Heinäkuun Hurmaajat 2010

Kuulkees, ompa muuten paljon helpompi pojua laittaa turvaistuimessa nyt autoon kun kävin postissa hakemassa sen jatkopätkän siihen turvavyöhön. Nyt oon ihan 100% tyyvyäinen autoon, tai noh.. sanotaanko 90% tyytyväisyys siihen asti kunnes saan ne uudet talvirenkaat:LOL:

sormiruokailu siis meillähän taidetaan mennä aika pitkälle niin, että äiti lappoo sosetta lapsen suuhun, kunnes sitten osoittaa kunnolla mielenkiintoa siihen omatoimisempaan ruokailuun... MUTTA itsekkin kyllä ajattelin nuita maissinaksuja käydä ostamassa ja saa poju niitä opetella natustelemaan

Pitäs vielä jaksaa raahaantua vaunulenkille tänään... Tällä menolla voi olla, että lähtemättä jää, laiskottaa se aamuöinen tutin laitto episodi...
 
Raesama ajatus mullakin, että ite lapan murkinaa suuhun niin kauan kuin tarpeellista, mutta mietin vaan, et jos tuo sormin napostelu joskus vois pelastaa joitakin tilanteita...esim, ravintolassa, lentokoneessa yms.. helpotusta!!:) niin hassua et emmalle tulee kohta jo se 5kk täyteen...kohta saa pikkusta alkaa kokeileenjo syöttötuoliinkin...tai no reilun kk päästä, mutta hurjaa tää ajan kuluminen :)
 
Laura-vm86, toi on niin hämmentävää, kun tosta rotarokotteesta liikkuu kahta eri tietoa. Meille sanottiin neuvolassa, että viikon ajan rokotteen jälkeen pitää pestä käsiä tosi hyvin ja huolehtia hygieniasta tosi tarkasti, kun on kakkavaippojen kanssa tekemisissä, koska virus voi tarttua riskiryhmäläsiin ja terveille aikuisillekin voi tulla vatsanväänteitä. Sit ilmeisesti jossain toisissa neuvoloissa kerrotaan, että riski on suurimmillaan vasta viikon päästä. Tästä oli jo aiemmin tällä palstalla puhetta, mutta en voi lakata ihmettelemästä. Toisen neuvon noudattajat altistuvat nyt ilmeisesti joka tapauksessa - kumpi neuvo on oikea ja kumpi väärä - sen kun vielä tietäisi...
 
Hug
No niin, nyt kun muistais mitä kaikkea pitikään kommentoida. Ensinnäkin voimia Retulille. Teit todella viisaasti, kun hakeuduit ajoissa jonkun luo, kenen kanssa voi jutella. Itselläkin on muutamien vuosien takaa kokemusta samanlaisesta tilasta ja käynnit työterveyspsykologin luona jeesasivat kummasti. Senkin jälkeen toki jouduin itse työskentelemään niiden omaa mieltä painavien asioiden kanssa, mutta tärkeintä oli, että prosessin sai liikkeelle. Nyt on jo huomattavasti parempi olo, kun tietyt solmut sai auki.

Meillä oli tänään 4kk neuvola. Painoa oli 7170g ja pituus 62. Ihan hyvin siis kasvanu täysimetyksellä. Ajateltiin kuitenkin, että ihan pikkuhiljaa saatetaan antaa vähän maistiaista kiinteistä. Ajateltiin, että alotettas sen perinteisen perunan/bataatin sijaan maissivellistä/soseesta. Terkka muuten sano, että banaani saattaa sitten ummettaa. Se oli mulle ihan uus tieto. Mutta siis en ajatellut mitenkään hätäillä tätä kiinteiden syömistä, rintamaito on vielä tietty muutenkin se pääateria.

