Heinäkuun hellemasut-HEINÄKUUSSA!

Onnea Minnie, ihana että kaikki lopulta hyvin.

Oma synnytykseni oli melkoisen siedettävä kokemus ja muutoinkin jäi erittäin hyvä mieli koko puuhasta. Eli minulla nuo veriset vuodot, väsymys ja etova olo tosiaan olivat niitä synnytystä ennakoivia merkkejä, vaikka säännölliset supistelut alkuun puuttuivatkin.

Poika syntyi siis juuri tämän vuorokauden puolella. Aamulla supistuksia tuli ihan vain muutamia ja puolen päivän jälkeen n. 10-12 min välein. Neljän pintaan väli tiheni noin viiteen minuuttiin ja soitin miehen töistä kotiin ja mummin vahtimaan esikoista ja lähdettiin ajelemaan 120 km kohti synnytyssairaalaa. Matkalla supistelut tuli säännöllisesti, mutta onneksi eivät juuri tihentyneet, koska seistiin tietyön aiheuttamasa liikennetuuhkassa matkalla yli 1,5 h!!! Olipahan kokemus sekin roikkua supistusten aika auton kauhukahvassa, alkoi jo kanssa-autoilijatkin pohtia, miten meidät saataisiin ulos ruuhkasta.

Mutta siis kun viimein n. 3 h matkan jälkeen oltiin sairaalassa 19.30 olin 6 cm auki ja sain ensi alkuun kipuun ilokaasua, mikä toimikin 2,5 h erittäin hyvin jumppapallon päällä keinutellen. N. Klo 22 sain spinaalin ja kätilö puhkaisi kalvot. Ponnistaminen tarve antoi odotella kuitenkin vielä hetken itseään ja noin 23.30 alkaneen aktiivisen ponnistusvaiheen päätteeksi poika oli maailmassa 00.04. Ponnistusvaiheessa oli mielestäni oikeastaan ainoat todella tuskaiset hetket, mutta ilman repeämiä taikka tikkejä siitäkin selvittiin.

Synnytysosastolla oli rauhallista ja saatiin olla oman perheen kesken salissa noin tunnin verran synnytyksen jälkeen ja vauvakin söi heti rintamaitoa. Kylvyn ja punnituksen jälkeen päästiin vielä onneksemme perhehuoneeseen, jossa todennäköisesti olemme huomiseen. Jos vauvan verensokerit illalla hyvät, niin tosiaan huomenna kotiudutaan.

Vauva on oikein tyytyväinen tapaus ja on saanut siis pelkästään rintamaitoa. Rakastunuthan tässä on. <3

Ihan hurjasti tsemppiä vielä vauvaansa odottaville!!!

Onnellinen Littelelion ja poika 0,5 vrk
 
Onnea littlelion ja minnie!!

Nelli: Kuten astreakin sanoi, tällaiselle ensikertalaiselle positiiviset pikkuvauva-ajan kokemukset ovat tärkeää luettavaa!!

Tänään oli ensimmäinen yliaikakontrolli. Nyt siis rv 41+3. Vauvalla oli kaikki hyvin. Sykekäyrä loistava, istukka toimii hyvin ja lapsivettä edelleen hyvin. Vauva myös liikkui runsaasti. Paikoissa oli hieman tapahtunut kypsymistä viime käyntiin verrattuna. Nyt 2cm auki ja kohdunkaulaa 1.5cm jäljellä. Vauvan pää todella alhaalla. Lääkäri arvioi, että voisi hyvinkin käynnistyä viikonlopun aikana itsekseen. Viime yönä oli kaksi selkeää kunnon kivuliasta supistusta. Seuraava yliaikakontrolli on ensi ti, jolloin käynnistetään, jos ei ennen sitä tule. Yritän nyt keskittyå positiivisiin uutisiin ja siihen, että viimeistään 4vrk päästä alkaa tapahtua, jos ei sitä ennen.
 
