen oli nla ja täti ronklas paikkoja ja sanoi, että jos lähdet puolentunnin lenkille kotiin päästyäsi, niin voit olla yöllä jo synnärillä, on kuulemma sillä mallilla paikat, mutta hah! Minähän ravasin, kuin puolipöljä, mutta ei mitään!

Huomenna la, mutta enpä usko että tämä on tulollaan täältä vielä. :(

Nyt pitää lähteä jonnekin, porukka huutelee eteisestä siihen malliin...

Pikkumuksis rv 39+6
 
Ilmoittelen pikaisesti myös että meille syntyi poika 4215g ja 51cm Ei tarvinnu käynnistää kun lähti itse käynnistymään ti iltana ja keskiviikko aamuna ois ollu käynnistys. Synnytys "helppo" 4 tuntia josta 3 kovissa suppareissa ja sitten spinaalipuudutus ja viimeinen tunti niin ei mitään kipuja.

Onnea kaikille vauvautuneille

Annora
 
Onnea vauvaantuneille! :heart: :flower:

Täälläkin ollaan vielä täällä. :ashamed: |O

Tekis mieli vaan itkeä, tuntuu niin toivottomalta tämä.
Pelottaa hirveästi että nyt loppuaikana vauvalle sattuu jotain, napanyörä tms.
tai että vauvalla on nyt joku hätä kun ei synny.
Alan jo kuvitella ettei liikkeitä tunnu enää vaikka tuntuukin, heikommin kyllä, se on totta, mutta se on kuulemma normaalia loppuajasta.
Mutta masentaa vain. :ashamed:

Anteeksi taas omanapavalitus.

Tinnaa & Onni rv40+5
 
Viime yön supisteli taas niin että vatsalihakset (mitkä?) on ihan hellänä, ja nyt aamulla ei enää mitään tuntemuksia.... sama joka yö! |O Rupee hermot meneen...

Mites paljon meitä hautojia vielä täällä mahtaa olla?

Kata ja vaavi 40+6
 
Heippa!!

Tulin ilmottamaan että meille syntyi tyttö 21.7 klo 7.09. Pituuutta 51,5 cm ja paino 3780g.
Ei siis tarvittukkaan käynnistystä vaan synnytys käynnistys maanantai illalla ihan itellään.
Meillä kaikki kunnossa, eilen kotiuduttiin ja eka yö on menny hyvin.
Tulin myöhemmin tarinoimaan lisää =)
 
Olen palstaa aktiivisesti lueskellut, mutta en juuri kirjoitellut....nyt tuntuu, että virtuaalituki alkaisi olla enemmän kuin tarpeen. Täällä mennään rv 39+5 eikä mitään tuntemuksia suuntaan tahi toiseen...eipä juuri ole koko raskausaikanakaan supistellutkaan. Vauva tuntuu hieman laskeutuneen kyllä ja iltaisin pikkuinen möyrii ihan urakalla ja työntyy alaspäin ja hieman on kivuliastakin paineentunnetta tuolla alhaalla ollut....mutta eipä sitten muuta. Kovasti minuakin jo alkaa pelottaa, ettei pienelle vaan tapahdu mitään ikävää tässä loppumetreillä (juurikin napanuora tms happivajetta) vaan yli kaiken sitä vaan toivoo, että saisi sen oman nyytin jo syliin. Tää aika kuluu vaan niiiiiiin hitaasti ja koko aika omaa kroppaa kuulostellen....miten oikeesti aika voi kulua näin hitaaaaaaaasti? Hermo alkaa tosiaan mennä eikä viä oo edes ohitettu la:aa....
 
Poika tuli 22.7. klo 00:06 melkein vuorokauden pusaamisen jälkeen.. Synnytys oli ainaki tän äidin mielestä rankka ja loppuvaiheessa olin jo aika sekasin :ashamed: Suojelusenkelit oli onneks matkassa mukana.. Poika on kyl ihana!

Poju oli 2988g, 51cm ja päänympärys 33/35cm :heart: Raskausviikkoja ehti kertyä 41+4 ja just ja just jäi yliaikakontrolli välistä. Myöhemmin varmaan lisää, kun uskallan synnytystä muistella.