Joku kyseli aiemmin unimääristä. Meillä nukutaan yöllä semmonen 10-11h ja päivällä yritän saada pojan nukkumaan noin 5h. Tämä vaan sen takia, että muuten on väsynyt ja känttyäää, eikä jaksa mitään. Meillä päiväunet nukutaan yleensä neljän pätkissä, joista yritän kahdet saada vähän pidemmiksi (1,5-2h) ja kahdet on sitten yleensä niitä 40 minsan unia.

Solnushka Näin se tosiaan on, että rotasta tulee jälkijättösesti sitä löysää ulostetta.

Ja meillä ei myöskään vielä käännytä mihinkään suuntaan, vaikka välillä harjotusta ois selältä vatsalleen. Eli siis kyljelleen saa ittensä kammettua. Sen sijaan päinmakuulla ollessaan poika välillä nostaa peppua ja yrittää jaloilla vähän semmosta ryömimistä, mutta kädet on ihan pihalla tästä touhusta ja pää on jossain lattiassa sillon :)

Tänään onkin pojun syntymäpäivä. Sen kunniaksi äiti lähtee pian tekemään herkkujäätelöannoksen :p Täällä syödään myös erittäin hyvällä ruokahalulla ja paino on kiloa vaille se mikä ennen raskautta. Se tosissaan mietityttää, että miten tälle syömiselle osaa pistää jarrua, kun täysimetys loppuu.
 
Onnea vaain hirmusesti Retulille matkaan, on hienoa että ihmiset huomaavat itse tarvitsevansa jonkinlaista tukea tai apua, olet rohkea ihminen!!

Meilläkään ei vielä käännytä, aina kun laittaa selälleen tai massulleen niin kääntyy vlittömästi kyljelleen mutta siihenpä jää potkimaan kun jumittaa käteen :D meillä nyt ikää 3kk ja kohat 3vk. Mikäpä kiire tässö on, joka päivä tuntuu oppivan uutta niin mahdottomasti. Istua vaan pitäis koko ajan ja pettymys on suuri kun sylistä laitetaan makoileen tai sitteriin, kunnes huomaa lelut ympärillä.

Joku kyseli sormiruokailusta, itsellä ei siitä mitään kokemusta mutta voin kertoa ystävästäni ja hänen pojastaan, eh aloittivat sormiruokailun 6kk.n iässä, pieni mies sormiruokailee esim seuraavaa: suikaloituja ja keitettyjä vihanneksia; kukkakaali,kesäkurpitsa,porkkana yms. suikaloituja ja hyvin paistettuja lihoja(poro,possu,kana yms), kirsikkatomaattia,omenaa,maissinaksuja.. oikeastaan ihan kaikkea :D he aloittivat suikaloiduilla vihanneksilla ja maissinaksuilla. Ja minusta tämä poika on koordinaatiokyvyssä huimasti edempän toisia saman ikäisiä lapsia, ehkäpä juuri tämän sormiruokailun vuoksi. Ja aina kun äiti syöttää niin poika saa syödä omasta kulhostaan sormin ja hörppii vettä mukista :)

Meillä ei rotasta tullut mitään oireilua mutta eka rokotteetn jälkeen ei sanottu mitään että pitäis varoa tartuntaa, vasta toisen annokseen jälkeen sanottiin että sen rokotteen jälkeen viikon päästä,viikon ajan tartuntavaara on suurimmillaan.

Meidän Jenna on alkanut nukkumaan öitä hienosti kun siirrettiin soseruokailu iltapäivään, ja kummallista kyllä tällöin iltaveiäkin menee enemmän, vaikka voisi luulla olevan toisin päin. Kun syötiin sose aamupv.stä niin iltavelliä meni n. 120ml ja nyt kun syödään iltapäivästä niin velliä menee n 180ml ja neiti nukkuu tosi paljon rauhallisemmin.. toivon tämän jatkuvan :)
 
dalailama Ei meilläkään ole vielä "oireita" itsekseen kääntymisestä. Kääntyy kyllä sitten kun laitan selälleen kovemmalle alustalle ja itse autan vähän pepusta/selästä. Kyljelleen kääntyy itse ja päätä kääntää kyllä mutta kun muu kroppa ei vielä seuraa :)
Poika on siis reilu 4kk, syntyi 10.heinäkuuta.