Suuren suuret onnittelut kaikille vauvansa saaneille! :love:

Meille syntyi 8.7. 41+5 ihana pieni poika :love:
Arki on lähtenyt sujumaan hyvin vaikka pienehköä hullunmyllyä on myös ilmassa ollut :D

Vannila ja poika 16 päivää
 
Onnea vauvoista Minnie ja Vannila!

Täällä menossa rv 39 + 3 ja olo alkaa olla selkeästi raskaamman ja hankalamman tuntuinen. Liitoskivut ovat muuttuneet tuskaisiksi ja harjoitussupistuksia on tosi paljon. Tuntuu oikeastaan, että maha on suurimman osaa päivästä ihan kivikova, joka on vähän hankalaa, kun pitäisi jaksaa istua tietokoneen ääressä töissä. Ja maha ei enää kunnolla mahdu pöydän ja tuolin väliin....o_O Eilen oli päänsärkyä ja koko aamun oli voimakkaita harjoitussupistuksia. Koska vauva liikkui huomattavasti normaalia vähemmän, joten ehdin jo vähän lietsoa paniikkiakin siinä parin tunnin aikana. Sitten join lounastauon yhteydessä lasin makeaa mehua ja johan vauva piristyi ja alkoi melskata normaaliin tyyliin suureksi helpotuksekseni. Ehkä supistuksista johtuen en sitten vaan tuntenut niitä liikkeitä tai sitten vauvakin kerää voimia. Olen yrittänyt mennä viime päivinä mahdollisimman aikaisin nukkumaan, että saisi vähän unta "varastoon". Väsyttääkin kyllä siis melkoisesti. Viime yön nukuin todella hyvin ja nyt tuntuu että olisin viikonloppuna tai alkuviikosta erittäin valmis tositoimiin :)

Tsemppiä viimeisiin odotuspäiviin Minnimys, Astrea, Nohmu ja ketä muita vauvamasullisia teitä onkaan viellä jäljellä! (y)

AnMaaria ja Pikkusisko
 
  • Tykkää
Reactions: Nohmu
Kiitos Anmaaria tsempeistä ja sitä samaa myös sinulle!!

Tänään irtosi iso klöntti verensekaista limaa, josko se tietäisi lähiaikoina tositoimia. Ainakin se varmasti viittaa siihen, että kohdunkaula on yhä kypsempi, mikä on joka tapauksessa hyvä asia, vaikka sitten käynnistykseen päädyttäisiinkin.

Nohmu ja Untuvapallo 41+4
 
  • Tykkää
Reactions: littlelion
Onnea Minnie ja Vannila!

Meillä oli eilen aamulla yliaikaiskontrolli. Istukka toimii vielä hyvin ja vauvalla on myös kaikki hyvin. Kun oltiin käyrillä, Möllin syke oli välillä jopa 180, vietti aikamoisia bileitä mahassa :love: käyrälle tuli myös muutama supistus (mittasi supistukselle nollasta 80neen, mitä sitten ikinä tarkoittaakaan) mitä en itse kyllä hirveämmin mitenkään tuntenut. Lääkäri ei oikeastaan puhunut melkein yhtään mitään, sain kiskottua kohdunsuuntilasta vain että pehmeä ja yhdelle sormelle auki. Kohdunkaulasta sanoi että lyhentynyt, muttei mittoja kertonut. Ja vauvan tämänhetkiseksi painoarvioksi antoi 3700g :eek: Ensin kun ultrien perusteella lupailtiin todella siroa vauvaa. Vähän järkytin kun kuvittelin että sieltä on tulossa paljon pienempi kaveri. Toisella on ollut massakausi meneillään :D Saas nähdä miten mahtuu tuo mötikkä ulos tulemaan. Isäni päätti sitten lisätä stressivettä myllyyn ilmoittamalla että "vauva ei varmana mahdu syntymään vaan tulee keisarinleikkauksella kun olet niin pieni". Ehkäpä nuo lääkärit sen paremmin tietää.. :rolleyes: Meillä oli aivan ihana hoitaja, toivottavasti hän olisi maanantaina taas paikalla.

