Heinäkuun hurmaajat - MEIDÄN KUU, (74. hurmaaja syntynyt)

Pai80 Kiva kuulla, että aamusta oli parempi olo!

Neuvolassa käyty. Nyt en jaksa korttia kaivella, mitään ihmeempää ei ollu. Paino oli viikossa -300g, vaikka turvotusta onkin.
Terkka tunnusteli vauvaa ja totes, että isohko tuo on. Veikkas painoks 4100g ja pyys muistuttamaan, kun on syntyny jotta voi arviotaan tarkastaa. Saa nähdä osuuko oikeaan. Pitkäksi se tuota kommentoi, jalat toisessa kyljessä ja peppu toisessa, pää alhaalla. Että sympatiat vaan muillekin isoa vauvelia odottaville. Kiva tuollainen on punkea pihalle, tosi mulla käy aika vähiin (enää 9 yötä armonaikaa). Terkkari käski pistää vauvan nyt viikonloppuna pihalle, jotta hän näkis kaverin ennen kesälomaansa :D en tiiä sit, kuuliko tuo natiainen vihjailua?

Rae kiehautus riittää, ei niitä tarvii kypsentää.. Jos haluu pelata varman päälle, antaa porista muutaman minuutin.

Zeenah
luulen, että mitä useampi päivä synnytyksestä, sitä helpompi on päänupinkin kanssa. On se äidiksi tulo sen verta rankka kokemus niin fyysisesti ku psyykkisestikin, että ei mikään ihme, jollei nuppi pysy perässä. Annat itellesi aikaa vaan.. :hug:

Kepsukka ja masukki 38+5
 
Meille syntyi 6.7 klo 5 poika, mitat 3500 g ja 49 cm. Sektioon oltiin menossa perätilan vuoksi mutta poju olikin kääntynyt raivotilaan joten leikkaus peruttiin ja alatiesynnytys käynnistettiin. Onneksi olkoon jo kaikille vauvan saaneille ja tsemppiä teille joilla koitos on vielä edessä. Me poistumme nyt tältä palstalta........
 
Termiitti82
kerrassaan upee kuva omenaruusu
Onnea ärrieri!!
huomasin että minunkin tiedot uupuu vielä alotussivulta, eli kiitos SMSM jos voit päivittää. eli toista ootellaan, la 11.7 ja TAYSiin menossa.
eikä mitään merkkejä mistään, kaikki nivuskivutkin hävinny... :whistle:

termiitti 39+3

muoks: ja ikää siis 28v.
 
Tulin ilmoittamaan että meidän prinsessa syntyi maailmaan 28.06.2010
painoa neidillä 4kg ja pituus 52cm
pai viikkoa sitten koittivat kääntää eitiä kun oli perätilassa mutta turhaan sillä neiti oli päättänyt että masussa on ihana vaan istua.
oli aamu 28.pv ja limatulppa irtosi kahdeksan aikaan ja sen jälkeen hurahti hieman lapsivettä.
olin yön potenut aika lailla voimakkaita supistuksia joten kummityttöni oli tulossa viemään minua sairaalaan näytille ja ottaisi samalla 5v poikani hoitoon.
No terassille kerittiin niin tuli loputkin lapsivedet kellon ollessa tuolloin noin liki puoli kymmenen.
kiireellä lähdettiin ajamaan porvooseen ja kouvolasta on matkaa sen 100km lähin synnäri olis kuitenkin ollut kotkassa.
pari kilometriä ajettiin ja sanoin että enää en jaksa vaan soita ambulanssi.ja tuli ambulansseja kolme kpl
abc aseman pihalla katsoivat alakertaan ja totesivat että juu ei kun porvooseen vaan ja pillit päälle.
matka meni nopeaan ja puolessa välissä oli suppareita jo 5min välein. sairaalaan soittivat että olla valmiina kun tulen ja medihelille oli ilmoitettu että ovat myös valmiustilassa kätilöineen.
sairalaan päästiin ja saman tien leikkaussaliin olin 5cm auki ja kohdunkaulan kanavaa ei missään enää
vajaa puoli tuntia ja tyttö parkaisi klo 11.15
kymmenen pisteen aivan ihana tyttö siis täällä ja nyt alkoi vauva-arki
 