Hug Meillä ei ainakaan tykätty maissisoseesta, velliä syö kyllä. Ja omaan nokkaankin maissisose haisi pahalle. Samoin poitsu hylkäsi kukkakaalin. Lemppari on kuningatarsose ja peruna-porkkanamuusi. Bansku tosiaan ummettaa, ja sitä ei suositellakkaan kovin suuria määriä, lähinnä jonkun muun hedelmän/marjan kaverina.

Rotasta meille sanottiin että on voimakkaimmillaan n. viikon kuluttua rokotteesta. Meillä rota-annos pisti pojan ihan uniseksi, nukkui kokopäivän ja yön sen jälkeen. Muut 3kk rokotteet taas sitten sai Aatun ihan kipeäksi, lihassärky oli tosi kova. Onneksi supolla parani.
 
Kääntyminen selältä mahalleen alkoi meillä onnistus 3,5 kk iässä ja nyt ei selällään enää pysytä juuri lainkaan. Mahalta selälleen kiepsahdettiin jo ihan parin kk iässä, mutta ne tais olla enemmänkin vahinkoja. Nytkään ei vielä oikein usein käännytä mahalta takaisin selälleen. Joskus tosin jo kääntyminen on tarpeeksi vauhdikasta saatetaan mennä useampi pyörähdys heti putkeen ja hupsista, paikka ja maisemat vaihtuu jo kovasti. Tänään uutena kuviona näytettiin harjoittelevan takaperin ryömimistä :) Että kohta taitaa pikku tuholainen olla jo liikenteessä enemmänkin.

Sormiruokailusta meidän neuvolantäti meinas, että voi jo tuossa 5 kk iässä aloitella ja juurikin puhui niistä maissinaksuista.

Hyppiminenon täälläkin hot! Ja kovasti koittais myös askeltaa sylissä :)

Unimäärätaitaa meillä olla jotain 15-16 h vuorokaudessa. 10-11 h yöllä, sitten aamusta ollaan tunteroinen hereillä ja otetaan vajaan tunnin unet. Sitten ollaankin hereillä pari-kolme tuntia jonka jälkeen lähtään vaunuttelemaan ja nukutaan 3-4 h unet. Ja sit onkin yöunet taas edessä. Iltaisin selvästi on alkanut huomaamaan milloin aletaan nukutushommiin, kun yleensä alkaa itkua tuhertaan jos ei vielä nukutakaan tai koittaa väkisin olla hereillä. Sängyssä sit aikansa tohottaa omiaan eli leikkii tutilla ja pehmonallella. Minä sitten istun vieressä ja kudon. Aiemmin mun piti mennä viereen makaamaan ja laittaa nenät vastakkain, mut nyt se aiheuttaa itkun. Neiti on vissiin jo niin iso tyttö ja tuo on jo out :)
 
Taas uusi päivä!

Enhän mie eilen minneen lenkille edistynyt, mutta tänäämpä kävin, ja hyvin olen ylpeä itestäni, synnytyksen jälkeen tuohon samaan matkaan meni 1h (joskus jopa reilu) ja nyt selvisin sen 40min ja vielä talviolosuhteissa jäisellä ja lumisella tiellä:D

Meille näkyy tavaksi tullut, että tuolla aamuyön tunteina käydään unen läpi itkemään ja huutamaan eikä mene tutilla oli kuin muutamaksi minuutiksi... Tuota on nimittäin jatkunut jotain pari viikkoa.. Eikä varsinaisesti ole edes poju herännyt vaan herää siihen kun nostaa sängystä, eikä ole nälkäinen kun sitterissä voi hyvän tovin köllötellä ennenkuin aamumammu on tarpeen... Vallan ärsyttävää, sillä omat yöunet jää todella lyhkäsiksi|O