Lääkäri teki aika rajun sisätutkimuksen, koko eilisen vuosin jonkin verran verta, ei mitenkään hälyttävän paljon. Tänään vähän vähentynyt. Kävelin keskustasta kotiin ja matkan aikana oli taas irronnut hirveä määrä limaa, nyt ruskeaa verta siinä mukana. Alaselkää jomottaa ja maha on todella pinkeä ja välillä supistelee.

Maanantai aamuna tosiaan klo 08 on sitten käynnistys jos ei itekseen lähde nyt tulemaan. Kohta meilläkin on vaavi :love: Niin ja kumpikohan sieltä tulee! Kun sitäkin pitää jännätä :love:

Minnimys & Mölli 41+5
 
  • Tykkää
Reactions: Nohmu ja littlelion
Onnea Vannila!!

Huijui, muutamilla kuulostaa lupaavalta!!

(.)Tänään on alkanut tuntumaan painetta alavatsalla joten ehkä untokin on ymmärtänyt lähteä kömpimään alaspäin. Muuten on kyllä sellainen olo että vähintään tämä viikko, ellei enemmänkin tässä vielä menee....
 
Onnea taas kaikille vauvansaaneille! Ja tsemppejä vielä odottaville hellemasuille!

Nelli älä oikeesti tosiaankaan tunne mitään kehtaako vaiko ei tänne kirjoittaa kun vauva niin tyytyväinen ja nukkuu. Ihanaa lukea kaikkien kuulumisia yhtä lailla ja mä en ainakaan ymmärrä miksi joku aikuinen terve ihminen suuttuis tai ottais pahalla jos toisella menee hyvin. Eli jatka kirjoittamista mars ja kiitos (y)

Meillä menee hyvin kanssa täällä. Vauva välillä virkeämpi ja välillä nukkuu enemmän, riippuu päivästä. Normaalia vissiinkin että tänään saattaa olla tosi paljon hereillä ja huomenna väsyneempi.
Meillä on vauvalla niskassa/kaulan alueella mun laskeman mukaan 5-6 liikkuvaa kovaa pattia---rasvapatteja? Neuvolassa käskettiin seurailla ja ei kuulemma tunnu et olis mitään vaarallista tai pahanlaatuista. Silti itseä vähän jännittää ja pelottaa mutta yritän olla niitä räpläämättä liikaa etteivät sen takia suurene ja odottaa sinne muutaman viikon päähän taas neuvolaan. Plääh. Toivottavasti nuo hemmetin patit katoais kun koko ajan jotain tuleeo_O
Vauva on kehittynyt motorisesti tosi paljon ja kääntyilee selältä kyljelleen ja takaisin ja seurailee leluja, jopa mun liikkuvaa kättä. Tosi paljon siis ihan nyt lyhyessä ajassa kehittynyt ja kasvanut. Ihana vauvva :love:
Yöllä nukutaan välillä omassa sängyssä ja enemmän meidän sängyssä, välillä vähän yösyötön yhteydessä valvotaan ja välillä nukahdetaan heti. Vauva ei vieläkään oikein röyhtäise niin siinä menee aikaa syötön jälkeen kun yritetään saaha edes pientä röyhyä tulemaan. Jos ei röyhtäise niin pelkään et pulauttaa sänkyyn, ainakin helposti tulee puklut kun hikka tulee joka on meillä usein.
Nyt taidan hiipiä sänkyyn jo kun vauva ja mieskin siellä jo tuhisee..

StaRR ja poika reilut 6vkoa
 
  • Tykkää
Reactions: Minnimys ja Nohmu
Minnimys: Ollaan kyllä niin samassa veneessä. Meillä käynnistetään todennäköisesti ti-aamuna. Perjantaina lääkäri teki tahallaan niin ronskin sisätutkimuksen myös täällä, että verta tuli koko pe:n. Hän sanoikin, että ärsyttää paikkoja tahallaan. Yhtään kunnon supistusta ei kyllä ole tutkimuksen jälkeen tullut, vaikka limaa irtoaakin. Saatko vielä yöt nukuttua? Voinnin puolesta nukkuisin hyvin, mutta niin kovin odotan kipeitä supistuksia, että herään niitä aina kuuntelemaan joskus kolmelta.
 
