Heinäkuun Hurmaajat 2010

Jospa miekin tääs välillä kantasin korteni kekoon tällekkin puolelle=)

Meillä oli tänään erittäin epämukava aamuherätys!!! Meillä oli sisällä HIIRI!!!! Sama riesa kuin viimetalvena.. Mutta onneksi ihana rakas mukava koirani oli noheva ja TAPPO sen pienen perkeleen ennenku se ennätti pidemmällä vippailla.. Ja koira kantoi vielä sen pihalle kun käskin:LOL: Mutta kyllä saa äiteen pieni karvakuono kaikki pinnat itelleen, oikein taputtelin ja herkkuja annoin tuon koitoksen jälkeen:D
Nyt en vaan tiijä oliko se hiiri ennättänyt jyrsiä pojun tuttia. Tuli aika huono äiti fiilis kun aamulla normaaliin tapaan annoin pojalle tutin suuhun ja sitten kun rupesin sitä tuttipulloon vaihtamaan ni huomasin että sitä oli purtu.. Nyt en tiijä oliko se poika ite (tosin ei ole hampaita, tarkastin) vai se hiiri.. Mutta kun konsultoin äitiäni ja miestäni ni kummatkin oli sitä mieltä, että aika turha käydä soittelemaan minnekkään terveyskeskukseen ku eihän sitä edes tiijä oliko se hiiri mikä oli asialla... Pitää vaan seurailla ja katsella tuleeko toiselle mitä, toivottavasti ei ja nyt kyllä rupen JOKA aamu tarkastaan tutin ihan kunnolla ennneku anna sen toiselle (meillä siis uni- ja päivätutti erikseen)

Ulkona on reilusti yli -20 pakkasta joten ainakin näin aamupäivästä ei oikein ulos vielä voi lähteä, pitää odotella josko tuolla iltapäivän puolella olis vähän leudompaa ja sitten vois mennä ulos. Nyt poika nukkuu päikkäreitä sitterissä.

Eilen kävin ostamassa sitä paksunnusjauhetta kun neuvolantäti sanoi, että sitä voisi kokeilla tuohon pukailuun. Eilen sitä veteen sekottelin ja huomasin, että normitutin läpi se ei mene ja tähän hätään en vellitutteja mistään saa joten sen kokeilu menee myöhemmäksi.

Nokkamuki Onkos teillä muilla ollut jo nokkamuki käytössä? Meillä kokeiltiin ekan kerran nokkamukia tuossa sunnuntaina ja hyvin kelpas pienelle miehelle=) Nyt on muutamia kertoja siitä juonut. Vielä tosin on pitkä matka ennenku osaa kunnolla itse, mutta tällasta leikkimielistä harjottelua :D

Nukkuminen on meillä mennyt vähän plörinäksi. Poika kyllä menee nukkumaan tuolla 20-21.30 välillä ja nukahtaa hyvin, mutta heräilee sitten 10-30 min päästä, käy huutamaan, taas nukahtaa ja tätä jatkui eilenkin jotain 3h ennenkuin nukahti kunnolla. Ja nälkä tuntuu olevan ja ollaan annettukkin tuttelia, mutta nyt taas menee tuttelia+soseita enemmän kun piiittkkiiin aikoihin joten ihan en kympillä siihen nälkäänkään usko.. 6h on suurinpiirtein se, mitä poika nyt kunnolla nukkuu.. eli tuosta 00-06 nukkuu suurinpiirtein huutamatta, mutta illasta huutaa ja torkkuu ja sama on sitten aamulla. En tiijä tekeekö hampaita vai mitä, mutta kyllä on vähän inhottavaa. Ennen kun kummiskin nukkui todella hyvin

Miula alkas hurja pyykkirumba viimeestään huomenna kun ollaan perjantaina lähdössä jo joulun viettoon, koska mies pitää ens viikon isyyslomaa!!!! Voitteko kuvitella, se vihdoin ja viimein pitää sitä!!! Ja muuten tälle viikolle olis ohjelmana käydä kaverin luona pikaseen kahveella ja sitten käydä miehen siskolle viemässä joululahjat.. Johan sitä siinä on tarpeeksi:D

Tulipas hyvin itsekeskeinen kirjotus, mutta näillä mennään:D

Rae ja V
 
Hei heinämammat!
Ajattelin nyt minäkin kirjotella, kokoajan olen lukenu ketjua mutten oo saanu aikaseks liittyä keskusteluun =) Meidän esikoistyttö syntyi 5.7 raskausviikolla 39+1 mitoin 48cm ja 3240g. Synnytys meni hyvin vaikkakin kesti aika kauan. 5kk neuvolassa pituutta oli 65cm ja painoa 7.3kg =)

Kiinteät täälläki jo aloitettu ja korviketta saa. Maissinaksut on ihan parasta, suuttuu jos ei saa lisää tai otetaa pois =)

Mites muut, nukutatteko vaunuihin ulos jos on yli -15 pakkasta? Tuo meidän neiti ei sisällä suostu päikkäreitä nukkumaan : / Oisko mitään apuja miten sais nukkumaan sisällä?

Onkohan täällä ketään Satakunnasta?

M&N
 
Heissan:)

Olivia juu kyllä sitä jakso viellä muutamat kaupat läpi ravata kun oli ensin saanut Pihlan nukahtamaan. Kai se autto ku kävi syöttämässä viel purkin korviketta päälle:) Nukku vajaan tunnin, mutta kun syömään päästiin niin oli jo tosiaan taas niin väsy että meni aika huudoks..