Nyt lenkin jäliltä poju vetelee sikeitä tuolla eteisessä vaunuissa kaikki talvitamineet päällä, mutta hyvin tuntuu nukuttavan:LOL: onko muuten muilla käytössä jo toppahaalarit? Mie en voi edes uneksia laittavani pojulle päälle toppahaalaria.... Ensinnäkin kun se on niin iso ja toisekseen varusteilla :potkarit, body,housut, villatakki, kypärämyssy, pipo, tumput jalkoihin käsiin, makari ja vaunuihin -> saadaan aikaan ERITTÄIN hikinen poju... ja siinä turvakaukalon lämpöpussissa poju ohkasilla potkareilla ja bodyllä + tumput ja kypärämyssy on kans ihan kokonaan hiestä märkä.. Taitaa poika isäänsä tulla ja olla erittäin lämminverinen...

Jokos on joululahjaostoksia tehty? Meillä kysyyvät mitä pojulle vois ostaa lahjaksi ja enhän mie tiijä.. Oon hirmu huono ajattelemaan mitä vois tarteta enkä kyllä hirveesti kehtaa pyytääkkään... Kauhee ongelma... Myös muittenkin kuin pojun lahjat..

Jaa vaan pitäsköhän sitä lähtee tekemään loput joulukortit valmiiksi

Rae ja V
 
Kiitos Rae, että muistutit noista joulukorteista. K-kaupan Napero-kerhon kirjeessä oli ihan hauska idea, jonka ajattelin toteuttaa. Nyt olis se kuukausi aikaa, että pitäis varmaan ainakin ostaa jo tarvikkeet.

Toppahaalarista. Meillä on nyt viikon verran ollut käytössä äitiyspakkauksen toppahaalari. Se on niin kätevää kun ei tarvitse kerroksia pukea. Tarkenis kyllä villahaalarin kanssa vielä vaunuhaalarillakin. Toi toppapuku on Milolle aika sopiva jo. Hihat ja lahkeet on pitkät, mutta ei niin pitkät että vois kääntää ne tumpuiksi ja tossuiksi. Ja niska-haara mitassa ei paljonkaan enää kasvunvaraa ole. Alkaakohan muuten vauvat nyt kasvattaa enemmän noita raajojaan pitäen ton "torson" kohtuu samanmittaisena? Välillä tuntuu, että esim. 80 cm vaatteissa on lahkeet ja puntit hirmu pitkiä, vaikka niska-haara mitta olis aika sopiva jo Milolle. Ai niin, ja ton toppahaalarin kanssa ei missään nimessä saa laittaa tohon kovaan vaunukoppaan sitä suojaa päälle. Sitten Milo on ihan hiessä. Eli jos Rae teillä on pehmeä koppa niin sehän on tosi lämmin enkä yhtään ihmettele, että toppapuku on siellä vielä liikaa. Mua muuten harmittaa hirveesti, että me joudutaan varmaan ihan just luopuun tosta vaunukopasta. Milo on jo pidempi kuin koppa, mutta toistaseks malttaa siellä maata jalat koukussa ja suoristella jalkojaan reunan yli. Katsotaan kuinka kauan..

Retulille onnea ja voimia matkaan! Hienoa, että olet uskaltanut hakea apua!

Saga ja Milo 4 kk
 
Superihanaa lumista torstaiaamua!

Talvi tuli sitten vihdoin meille etelä-Suomeenkin.

Toppahaalari on meillä ollut käytössä silloin tällöin vaunuillessa, autoreissuilla on liian kuuma. Nyt tosin näyttää kelit muuttuvan ja voidaan luopua välikausivaatteista.