Nohmu niin tunnutaan olevan! Yöt menee ihan suhteellisen hyvin, kyljen vaihtaminen on vaan aikamoinen projekti, liitoskivut on aika inhottavat. Ja vessaan herään suunnilleen viitisen kertaa. Puhuttiinko sulle mitään että millä tyylillä käynnisteltäisiin? Supistuksia sinne suuntaan! :love:

Täällä on nyt ollut illalla tosi lupaavat olot. 10 minuutin välein tulee supistuksia, joissa kipu tuntuu eniten alaselässä ja reisissä ja ne kestää reilun minuutin. Pikku hiljaa tuntuu myös alavatsalla. Mutta sitten saattaa välillä olla puolen tunnin tauko ettei tule kivuliasta supistusta ollenkaan, ainoastaan maha kovettuu. Ota näistä nyt selvää että viittaako tää nyt tositoimiin vai ei :confused: Menis vaikka vedet että saisi varmuuden että jotain oikeasti tapahtuu eikä tarvis pähkäillä. Noh, vaikkei tää tästä nyt itekseen syntyisi niin toivottavasti nää supistukset kypsyttäisi paikkoja hyvin ja selvittäisiin pelkällä kalvojen puhkaisulla ettei tulis mitään monen päivän rumbaa. Vähän oon kyllä heittäny toivon että tää täältä itekseen syntyy.

Minnimys & Mölli 41+6
 
Voi vitsi, Minnimys, kun pidän peukkuja, että noi sun supistukset olisivat nyt niitä oikeita!! Ja tosiaan kyllä ne varmasti ainakin paikkoja kypsyttelevät! Itsestäni ainakin tuntuisi niin paljon turvallisemmalta edetä luonnollista tietä synnytyksen suhteen. Jotenkin tulee sellainen tuskainen olo, että miksi mun kroppani ei osaa toimia oikein.. :/

Täällä ei ole puhuttu mitään käynnistystavasta. Sanottiin vain, että tutkitaan paikat ti ja mietitään sitten, miten lähdetään liikkeelle. Itse pelkään kanssa kovin pitkää käynnistysprojektia.
 
Kovasti jännäilen hengessä mukana Nohmu ja Minimys! Tsemppiä viime metreille myös astrealle ja anmaarialle!

Me odotellaan vielä sairaalassa lääkärintarkastusta ja päästään sitten puolen päivän jälkeen kotiin. Eilen jo toivottiin kotiutuvamme, mutta lääkäri oli sitä mieltä, että pienehkön koon vuoksi seurattiin sokereita täydet 2 vrk. Arvot olleet oikein hyviä ja imetys sujuu hienosti, eli hyvillä mielin täällä lähtöä odotellaan. Tämän aamun paino pikkukaverilla 2710 g, noususuunnassa jo eiliseltä. :)

Littelelion ja poika 2 vrk
 
  • Tykkää
Reactions: Nohmu
Jes Minnimys!! Nyt ei mene enää kauaa!

Me tutkailtiin tänään miehen kans meidän vaunuja ja hän naureskeli että hassua kuinka voi vaunut kiinnostaa näin paljon! :ROFLMAO:
Alkoi aamulla hiukan ahdistaa kun tajusin että miehellä on kaks viikkoa vielä lomaa ja tää saattaa odotuttaa sinne asti ja sit joutuisinkin heti jäämään pariksi viikoksi vauvan kans yksin, kun mies ei voi työtilanteen takia jäädä heti isyyslomallekaan. Voi unto, ymmärrä tulla jo pois! Se olis meille molemmille parempi ratkaisu!(y)

Mikä Nohmun olo on?
 
