Heinäkuun Hurmaajat 2010

No onpas kiva, että muitakin tätä vielä lueskelee ja kirjottelee.. Ite en aio periaatteestakaan tuonne fb:hen mennä eli kiva, että joku muukin tänne vielä aikoo kirjotella!!:)

Täällä tosiaan on nyt semmonen suvantovaihe menossa...ei oikeen käännytäkään vaikka ikää jo se yli 6kk..se taito tuli tosiaan ajat sitten, mutta nyt ei jaksa kiinnostaa tyttöä :D Vatsallaa viihtyy kovinkin pitkiä aikoja ja tosiaan yrittää potkia jaloilla vauhtia, etenkin jos on jotain mistä saa vauhtia kunnolla pukattua!!

Turvaistuin vaihdettiin ja oli kyllä hyvä ostos..paljon parempi tytöllä kun ei ole kuin sili purkissa kaukalossa..painoakin kun on jo 9,5kg.. en käsitä kuka oikeesti pitää lasta kaukalossa vaikka tohon 13kg asti!!! toki kesällä ehkä eri juttu ku ei oo niin paljon toppausta..

ens viikolla meillä alkaa vauvajumppa jee..ite kans meinasin mennä johonki muuallekin jumppaan tai salille ainaski kerran tai kaks viikossa ton vauvajumpan lisäks..en niinkään painonpudotuksen takia, vaan ihan muuten vaan.. Mulla kun painoa on nyt jotain 4kg vähemmän kuin ennen raskautta...hassua et paino vieläkin vaan tippuu ja tippuu...kohta mennään jo alle 50kg rajan..pitäs alkaa vissiin kattoon, että söis parammin/ravitsevammin...ei oo tervtää et paino tippuu liikaakaan. toki ei vielä oo siitä huolta, mutta jos alkaa liikkuunki enemmän niin pitää kattoo syömiset kohalleen... Niin jaherkkulakko alko täällä...jos on vieraita ja ns. herkkupäivinä saa herkutella mutta muuten napostelut kuriin.. tämä kolmas päivä ja vielä on onnistunu ainakin!! Ite oon tosi kova napsiin keksejä ja karkkeja kotona päiväsaikaan... se siis nyt pois minusta!!

Mukavaa tammikuun alkua kaikille!!

Sanna ja Emma(kohta kai jo 6,5kk) APUVA!! :)
 
Viimeksi muokattu:
ihan pikasesti tulin vaa kommentoimaan ku tytsy alkoi eilen ääntelee aivan uuella lailla. Aikasemmin ollu vaa tyylii aaaaaa buuuuu guuuu nii koko eilisen illan ja tämän aamun tytsy hymyssä suin höpöttänu että vavavaavavavaa pupupupu:LOL:Aivan ihana!!!
 
Tervetuloa kaikki uudet :wave:

Auna ja Hug taisi olla ongelmia pullon kans? Meillä on kans täysimetys vielä, mutta kyllä tyttö on ottanut lypsettyä äidinmaitoa pullostakin. Kannataa varmaan kokeilla ottaisko maitoa hörppyyttämällä nokkamukista, jos ei pullo enää kelpaa. Tai kokeilla erilaista tuttiosaa. Meillä ei lapset ole huolineet muita kuin NUK-tutteja/pullotutteja.

Sannuliini FB:n puolelle on varmasti suurin osa siirtynyt ja siellä keskustelu on erittäin vilkasta + näkee kuvia toiseten pikkuisista :heart:. Tapaaminenkin on sovittu tiistaina 25. tammikuuta 2011 klo 10:00 - 13:00 Zeppeliiniin, et tervetuloa kaikki, jotka kynnelle kykenevät. Sovittiin, et tavataan siinä Zeppeliinin aukiolla ekaksi.

Mies on tän viikon isyyslomalla ja on sit pitänyt 2 vkoa isyyslomaa. Vielä jää viikko kevään aikana pidettäväksi :).