Kiinteistä meillä maistettiin eilen illalla ensimmäistä kertaa päärynää,oli niin innoissaan kun söin ite päärynää että päätin sitten soseuttaa puolet siitä ja annoin Pihlalla 1 tl päärynää. Ilme oli aika moinen,ja vähän kipristi nenää kun laitto lusikkaa suuhun:D Mutta tänään aamulla meni jo paremmin alas pienen alku kangertelun jälkeen..:) Asiaan vaikutti varmasti se että nyt sose oli jääkaappi kylmää,ennen kun ehti lämmetä lautasella. Annoin tänäänkin vaan 1tl,miten nopeasti te muut ootte lisänneet annos kokoa alussa? Meneekö se jotenki että 1tl ekana pvänä,1 tl tokana jne? Vai miten ,jelppivä!:D

Mitsku tervetuloa vaan mukaan,ja meillä toimi ainakin syksymmällä niin että puin Pihlalle ns ulkovaatteet päälle ja jätin sängylle nukkumaan ikkunan ollessa auki. Tulee raitista ilmaa ja kuuluu tasainen meteli niin meillä ainakin nukuttiin sillon ihan hyvin.
Meillä ei voida Pihlaa viedä ulos nukkumaan jos ilma on yli -10 koska posket on heti rohtuneet..:/ Vaunujen edessä on kyllä ollu harso ja viime kerralla oli myös itse kudottu villanen viltti. Ei vaan oikeen siltikään meinannut nukkua kunnolla..

Ilmotelkaa sitten vaan ajoisssa jos ja kun tulee uusia treffejä täällä pk-seudulla niin pyritään pääsemään mukaan Pihlan kanssa. :)

Lauantaina tosiaan tuo ukko lähti viettämään "poikien iltaa" ja vähä yli 5 heräsin siihen että Tapsa laitto viestiä että,oon Hyvinkään sairaalassa ,jalka murtunu muuten kaikki ok. Että sellasta, näin meidän 27.v isä harrastaa vielläkin humalassa kavereidensa kanssa painimista. :cool: Hyvin hienoa. Noo nyt on sitten jalka paketissa ainaki 6 vkoa,joten pääsen tottumaan ajatukseen 2 lapsesta kotona kun ei keppien kanssa pysty tekemään mitään. :D
Onneks ei käyny pahemmin,kun oli ulkona remunnu että olis pään lyöny tai jotain sellasta..

Millanen
 
Ketä on tulossa Oulun tapaamiseen? ...vois itekin ehkä harkita.. :)

Nokkamuki pitäs käydä itsekin ostamassa. Sormiruokailua on kokeiltu vaan niillä maissinaksuilla ja tuntuu ihan hengenvaaralliselta hommalta vaikka naksut sulaakin suussa...puraisee niin ison palan suuhun,että saa ihan kauhulla kuunnella tukehtuuko siihen... eli soseilla mennään :)

Oltiin la-su yö pois kotoa ja hyvin oli mummolla ja papalla menny tytön kanssa. Oli nukkunu normisti 20-06 ja sit vielä 08.30 asti.. ihanaa kun nyt on opittu siihen et syötetään aamulla ja sit viedään omaan sänkyyn ja siellä sit nukutaan vielä pari tuntia.. tänäänkin herättiin vasta vähän ennen puol 10!! :) ...mutta siis reissu menihyvin ja oltiin tosiaan hotellissa yötä. pikkujoulut menu melko kuivalla linjalla mutta innostuin sentään juomaan 2 kokonaista siideriä :D pumppaillakaan ei tarvinu kun vasta yöllä hotellilla. syötin kotona klo 15 ja sit seukin kerran 02 hotellilla..kiva ja piristävä reissu siis...ja mummo ja pappa oli enemmän kuin onnessaan... :)

Ihanaa, kun on alkanut löytyä paljon mammaseuraa tuttavapiiristä...alkaa olla helppo löytää samassa tilanteessa olevaa seuraa.. kiva kun saa vertaistukea ja juttuseuraa. Viihtyy kotosalla paljon paljon paremmin kun monelle päivälle viikossa seuraa :)

Otatteko influenssarokotetta? täällä dilemma siitä aiheesta nyt.... :/
Hassua et jouluun enää reilu viikko...niin se aika rientää.. Täällä miehellä alkaa kans loma nyt torstaina ja sit vasta tammikuussa töihin... KIVAA!!!:) sit jääkin kyllä enää isäkuukausi jäljelle...mutta jos tosiaan se siirtäs ens kesälle ja pitäs sit kesälomia viikko kerrallaan keväällä... :)

mutta mukavaa viikkoa kaikille!!:)
 
heippa,
täällä myös yksi uusi heinämamma, ahkerasti olen juttujanne lukenut, mutten ole ehtinyt/saanut aikaiseksi kirjoitella.

Meidän tyttö Stella syntyi 13.7. ja oli kooltaa 49 cm ja 3545 g. Stella on meidän toinen lapsi, isoveli on 2 vuotta vanhempi eli meillä riittää menoa ja meininkiä kotosalla. Toisen lapsen kanssa osaa olla paljon rennommin jo, toisaalta poden jatkuvaa huonoa omaatuntoa kun ei tunnu kummallekaan ipanalle riittävän tarpeeksi huomiota - vauvan ihanat jokeltelut ja hymyilyt menee välillä ohi kun tarvii isovelveä ojentaa tai vauvelin unien aikaan tarttee isoveljeä toppuutella leikkimään hiljaa. Ärsyttävää...

