Heinäkuun Hurmaajat 2010

Tervetuloa mukaan Hug! Kiva saada aina uusia "naamoja" jutustelemaan. :)

Pai Voi tylsyys tuon flunssan kanssa... Itsellä oli viime viikolla. Mites muuten, eikö vauvoilla ole viel 37,5 ihan normaalilämpö? Käsittääkseni 38 on vasta kuumetta? Mutta onhan tuo 37,7 jo vähän koholla. Pikaiset paranemiset äidille ja pojalle!

Vietän täällä villiä lauantai-iltaa selaamalla asuntoja etuovi.comissa. :D Lasin viiniä kaadan pian itselleni, niin muuttuu aina vaan raisumpaan suuntaan...
 
perhepedistä Meillä Pippuri laitetaan nukkumaan iltaisin omaan sänkyynsä joka on ns. sivuvaununa meidän sängyn vierellä. Ja syöttämisen ajaksi nostan tytön tissille ja yöstä riippuen joko nostetaan takaisin viellä sänkyyn ensimmäisen heräämisen jälkeen vai jätetäänkö viereen nukkumaan.
Viimeistään kuitenkin aamun ensimmäisellä syötöllä ( n. klo 6- 7.30 ) jätän viereen nukkumaan.

Rytmistä meillä on ollut nyt noin viikon verran ihan hyväksi koettu rytmi,ja tyttökin on ollut paljon paremmalla päällä.
Aamulla: 8.30 - 9.30 Herätään,aamu pesu ja puetaan,seurustellaan.
10.30 - 11.00 Aamupäivä imetys
11.30 - 12.00 Päiväunille vaunuihin ulos
14.30 - 15.00 Heräillään päikkäreiltä ja syödään
15.30 - 16.45 Seurustellaan ja ihmetellään maailmaa:)
16.45 - 17.00 Syödään ja otetaan toiset päiväunet
18.00 - 18.30 Herätään ja seurustellaan
19.15 - 20.00 Vaihdetaan yö vaatteet ja mennään sänkyyn syömään
Yleensä syödään tissiä n.30min ja sitten aletaan nukkumaan
enemmän tai vähemmän helpolla..:D

20.15 - 21.00 Yö unilla kuitenkin viimeistään
00.00 - 3.00 Ensimmäinen tankkaus
05.00 - 6.30 Toinen tankkaus josta jatketaan unia viellä N.8.30 asti jolloin sitten jo
noustaan.

Viime yönä tosin neiti nukkui 19.00 - 03.00 jolloin piti jo ite herättää syömään kun oli niin oudon pitkä uni väli...:D Illalla nukkumaan mennessä oli tosi tukkoisen oloinen mutta ei enää. Yskii kyllä. Tarvii siis mennä kaivamaan varastosta paksumpaa vaatetta likalle.

tervetuloa Hug :)
 
HUg tervetuloa joukkoomme :D Ota ihmeessä maitoa mukaan pulloon automatkalle, jos alkaa huutamaan niin varmasti rauhoittuu pullolla ja sit nukahtaa. Miedän neitihän on autossa ihan unelma, nukkuu aina 5-6 tunninkin ajomatkan (jota ajellaan pari kertaa kuussa), välillä työnnän pullon suuhun ettei hirmu nälkä sitten yllätä. Olen kuullut ettäjos vauva on rauhaton autossa niin vois kokeilla laittaa peilin kiinni penkkiin vauvan eteen niin silloin kuulemma yleensä rauhoittuu kun sitä tuijottelee.

Meillä nukuttiin kuukausi sitten perhepedissä viikon ajan mutta itse nukuin niin pinnallista unta että nyt on nukuttu jo jonkin aikaa"sivuvaunussa",eli pinnis ilman laitaa siinä vieressä ja se on meillä toiminut tosi hyvin. paitsi joskus yöllä löydän Jennan poikittain sieltä sängystä kun kovasti kääntyilee unissaan.
 
perhepedistä Oli ollut puhetta ja meillä nukutaan niin, että eka laitetaan sänkyyn ja sitten yleensä kun herää tuolla 5.30-8.00 välillä syömään ni otan sitten viereen nukkumaan kun mies lähtee töihin ni saa poju "isännän" paikan:D mutta varsinaista perhepetiä ei ole, kuten muutkin sitä ovat sanoneet, niin nukun erittäin pinnallista unta enkä näin ollen saa itse levättyä jos poju on vieressä..