Meillä alkoi nyt tehostetun siivouksen aika. Pikkuveikka ryömii pitkin lattioita ja laittaa suuhun kaiken eteen tulevan. Ihanaa silti, koska nyt viihtyy huomattavasti paremmin omineen ja unikin tuntuu muuttuneen syvemmäksi. Lattiat on vaan kivan näköiset, kun kuola lentää ja sitten ryömii siitä yli. Nyt on muuten jarrusukatkin tulleet tarpeellisiksi, pikkuveikka työntää vauhtia jaloilla ja jarruista saa hyvin pitoa.

Onnea kaikille pienokaisille uusista hienoista taidoista!

omenaruusu ja pikkuveikka 4,5kk
 
Pai reseptille kaikki mitä tahtoo saavan vakuutuksista takasin..:)

Tänään aamulla oli kyllä aivan ihana herätä kun yö nukuttiin hyvin ja verhot kun avasi niin lunta tuprutti taivaalta:) Pihla siis on jo paranemaan parantunut. Ei kovin kauan kestäny pikkuneidin lentsu,ja hyvä niin:) 2 suppoa tuli käytettyä eli meni suht omillaan ohi. Pahin nuha on jo poissa ja kai se autto kun ulos uskalsi viedä nukkumaan eilen päikkärit. Nenä ei ollut yhtään tukkonen kun sisälle haki:eek:

Käytiin tänään aamupäivällä Hyvinkäällä kaupassa ja Rossossa syömässä ja Pihla oli kun enkeli:) Hereillä oli koko ajan kun oltiin sisällä ja ei itkenyt tai "häiriköinyt" muutenkaan millään tapaa:) Istuskeli turvakaukalossa ja tuijotteli mitä ympärillä tapahtuu suussaan vuoroin,tutti,oma käsi tai liberolaukussa saatu amppari:D
Kotiin kun päästiin niin lähdin viel hakemaan Jokelan postista paketin ja sitten tulin tekemään lumityöt (ihka ensimmäistä kertaa tässä talossa!:cool: ) , hain renkullisen puita ja asensin viellä tikapuut vintin luukulle kun ne oli ulkorakennuksen kylkeä vasten keskiviikkosen nuohoojan jäljiltä.

Koirallekkin hain tänään illemmalla viel Pipsan kanssa ja jouduin soittamaan miehelle että rahaa tilille kiitos kun olikin rahat loppu... :ashamed:

Nyt on neiti ollu nukkumassa 8 asti ja äiti kattelee sivu silmällä sokkokokkia:)

Huomenna Mäntsälään vanhemmille koiran ja ipanan kanssa koko päiväks:) Luvassa siis paljon ulkoilua ja kaverilla kyläilyä,siellä kun on 1,5kk Pihlaa nuorempi tytsky:)

Btw, kääntyminen on meilläkin ihan hilkuilla kun neiti pörrää jo 360astetta ittensä ympäri leikkimatolla..:D Kyljelle käännytty jo jonkin aikaa mutta ei ihan viellä kokonaan ympäri:)
 
Missä meidän levolliset yöunet?!?!!!??! Huono yö siis takana|O

Että muuten osaaa ottaa päähän miehen sisko!! Kälyä ja hänen poikaystävää pyydettiin kummeiksi pojulle ja ristiäispäivänä eivät tuoneet kummilahjaa kun rahaa ei kuulema ollut. Okei, tuon selityksen hyväksyn ja lupasivat vielä mahdollisimman nopeasti sen perille toimittaa. Noh, sitä on pariin otteeseen kyselty ja aina on rahat loppu.. Eilen sitten vielä kysyin, kun oli saumurin ostanut käly, että liikeniskö sitä rahaa siihen kehykseen asti, vastauksena tuli, että ei ole rahasta kiinni vaan hänellä ei ole aikaa etsiä sitä kun pitää hoitaa neljää lasta jne... Jännä, että ne lapset ei estä ratsastamassa käymistä, baarissa käymistä, shoppailua nuoremman siskonsa kanssa ja näitä esimerkkejä olis lukuisia!! Lupasi nyt jouluksi sen kuulema hankkia
En yleensä ole näin pikkumainen, mutta kun meillä on ollut tapana, että kummi ostaa sen lahjan, varsinkin kun se on luvattu ostaa. Ja mie kälyn lapselle ostin kyllä lahjan ja se oli ristiäispäivänä antaa. Nyt on kummiskin ristiäisistä mennyt n. 2,5kk ja lahjaa ei edelleen näy... Jotenkin en usko,että sitä näkyy joulunakaan... Ei ole paljoa pyydetty, näin äkkiseltään ainakin luulis...