Astrea: Kiitos kysymästä, tylsän mitäänsanomaton olo.. Oon tosiiaan kävellyt, siivoillut, kerännyt kaapeista turhia tavaroita poisvietäväksi ym., eikä supistuksen supistusta. Limaakaan ei ole enää tullut. Lievää paineen tunnetta on masussa, mutta ei muuta.. :/
 
Täällä etenee tosi hitaasti. Supistuksia tulee 10-15min välein mut ei sen kummempaa. Vettä lorahtelee koko ajan ja sen takia nahkea olo. Mielummin kyllä kotona olisin kun täällä. Toivottavasti lähtis nyt edistymään itekseen eikä tarvis odotella huomisaamuun saakka ennen kuin sitten otetaan oksitosiinitippa käyttöön o_O

Nohmulle tsemppejä! :love:Kokeileppa muuten piimää, mä lipitin sitä eilen illalla ja sit alkoi supistelemaan. Mut tiedä siitä sitte auttoko se asiaa vai ei.
 
  • Tykkää
Reactions: Nohmu
meidän vauva ainakin on superrauhallinen, ei oikeastaan itke mitään. nälkää vähän kitisee ja märkä vaippakaan ei tunnu suuremmin haittaavan.
käy yöunille noin kympin maissa, eli siis sen jälkeen ei jää syötöltä hereille vaan nukahtaa uudelleen nopeasti.
nukkuu sellaisia 2-4h pätkiä, 4h maissa herättelen kyllä kun oma olo alkaa olla aika tukala :D nukkuu vieressä, ei oikein viihdy sitterissä tai syöttiksessä, sellanen sylissä oleva tyyppi jos on hereillä. jaksaa kuikuilla suu supussa muutaman kerran päivässä tunnin verran ennenkuin nukahtaab:rolleyes::love::love:
 
Tsemppiä Minnimys! Jännät hetket tosiaan menossa (y)

Aamupäivällä vauvan liikkeitä ei taas tuntunut juuri ollenkaan ja lisäksi huolestuin siitä, että näinköhän lapsivettä on alkanut tihkua läpi :unsure: Pikkuhousut ovat kastuneet nyt vkl pari kertaa päivässä: nesteen määrä on siis tosi pieni, mutta mielestäni kyseessä ei ole valkovuoto eikä virtsa... mutta vaikea sanoa onko se lapsivettäkään koska sitä tulee niin niukasti. Soitettiin päivystykseen lapsivesiepäilyn takia ja siellä neuvottiin, että jos tunnin sisällä side kastuu märäksi, niin silloin pitää lähteä sairaalaan, jossa katsovat onko kyseessä lapsivesi, muuten voi seurailla kotona tuota mahdollista tihkumista. Täällä sitä nyt sitten seuraillaan. Olin kyllä helpottunut kun kuulin, että saa seurailla kotona, sairaalaan haluaisin lähteä vasta sitten kun on oikeasti actionia (asutaan alle puolen kilsan päässä synnäriltä). Liikkeitäkin onneksi alkoi taas tulla ihan normaalisti mehulasillisen jälkeen.

Mukava sunnuntai tästä aamuhermoilujen jälkeen kuitenkin tuli. Kodin viimeinen siivoamista odotellut kaappi on nyt järjestetty ja saatiin myös asennettua vaunuihin muutamat uudet osat, jotka tulivat eilen postissa. Kävin äsken tunnin verran kävelemässä ja huomasin, että meno on muuttunut melkoisen ankkamaiseksi vaappumiseksi :D (Perjantaina työkaveri viellä kommentoi, että kävelen niin hyvin, että takaapäin ei huomaa, että olen raskaana. No en enää!) Isoveli alkaa myös olla aika kärsimätön ja kyselee kovasti milloin vauva tulee. Sopisi siis pikkuneidin saapua :love:

AnMaaria ja pikkusisko 39 + 5
 
Hei pitkästä aikaa!