Meillä oli 5 kk neuvola ja tytön mitat ovat 7640 g ja 68 cm eli hyvin kasvaa rintamaidolla. Pikkuhiljaa pitäs ruveta kiinteiden antamista miettimään.. Sormiruokailukin kiinnostaa.
Tyttö kääntyy selältä mahalleen alta aikayksikön, varpaista pidetään mielellään kiinni ja keinutetaan kroppaa :LOL:. Suuhunkin varpaat välillä meni, mut ei tainneet maistua kovin hyvälle, kun tätä "taitoa" ei enää harjoiteta :LOL:. Kovasti puhua pälpätetään ja isi on opettanut tyttöä sanomaan "äiti" "hätä" ja jotain tämän kuuloista sieltä tytön suusta aina välillä kuuluu :LOL:. Kovasti myös pungetaan pyllyä ylös ja jaloilla koitetaan työntää kroppaa eteenpäin. Samaten yläkroppaa nostetaan käsien varaan ja välillä keinutaan tällä liikkeellä :heart:. Kovasti on pienellä kehitystä tapahtunut. Ja tottahan toki kaikki uudet taidot muistettiin näyttää myös neuvolan tädille :heart:, paitsi suulla pärryytys unohtu :D.

Nyt pikkuinen nukkuu pitkästä aikaa ulkona. Siellä nukutaan aina maraton unet 5 h, sisällä unet ei ole kuin 2-3 h. Täällä on ollut niin kovat pakkaset, ettei ole viittinyt viedä pikkuista rakasta ulos. Mut nyt ei ole kuin -13 astetta ja vaunun sisällä varmaan 0 pinnassa. Joskus -20 asteen pakkasella mittasin vaunun sisälämpötilan ja se oli -10 astetta. Kovasti kun laittaa vaatetta ja on lampaantaljat, 2 fleecehuopaa, lämpöpussi ja vaunun oma suoja + sadesuoja kopan päällä niin johan tarkeneen :).

Niin ja tuolla FB:ssä aloitettiin oma laihdutusryhmäkin, se jos mikä zemppaa ite kutakin laihtuun ja kiinteytyyn :D. Eiku sinne vaan kaikki loputkin :wave:.

Tänään pääsen taas hiihtäänkin, kun pakkanen lauhtu ja isommat muksut luisteleen.
Mut nyt kotihommien pariin.

Hyvää alkanutta vuotta ja päivän jatkoa kaikille heinämammoille =)

SMSM ja pikkutypy 5 kk 12 pv.
 
Hei!
En ole minäkään fb:ssä.. Niin vähän enää ehdin netissä omia juttuja, etten jaksa uutta opetella. :)

Mutta mutta, meillä on ton joulun jälkeen alkaneet yöhuudot. :( Ihan sama, vaikka lopetettiin liha ja palattiin aikaisempiin kuvioihin, niin huudot jatkuvat. Tosin nyt ollu 2 yötä (ei putkeen), jolloin nukuttu vähän paremmin. Tulee vaan itsellekin jo ihan epätoivoinen olo, kun toinen vaan huutaa ihan kurkku suorana, eikä rauhoitu syliin. :(

Muuten ei täällä oikein uutta... Paitsi että kestoilut on lähteneet hyvin käyntiin ja voin kertoa, että vielä toisen kanssa voi näköjään innostua. :) Yöhuudot muuten ei johdu niistäkään, myös kertiksiä on kokeiltu.

Sannuli, niin minkä merkkiseen istuimeen te vaihdoitte? Me kitkutellaan vielä kaukalossa, kun ei muka nyt raaskis ostaa vielä toista istuinta. Eikä kaukalollekaan ole jatkosijoituspaikka vielä varma, kun odotellaan vielä lähipiiristä tuoreita vauvauutisia. :)

Jahas, sitten hakemaan pikkumies pois sängystään ja ihmettelemään muuta menoa. :)
 
Vielä yksi mattimyöhäinen halajaisi mukaan jos vaan mahtuu. Odotusaikana lueskelin kesäkuisten pinoa, mutta esikoinen päätti sitten syntyä heinäkuun puolella (2.7). Synnytyksen jälkeen olen sitten lueskellut ahkerasti heinäkuisten pinoa ja todennut että samojen ongelmien kanssa onneksi muutkin painiskelee. Nyt kun pino on hiljentynyt piti rohkaistua ja kirjautua että pääsee pyytelemään pääsyä fb:n puolelle, siellä kun tulee päivittäin roikuttua. Ja tuo laihdutusryhmä kuulostais hyvältä :) Imetän vielä, mutta kiinteiden myötä imetyskerrat on selkeästi vähentyneet ja jos samaa rataa jatkaa syömisten kanssa on imetyksen päätyttyä helisemässä. Kun sitä extraa on jo ennestäänkin : /
Paremmalla ajalla lisää ja laittelen yksärillä fb pyyntöä tulemaan.