autoilusta meillä on poju kans joka autoilijan unelma, saattaa vetästä autossa kepeesti sellaset 7h unet...nyt kyllä ruennut olemaan "iso poika" ja haluaa olla enemmän hereillä, toivottavasti kuiteskin pidemmillä matkoilla vielä nukkuis

Meillä on miun vanhemmat käymässä ja mukavaa on, ekaa kertaa tulivat täällä meillä käymään ja ollaan jo vuosi täällä asuttu. Huomenissa kun mies lähtee töihin ni lähetään pojun ja porukoiden kaa shoppailemaan, tiistaina sitten poju ja mie lähetään vanhempieni kyydissä kotipaikalleni pientä lomaa vietämään, odotan ihan innolla

Eipä ole hirmu mukava liikkua meillä ulkona.. Jos joku sattunut lukemaan iltalehteä yms ni on ollut puhetta siitä ammuskelijasta joka liikkuu iisalmen pohjoispuolella, sonkajärven alueella... Noh se on melkein tuossa meidän naapurissa (kysymys siis ihan kilometreistä) ja sitä kun ei vieläkään ole taidettu saada kiinni, ei ainakaan aamulla ollut kun poliisien kanssa satuin juttusille... Murtautuu taloihin yms. :O:(

Imetys meillä vetää ihan viimesiään...olen kyllä pojalle tissiä tarjonnut mutta suuresta tissintarjonnasta huolimatta ei saa poju vatsaansa kylläiseksi ja meinasinkin että huomenna loppuu imetys...(tosin saa nähdä lopetanko) Todella haikea mieli on jo valmiiksi, mutta kun ei vain maito yksinkertaisesti riitä, on nyt viimeiden 2 viikon aikana vähentynyt maidontulo ihan radikaalisti....Huoh, saas nähdä miten rankasti sen huomisen ottaa...

Hug Tervetuloa, kiva kun vielä tässäkin vaiheessa meitä tulee vielä lisää tänne kirjottelemaan:)

Nyt varmaan pitää suunnata nukkumaan kun viime yö meni ihan muutaman tunnin unilla kun tuli porukoiden kanssa jutusteltua ja seurustelua aamuyön tunneille asti

Rae ja V 10vko 5pvä (?)
 
Viimeksi muokattu:
Moikka!

Tervetuloa Hug! :)

Meillä Ville nukkuu yleensä ekan unipätkän yöllä omassa pinniksessä ja syötönkin jälkeen koetan laittaa pinnikseen mutta ähisee ja puhisee niin,ettei siitä tuu mitään. Otan sitten pojan viereen ja nukahtaa siihen melkeinpä hetkessä :) Tytöt ei oo koskaan nukkunu meidän sängyssä, Ville on eri maata.Ehkä siihen vaikuttaa sekin,etten ole villeä pystyny imettämään, jos tankkaa sitten yöllä sitä läheisyyttä. Mies monesti vaihtaa sänkyä,kun ville alkaa ekan syötön jälkeen ähinän ja otan villen viereen...

Illalla meillä yleensä nukahdetaan 21-22, nyt parina iltana on vielä 22-23 aikaan menny ruoka massuun niin sitten on nukahtanu myöhemmin ja herääny vasta 20-21 viimesiltä unilta. Aamulla noustaan vaihtelevasti tuossa 6-7aikaan,joskus lähempänä 8:aa.. Hyvinä öinä meillä syödään vain kerran, tuossa 2-3 aikaan ja sitten herää tuossa 6 aikaan ja sitten alkaa aamuhommat ja isompien kouluun lähtötohinat.

tostaina on Villellä taas neuvola. viime viikolla käytiin punnituksessa, sellanen käsky tuli osastolta,että kerran viikossa punnitus neuvolassa. torstaina villelle ois suunnitelmissa laittaa ekat rokotteet ja ne kaikki 3 kerralla. Äiskää vähän jännittää, tuleeko oireita.. :/

pauliina ja ville eilen 3kk :)
 