Noh, tuon asian tiimoilta olen mieltäni jo monesti pahoittanut ja mies vielä enemmän... Kun tämä käly oli varma,että pääsee kummiksi ennenkuin edes pyydettiin... No mutta, joulua odotellessa....

Eipä sitä lunta sitten täällä niin paljoa satanutkaan kuin kuvittelin... Ihan hyvä vaan sillä meillä on ISO piha mistä pitää lunta kolata.. Tyhmästi suunniteltu kun mitään kohtaa ei voi jättää kolaamatta tai ei pääse autotalliin, sisälle, ei saa toista autoa minneen...

Ei kait se auta, väsymyksestä huolimatta se on vain lähdettävä tekemään jotain

Rae ja V
 
Voisinpa lyödä vetoa, että Olivia kyseli eilen Milon vaippaihottumasta ja kestoista. Sivusilmällä näin kun olin sulkemassa konetta kun kiireellä kotoa lähdettiin. Nyt Olivian tekstiä ei ole enää missään, mutta vastaanpa kuitenkin. Eli Milon vaippaihottuma on parantunut eikä vaikuttais olleen allergista ihottumaa. Mutta siihen asti niin helppohoitoinen vaippa-alueen iho on tämän ihottuman jälkeen kyllä tosi herkkä. Käytetään kestoja tällä hetkellä kotona päivisin, mutta menossa ja öisin nyt on kertikset käytössä. Täyskestoiluun olis tarkoitus palata, mutta katsotaan nyt miten iho kestää. Nyt tuntuu, ettei kestä mitään yhtä vaippaa monta putkeen. Ei siis niitä kertiksiäkään. Vähintään sellasta ärsytysnyppyä meinaa tulla koko ajan. Bepanthenia kuluu kovasti. Coolmax on sellanen materiaali, jota ilmeisesti kestäis parhaiten, mutta meillähän ei ole enää yhtään coolmax-vaippaa, joka mahtuisi päälle. Pitäis tilata coolmax-lisäimuja tai -kuivaliinoja.

Sattaa muuten olla, että Milolla ei ainakaan maitoallergiaa ole. Olen nyt syönyt maitoa taas pian 6 päivää ja 3 päivän panttaamisen jälkeen Milo teki eilen illalla kakat ja normaalia oli. Jee!! Mutta jessus sitä kakkaa oli taas ihan selän leveydeltä niskaa myöten. Noi kertikset ei vaan pidä Milon kakkoja sisällään ei sitten millään.

Pai, läheskään kaikki vakuutusyhtiöt ei ilmeisesti kai korvaa noita rasvoja. Kannattaa ottaa selvää omasta.