Miro27 ja poju 6+ kk
 
Moi vaan miro27 ja kaikki muut, kivaa että täällä vielä muitakin pyörii. Mä olen kyllä aika aloittelija näissä hommissa ja luulin äsken kirjoittaneeni viestiä joka tais jonnekin hävitä... Eli jos ilmestyy joku tynkä tai muuten outo viesti niin älkää ihmetelkö :D Mäkin laitoin nyt sen fb-viestin, mutta voisi tälläkin puolella kirjoitella mitä nyt ehtii. Voi olla, että kohta aika vähenee rankasti kun poju lähtee liikkeelle. Nyt on parina päivänä onnistunut "ryömimään" vähän sängyllä <3 Muuten oon ollut vähän turhautunutkin, kun tuntuu, ettei poju ole moneen kuukauteen oppinut mitään uusia taitoja, eikä edes viihdy kovin hyvin lattialla. Pitäis vaan kanniskella ympäriinsä niin olis tyytyväinen. Ollaan ehkä vähän alettu molemmat kyllästyä kotona olemiseen. Onneks ens viikolla alkaa vauvaharrastukset.

Kiiviläinen: Meillä alettiin "hampaita tehdä" joskus kolmen kuukauden iässä, oli kaikki oireet kun meni yöt levottomiksi ja hankas tuskaisena ikeniään kaikkialle sekä kuola valuu, mutta eipä niitä ole vaan näkynyt! Välillä on menneet taas oireetki pois ja sitten ne tulee takaisin. Mutta ei yhtään hammasta vielä. Toivottavasti teillä ne ilmestyy nopeammin.

Meilläkin on ollut välillä yöhuutoa, ihan kuin näkis jotain painajaista kun huutaa vaan silmät kiinni ja näyttäis olevan unessa. Se on kai aika yleistä tässä iässä, toivottavasti menee ohi kohta. On kyllä kurja, kun ei tiedä mistä se johtuu. :( Samoin nukahtaminen on ollut aika huudon kautta, oikein taistelee sitä vastaan viimeisillä voimillaan. Nyt on opeteltu vielä nukahtamaan ilman syliä/tissiä, mutta huutoa se oli jonkun aikaa jo ennen sitä. Musta tuntuu, että meidän pojun on ollut aina vaikea osata rentoutua, minkä saattaa olla perinyt äidiltään :D Ollaan koitettu ympätä iltaan vauvahierontaa yms. Onko jollain vinkkiä miten saisi vauvan rauhalliseen ja rentoon tilaan nukahtamista varten? :) Äsken toimi kantoliina, mutta joskus se vaan ärsyttää pojua.

Huomenna aloitetaan kiinteät, jännää! :)
 
Jos sitä kirjoittelisi tännekin, tuonne fb:hen on niin helppo kommentoida nopsaan. En ole oikein oppinut käyttämään palstaa vielä. Joudun kirjaamaan käyttäjätunnusta ja salasanaa vaikka kuinka monta kertaa, kun yritän lähettää viestiä? Käyn kyllä täälläkin päivittäin kurkkaamassa josko olisi tullut uusia viestejä….

Meillä tyttö on nyt 5,5kk ja peruutusvaihde löytynyt. Ekan kerran peruutteli jo ennen kuin tuli 5kk täyteen. Myös eteenpäin on menty muutaman kerran :) Tytteli on jatkuvasti konttausasennossa ja keikuttaa itseään eestaas tai sitten on sellaisessa ”punnerrusasennossa”. Hui, kohtaa saa juosta perässä :)

Kiinteiden maistelu aloitettiin uudelleen, kun tytön vatsavaivat viimein hellittivät. Saatiin aloittaa oikeastaan alusta, kun taukoa tuli liki kuukauden.

Harrastukset – Me käydään muskarissa, aloitettiin kun tyttö oli 6vk vanha :) On ollut ihana seurata vauvojen kehittymistä syksyn aikana! Muutenkin kiva nähdä muita mammoja ja höpötellä joutavia. Vauvauintia on suunniteltu, mutta sen eteen ei ole tehty mitään…. Eli saattaa jäädä väliin.