Hug
Just kun pääsin kehumasta, että en ole kovin väsynyt ollut, niin poika päätti aloittaa semmoset yötohinat, että pari päivää on mennyt silmät ristissä. Vääntää päätään ees taas ja huitoo käsillään ja kitisee, vähäksi aikaa rauhottuu ja sitten taas alottaa. Mikä lie tullut. Ilmavaivoja on ollut parin viikon ajan kyllä aika lailla, että voisko se sitä sitten olla. Perjantaina kävin ostamassa Disflatylia apteekista ilmavaivoihin, katotaan nyt jeesaisko se ollenkaan.

Tänä aamuna rupes sitten vähän kypsyttämään, kun väsyneenä yritin saada poikaa päiväunille, eikä meinannu taas onnistua millään. Vähän nukahti, sitten taas heräs 5 minsan päästä. Ja kun pojalla väsymys kasvaa, niin kitinä ja itku kasvaa samassa suhteessa. Nyt onneksi nukkuu tässä kantorepussa vihdoin.

Päiväunista kysymystä. Musta tuntuu, että kaikkien muiden vauvat tarttee vaan muutamat päikkärit päivässä. Meidän Hurmuri jaksaa olla hereillä unien välissä vaan yleensä n. tunnin ja sitten alkaakin jo väsykitinä. Käytännössä on helpompi sanoa, kuinka monta tuntia Hurmuri on hereillä, kun nukkuu päikkäreitä. Ja mitä paremmin päikkäreitä nukkuu, sen paremmin nukkuu myös yöllä. Onko muilla tämmöstä univauvaa?
 
Hug Tervetuloa mukaan juttelemaan.
Päiväunista kyselit. Meillä on kans kunnon unikeko tuo poika. Ei kovinkaan pitkään jaksa olla hereillä ja päivällä nukkuu parvekkeella melkein viisikin tuntia... Normaalit päiväunet parvekkeella on noin 4 h. Hereillä on aamulla pari tuntia ja nukkuu pienet noin tunnin unet, sitten taas valvoskelee pari tuntia ja menee noille pitkille unille. Monesti heräilee sitten pitkiltä unilta vasta joskus 17-18 aikaan ja siitä sitten valvookin tonne 21 asti. Et eipä kovin montaa tuntia ole poika hereillä.
Tiiä sitten pitäiskö huolestua ?
 
Hug Meilläkin tyttö jaksaa olla hereillä 1,5-2h kerrallaan ja sitten pitää ottaa pikku tirsat. Valitettavasti meidän hyvä päikkärirytmi heitti häränpyllyä viikko sitten ja nyt ekat päikkärit on 45min-1h (ennen yli 3h) ja sen jälkeen nukutaankin vaan noin puolen tunnin pätkiä. Harmillista, kun neiti on selkeesti paljon kärttyisempi nyt kun ei nuku kunnolla. :(

Juu ja tuo on kyllä ihmeellistä, että täälläkin nukutaan yöllä sitä paremmin, mitä paremmat päikkärit nukuttu päivällä. Kai ne vauvat sitten menee johonkin yliväsymystilaan eikä meinaa nukahtaa illalla?
 
Hug
Pai80 Eipä tuo nukkuminen oikeestaan huolestuta, kun poika on sitä paremmalla päällä ne väliajat, mitä pidempään on nukkunut päikkärit. Toiset varmaan vaan tarttee enemmän unta. Enemmän riepoo välillä se, että lyhyiden unien ja nukahtamisvaikeuksien takia ollaan aika sidottuja tänne kotiin. Saat olla ilonen, kun teidän poika nukkuu tuommosia pitkiä pätkiä. Meillä pisin pätkä on jotain 2,5 tuntia ja sekin vaan kantorepussa. Jos sängylle tai vaunuihin nukuttaa, niin se on miltei aina se max 40 minsaa ja sitten ei saa unen päästä enää kiinni, joka tarkottaa uutta nukutussessiota. Tän nukuttamisrumban takia menot on vähän jääny, kun se on tota pätkäunta ja nukuttamista koko ajan. Kantorepun kanssa onnistuu kyllä hyvin kaupungilla olokin, mut nyt kun tulee kylmät ilmat, niin vaatetus on vähän ongelma. Jos laitan tarpeeksi pojalle päälle ulkoilmaan, niin sehän tukehtuu kaupassa/sisätiloissa. No, kai tähänkin joku ratkasu tulee, kun päivän unirytmit alkaa muotoutua joskus. Kunpa vaan saisin sen tuolla vaunuissa nukkumaan pidempään/nukahtamaan uudelleen, niin ei ois mitään ongelmaa.
 