Saga ja Milo 4 kk
 
rouva saga Et ole tulossa hulluksi vaan tosiaan kyselin Milon ihottumasta. :) Koitin muokata tekstiä myöhemmin ja onnistuin tuhoamaan sen täysin. :headwall: En sitten siitä masentuneena enää jaksanut kirjoittaa uudelleen. Kiva kuulla, että vaippaihottuma on parantunut! Meilläkin kestoillaan edelleen vaan päivisin, koska en ole laiskuuttani jaksanut kehitellä hyvää yövaippaa kestoista. Sagalla on muutamat ihanat hahtuvavillahousut, joiden kanssa olen joskus käyttänyt bambuvaippaa yöllä, mutta tuo bambuvaippa, joka meillä on alkaa käydä pieneksi. Kerro ihmeessä yökestoiluvinkkejä, jos sulla on jokin toimiva systeemi. :)
 
Olivia, meillä on yövaippana toiminut ihan bambusisävaippa kuorivaipalla. Ei ole edes mitään hirveitä määriä imuja tarvittu, kun noi meidän bambuvaipat itsessään imee jo kauheesti. Silloin kun Milolla oli ihottumat pahimmillaan niin monesti bamuyövaipan jälkeen iho oli tosi hyvä ja päättelinkin, että bambu sopis Milon iholle hyvin. No nyt tässä vähän aikaa sitten kun ajattelin palata yökestoiluun, niin tollasen bambuvaippailuyön jälkeen oli taas ihottumaa jonkin verran, kun sitä illalla ei ollut ollenkaan. Hämäännyin tosta niin, että sen jälkeen en ole yöksi kestoa kokeillut. Nyt olen taas miettinyt, että vois kokeilla uudestaan eri vaipalla. Jos siinä oli vaikka joku pesuainejäämä. Jos ei vieläkään toimi niin voihan se olla sitten se kosteus mikä ärsyttää. Mut eipä meilläkään enää montaa yövaippaa ole, jotka mahtuis päälle. Voi olla, ettei mahdu ykskään..
 
rotahommia - käytiin juuri neuvolassa ylimääräisessä painokontrollissa, kun Johanneksen kakat on viikon ajan olleet tosi löysät. Kysyin rota-asiasta ja neuvolantäti kävi konsultoimassa toista. Ja kyllä se niin on kuin teistä monet on kirjoittaneet eli oireet alkavat vasta viikon jälkeen ja viikon kuluttua rokottamisesta virus on voimakkaimmillaan. Siitä neuvolantäti piti edelleen kiinni, että tartunnan kakoista voi saada vain viikon kuluessa rokottamisesta. No, tulipahan tähänkin selvyys ja Johanneksen löysät kakat menevät vielä sen rokotteen piikkiin, mutta vähitellen saisivat muuttuua kiinteämmiksi.

Painoa oli tullut kahdessa viikossa lisää 170 g, joka oli positiivinen yllätys, koska viimeksi oli tullut kuukaudessa vain 205 g. Pituutta ei ollut tullut lisää. Paino oli siis nyt 7 035 g. Eli alakäyrillä mennään edelleen.

Johannes on kahtena päivänä jättänyt päkkärit väliin melkeimpä kokonaan. Hirveä huuto on alkanut, kun yrittää laittaa vaunuihin nukkumaan. Lisäksi pikkumies on yskinyt ja pärskinyt sekä nenä on ollut tukossa. Kokeilin eilen sitä nenäfriidaa. Vaikutti kätevältä systeemiltä, joskin vaatii kyllä jonkun toisen pitämään vauvan päätä paikallaan. Säädettiin miehen kanssa futonin alle yksi tyyny ja pyyhe niin, että saatiin Johanneksen pääpuolta ylös, kun ei niitä kirjoja voi oikein laittaa meidän 200 x 200 cm sängyn jalkojen alle.

Kyllä oli pieni mies ressukka viime yönä tukkoisen nenänsä ja yskimisensä kanssa. Toivottavasti tänään olisi parempi päivä. Ainakin yskä on alkanut kuivan sijaan kuulostaa vähän räkäiseltä, mikä on ainakin omissa flunssissa yleensä merkki siitä, että parempaan päin ollaan menossa.