Tsemppiä odottajille, noi viimiset päivät oli kyl pitkiä :hug:

Ja paljon onnea vauvan saaneille! :flower:

- Jousku ja Väkkärä 4vrk
 
Jouskulle lämpimät vauvaonnittelut! :flower:

Täällä tänään la. Viime yönä supisteli pitkään säännöllisesti mutta kuten tähänkin asti, ei kipeästi. Aamulla herätessä oli kovasti ristiselässä menkkakipuja mutta nekin melko lailla hävinneet. Saa nähä, kuinka kauan tässä vielä menee...

Pikkumuksis rv 40+0
 
Onnea vauvautuneille :flower:

Täällä siis yhdessä koossa vielä.

Äiti soitti aamulla ja sano että voi tulla auttaa siivoomaan, ja niin täällä 4 ja puol tuntii aherrettii ja nyt pidän lepotaukoa.

en ois kyl ikinä saanu kämppää näin siistiksi ilman äidin apua. kun ei pysty enää ees kumartelmaan.

Nyt väsyttää ja ankarasti mutta luulen että siihen vaikuttaa myös hemppaki todella paljon.

Äiti pyys vastapalveluks siivouksesta että lähtisin synnyttämään.. alaselkä kipee mut ei muita tuntemuksia, illalla viel saunaa ja jos kokeilis vielä sitä yhtä s:ää

wiivi84 & JOKERI 40+3
 
Onnea kaikille jotka oman nyytin ovat syliinsä saaneet!

Meille syntyi tyttö 17.07. klo.00:03 juuri laskettuna päivänä 3360g ja 49cm ja pisteitä 9-10.

16. päivä alkoi aamuneljältä tulemaan menkkakipuja muistuttavia väänteitä,jotka muuttuivat päivällä pikkuhiljaa kipeämmiksi.Illalla ennen yhdeksää soitin sairaalaan, josko jo lähtisin,mutta käskivät mennä vielä suihkuttelemaan kun supistukset eivät olleet vielä muuttuneet tiheämmiksi vaan tulivat n. 10 minuutin välein. Suihkussa sitten tuli todella tuskainen olo ja aloin vuotamaan verta, sairaalassa olin 5cm auki ja vastaanottorituaalien jälkeen synnytyssalissa todettiin reilu 9cm auki, joten kivunlievitykset jäivät avautumisvaiheesta saamatta. Spinaalipuudutuksen sain ja ilokaasua kun odotettiin että vauva laskeutuu vielä paremmin. Ponnistusvaihe oli nopeasti ohi ja sain pienokaisen rinnuksille. Vähän ennen ilta kymmentä oltiin sairaalassa ja puolilta öin pieni jo syntyi eli rytinällä tuli. Kestoksi oli merkattu 3h 30 min. Vauvan kanssa kotiuduttiin 18.07.
Kuinka oma lapsi voikaan tuntua niin täydellisen ihanalta? Arkikin on lähtenyt sujumaan loistavasti.
:heart:

Jos vielä uudestaan joskus synnytän, niin toivon, että ehdin ajoissa saamaan kivunlievitystä. Vaikka synnytys oli nopea niin ne muutamat tunnit olivat niin rajuja, että sellaista kipua en osannut edes kuvitella kokevani.
 
Ihana 9/10 pisteen tyttö syntyi 20.7.09 klo 18:23.
Neidon mitat 3620g ja 51cm pipo 36cm.
Kiireelliseen sektioon mentiin 8 cm avautumisen jälkeen. Tulen lukemaan ja kertomaan enemmän kunhan kotiudutaan paremmin.

Mureena ja pikku-papu 6 vrk :heart: :heart: :heart:
 
tänään laskettupäivä, ei merkkejä synnytyksestä....tänään siivosin kolme tuntia niin että hiki vaan valui sitten lähdin lenkille (tunti metsässä reipasta kävelyä) saunoin ja join vadelmanlehtiteetä ja lime mehua..mutta ei niin ei...nyt nukkumaan:/

mutta onnea teille kaikille vauvan jo saaneille

onnijuuli 40+0 :flower:
 
:eek: No niin nyt ei sitten millään saa nukuttua taitaa sitten jänskättää ;)
Nyt sitä mennään eikä meinata :x Oispa laskeutunut edes jonkin verran tapahtunut edistystä tuolla alhaalla :p
Mutta onnea kaikille jotka ovat vaavin saaneet :flower:
Ja onnea niille myös jotka odottelevat :hug: vielä tovin

Masakko ja Hups 41+6
 

Yhteistyössä