Meidän haasteet tällä hetkellä Stellan kanssa on tuolla nukkumisrintamalla, päikkäreitä ei edelleenkään suostuta nukkumaan rattaissa. Sama juttu kun turvakaukalon kanssa, huudetaan ihan hirveästi. En tiedä olisko jotain refluksia/allergiaa tällä... Myöskään tuttipullosta ei meidän neiti suostu syömään (ei tullut yllärinä, kun ei isovelikään suostunut). Eli tiukasti tisumaidolla mennään, äiti pääsee sitten viettämään omaa aikaa joku vuosi :)

Kiinteitä ollaan maisteltu. En sitten tiedä paljonko menee masuun asti, kun tuntuu aina purskauttavan lusikallisen suusta ulos. Ehkä ei vaan osaa vielä sydä lusikasta. Saas nähdä, en jaksa tosta vielä kovin stressata.

Ihanaa kun tulee joulu!
nyt on taas mentävä..
t. Minttuliini
 
Hejsan!

Kivaa Mitsku ja Minttuliini76 kun en ole ainoa uusi "naama" täällä :)

Mitsku meillä myös sama ongelma että poika nukkuis paljon paremmin päikkärinsä pihalla, mutta nyt en oo näillä pakkasilla raaskinu/uskaltanu ulos laittaa. Kokeilujen kautta tällä hetkellä kivuttomin vaihtoehto päiväunille on ollu nukuttaminen vaunuihin sisällä. Vaunuis on maakuupussi jonka jätän kyl auki, mutta ilmeisesti siitä saa pienen pesän tunteen ku on tiivis tunnelma. Ja unirätti kainaloon ja vähä hyssyttelyä ni on ny nukkunu siel muutamina päivinä saman verran kun ulkonaki yleensä nukkuu. Tosin nyt on käyny mieles et josko pojan siirtäis vaunuista omaan sänkyyn siin unen rajamailla. Yleensä nukahtaa kyl uudestaan heti siirrosta huolimatta jos on jo puoliunessa. Yöt kuiteski nukkuu ilman suurempia kitinöitä omas punkassaan. Noh, nää on väillä niin tähtitieteellisiä kokeiluja ettei näistä ota selvää :headwall:

Pohjoisen taika huomasin kans lapsiemme saman syndepäivän jo silloin kun aloit kirjoitella tänne :heart:

Olivia81 täällä kans yks jolla todellakin on hartiat välillä niin jupatissa, että oksat pois! Ehkä auttais jos joskus tekisin asian eteen jotain.....

Hug meillä myös tuttipullo on niin last season. Tosin ei olla kauheen montaa kertaa viel yritetty tyrkyttääkään, mutta niinä kertoina kun ollaan ni ei todellakaan ole kelvannut! Ehkä se kelpais jos oiken kova nälkä on...toivottavasti.

Jahas, nyt kuuluu höpöttelyä vaunuista.
Kirpakkaa pakkaspäivän jatkoa kaikille !!

Auna
 
Auna kerran yritin sisälle vaunuihin nukuttaa ja nukkuihan se siellä puol tuntia :D ulkona nukkuu 2-3 tuntia. Iltasin nukahtaa kyllä ihan helposti pinnikseen. Siihenkin kyl tarvitaan noi Brion "keinutassut", joita joku täällä vissiin oli suositellu. Ne joiden vauvat vielä syö yöllä nii miten ootte ajatellu vierottaa yösyömisistä sitte ku sen aika on?

Ainiin, onko kellään sellasta ongelmaa ollu että nukuttamiseen kelpaa vaan ja ainoastaan äiti? Meillä on pari kuukautta ollu näin, ei raaski yökyläänkää antaa ku huutaa sitte koko illan.
 
Tervetuloa mukaan Mitsku ja Minttuliini! :wave: Ja sitä mukaan kun uskallatte, niin fb-ryhmään mukaan myös. ;) Yksäriä kun laittaa Raelle, danalle tai Paille, niin onnistuu.

Mitsku Meilläkin tyttö syntyi 5.7. ja rv 39+1. :) Meillä on tyttö nukkunut ulkona vielä -16 asteessa. Tosin meillä on lasitettu parveke, joten siellä on varmaan pari astetta lämpimämpää eikä sinne tuule. Olen vuorannut vaunut oikein hyvin ja meillä on vaunuissa Emmaljungan kova koppa, joka on kyllä hyvä pakkasilla. Ja tietty muksulle hyvin vaatetta päälle. Meillä on ainakin pysynyt vauva tosi lämpimänä - ja nukkuu kovilla pakkasilla tosi hyviä päikkäreitä.

millanen Voi elämän kevät tuota sun miestä! Kun ei ole koiralla jalka poikki, niin sitten miehellä! Eipähän ainakaan pääse rellestämään hetkeen.

Auna Mulle kiikutti just naapuri purkillisen Ice Poweria, kun valittelin sille hartiakipuja. Tulen raportoimaan, auttoiko. =)

Jeps, nyt ehkäpä jopa tyhjentämään astianpesukonetta.
 
Mitsku Meidänkin poika on tarkka "puolentunninmies", eli herää aina, (siis AINA) sisällä nukkues puolen tunnin unien jälkeen. Mutta nyt oon oppinu, että kun jaksaa vaan nukutella/hyssytellä ni nukahtaa uudestaan....usein, ei aina. Ja sama meil, ulkona nukkuu 2 tuntia mukisematta.