Meill vaihtelee unien määrä päivällä. Joskus nukutaan vaan parit alle tunnin unet ja joskus taas parit 3 tunnin unet. Yöt mennään vaikiolla 20-06 (huonona yönä 05 ja hyvänä 07)...mutta tuo yö on keskimäärin se 10 tuntia putkeen.. ei tietty ihme et päikkäreitä vähemmän kun yön nukkuu noinkin hyvin.

Oltiin reissussa...yks yömeni siellä huonosti ku tyttö nukku vaan 20-04..ja sit 08 asti...mutta sitten onneks palattiin normi rytmiin ja nyt eka yö kotona takana...nukuttiin taas 11 tuntia putkeen:)

miekkonen on onneks nyt kotona tän viikon...kiva kun on seuraa. Meinattiin kyllä Emman kans lähteä ke muskariin kattoon et mimmosta se olis.=)

mukavia viikon alkuja!!

Sannuliini ja Emma jo yli 3kk ja 1 vko..hui!!:):heart:
 
Hug
Olivia81 Niinpä! Meilläkin poika kiukuttelee, jos unipätkä jää lyhyeksi. Sen takia yritän vaan nukuttaa heti uudelleen. Kerran kun oltiin kylässä illalla, eikä poika saanut unenpäästä millään kiinni, niin yliväsymystila oli ihan hirvee. Huusi kurkku suorana jo siellä kylässä ja sitten kotona ja yöllä oli ihan levoton. Sen reissun jälkeen päätin, että tän pojan unet on tällä hetkellä tärkeemmät kun mikään kyläily tms. Oli se sen verran ikävä kokemus.:(
 
Hug Aivan, mäkin oon alkanut priorisoimaan vauvan unia muiden menojen edelle. Ihan hirveeksi säädöksi menee, jos pieni ei nuku. Tosin meillä on se hyvä tilanne, että tyttö nukkuu mielellään vaunuissa vaikka ostoksilla tms. Samoin autoon nukahtaa helposti. Eli melkein parhaat päikkärit nukkuu, jos lähdetään klo 10 maissa shoppaileen kolmeksi tunniksi. :D

Eiköhän nämäkin ongelmat helpota ajan kanssa. :)
 
No niin nyt on pikkumies parvekkeella pitkillä päiväunilla (ainakin toivottavasti on pitkät unet). Mitäköhän kaikkee piti kommentoida ?

Danan kaverilla ainakin oli ihan uskomaton anoppi. Mitä se sun kaveri sano siihen sen anopin päsmäröintiin ? Kiva varmaan oli seurata sivusta sitä rökitystä. Ite en kyllä kattelis ollenkaan tollasta omassa kodissani. Onneks itellä ainakin vielä anopin kans pysyny välit ihan hyvinä. Välillä vähän ärsyttää sen kommentit, mutta niin kait se kaikilla on aina välillä.

Rae Lopetitkos imetyksen vai vieläkö jatkat osittaista ? Tiedän kyllä tosiaan tunteen ku tuntuu ettei vauva tuu mistään tyytyväiseks, mutta oon nyt tosiaan takonut itelleni päähän asenteen et joka tippa on vauvalle plussaa.
Itelläni oli imetyksen alku tosi hankala. Vauva ei suostunut ottamaan otetta paljaasta rinnasta vaan ekat 6 viikkoa imetin rintakumilla. Alusta jäi tosi paskat fiilikset ja vannoin että kun poika täyttää 3 kuukautta imetys loppuu, mutta nyt en ookkaan enää yhtään niin varma. Kuitenkin hetkellisesti tyytyväinen on imetyksen jälkeen. Ja päiväunet nukkuu pääsääntösesti rintamaidolla. Saas nähdä kauan tätä vielä jatkuu. Harmittaa kyllä toi alku ihan älyttömästi vieläkin.