Yöt meinaa olla hulinaa. Heräillään useamman kerran ja ainoastaan tissi auttaa. Meille onkin kehittynyt oikein tissiriippuvuus, eli muuten ei nukahdeta. *huokaus*. Tyttö nukkuu meidän sängyn vieressä kehdossa suurimman osan yöstä (aamuyöstä jää usein kainaloon nukkumaan). Aina kun yritän hiippailla ulos makkarista, niin tyttö herää viimeistään viiden minuutin päästä huutamaan. Käytännössä olen siis mennyt tytön kanssa samaan aikaan nukkumaan. Olishan se kiva, jos olis joskus ”aikuistenaikaa”. Lainasin Elisabeth Pantleyn unikirjan, jos sieltä vaikka löytyisi vinkkejä!

Eipä tässä kai muuta kummempaa… äiti on vähän väsynyt… mutta eiköhän tämä tästä.

Lyyli + tyttö 5,5kk
 
Sannuliini85 tais, olla että nesteitä pitäis 6kk ikäinen saaha 4-7dl (eli vesi +maito+velli) meillä menee jotain 6dl nesteitä päivässä. Vaihtelee tosi paljon joinain päivinä Apsille ei maistu kiinteät ruuat ollenkaan vaan haluaa leikkiä pikkuvauvaa ja juo vaan maitoa. ootko tulossa treffeille kempeleeseen?

Vauvaharrastuksista: me käydään vaan srk:n kerhossa. Vauvauintiin ollaan jonotettu jo 3,5kk kuukautta, eli ei taida siittä tulla meille harrastusta :(

Minulle voi pistää viestiä, jos haluaa Fb:n ryhmään. Sähköpostiosoite ynvä niin lähtee kutsu tulemaan :)

Dana88 & Apsi 6,5kk
 
Hei, mahtuuko mukaan vielä.
19.7 syntyi tämä meidän kolmonen.
Ihan silläkin asialla vaan täällä, että minkälaisia oireita teidän vauvoille on tullut tuosta 5kk rokotteista?

Neelukka ja tyttö 5,5kk
Meillä nousi uskoakseni korkea kuume. Mitannut en, mutta tyttö oli kuuma kuin kekäle :(. Nestemäistä panadolia piti antaa useampaan otteeseen. Myös kätysämpi ja väsyneempi typy oli. Saattaa olla, että muutaman päivän oli kätysämpi, mut nyt on jo ennallaan. Joillain on myös toiseen pistoskohtaan noussut patti. Meillä tätä pattia ei noussut, mutta jos patti nousee, niin on ihan normaali reaktio sekin.

3 kk rokotteistakin nousi lievä kuume ja silloin annettiin kerran panadolia, mut nyt tuli ärhäkämpi reaktio :(.

SMSM ja typy 5,5 kk
 
SMSM samansuuntaista oireilua on sitten meilläkin ollut. Hyvä kuulla, että ihan normaalia. Tyttö oli kuin kekäle ja huusi yhden yön. Sitten tuli nuha ja ihottuma pistoskohtaan ja mahaan. Nyt on kaikki oireet onneksi jo menneet pois, rokottamisesta on nyt neljä päivää. Nestemäistä Panadolia annettiin myös useamman kerran päivässä.

3kk rokotteesta meille ei tullut mitään ja nuo vanhemmat tytöt ei ole koskaan reagoineet mihinkään rokotteeseen. Vähän siksi säikäytti.

Neelukka ja tyttö 5,5kk
 
Neelukka Nii ja tervetuloa mukaan :).
Meilläkin on 2 isompaa muksua (7 v. poika ja 5,5 v. tyttö) ja heillä ei kummallakaan ole rokotteista tullut mitään. En tiiä oisko rokotteisiin tullut jotain muutosta vai onko tyttö muuten vaan herkempi??? Mut nyt tosiaan nuorimmaisella tuli varsinkin tästä toisesta rokotussatsista ärhäkät oireet. Voihan ne tietty ärhäkämmätkin vielä olla joillain...
 
Meidän neuvolantäti kertoi, että juuri uusi pneumokokkirokote olisi oireillut monilla. Meillä ei 3kk rokotuksista tullut mitään, mutta 5kk rokotusten jälkeen nousi kuume...