Ja miten multa on päässy huomioimatta noi keinutassut?!?!? En ole ikuna ees kuullu moisista! Siis heti hankkimaan! Jospa poika sit nukahtais päivälki omaan sänkyynsä. Ja iltasinki vois olla iha hyvä mauste tohon nukuttamiseen, nyt kun poika nukahtaa iltasin tissille ja siit vasta siirto omaan sänkyyn...
Kiitti vinkistä Mitsku!

Auna
 
fb-asiaa Jos joku tosiaan haluaa sinne ni miule voi laittaa tuota yksäriä, tai Pai80 on toinen kukä täällä aktiivisemmin pyörii=)

Ja tietysti teretulemas vaan uusille:)

Meillä oli poika nukkumassa ulkona -23 pakkasella, tarpeeks kun vaan tuppas päälle ni oikein tulikuuma poika tulis sisälle n. 1,5h myöhemmin:D nii ja ukkeli pieni nukku ihan rappusilla mihin kyllä tuulee suunnasta jos toisestakin. Vaunujen päällä oli sadesuoja, se eristää tuulta aika hyvin

millanen Voi elämän kevät mitä rymyyjiä teijän perheestä löytyy:D

Rae ja V
 
Mitsku - en oo myöskään koskaan kuullu keinutassuista. Ihan pakko hommata! Tänks!

Olivia - juu, uusia reffejä kehiin joo! Ja täällä selkä on ihan jumissa, ei niinkään hartiat. Jos satun aivastamaan aamulla just ku oon noussu sängystä, tuntuu et joku iskee puukolla lapaluiden väliin. Auts. Oon yrittänyt jumpata ja venytellä joka päivä, mut tää on niin kestojumi kyllä nyt, et hierojalle pitäis päästä.

Rae - teidän nukkumiskuviot kuulostaa just samoilta ku meillä. Nukutaan ensin illalla se 25-30 min ja sit herätään itkeskelemään / huutamaan ja saattaa tosiaan mennä se 3h, ennen kuin sit lopulta nukahtaa pidemmäksi aikaa. Tuossa välillä tietty torkkuu pieniä jaksoja, mutta herää aina johonkin. Ja nyt vielä Jätti on alkanut heräämään siihen ku me tullaan miehen kans nukkumaan ja kahistellaan vähän peittoja! Se herää siis siihen kahinaan! Ja sit vaatii päästä väliin nukkumaan.

Nyt kaveri taitaa herätä päkkäreiltä...
 
Hug
Hartiajumista Mulla oli selkä ihan tuskajumissa jo jotain pari kuukautta synnytyksen jälkeen. Ne olikin sitten niin juntturassa, että käväsin kiropraktion kautta avaamassa vähän lukkoja ja johan taas helpotti. Just siellä lapaluiden välissä oleva kipu on ihan tuskaa.

Nokkamukista Otin tosissaan sen Aventin nokkaosan käyttöön, kun poju ei suostunut enää juomaan tuttipullosta. Mutta mun piti ottaa se taikaventtiili siitä pois, koska ei poju sitä nokkaa osannut imeä. Ihan hyvin se juominen meni kun itse säätelin sitä kaatamista. Jossain vaiheessa otetaan sitten ne kahvat käyttöön jotka voi myös asentaa tuttpulloon tai mukiin.

Kiinteistä Mäkin oon ihan pihalla siitä, miten sitä kiinteiden syöntiä pitäs sitten lisätä. Nyt ollaan maisteltu noin teelusikallisen verran aina uusia makuja. Naama on ollut ihan nutturalla maissisoseesta ja perunasta. Muut vihannekset ja hedelmät on menny alas paremmin, mutta tänään tuli porkkanasta hirveet yökkäysrefleksit, vaikka eilen porkkana maistu ihan hyvin. Ei pysty ymmärtämään.

Yösyötöt Mulla ei ole hajuakaan siitä, miten niistä yösyötöistä sitten vierotetaan. Hyviä vinkkejä ja neuvoja otetaan mieluusti vastaan. Ajattelinkin kysyä asiaa myös neuvolasta torstaina. Meillä poju syö vielä 3-4 kertaa yössä, mutta sehän onkin käytännöllisesti katsoen täysimetyksellä.

Nukkuminen Mä oon pystynyt onneksi nukuttamaan vielä partsilla, kun meillä on parvekelasit. Toisaalta täähän on mulle uusinta uutta, että nukuttaminen voi olla näin käsittämättömän helppoa, kun aiemmin aina nukutin sisälle. Mutta siis nuo Brion keinutassuthan vaikuttaa aivan loistavalta idealta, kiitos tuhannesti Mitsku vinkistä! Laitan heti tassut tilaukseen, jahka selvitän käykö ne tuohon meidän Ikean pinnikseen.
 
Nennulainen, kiitos tiedosta, että toi rohina on "normaalia". Oltiin tänään neuvolassa ja kysyin siitä niin sanoi, ettei kannata mennä lääkäriin. Eivät voi tollaselle mitään. Viime yönä heräsi pari kertaa yskintääsä, katsotaan miten ensi yönä. Tänään ostettiin sipuleita, että voidaan laittaa sängynreunaan roikkumaan. Eilen piti, muttei meillä ollutkaan sipuleita.

Neuvolassa tosiaan käytiin ja saatiin viimeinen rota. Piikit jäi saamatta, koska pyysin, että jos voidaan tulla terveenä ottamaan. En tosiaan kaipaa sitä kuumereaktiota ton rohinan kaveriks. Ja tuskin Milokaan :) 5 kk mitat oli 10,625 kg ja 73 cm. Vihdoin on Milonkin painonnousu tasaantumaan päin!