Kiinteitä alan maistattamaan heti kun siihen saa neuvolasta "luvan". Ehkä jo ennen 4 kuukauden ikää, riippuu nyt vähän.

Meillä tosiaan poika nukkuu ihan tosi pitkiä unia. Yöt on nyt melkolailla vakiintunut sellasiks et nukahtaa 21 aikaan ja herää ekan kerran vaihtelevasti 04-08 välillä. Pääsääntösesti kuitenkin 06 aikaan. Et en valita tosiaankaan öistä. Ja tosiaan päiväunet on tota neljän tunnin luokkaa. Juu ja kauheat seuraukset tulee jos menee rytmi yhtään sekasin.

Miten muut puette vauvan parvekeunille (lasitetulle parvekkeelle) ?
Mä oon laittanu vaan sisävaatteet (body ja potkarit), vanuhaalari, myssy, tumput ja töppöset. Vaunuissa on makuupussi ja lisäksi kopan kansi. Eipä tuo ainakaan vielä ole tullut kipeeks.
Entä onko kaikilla muilla parvekenukuttajilla itkuhälyttimet vai pidättekö ovea auki että kuulette vauvan itkun ? Mun on pakko pistää kyl ovi kii näillä keleillä, muuten menee liian kylmäks. Ikkunasta sit seurailen millon alkaa vaunut heilumaan ja tietty välillä käyn kurkistamassa onko kaikki ok.

Mä oon tosi huono viihdyttämään vauvaa. Kauheen vaikee keksiä mitään ohjelmaa täällä kotona. Poika lähinnä köllöttelee leikkimatolla ja seurustelee lelujen tai sitten mun kans.
Meillä on muuten poitsu alkanu ottamaan lelusta kii ku esim. jotain helistintä tarjoaa avoinna olevaan käteen. Lisäksi tarrailee välillä tuttiin ja yhteen leikkimaton leluista.

Itellä ihan kauhee flunssa edelleenkin. Yö meni sentä ihan ok.
Onko muut flunssailijat käyttäneet noita avaavia nenäsuihkeita ? Esim. Otrivinia ?
Mun on pakko laittaa ainakin yöks ku tuntuu et henki loppuu muuten.

Ehkäpä menen sohvalle tyhjentämään digiboxia, kaikki ohjelmat tuntuu tulevan nykyään väärään aikaan niin ei suorana oikeastaan mitään ehdi katsomaan.
Ai niin... Poitsu katteli eilen leikkimatolta ihan onnessaan Tanssii Tähtien Kanssa...
 
Viimeksi muokattu:
Pai Ihan lopetan kokonaan, sillä ei ole poju yhtään tyytyväinen tissillä..tissilläkin ollessa oikein välillä itkee kun ei tule maitoa tarpeeksi...ja meillä kun ei ole yhtään tyytyväinen, ei ollenkaan...tosi paha mieli on toisaalta, mutta toisaalta taas hyvä kun poju on sitten korvikkeella tyytyväinen ja meillä kaikilla on paljon mukavempaa... Niin se elämä vaan menee, jos olis maitoa paremmin riittänyt ni osittaisella olisin halunnut jatkaa, mutta ei niin ei...

Ostin tosi ihanan haalarin pojulle ja nyt pitää sitä lähtee kokeilemaan:):D

Rae ja V 10vko 6pvä
 
Helou! (pikakommentoinnit)

Hug ja Olivia Meillä on samanlainen nukkuja! Eli tunnin- puoltoista hereillä ja sit unta yleensä joku40-60 min. (ja aiemmin tosiaan nukuttiin jopa 3 tunnin päikkärit)Ja tällein mennään koko päivä. Paitsi että nyt siihen on saatu jo vähän muutosta! Ollaan yritetty venyttää yhdet päikkärit pidemmiksi ja nyt neiti on koisannut vaunuissa jo kaksi tuntia. Tämä onnistui siten, että ollaan toimittu seuraavalla tavalla jo useana päivänä: aina kun tyttö on nukkunut yhden unisyklin(meillä 40-45 min?),menin kurkkimaan, onko vaunuissa eloa. Sitten heiluttelin vaunuja niin kauan, että sai taas unen päästä kiinni. Tänään onnistuin ennakkoimaan ja tyttö vasta heilutteli päätä, kun aloin työntää vaunuja ja nukahti saman tien uudestaan! Tässä ajoitus tuntuu olevan tosi tärkeä: jos on ehtinyt aloittaa jo itkemisen, ei uudelleen nukahtaminen välttämättä onnistu...