Meidän neiti pisti tänään soseiden maistelun ihan leikiksi - pöristely alkaa välittömästi, kun sosetta oli suussa... suhteellisen sotkuista puuhaa :D Pitää varmaan hankkia sadetakki ruokailuhetkiin :)
 
SMSM:tuo näyttää juuri meille tehdyltä, kiitos vinkistä :) Täytyykin laittaa hankintalistalle! Tämän päiväistä touhua katsellessa kyllä kävi mielessä, että miten ihmeessä soseista pitäisi joskus saada ihan mahan täytettä :O No kaipa tekniikka tuosta hioutuu :)
 
Tuo essu oli kyllä hyvä kahella aiemmalla lapsella ja tulee olemaan tällä kuopuksellakin, kunhan aloitetaan kiinteät. Aluksi se on varmasti iso, mutta hioissa on kuminauhat niin kohtalaisesti kuitenkin saa pysymään niinkuin pitääkin. Ja essu menee tosi pitkään lapselle. Varmaan 2-3 vuotiaana tais olla meillä vielä käytössä, jos en ihan väärin muista.
Niin ja noita BabyBjörnin essuja myytiin ainakin aikaisemmin ihan marketeissakin. Nyt ei ole tullut katotuksi, vieläkö löytyy..
Tuosta Ikean essusta en tiiä, eikä ole kokemusta, mutta pitääpä käydä zekkaamassa.
 
No nyt alkoi onnekksi rokotuksen aiheuttamat oireet meillä hävitä ja tyttö on yhtä vauhdikas kuin ennenkin. Tuo essu saattais olla ihan hyvä meillekin, kinteiden kokeilu tänään aloitettu ja mahtava sotkuhan siitä tuli :) 2v isosisko tuli vielä auttamaan niin pesullehan siinä mentiin koko sakki.
 
Dana88 en oo vielä päättänyt tulenko treffeille zeppeliiniin. Katson sitten onko muuta ohjelmassa.. aika aikainen tuo aika ainaski meille, kun heräillään yleensä vasta 9-10 maissa... :/ Toki nyt on 3aamua noustu jo 08 maissa...tuskaa!!!!!!!!!!!!!

Mietin enemmänkin tuota kalsiumin saantia sen maidon suhteen kun nesteen saantia...eli minkäverran pitäs tulla sitä maitoa sen kalsiumin saannin turvaamiseksi?? (puurossa, pelkkää maitoa, jugurttisoseissa yms)..

Imetystä täällä pikkuhiljaa yritellään lopetella..enää kaks imetystä per/vrk jäljellä ja ens viikon jälkeen alan lopetteleen iltatissit ja sit jää jäljelle vaan aamusyönti, joka viim. 8kk mennessä pitäs yrittää saaha pois.. saas nähä miten käy... :)
 
Tervehdys!
Meillä alkoi flunssa uudestaan! Ensin näytti jo paremmalta ja tyttö oli jo oikeestaan terve pari päivää kunnes eilen laitoin tytön normaalisti nukkumaan ja puoli yks yöllä yhtäkkiä tyttö heräsi ja nenä oli raukalla aivan tulossa. Se koitti samalla syyä tuttia ja hengittää suun kautta ja sitte tuli aina itku kun ei onnistunutkaan:'( Piti sitte ottaa tyttö mun viereen nukkumaan kun ei saanut nenän kautta hengitettyä vaikka mitä kokeilin ja tyttö ei osaa nukkua tai siis nukahtaa ilman tuttia. Joten hieman huonosti sai itse nukuttua. Nyt onneksi on nukkunut ihan hyvät päiväunet kuitenkin flunssasta huolimatta.
Eilen tyttö myös peruutti ensimmäisen kerran! se nousi sillee käsien varaa ja siitä heilautti monta senttiä itteensä taaksepäin:LOL:
Tuo essu olis varmaa täälläki tosi hyvä hankinta. Välillä sitä sosetta on aivan joka paikassa!
Nii ja meille tuli silloin kummastaki sekä 3kk että 5kk rokotteista kuumeinen ja sellainen väsyny/nuutunu tyttö pariksi päiväksi. Ehkä tuo 5kk rokotteista ei niin kauheat oireet tulllu ku 3kk rokotteista. Että meillä näin päin.
Nii ja mä myös miettein tuota että mistä tietää että tyttö saa tarpeeksi kalsiumia tai että paljonko sitä maitoa pitäisi mennä jotta tulee sitä kalsiumia tarpeeksi.
Vauvaharrastuksia meillä ei sen kummempia ole. Se vauvauinti olisi kiinnostanu vaanku mä olen kloorille allerginen enkä siksi voi uimahalliin uimaan mennä. En oikeestaa edes tiedä mitä muuta meillä täällä on, en ole kyllä ees kahtellu. Jotenki tuntuu vaa että ennemmin on kotona ja käy sitte jommassa kummassa mummulassa jos haluu kotoa pois. Toivottavasti äkkiä lämpenis nii vois ruveta taas vaunuileen ku meillä neitin posket on nii herkät ettei kyl kovin kylmällä voi mennä pihalle. Tietty vaikka se harso siinä vaunujen aukon kohalla vois auttaa että posket kestäis.
Mut nyt rupesi hälyttimestä kuuluu vavavavava että pitänee mennä!
 