SMSM, Kepsukka Okei kiitti neuvoista, pitääkin varmaan sitten tutustua tuohon tuttipakettiin vähän tarkemmin :D

Onnea ärrieri ja Marza1970 pienokaisista :hug:

Omenaruusu Voi miten tein pieni on suloinen :heart:

Täällä näyttää pikkuhiljaa siltä, että vois vaikka vettä tiputella tuolta taivaalta...ja nyt siellä sitten sataa... Nopeeta toimintaa :LOL:
 
Oho, onpas tullut paljon jo pieniä maailmaan! Onnea kaikille nyyttinsä syliin saaneille aivan valtavasti! :flower:

omenaruusu: Todella suloinen pienokainen ja aivan ihana kuva! Vähän Anne Geddes tyyliä :)

Huippua kun te jo mammautuneet jaksatte kirjoitella fiiliksiä/ kuulumisia. Saa vähän jotain tuntumaa siitä, miten valtavasti kaikki tän esikoisen myötä muuttuu!

Täällä ei mitään erikoista. Neuvolassa käyty ja kaikki ok, painoa tullut nyt yhteensä 9,5 kg. Nyt lopussa on joka viikko tullut 300-500 g, mut kyllä mie herkuttelenkin. HB oli taas laskenut, tosin mie vähän luulen, et tuohon vaikuttaa myös se, kuka terkkari sen ottaa... Kun viimeksi oli sellainen, joka antoi veren tulla itsestään, ettei kudosnesteet sekoitu siihen. Tän päiväinen puristi kyllä ihan kunnolla sormesta... Sanoi tänään, et tuntuu pää olevan jo aika hyvin lähtökuopissaan, tiedä sitten tuosta. Ei oo masu ainakaan mihinkään laskeutunut.

Puuh. Täällä kanssa keli on lämmin löyhähdys ja sadepilvet yrittää mennä rikki. Menis vaan, niin ilma raikastuisi. Voi kun ois niin paljon kaikkea kommentoitavaa, mut nyt on veto pois ja ei pysty keskittyy. Josko sitä menis ruoan laittoon ja kirjan lukuun.

Vointeja kaikille sekä mammautuneille että vielä omaansa odottaville
:)

A + Mytty 39+4
 
Omenaruusu, ihana pikkupoika! Tahtoo samanlaisen, miten kestää vielä kaks viikkoa...

Jennii, onnea pikkuisen syntymän johdosta!

Pauliina, onnea pikkaisen syntymän johdosta! Toivottavasti asiat korjaantuu sairaalassa ja pääsette piakkoin kotiin.

Onnea Marzalle ja ärrierille myös!! Aika nopeasti lähti synnytys käyntiin Marzalla.
 
Onnea oikein kovasti nyyttinsä saaneille!!! Marzan ambulanssitarina toi kyyneleet silmiin,jotenkin niin koskettava tarina :heart: Ja oi suloisuus tuota Omenaruusun kuvaa, ihana poika!!!

Kyllä tässä pikkuhiljaa alkaa tulla hirveä kaipuu saada omansa jo maailmaan :D
Käväsin tänään kirpparilla ja Prismassa ja siellä oli ihana vastasyntynyt rääkyle =) Tuli niin lämpöisä olo siitä,että kohta meilläkin....

koitetaan yhdessä jaksaa nää viimoiset ajat vielä!

Kääkkis ja lapanen 37+1
 
Kuumuus eikun lisääntyy ja alkaa jo kohta ärsyttää ihan tosissaan. Ei tosiaan tee mieli lähteä vaunuilemaan, kun vessassa käyntikin saa jo julmetun hien virtaamaan.