Alkuun onnittelut kaikille vauvan jo saaneille ! <3 Jokaisen tarinan olen lukenut, vaikka ei mukamas ole ollut aikaa kirjoitella. Jaksamista yövalvomisiin jne! Mukava ollut myös lukea vinkkejä vauvan kanssa selviämiseen. (y)

(.) H40 POKS! Mitään tuntemuksia synnytyksen lähestymisestä ei ole. Viime yönä oli meloni takapuolessa ja supistuksia tulee enemmän touhutessa alle 10min välein, mutta niin on ollut jo monta kuukautta. Kipeitä tai pitkiä supistuksia tulee (edelleen) vain 1 tunnissa.

Meidän muksu on perätilassa. Muuten mulla ja ndillä kaikki hyvin. Hän kasvaa keskikäyrällä, napanuoran virtaukset ovat hyvät, kovasti liikkuu ja hengittelee.

Mun mitat riittävät alatiesynnytykseen ja meidän talossa perätilasynnytys on yhtä turvallinen kuin suunniteltu sektio. Perätilan käynnistykseen en hingu, jos tilanne on epäkypsä tän viikon kontrollissa. Neidin pään koko voi myös tulla ongelmaksi ja siinä tapauksessa olen sektion kannalla.

Ai mikskö en ole ehtinyt kirjoitella? Päätettiin vielä muuttaa ennen vauvan syntymää. :D Onneksi jaksamisen kannalta parhaat viikot olivat muuton aikaan. Nyt jo väsyttää ja ruokakaupassa käynti alkaa olla saavutus..

Vielä onnittelut kaikille käärön kanssa tuhisijoille ja onnea tämän ketjun viimeisiin synnytyksiin!

-Ninuka h40
 
Tsemppiä Ninnuka perätilasynnytykseen kuulisin mielelläni kokemukset kun aika koittaa kun itsekin sitä suunnittelin, mutta mitat ja vauvan asento ei sitä sallinut.

Jos kuitenkin sektioon päädyt niin siitäkin voi toipua nopsaan. Itse olen tosi nopsaan toipunut.

Meillä sujuu edelleen leppoisasti. D-vitamiinien aloitus ei ole edes vaikuttanut pahemmin asiaan. Ilmaa on välillä mahassa mutta onneksi tuntuu tulevan melko hyvin ulos. Kylvystä meidän vauva ei tykkää yhtään eikä vaipanvaihdosta. Ilmeisesti ei tykkää kylmästä vaikka kyvyssäkin on käytetty saunan jälkeen että pesuhuone olisi mahdollisimman lämmin. Vaipan vaihdossakin rauhoittuu aina kun saa vaatteet päälle takaisin.

Onnea kaikille vauvan saaneille ja tsemppiä pallomahoille. Kohta on heinäkuukin ohi! Toivotaan että kaikki saa vauansa heinäkuun puolella.

Ipna ja poika 2vk ja 5vrk
 
Kiitos kaikille onnitteluista!
Onnea myös uusille vauvautuneille! Ja extra tsempit odottaville.

Synnytyskertomusta hieman.. Sain siis lounaan aikaan cytotecin puolikkaan tabletin synnytystä käynnistämään. Siitä 1,5 h niin alkoi supistukset n. 4-6 minuutin välein, tosin olivat alussa lyhyt kestoisia. Joskus klo.18 aikaan tuli supistukset 1-2 minuutin välein jo kunnolla kipeenä ja sain tns laitteen (joka oli aivan loistava) ja kuumia pusseja kipua lievittämään. Klo.22 jälkeen kohdunsuu tilanne 4cm auki ja kanava hävinnyt. Menin ammeeseen tunniksi, kunnes en pystynyt siellä enää olemaan. Tässä vaiheessa tuli mieskin paikan päälle ja mentiin synnytyssaliin. Lääkäri tuli katsomaan ja 6cm oli kohdunsuu auki ja puhkaisi kalvot. Laittoi myös kohdunkaulan puudutteen. Myös tns laite edelleen käytössä ja lämpöpussit. Kätilön lähdettyä lääkärin kanssa huoneesta roikuin jo kutsu napissa kahden supistuksen jälkeen. Kivut ihan valtavat ja kätilö tarkastaa tilanteen ja olinkin jo 10cm auki ja vauva tulossa. Eikun 22minuuttia ponnistusta ja vauva ulkona. Pyysin leikkaamaan erpparin ja muita repeytymisiä ei tullut. Vauva sai 10/10/10 pisteet.
Synnytys oli ihan hyvä kokemus, vaikka nyt jälkikäteen onki pientä vaivaa ollut:)
Päivittää voisi etusivulle
20.7 riikkunen, poika 4660g/53cm, 42+1
 