Olivia, sormiruokailusta kysyin kans meidän terkalta ja ei ollut ihan yhtä perillä kuin teidän. Oli siis ihan pihalla, puhui jotain, että voi antaa sellasia pieniä suuhun sopivia paloja varmaan. Juu selvä. Mutta kysymys sulle. Minkä mittasia suikaleita olet antanut? Meinaan vaan, että kun Milolle antaa vaikka lusikan käteen niin työntää sen kurkkuunsa. Eli onko ohjenuorana et ei niin pitkä et pystyy työntään kurkkuun mutta kuitenkin niin pitkä, että saa otteen?

Milo on päättänyt ilmeisesti olla iso poika ja jättää päikkärit nukkumatta. Siis ihan uskomattomasti vaan on nukkumatta. Ennen ei juurikaan pystynyt yli 2 tuntia valvomaan ja nyt menee 4 tuntia. Ei sillä, että edelleen tarvitsis unensa, muttei vaan nuku! Toivottavasti tää on joku lyhyt kausi!

Saga ja Milo 5 kk
 
Ihan ensiksi tervetuloa uusille. Kiva saada lisää mammoja mukaan.

Me käytiin kans tänään neuvolassa. Pojan 5 kk mitat 7590g ja 66,5 cm. Saatiin taas kaks piikkiä ja se rota-rokote kans. Rokotteista seuras kiukkuilua ja pientä lämpöilyä. Kaikki muuten ihan ok. Seuraava neuvola onkin sitten 6 kk terkkari ja sitten pari päivää siitä neuvolalääkäri.

Ruokailut tuntuu aiheuttavan muillekkin päänvaivaa. Mulla on ollu kans kauheet ongelmat noiden annoskokojen suurentamisen kanssa. Mut oon alkumaisteluiden jälkeen alkanu vaan antamaan sen mitä uppoaa tai sitten esim. purkillisen. Meillä siis poitsu söis ihan järjettömiä määriä jos vaan antais, en tiiä missä kohtaa tulis stoppi. Tänään on syöny kukkakaalisosetta lounaaks, purkillisen ruusunmarja-vadelmaa välipalaks ja iltaruuaks vielä kukkakaalisosetta kunnon satsin. Lisäks sitten maitoa, ilmankos ei sitten enää velliä juurikaan uponnut tissin lisäksi. Huomenna ois tarkotus maistaa ekaa kertaa puuroa. Tarkotus ois sitten pikkuhiljaa ruveta antamaan aamu- ja iltapuuro pojalle.

Meillä ei oo onneks enää aikoihin syöty säännöllisesti yöllä. Eli en oaa antaa vinkkejä niiden yösyömisten lopettamiseen. :( Mut neuvolan ainakin pitäis osata neuvoa et miten yösyömisestä pääsee eroon.

millainen
Kuulostaa oikein kivalta sun miehen illan vietto... Mut hyvä ettei käyny sen pahemmin kun vaan jalka murtui.

Päiväunista
Meillähän kans poika on kellontarkka sisällä nukuttujen päiväunien suhteen, nukkuu ihan tasan tarkalleen 30 minsaa eikä yhtään enempää. Joskus vahingossa saattaa nukkua 40 minsaa, mut ei oo enää aikoihin nukkunu sisällä kunnon mittasia päiväunia. Parvekkeella sitten vetelee 3-4 tuntia.
Että jos jollain ois vinkkejä tohon sisällä nukuttamiseen niin ottaisin kyllä mielelläni vastaan ?
Eilen yritin nukuttaa vaunukoppaan makuuhuoneeseen, tulos: 30 minsaa unta ja se siitä.
Meillä on parvekkeella kans lasit, niin saa olla kyl kunnon pakkanen ettei sinne voi pistää. Aika monta astetta lämpösempää on parvekkeella kun ulkona.

Täällä kans hartiajumeja, mut ihan omaa tyhmyyttä kun ei tuu käytyy tarpeeks jumpassa jne kuitenkin siitä maksaa joka kuukausi. Noh täytyy taas yrittää ryhdistäytyä, ainakin sitten tammikuussa :p
 
Heipsun! =)
Olen jonkin aikaa lueskellut juttujanne,ja nyt päätin itsekkin että josko sitä suoriutuis mukaan,hih!
Meidän ensimmäinen lapsukaisemme, pieni poika syntyi 1.7 raskausviikolla 38+1 mitat oli 49cm ja 3010g
Synnytys sujui mielestäni ok,sillä olin saanut itselleni luotua kauhukuvan synnytyksestä ja kaverit olivat tietenkin pelotelleet että se on niin karmeeta..mutta sujuikin odotettua paremmin..ja ehdin saada kunnon kivunlievitykset.

Pituutta meidän pienellä miehellä on tällä hetkellä 66cm ja painoa mahtavat 8,300g kiinteitä aloiteltu pikkuhiljaa maistelemaan, vaikkakin neuvolassa opiskelija sanoi että nykysuositusten mukaan olisi hyvä imettää 6kk ja sitten vasta alottaa kiinteitä,ihmettelen..kun neukku-täti suositteli jo 4kk iässä alkaa maistelemaan..Opiskelija oli yksin vastaanotolla ja antoi myös rokotukset,mitä ihmettelin suuresti..itsekkin olen terveydenhoito alalla ja en ole koskaan saanut harjotteluissa pistää ketään että ohjaaja ei olisi paikalla..ja tietenkin ensimmäinen rokote levisi omille farkuilleni ja siinä vaiheessa meiän pienellä isännällä meni hermot ja saatiin sitten 3 pistos kertaa,huhhuh!
Saakohan tästä mun sepustuksesta mitään tolkkua,hih!