Myöhemmin lisää. Nyt välipalalle ennen kuin neiti heräilee:)

A + Milja vajaa 12 vkoa
 
Tervetuloa Hug! Milo jaksaa kans sen 1,5 tuntia, joskus 2 tuntia olla hereillä hyvällä päällä. Sen jälkeen alkaa väsyttää ja ei ole enää niin hyvällä päällä. Meillä on viime päivinä muodostunut tosta nukkumisesta oikein ongelma johtuen ehkä osin siitä, että ollaan oltu pääosin kotona, ehkä osin siitä, että poika kasvaa. Mutta siis oman flunssan takia ollaan oltu viikko lähestulkoon vain kotona, ja poika on nukkunut parvekkeellakin vain 2,5 tunnin päikkärit (normaalisti partsilla 4-5 tuntia). Sen lisäks sitten sisällä ihan maksimissaan puolen tunnin unia. Eilen nukkui parvekkeellakin vain 45 min, ja koko päivä oli pelkkää väsymystä ja nukuttamista huonoin tuloksin. Huomenna lähdetään jo ulos täältä kämpästä niin ehkä se siitä taas sitten.

Pai, en usko, että vauva paljon muuta viihdytystä kaipaa. Seurustele se varmaan on a ja o. Me ollaan viime aikoina Milon kanssa harrastettu myös sitä, että makaa mun jalkojen päällä ja siitä nostan käsistä istuma-asentoon. Hienosti Milo nostaa päätään samalla. On tehnyt sitä vasta ehkä 4 päivää tossa liikkeessä. Parvekkeelle puen vanupukua suurinpiirtein vastaavan trikoopuvun, vanttuut (=lapaset), villakypärämyssyn ja tillukkaat (=villasukat). (Olen siis Porista kotoisin, ja ainakaan täällä Helsingissä ihmiset ei ymmärrä mua.) Päälle laitan puuvillapeiton ja vaunun päällisen. Eilen kokeilin makuupussia, jonka alle laitoin sisävaatteiden lisäksi vain kypärämyssyn ja lapaset. Siitä seuras sitten vain ne 45 min unet ja hikinen poika. Aikamoinen kuumakalle vaikuttaa Milo ainakin olevan, että helpompi sille on ainakin liikaa pukea. Ja en mäkään itkuhälytintä parvekkeella käytä. Jos en tarkene kun ovi on auki, niin laitan ikkunan auki, kun meillä on sellanenkin parvekkeelle päin. Mutta yhtä hyvin vois seurailla vaan ikkunan takaa.

Solnushka, kiva toi, että Johannes nukku koko miehen "vahtivuoron" ajan. Ei tosiaan paljon vahvista kuvaa äitiyden rankkuudesta :)

Rae, jaksamista imetyksen lopettamisen kanssa. Mutta eiköhän se tosiaan ole teille molemmile parhaaksi. Ainakin kuulostaa siltä.

Saga ja Milo lähes 3 kk
 
Hug
Tridian Mä yritin vähän tota samaa temppua tänään pojan kanssa. Oltiin vaunulenkillä ja kun Hurmuri heräs 30minsan jälkeen, jatkelin vaan työntämistä ja korjailin tuttia suuhun. Aikani yritin, tuloksetta. Olis pitänyt jaksaa pitempään kokeilla, mutta kun itellä on tällä hetkellä sellaset univelat päällä, että hyydyin ihan totaalisesti. Ajattelin että mennään sitten kumpikin päikkäreille sänkyyn kotiin, mutta eihän tää sitten suostunut sinnekään nukahtamaan. Nyt kuorsaa taas kantorepussa. Tänään meen kyllä niin satavarmasti super aikasin nukkumaan, jos vaan poika nukahtaa ajoissa yöunille.|O
 