  • Tykkää
Reactions: Nohmu
Minnimys: Miten menee? Taidankin tänään lähteä piimäkauppaan.. ;)

Riikkunen: Ihana lukea onnistuneesta käynnistyksestä, kun itsellänikin se näillä näkymin on huomenna edessä.

Ninuka: Kiva kuulla sinustakin!

Itselläni alkoi kohtalaisen kova yhtäjaksoinen selkäsärky eilen illalla, mikä ajoittain säteili myös nivusiin. Soitin jo synnärillekin, kun mietin, että pitäisikö istukasta olla huolissaan, mutta kätilö sanoi, että kuulostaa tavallisilta synnytystä enteileviltä selkäkivuilta. Aamulla tuli muutama hiukan kipeä supistus ja välillä on menkkamaista kipuilua, mutta mitään sen kummempaa ei edelleenkään ole ilmassa.. :/

Nohmu ja Untuvapallo 41+6
 
Hei todella pitkästä aikaa!
Mulla on jäänyt palstan seuraaminen ihan täysin yli kuukaudeksi, joten nyt yhteisonnittelut kaikille heinäkuisille, jotka olette vauvat saaneet syliin ja tsempit vielä masujen kanssa taapertaville :)

Meille syntyi tyttö 11.7. mitoilla 3195g ja 46cm rv 38+5. Synnytys käynnistettiin edellisenä päivänä raskausmyrkytyksen takia ja se onkin se syy, miksi täällä ei ole ollut voimia käydä lueskelemassa. Juhannuksesta lähtien olen siis hypännyt sairaalassa, välillä sisällä osastolla ja monta monituista kertaa äitiyspolilla ja toksemian oireet vaan pahenivat pikkuhiljaa. Ballongilla piti käynnistellä mutta kun kohdunsuu olikin ihan kiinni niin sain 10.7. kaksi pientä annosta Cytotecia, joiden ei pitänyt tehdä vielä muuta kuin vähän kypsytellä paikkoja.. Toisin kävi ja puolen yön aikaan meni vedet ja sitten alkoikin tositoimet. Tyttö syntyi aamulla ennen kymmentä 40 minuutin ponnistamisen jälkeen. Episiotomia tehtiin kun alkoi pitkittyä vähän liikaa. Imukuppiakin jo pyysin mutta sitä ei käytetty kuitenkaan.

Tyttö on ihana ja tyytyväinen eikä juuri itkeskele muuta kuin silloin kun pääsee yliväsyneeksi eikä sitten osaa rauhoittua millään. Imetys on alun hankaluuksien jälkeen alkanut sujua mutta monen monta epävarmuuden aihetta on tullut matkan varrella eteen. On se vaan niin erilaista oman kanssa, vaikka kuinka on vauvojen kanssa ollut tekemisissa. Oikein odotan, että aikaa vähän kuluu ja tulee rytmiä ja rutiinia tähän arkeen. Päivääkään en kuitenkaan vaihtaisi pois, on tuo tyttö vaan niin ihana ja mieheeni olen rakastunut ihan täysin uudelleen, on kertakaikkisen mahtava isä tyttärelleen ja maailman paras tuki minulle :love:

Hyvää kesän jatkoa kaikille ja kiitos vertaistuesta odotusaikana!

Säihkiss
 

Yhteistyössä