Juttua riittää kovasti. Uusimpia ovat skandivokaalit Ä ja Ö. Niitä toistellaan koko ajan. Eilen meillä oli kylässä samanikäinen vauva äitinsä kanssa. Oli hauska katsoa, kun molemmat yrittivät läpsiä toisiaan tai tarttua kiinni, kun makasivat vierekkäin leikkimatolla. Sitten nämä nuoret herrat rupesivat juttelemaan :) se oli todella hauskan kuuloista.

Onnittelut rouva sagalle kakasta! Kakka on hieno asia :D

Nyt täytyy yrittää tehdä vähän hommia. Johannes sammui leikkimatolle ja koira tavalliselle.

Mukavaa päivää teille kaikille!
 
Voi kuinka hiljainen palsta, liekö kaikilla jo joulukiireitä. mulla olis aikaa lueskella :)
täällä jouluvalot jo laitettu ikkunaan ja ulos.. ihan Jennan iloksi vaan ;)
Tämä mamma kävi eilen zumbassa, painojen kanssa tehtiin Sculpt&Tone-sarja.. olipa mahtavaa rääkkiä,hiki hatussa siellä pompittin.
Te jotka syötätte lapsillenne luomu-ruokaa valmis purkeissa,niin niitä kannattee nyt hamstrata,sain bonan/piltin edustajalta infon (työni puolesta) että luomuruoat poistuvat pikku hiljaa,jo valmistettuja ruokia myydään mutta uusia ei tule enää tuotantoon,pienen menekin vuoksi. Eli bonalta ja piltiltä ainakin loppuvat, Semperistä en tiedä... Tämä oli aika ylläri info kun luulin että luomu on nyt IN,ja että lapsille sitä helpommin ostais jos itselle ei.
Joku kyseli joskus mitä vauvoille ostellaan joululahjoiksi,kovin monta pakettia en ajatellut ostaa kun sukulaiset ostavat kuitenkin. me ostetaan joko Stokken tai Emman syöttötuoli,vielä ei ajakohtainen mutta joulun jälkeen alkaa olla... JOs veronpalautusrahoilla :D
 
Pai Sulla tais kans olla Tapiolasta vauvavakuutus? Siellä kyllä korvataan rasvat, mutta vaatii tosiaan reseptin. Mitään ei korvata, jos ei ole reseptiä.

Kakka-asiaa Meillä tuo löysä uloste alkoi n. 3 vkon päästä rota-rokotteesta ja jatkuu edelleen, joten ei taida johtua siitä...

Nyt pitää lähtä ajeleen kohti Rovaniemeä.. katellaan, jos vaikka hotellissa lueskelis nettiä tai sitä pidän netti-loman :LOL:. Nii ollaan siis nyt lähdössä Joulupukin pajakylään jne. ja tullaan vasta sunnuntaina kotia.

Hyvää viikonloppua kaikille mammoille ja vauvoille =)
 
Viimeksi muokattu:
Huh kun on ollut kiirettä pari viimeistä päivää. Alkaa näyttämään sille että parin viikon päästä muutetaan :D Hommat etenee tosi vauhdilla ja enää jäljellä listoitusta, keittiön tapetointi ja muuta pikkunäpräystä. Putkihommia ja saunan lauteet.

Aatulle tuli yskä, kuivalta kuulostaa mutta ei onneksi muuten ole kipeän oloinen. Huomenna pitäis poika viedä mun isosiskolle hoitoon koko päiväksi kun me lähdetään miehen kanssa ouluun ostoksille, verhotankoja yms yms... Väsyttää jo valmiiksi.
 
Ohhoh kylläpä on iskenyt hiljais elo tänne palstalle..:D Oikeen odottaa aina innolla miten paljon uutta luettavaa päivän aikana tänne olis tullut mutta viime päivinä on ollu yllättävän hiljaista..:eek:

Onko kaikki niin kiireisiä tulevan joulun kanssa ettei ehdi kuulumia kertoilla vai mikäs ihme tänne on tullut?:D

Utelias Millanen ja nukku Pipsa
 

Yhteistyössä