Rotarokote pisti pojan mahan kipuilemaan,ja yö oli ihan karmea..mamma ei pääse hereillä millään.8 aikaan tainnutin pojan jo pihalle nukkumaan:(
Huomenna ois yhdellä lapsella kaverisynttärit..kuka ne tulis järjestämään?
Meillä nukahtaminen on pojalla hankalaa,mutta muuten se on aivan ihana pakkaus..juttelee ja naureskelee ja viihtyy tosi hyvin missä tahansa:)1-2h jaksaa olla hyvällä tuulella,ja sitten iskee väsykiukku ja taistelu että saisin sen johonkin nukahtamaan..ehkä vielä joskus sekin helpottuu:)
hipsu
 
Päikkärikeskusteluun: Olkaa onnellisia noista suuriunisista vauvoista! Se on varmasti hyvä lapselle.

Sulo valvoo usein heräämisestään klo 07 päikkäreilleen klo 12 asti eli 5 tuntia. Ja sit niiden jälkeen klo 15 nukkumaanmenoonsa klo 21 asti eli 6 tuntia. No, iltaan mahtuu usein pari sellasta vartin torkahdusta isin sylissä, kun kärttyisää lapsosta hytkytetään. Mutta haluaisin aamuun ja iltaan sellaset selkeät 2 x 30min-1h unet vielä. Esim. tänä aamuna tää onnistui, Sulo nukkuu parhaillaan sitterissä. Mutta siinä ei yli 30 min unet kyllä onnistu.

Mutta oon jo niistä 3 tunnin "päiväpäikkäreistä" ihan sairaan onnellinen. Ne on pysyneet nyt jo monta viikkoa joka päivä identtisinä. Se tosin vaatii myös multa tiettyä rutiinia: ennen keskipäivää syöttö, ja sit suoraan kaupungille vaunuileen. En yhtään tiä, miten kävisi jos en lähtisi joka päivä vaunuileen. Tuskin nukkuisi sisällä.

Ja sekin on kehitystä, ettei vaunujen tartte enää liikkua. Esimerkiksi sunnuntaina oltiin ystäväpariskunnan kanssa kahvilassa brunssilla ikkunapöydässä ja Sulo koisasi ruudun toisella puolen, kattelin vaan millon venkoilu alkaa. Ei alkanut koko 2h 30min aikana. Niin hieno fiilis! Suuritarpeinen/vaativa vauvani osaa edes jollain saralla antaa vanhemmille hengähdystauon. Kun noiden pitkien päikkärien aikana ehtii hengähtää ja puuhailla omiaan, jaksaa loppupäivän varsin hyvin. Mutta kyllä se vauvan väsymys sitten illalla taas tulee esiin epämääräisen käninän muodossa. Missä teidän vauvat sitten nukkuu ne iltatirsat, ja vaatiko se erityistä nukuttamista? Kantoliina ainakin ois varmasti yksi hyvä ratkaisu. Sulo nukkuu kantoliinassa kunhan liikkuu tai seisoo tai istuu keinutuolissa - tavallinen, "liikkumaton" tuoli tai sohva ei missään nimessä käy :D

Ylihuomenna on Hulluilla päivillä itkuhälytin tarjouksessa, aion käydä ostaan niin Sulo voi nukkua vaunuissa jossain tossa pihallammekin. Meillä ei oo parveketta, mutta asutaan tällasen puutalon tokassa kerroksessa, on helppo kipasta sitten alas, kun älinää kuuluu. Nyt Sulo on nimittäin monena päivänä vielä nukkunut, kun palana kaupungilta. Oon istunut pihalla lukemassa/kirjoittamassa syysauringossa, kunnes herää - usein tunninkin verran. Mutta tää ei oo kovin miellyttävä skenaario pakkassäillä :D
 
Hug
omenaruusu Paranemisia teille!

hipsu79 Voi itku noiden rokotteiden kanssa. Saitteko siis nyt sen tokan satsin rotarokotteesta? Meillä kävi sen ekan satsin kanssa niin, että pojalla oli ihan hirveetä velliä kakka pari viikkoa. Sitä oli sitten aina melkein kainaloissa asti, ei sellasta lirua pidä mikään vaippa. Ja sen lisäksi mä sain 4 päivän ripulin. Yritin kyllä tehostetusti huolehtia käsihygieniasta ja oli käsidesit ja kaikki, mutta ei auttanu. Mua pelottaa kyllä vähän ne 3kk rokotteet. Siis lähinnä että ei tuu mitään ihme kuumekouristuksia tms.