Tänään kävi lastenneuvolan terkkari kotikäynnillä ja meidän pikkuisella oli painoa jo 4410 g. Ei ainakaan maidon riittämisestä tarvi stressata, kun jätkällä on ikää 2,5 vkoa ja syntymä paino oli 3550g.

Mieliala on täällä ollut aikalailla normaali. Ihan ekoina päivinä piti vähän itkeskellä, mutta silloin se johtui kaiken jännityksen ja odotuksen purkautumisesta. Me ollaan miehen kanssa aika pitkälti koti-ihmisiä oltu jo aina, joten ei ole tuntunut tämä vauvautuminen kovin paljon asioita muuttaneen. Toki kotona välillä hommat keskeytyy, kun vauva herää ja jos johonkin lähtee, niin ei ihan extemporee voi lähteä, mutta ei ole ollut sellaista oloa, että alkaisi kotona olo ahdistaa. Saa nähdä, miten tilanne muuttuu, kun mies menee takaisin töihin. Nyt on kuitenkin ollut toisesta seuraa ja apua vauvan hoidossa.

Zeenahille piti kommentoida, että täälläkin oli maksalaatikko ekana kauppalistassa, kun sairaalasta kotiuduttiin :).

 
Päivän toinen onnittelukierros kaikille vauvan saaneille perheineen :flower: :flower: :flower: !!!

Ihan liian kuuma, vaatteet liimautuvat ihoon kiinni. Tulispa tännekin vesisade :)
Nyt on vaan hiostava, kuuma ilma.

Sain tänään sen liikelaskentalomakkeen. Vähän reilu 10 min. ja liikkeet olikin siinä :D .


Ällövuotokertomusvaroitus:

No mun uimiset voi sittenkin olla uitu. Tänään lääkäri kurkkas tonne alaosastolle. Nyt sitten vuodan rusehtavaa verta. Pakko pitää sidettä ja kytätä alkaako loppumaan vai muuttuuko kirkkaaksi vereksi. Soitin jo hädissäni synnärillekin ja kotona seuraillaan tilannetta. Supistelee harvakseltaan, ei kuitenkaan "niitä". Tällaiset vuodot saa kyllä elämän ihan sekaisin. liian vilkas mielikuvitus pistää ajattelemaan kaikkea ikävää :(

T: vatsakasilmanvauvaa ja rakkauslapsi 37+3

 
Onnittelut vauvansa saaneille :flower:

Huh huh mitkä ilmat ne on lykänny! En kyllä pysty olemaan oikein missään muualla kuin kotona. Kaupoissakin saattaa ilmastointi olla niin huono, että tulee heikko olo ja pakko päästä istumaan. Ei mitään merkkejä synnytyksestä havaittavissa, mitä nyt tissit alko eilen illalla vuotamaan jotain :D Huomenna on poliaika, niin saa nähdä annetaanko syntyä omia aikojaan vai käynnistetäänkö. Huomenna sentään 39+6. Ja minä, kun luulin, että toinen tulisi enemmin etuaikojaan kuin menisi yli?!?!

Epätoivoinen Ennu + nyytti
 
Puuh. Joo tällä kuumuudella ei kannata tehdä mitään, kun menee kuitenkin tekeminen ihan reisille. Yks pinnasänky hajoitettu. Ei hitto mie oon niiiiin taitava :kieh: Onneks on takuuta jäljellä, vaikka on ostettu käytettynä... :whistle:

Ja minuu jännittää. Nyt minuu oikeesti jännittää. Ei synnytys, vaan se fakta, et elämä muuttuu kohta kertarysäyksellä. A-P-U-A. Paniikki ja kauhu iskee. :eek: Onko kellään muulla samoja fiiliksiä??