Täällä myös hankalaa sisällä nukkuminen ja ulkona vedeltäis vaikka kuinka pitkiä unia..illalla hankalaa nukkumaan meno,pitäis varmaan yölläkin nukuttaa ulkona ;)
Mukavaa viikon jatkoa kaikille! :)
Myy75 ja Hissu
 
Tervetuloa mukaan Mitsku, Minttuliini, Myy ja kaikki muutkin uudet, joita en vielä ole tervetulleeksi toivottanut… en enää muista ketä kaikkia uusia on tullut, kun en ole kerennyt kunnolla pitkään aikaan kirjoittelemaan. FB:n puolella tulee enemmän kirjoitettua… Et ei ku sinne kaikki muutkin, jotka rohkenee… :wave:

Nukkumisesta ainakin on ollut puhetta. Hallelujaa.. kumarruksia, kumarruksia, aaltoja ja kaikkia muuta mahdollista. :D Nukutin neidin illalla meidän sänkyyn tisulla, laiton tutin suuhun ja jätin siihen nukkuun klo 21 aikoihin. Pari kolme kertaa piti käydä tuttia laittaan uudelleen, mutta hei heureka se nukahti siihen ilman, että piti ite ruveta kans nukkumaan. Kävin laittaan myös esikoisen nukkuun, mies nukutti keskimmäisen ja yritti samalla lukea tämäniltaiseen tenttiin (mies iltaopiskelee 2 iltana viikossa työn ohessa). Sit kun mentiin itekki nukkuun, niin siirsin tytön omaan sänkyyn nukkumaan. Yhen kerran piti varmaan yöllä laittaa tutti uudelleen suuhun, kun vähä meinas äännellä ja heräs aamulla 7 syömään eli 10 h nukku kaiken kaikkiaan :heart:. Sit oli 2 h hereillä ja syötiin sekä vaihdettiin vaippa ja 9:ltä laitoin ulos nukkuun (täällä pakkasta nyt -12 astetta). Yhen kerran olen nyt käynyt tutin laittaan ja jatkaa edelleen unia (normaalisti ei ole tarvinnut tuttia käydä korjaileen). Toivottavasti tää onni ja autuus iltanukutusten suhteen jatkuu… :p

Olen nukuttanut ulkona -20 asteen pakkasellakin, tosin lampaantalja vaunuihin (kova koppa) alle, lämpöpussi, pari fleece huopaa päälle, vaunun oma päällinen ja sadesuoja vielä päälle. Vaunun suuaukossa on villahuivi suojana. Ja tietty tytölle kovasti vaatetta päälle, pakkaselta ja vinkalta suojaavaa aprikoosivoidetta kasvoihin ja eikun ulos nukkuun. – 17 asteen pakkasella olen antanut nukkua kolmekin tuntia, mutta yli -20 asteen pakkasella en ole tohtinut niin kauan ulkona antaa olla. Olen silloin n. tunnin jälkeen hakenut ”vilposeen” eteiseen nukkumaan. Sillon olen ottanut villahuivin, fleecehuovat pois, avannut lämpöpussin ja ulkovaatteet. Eteisessä tyttö on sit nukkunut vielä pari kolme tuntia. Meilläkään ei tyttö kovin hyvin yleensä sisällä nuku.. Jos ei ulkona nukuta, niin ehkä pari kolme tuntia parhaimmillaan saattaa nukkua sisällä. Iltapäivällä ei nuku kuin 30-45 minuuttia parhaimmillaan, aina ei sitäkään.. Ulos jos veis, varmaan nukkus paremmin... : /

Sannuliini85 olen näillä näkymin tulossa ”Oulun” (Kempeleen) tapaamiseen ja aika moni on FB:ssä ilmoittanut tapaamiseen tulevansa, kiva nähdä mahdollisimman monia Oulun ja lähiseudun mammoja. Ei muuta kuin kaikki kynnelle kykenevät mukaan :wave:

rouva saga vau, on pojalla ihan miehen mitat… hyvin on kasvanut. Meillä 5 kk mitat kuullaan 30.12.

Yötisuttelusta eroon pääsemiseen en minäkään osaa neuvoja antaa, kun meillä ei (muutamaa maidonlisäämiskauden poikkeusta lukuun ottamatta) tyttö syö öisin – alussa nukkui 6 h putkeen, ja yhden kk ikäisestä asti on nukkunut 8-10 h putkeen. Ois saattanut nukkua pitempäänkin, mut meidän on aamuisin pakko lähtä viemään esikoista taksille 7-9 aikaan ja kun rupeen vauvaa syöttään aikasemmin niin yleensä herää siinä vaiheessa tai viimeistään, kun vaihdan vaipan/laitan ulkovaatteet päälle. Pikku ressu ei saa nukkua aamusin niin kauan kuin haluaa... se ei ole kiva, mutta tää vaan on pakon sanelema juttu meidän perheessä nyt :'(

millainen No voih.. jopahan on poijjaat olleet poikia taas :D, eikun paranemisia miehellesi ja voimia & :hug: sinulle "poikien" kans.

Hehee.. tää mamma meinas polttaa ruuan pohjaan nettaillessa :ashamed:, no ei ois eka kerta (vielä nolompana)... :LOL:. Nyt vahtiin ruokaa, et siitä jää jotain päivälliseksikin mulle ja keskimmäiselle.. ja ehkäpä vielä iltaruoaksi miehelle ja pojallekin...