Kyllä on taas ihan eri meininki, kun sain eilen itteni petiin samaan aikaan pojan kanssa, eli tossa vähän ennen kahdeksaa. Sai ainakin pahimpia univelkoja korjattua. Ei kaadu maailma niin helposti niskaan:)
 
Hug
kardemumma Hyvä että teillä on tullut tollanen selkeä rytmi päikkäreihin. Helpottaa huomattavasti kun voi suunnitella sitten sen kolmen tunnin mukaan. Iltatirsat meillä nukutaan siinä samaisessa Manducan kantorepussa (on siis eri asia kuin ne epäergonomiset rintareput), jossa suurin osa päikkäreistä. Tosin nyt oon yrittänyt sitä sänkyyn nukuttamista tissin kanssa, ja välillä se onnistuukin oikein hyvin. Toi kantoreppu on siitä hyvä, että siinä voi mieskin nukuttaa. Eilen kun olin ihan väsyny ja kiukkunen, niin oli todella juhlaa kun mies tuli kotiin ja otti pojan reppuun unille.

Kantorepun kanssa pitää liikkua, jotta poika nukahtaa. Mutta sitten kun nukahtaa, niin voi istua ihan rauhassa tai jopa imuroida :)
 
Viimeksi muokattu:
Kuulostaa kyllä hurjilta noi monien uniongelmat. Hirmusesti jaksamista kaikille :hug:
Meillä poika nukkuu tosi hyviä öitä, niinkun olen aikasemmin kertoillutkin viime yönä 21-6.30 ja sitten siitä vielä puol 9 asti. Eiliset päiväunet oli 4,5 h parvekkeella.
Nautitaan nyt jokaisesta kunnollisesta yöstä, kun ei koskaan voi tietää millon tilanne kääntyy sekin kun on mahdollista.
En tiiä onks noi hyvät yöt korvikkeen ansiota vai onko vaan hyväuninen tapaus ? Nimittäin tosiaan tissimaidollakin nukku kerran aamu kuuteen.

Muuten poitsu onkin sitten melko vaativa tapaus. On alkanut komentelemaan ja "ulisemaan" vaikkei olisi mitään hätää, taitaa olla vaan seurankipeyttä.
 
Unista meillä Pippuri nukkuu aamupäillä ekat päikkärit ulkona vaunuissa ja illemmalla nukutaan sitten vähän missä sattuu,joko meidän sängyssä,sohvalla,kantoliinassa tai autossa jos ollaan menossa esim. kauppaan ajotetaan se 4-5 välille että neiti nukkuu matkan ajan,ja jaksaa sitten valvoa siihen n. 7-8 että menee yö unille.

Eilen sitten virallisesti mentiin kihloihin,ja ostettiin sormukset:) <3
Ja sen lisäksi voitettiin onnensanat arvasta 500€,aivan huippua! Kaikki tuo raha tuli kyllä melko tarpeeseen..:D Saatiin ostettua niillä rahoilla Tapsalle puku ristiäisiin,mulle maiharit,Tapsalle kengät puvun kanssa,tankattua auto,käytyä Hesessä syömässä ja viel tuhlattua yli 100€ Hong Kongiin..:D Vähän ylimääräistä rempparahaa kun otettiin talonlainan yhteydessä niin sinne tilille jäi nyt reippaasti rahaa että saadaan ostettua uusi liesi:) Great:)

Nyt pitää alkaa pukemaan tolle pikku "Pipsalle" päälle että saan täällä sisälle siivottua ja laitettua paikkoja kuntoon Lauantaisia ristiäisiä varten:)

Aurinkoiset päivän jatkot kaikille,ja pikaisia paranemisia kipuilijoille!:hug:
 

Yhteistyössä