vatsakasilmanvauvaa Toiv. vuoto loppuisi pian! Ja ei ois mitään vakavaa!:hug:

pauliinalle ja JP:lle kovasti voimia ja voimia etenkin pikkuisille, jotta voinnit paranisivat pian. En osaa ees kuvitella sitä tunnetta, mikä mahtaa olla, kun ei heti saakaan nyyttiä kotiin :(

Jos sitä nyt tekis jotain sellasta, missä ei oo todennäköistä rikkoa mitään. Tutit voisin keittää, mutta mun tuurilla nekin vaan liukenee sinne veteen :LOL:

A + M 39+4
 
Onnea kaikille vauvaantuneille tasapuolisesti ja kiitos omenaruusu kuvasta, ihana :heart:

Niin paljon taas tullut tekstiä, ettei mitään oikein jäänyt mieleen kommentoitavaksi asti :ashamed:

Me ollaan kulutettu aikaa rannoilla ja äsken käytiin tytön kanssa kampaajalla. Ihanaa, kun sai aikaiseksi. Piristää, kun tukka on taas kunnossa! Hiki virtas kyllä koko reissun ajan, alkaa ottaa vähitellen nää helteet pattiin, vaikka yleensä lämmöstä pidänkin.

Nyt lepäilemään :wave:

Sherine + muru rv 38+5
 
ärrieri onnea pienestä pojasta!
Marzalle onnittelut tyttärestä! Ja kiitokset kertomuksesta, hurjalta teitinkin lähtö kuulosti.

Vatsakasilmanvauvaa
:hug: toivotaan, että loppuu vuoto pian jottei tarttis ressailla!

KUUUUMA! Ahistaa ihan. Käytiin kaupassa, marketissa oli ihanan viileetä, olisin voinu jäädä pidemmäksikin aikaa..

Nyt kattomaan telkkua. Pojat vääntää palapelejä ni saa hengähtää. Isompi 100 & 75 palan pelejä ja tuo pienempi 15 & 20 palan pelejä, nuorempi tekee uudestaan ja uudestaan, parhaimmillaan/pahimmillaan tekee muutamaa peliä 1½h putkeen, hulluja nuo meen poijjaat?
 
tridian Ihan on täällä aineski ihan samoja fiiliksiä... Just tässä mahalleni juttelin, että mitenköhän sitä osaan edes pientä hoitaa?!?!?!?! Ku olen vielä oikein sellanen ihminen että stressaan IHAN kaikesta ja vielä erittäin rankasti...ja vaikka asiat olis hyvin ni en välttmättä usko sitä.... Mutta eiköhän jokainen äiti lapsensa osaa hoitaa :heart:

Mie halluun tän vaavelon jo syliin :heart: miun puolesta sais oikeesti syntyy vaikkapa heti..mutta ei..ei mitään merkkejä...Noh odotellaan..Huomenna neukku ja käytävä sen jälestä kaupassa ni onhan siinä jottain tekemistä :D
 
Jippii!! Nyt oli ne himputin bilirubiini arvot lähtenyt vihdoin laskuun!!!! =) toivotaan, että se rumba on nyt meidän osalta ohi lopullisesti! Huomaa kyllä,että tyttö on ollut virkeämpi muutenkin nyt kun alkaa arvot mennä oikeaan suuntaan. Tosin eilen oli kyllä paljon enemmän hereillä kuin tänään. Toivotaan, että tämä ei ennakoi sitä, että meillä valvotaan yö!! :/

Tuntuu hullulta, että hmna tulee 2 viikkoa synnytyksestä!! Ei voi käsittää! Tuntuu kuin kaikki olisi tapahtunut eilen. Perjantaina ensimmäinen neuvolakäynti. Tosin tuolla Oysissa punnitsivat joka kerta eli ei semmosta jännitystä siitä painonkehityksestä. Tänään oli menny jo reippaasti yli syntymäpainon, kun syntymäpaino oli 3765g, niin tänään oli paino jo komiat 3900g!!! Eipäs tartte ainakaan huolehtia, että maitoa ei riittäs. Minua on myös huolettanu, kun tyttö tankkaa niin nopeaa, että saako tarpeeksi ruokaa, mutta näyttää saavan!! =) monesti meidän syömiset kestää vain jonku 20min ja se on sitten siinä. Yleensä imee molempia rintoja, mutta joskus väsähtää jo toisen jälkeen..tai voihan tosiaan olla,että ei edes väsähdä vaan tulee kylläiseksi. Maitoa tuleekin kyllä ihan hulluna..