Näitä "kommelluksia" meillä riittää... eilen vein pojan taksille klo 7:25, noh muuten meni hyvin, mut pojan reppu jäi äidin olkapäälle... Pääsin kotiin ja jätin tytön vaunuihin nukkuun ulos. Rupesin riisuun ulkovaatteita ja ihmettelin, et mitä on olkapäällä... POJAN REPPU!!! Voi jummi... Piti sit soittaa naapurin tytölle taksiin (pojan känny oli repussa), et ei poika hätäänny.. äiti tuo repun koululle (onneksi oli auto käytössä... mies kun on nyt kulkenut useemmin autollaki pakkasilla, mut eilen meillä oli tarkotus lähtä pikkutyttöjen kans shoppaileen, niin mies meni pyörällä töihin -17 asteen pakkasella :saint:. Normaalisti mies juoksis työmatkat, mut nyt on luupiikki kantapäässä vähän vihotellut, niin on antanut jalan toipua ja vähentänyt juoksemista). No jätin vauvan nukkuun ulos, herätin 5 v. tytön, et vetää vaunut sisälle ja hyssyttelee niitä, jos tyty herää. En raaskinu ruveta repiin enää toista vaunuista turvakaukaloon... (tunsin kyllä huonoa omaa tuntoa tästä - bad mama :( ). Mutta hyvin oli tytöillä mennyt.. vauva nukku ulkona ja isosisko raportoi ylpeenä, et hyvin on mennyt :D.

Nii ja pitää vielä kertoo, et H&M:llä näyttivät aloittavan jo ale-myynnin, et ei kun shoppaileen halvalla nyt mammat - itelläkin tuli sit ostettua enemmän kuin oli tarkotus...:D.

SMSM ja pikkutypy 4,5 kk
 
Viimeksi muokattu:
Myy, noi kiinteiden aloitusaikataulut taitaa olla terkkarilla vähän erilaiset. Mun mielestä suuri osa kuitenkin puhuu, että nimenomaan täysimetystä voi hyvin jatkaa 6 kk, jos saa korviketta niin sitten aloitetaan 4 kk. Tossa ruokavihossa, joka tuli äityspakkauksen mukana, sanotaan, että äidinmaito imeytyy parhaiten silloin kun ei saa muuta ravintoa. Itse ajattelin sen niin, että helposti sillä maistelulla tulee tehtyä sitten vain hallaa, jos määrät on pieniä, ja sitten ei äidinmaitokaan imeydy niin hyvin. Itse olenkin tehnyt päätöksen, että täysimetän ainakin jouluun, jolloin Milo on 5,5 kk ja sitten kun aloitellaan kiinteät niin nopeassa tahdissa nostetaan annosta. Mutta jokainen tekee tietysti siten kuin hyvältä tuntuu. On siinä sekin, että jos vauva näyttää hyvin kiinnostuneelta ruuasta jo esim. 4 kk, ni voi olla hyvä aloittaa ennenkuin herkkyyskausi menee ohi. Aika outo kyllä toi, että ihan itsekseen on opiskelija teidät vastaanottanut.
 
Meillä kans täysimetetään vielä ja itse ajattelin jatkaa 6 kk asti. Todennäköisesti 5 kk neuvolassa rupeavat kiinteitä ehdotteleen.. Mies kun söi itse perunamuusia ja verilättyjä tyttö sylissä. Tyttö oli katellut ruokailua siihen malliin, et mies tuumas, et eiköhän sullekkin kohta anneta pottua. Minä sit siihen, et aattelin et täysimetän 6 kk asti, johon mies, et ei kai me sinne asti odoteta.. saihan esikoinenki 4 kk ikäisenä jo ja toinenki 5 kk ikäisenä - nii sai joo... ku neuvolassa rupesi lääkäri esikoisen aikaan tuputtaan puuron antoo - no annettiin sit ja alotettiin kiinteät 4 kk ikäisenä (silloin täysimetyssuositus 4 kk). Toisen kohalla toinen neuvolan täti kotona käydessä suositteli täysimetystä 6 kk, no aattelin imettää 6 kk, mut 5 kk neuvolassa toinen neuvolan täti ihmetteli et ettekö vielä ole alottaneet kiinteitä - no alotettiin sit 5 kk jälkeen. Mut nyt aattelen, et miksihän alotettiin... kun äidinmaito kuitenkin riitti hyvin. Saa nähdä nyt sit miten nyt alotetaan, ku mies rupes jo höpiseen - nimenomaan höpiseen! kiinteiden alotuksesta vaikka neiti kasvaa hyvin...:kieh:
 
Huh mikä päivä... Ollaan oltu koko ajan menossa. Tultiin äsken vauvakerhon joulujuhlasta ja pitäis saada vähän ruokaakin massuun.