Heissan kaikille niin uusille kuin vanhoillekin!

Koskahan viimeksi sitä on tullut kuulumisia kerrottua, välillä käyn täällä lueskelemassa, mutta harvoin ehdin kirjoittaa.

Uutena vuotena pikkuveikka täytti puoli vuotta, ei kyllä uskoisi, sillä meillä:

-kiipeillään
-ryömitään
-kontataan jo vähän matkaa
-noustaan seisomaan
-huudellaan äitiä

Aivan mahdoton meno koko ajan päällä. Sekunniksikaan ei voi jättää tai muuten pää kolisee. Pikkuveikka nousee sohvaa, syöttötuolia ja keittiön laatikostoja vasten seisomaan ja kun älliä ei ole päässä yhtään eikä itsesuojeluvaistoa senkään vertaa niin jokainen tietää lopputuloksen. Muutaman kerran on kaatunut selälleen, onneksi tosin olkkarin pehmeälle matolle. Istumistakin ollaan harjoiteltu jo pari viikkoa, hetken aikaa pysyy jo istuallaan.

Kiinteitä pikkuveikka on syönyt jo pari kuukautta, nyt mukaan on saatu lihat. Maitona on edelleen rintamaito. Viime neuvolassa 6kk pituutta oli 69cm ja painoa 7720g.

Korvatulehdukset ovat vaivanneet ja voikin olla että joudumme päätymään putkitukseen. Keskiviikkona selvinnee se asia. Vauhtia jatkuvat sairastelut eivät ole onneksi hidastaneet.

Lähteekö teiltä hiuksia? Multa lähtee aivan älyttömästi, sitä on jatkunut jo reilun kuukauden. Onneksi tukka oli raskauden jäljiltä hyvässä kunnossa, hiuksia on tai oli paljon.

Tässä meidän kuulumisia tällä erää, täytyy varmaan hieman ryhdistäytyä ja kirjoitella useammin. Minäkään kun en ole fb:iin liittynyt.

Omenaruusu ja pikkuveikka 6kk
 
Hei heinäkuiset!

Käyn aina välillä lukemassa teidän kuulumisia, mutta kirjoittaa en juuri ehdi. Nyt pikaiset kuulumiset:

Meillä lapsoset kasvaa hyvin, poika n. 10kg ja tyttö n.8kg. Meillä ei ole ollut 6kk neuvolaa ja nuo painot on otettu kotivaa'alla, siksi noin-arvoja. Molemmat ryömivät ja hytkyvät konttausasennossa, mutta eivät vielä konttaa. Poitsu sanoi viikonloppuna "äiti" ja aah sitä tunnetta. Kyllä tuli mammalle kyynel silmään :) Nyt meillä on molemmat pelkällä rintamaidolla nesteen puolesta. Siis syömme soseita ja tisusta maidot perään. Aivan ihanaa, että imetys lähti sit kuitenkin onnistumaan molempien kanssa. Selvästi helpotti, kun soseet tuli mukaan ja maitoa ei enää tarvita niin älytöntä määrää. Vaan kyllä tässä välillä tuntee olevansa meijeri. Kun vasenta rintaa imetään, paita kastuu oikealta liivinsuojista huolimatta.

Nyt alko kiljuminen kuulumaan, se on alettava lämmittään potut pienille. Oikein hyvää uutta vuotta kaikille meille ja nautitaan tästä raskaasta vauva-ajasta.
 

Yhteistyössä