Huomenna tulee mummo ja pappa taas kattoon pientä. Ihanaa kun saa seuraa päiväksi, kun mies on töissä. =)

Illan jatkot!! =)

Zeenah ja pikkunen kohta 2 vkoa! :heart:
 
Marza ja ärrieri Onnea pienokaisista :heart:

Vatsakas toivottavasti vuoto loppuu, eikä oo mitään vakavaa :hug:

zeenah kuullostaa hyvältä, että pienen bilirubiiniarvot on lähteneet laskuun :heart:

marta hyvin on teidän pikkuinen kasvanut ;) Siinä huomaa kuinka nopeeta ne sitten kasvaa!

omenaruusu ihana pikkumies :heart: ja aivan yli-ihana kuvakin :heart: :)

ilmalämpöpumppu on kyllä ihan korvaamaton kaveri näillä helteillä ;) Ihana kun voi ensin hikoilla auringossa ja kun siltä tuntuu ettei jaksa enää aurinkoa niin voi tallustaa sisälle viileään.. ;)

Nyt on tullut se vaihe, että kaikki kyselee JOKOJOKOJOKO... ärsyttävää :kieh: Menkkajuilintaa on ollut jo monta viikkoa, mutta siihen se jää... Haluais jo vauvan syliin :heart:

Pihalla paistaa kivasti jälleen arska, aamun sadekuuro meni menojaan, yöllä vois tietty taas sataa!

Täällä Seinäjoella alkaa tänään tangomarkkinat :D Pitää varmaan lähtee tangokadulle tangoilee, jospa vauva sais lisäpotkua syntyä :LOL: :LOL:

Illanjatkoja :wave:
 
Hellou ihanaiset mammat! Ihan ensiksi SUURET onnittelut kaikille vauvautuneille - ainakin Marza, omenaruusu, pauliina, ärrieri ja jennii ovat jakautuneet sitten viime lukeman. :)

Iso rutistus kaikille, joilla on huolta pienen hyvinvoinnista. :hug: Erityisesti JP:lle ja vaimolle paljon tsemppiä ja jaksamista - toivottavasti saatte oman pienen hyvin pian kotiin!

Me kotiuduttiin sairaalasta tänä aamuna ja on kyllä ihana olla kotona! Saa kulkea ympäriinsä minimaalisessa vaatetuksessa ainakin. :D Vauvan paino oli laskenut syntymästä 7,3% joten pitää olla tarkkana, ettei imetysvälit mene liian pitkäksi. Pienokainen tykkäisi nukkua pitkiä päikkäreitä ja tuntuu ihan hullulta herätellä toista, mutta kyllähän sitä syödä pitää. :)

Imetys on lähtenyt onneksi hyvin käyntiin. Vauva imee mahdottoman reippaasti ja haukkaa nänniin kiinni kuin pieni piraija. =) Hyvä kun ei vauhtia ota... :heart: Huolestuin ensin, ettei multa tule maitoa, mutta hoitaja eilen sairaalassa tsekkas ja yhdellä sormen pyöräytyksellä oikein tirskahti maidot, joten kaipa sitä tulee. Rintarasvat on jo hyvässä käytössä, meinaa heti aueta iho.

kardemummmalle muuten tähän väliin isot tsempitykset imetyksen kanssa! Toivottavasti teillä alkaa yösyötöt jo pian rauhoittumaan.