Myy 75 Tervetuloa mukaan! :)

rouva saga Sormiruokailussa pitäisi ohjeiden mukaan olla ruokatikut noin 5cm mittaisia. Silloin siinä on "kahvaa" vauvalla nyrkkiin ja jää syötävääkin vielä. Pieni vauvahan ei osaa aukaista nyrkkiä saadakseen sieltä ruokaa. Tai sitten voi tarjota nyrkin kokoisia palasia (esim kokonainen jauhoinen omena tms) tai vaikka ihan puuroa, soseita tms niin, että vauva syö sormilla. Vauvalla voi myös antaa heti lusikan käteen kun vaan itse sen täyttää valmiiksi. Oppivat kuulemma nopeasti lusikoimaan. :) Kannattaa aloittaa vaikka tarjoamalla esim keitettyä parsakaalia, joka on vauvan helppo laittaa suuhun ja josta irtoaa pääasiassa sellaista pientä höttöä. Meidän muksu kakoi jonkin verran kun söi eka kerran parsaa, mutta sen jälkeen ei ole enää kakonut (kuuluu kuulemma alussa asiaan, vauvan kakomisrefleksi on hyvin edessä ja varmistaa sen, ettei henkeen mene paloja, kunhan vauva istuu selkä suorassa ja paikallaan). Ja aluksi vauva lähinnä pilkkoo ruokaa, leikkii sillä ja sylkee ulos. Nieleminen alkaa sitten kun vauva on valmis. Ja tuosta herkkyyskaudesta on jotkut asiantuntijat sitä mieltä, että herkkyys on 4kk vauvalla syöttämiseen oppimiseen, ei siis kiinteiden syömiseen. 6kk iässä vauva haluaa jo tehdä itse, joten syöttäminen voi olla hankalampi oppia kuin 4kk iässä. Mutta vauva siis syö mielellään itse. Mene ja tiedä - täytyy meidän mammojen tehdä niinkuin itse parhaaksi nähdään! Turvallisuusseikat on tärkeitä (vauva syö selkä suorassa eikä sille tarjota suussa kovana pysyvää ruokaa, esim pähkinät tai kuorelliset viinirypäleet jne.) ja niinkuin JaKa sanoi tuolla fb-puolella, niin oman vauvan tyylin syödä oppii nopeasti ja sitten oppii vähitellen luottamaan vauvan taitoihin.

Me ollaan tosi innoissamme sormiruokailusta (kuten varmaan huomaa :D ) - sopii meille hyvin ja koiratkin kiittää kun pääsevät "siivoamaan" jäljet. Hauska nähdä, miten tyttö on jo oppinut esim kääntämään parskaalin kädessään niin, että kukinto tulee suuhun. Alussa jyrsi vain vartta jos ei kukinto osunut suuhun. Parsakaalin lisäksi suurta herkkua tällä hetkellä on vesi- ja hunajamelonit. Ja tosiaan bataattilohkot uppos hyvin.

Voisin kirjoittaa tästä aiheesta vaikka kuinka, mutta jos tosissaan sormiruokailu kiinnostaa niin edelleen suosittelen Gill Rapleyn kirjaa "Omin sormin suuhun" ja bebesinfon sivulta saa hyvää perusinfoa myös aiheesta (esim. kivoja vinkkejä aloitusruoiksi)

Baby-led weaning - aloita kiintet sormiruokaillen

Huhhuh, mikä romaani! Pitäis alkaa valmistautumaan kampaajalle lähtöön. Pakko saada väri päähän kun perjantaina olis työpaikan pikkujoulut. :) Mun hiukset on aivan kamalat!
 
mietiskelen täällä fb-ryhmään liittymistä. näkyykö ryhmäläisyys tai siihen liittyminen jotenkin kavereilleni - esim. omalla seinälläni tai sit siellä news feed -osiossa? kehitin tästä nyt vissiinkin ittelleni jonkin ongelman...

Jätti inisee unissaan omassa sängyssä ja imee peukaloa, hellyttävää :heart:
 
Viimeksi muokattu:
Tuttipullo kelpas sittenkin, wu-huu!! Ollaan annettu pullosta aiemminkin, mutta nyt oli niin pitkä väli pulloilusta, että luulin sen olevan sen verran vieras kapistus suussa ettei se enää kelpaa. Eli pääsen sittenkin ehkä joskus viel johonkin käymään pidemmäksikin aikaa. Ja täytyyhän mun joskus taas päästä tuulettaan mun päätäni, että paree oliski oppia :p Tosin täl hetkel mun haaveet on vaan päästä poikkeen vaan kaupungil. Pojan syöntivälit on nytkin pitkähköt, että sinänsä kaupungil poikkeen pääsen nytkin, mutta aina ku sitä lähtee johki ni miettii kuiteski, että jos se kohta alkaakin vinkuun tissiä ni ei voi olla kauaa.... Toisaalta tää testaus oli illan viimeinen syöttö, jolloin jolppi oli jo sen verran tiltissä ettei enää varmaan välittäny mikä siel suussa on kuha maha täyttyy. Eri asia on sitten pulloilu päiväsaikaan jolloin jaksaa vähä vastaankin pistää...ota ny selvää sitten niin :|

Hyvää yötä kaikille !

Niin ja keinutassut on tilattu, niitä odottelles.

Auna
 
B]nennulainen[/B] Ei pitäs näkyä. Äsken just tarkastin miehen fb:stä, et näkyykö ryhmän kommentointini hänelle, kun kommentoinnit näkyvät seinälläni. Mutta eivät näkyneet. Ryhmä on salainen, joten ei sen pitäisi näkyä millään lailla kavereille..

Auna Hienoa - toivotaan, että pullo kelpaa jatkossakin :).
 
nennulainen fb ryhmän pitäs tätä nykyä olla salainen, eli ei pitäs näkyä kelleen siun kavereista mitää. Tosin jos jotain linkkiä laittaa heinäkuisten sivulle ni en tiijä näkyykö vaiko eikö seinällä kun toisilla taitaa välillä näkyä ja toisilla ei. mutta yleisesti ottaen ei pitäs näkyä :)
 

Yhteistyössä