Synnytyksestä toivutaan täällä vielä henkisesti ja etenkin fyysisesti. Siis kukaan ei varoittanut, että tätä jäkivuotoa tulee ihan hemmetisti! :D Siis todellakin yhdyn aiempiin puhujiin siinä, ettei kannata raahata omia alushuosuja sairaalaan sotkettaviksi. Ei niihin edes mahdu ne hehtaarisiteet, joita pitää käyttää aluksi. Samoin alapään tilanne on melkeinpä huvittava - mä en ees käsittänyt, että paikat voi turvota näin järjettömästi! Ja mulle ei edes tullut repeämiä tai tehty välilihan leikkausta... Jorvissa sai "jääsiteitä" pakkasesta, jotka oli kyllä ihania. Meinaan omaankin pakkaseen "leipoa"parit. :)

Synnytys meni tosiaan sitten ihan luomuna (ilokaasua lukuunottamatta), josta olen tosi iloinen. Tulipahan sekin koettua. :) Mutta totuuden nimissä, jos oisin etukäteen tiennyt miltä ne viimeisten senttien avautumissupistukset tuntuu, niin olisin suosiolla ottanut kipulääkkeen. Onneksi ne ei kestäneet kovin monta tuntia. Ja kolmen tunnin ponnistussession olisin mieluusti vaihtanut vähän lyhkäsempään versioon... Kätilöt Jorvissa oli ihania, ne tsemppas ihan mahdottomasti kun mulla meinas usko täysin loppua. Ja kun sain vauvan rinnalle ja sanoin sille, ettei se tule koskaan saamaan pikkusisaruksia, koska äiti ei pysty tähän enää uudelleen, niin vanhempi kätilö nauroi, että hän on täällä jo 7 kertaa vannonut samaa. :)

Mulle oli muuten aika järkytys tuo suolen tyhjentyminen synnytyksen aikana, mistä kardemummakin mainitsi sivulauseessa. Olin onneksi lukenut, että se on tosi tavallista, mutta ei kyllä ollut hauskaa synnyttää siinä vauvan ohessa 5 kuukauden ummetukset. :LOL: Pahoittelut ällötyksestä... Kätilö sanoi, että suoli tyhjenee aina jos siellä jotain on kun vauvan pää pukkaa sisällön ulos. Ei siis pidä yhtään nolostua jos niin käy.

Menenpäs tästä syöttämään prinsessan ja sitten syömään sohvalle paketin Brie-juustoa! Mies kävi ostaan mulle kaupasta kaikkea ihanaa, mitä on ollut kiellettyjen listalla viime aikoina. :)

Valtavasti supistuspuhureita kaikille niitä kaipaaville. Etenkin heliselle ja muille LA:n ohittaneille. :) Toivottavasti bambinallakin on jo vauva kainalossa?

Olivia & Vauveli 2 vrk :heart:
 
[/b]Olivia81Se jälkivuoto kyllä vähenee tosi nopsaa. Nyt vaan silloin tällöin lorahtelee vähän verta huosuihin, useimmiten jo vähän ruskehtavaa sellaista. Ei kyllä ilman sidettä pärjäis, mutta niihin ensipäiviin verrattuna, tämä on jo tosi tosi pientä.

Hitsit, kun mietityttää se ehkäisyasia. Oltiin päätetty,että ei aleta käyttään mitään ehkäisyä tässä välissä. Jotenkin vain mietityttää, että josko se toinen ilmoittaisikin tulostaa supernopsaa, mitenköhän tämä mamma pärjäisi... :/ hmm. No kyllä tässä varmaan vielä viikkoja menee tuohon seksuaaliseen aktivoitumiseen, mutta kovasti mietityttää, että miten sitten edetään. Mies on sillä kannalla, että seuraava saa tulla heti, jos on tullakseen. Ja niin kai itsekin..mutta tulee tuo varsinainen päätös sitten kummiski melko nopsaa... Siinäpäs pohtimista pikkusen päiväunien ajaksi!!! :LOL:
 

Yhteistyössä