**Heinikset -08 uuteen vuoteen -09**

RouvaSumppisuu
Heippa kaikki :wave: !

Meillä ollaan keksitty miten kontataan isosiskon huoneeseen lääppimään ja kuolaamaan kaikki kielletyt lelut :LOL: . 8kk neuvolassakin käytiin, mitat oli 73,5cm ja reilut 10kg. Hampaita on 4 ja ruoka maistuu kuten noista mitoista voi päätellä :whistle:...

Hyviä vointeja mammoille ja muksuille =) !

Sumppis ja poju 8kk
 
8kk Heipsan keikkaa!! :)
Pikku nuha päällä mutta muuten menee kivasti. Tukea vasten kävellään ja seisomasta laskeutuminenkin alkaa jo luonnistua vähitellen.
Hampaita edelleen ne 2 mutta molemmat alakulmahampaat nyt just kohta puhkeamassa, näkyvät ikenen läpi ja ovat tosi kipeet!! :'(

Yöimetykset on nyt loppu. Oltiin ekaa kertaa miehen kanssa perjantaina vapaata iltaa viettämässä Ellan syntymän jälkeen ja tyttö oli mummon hoivissa ilman tissiä tietenkin. Luonnollista oli sitten jättää imettämättä kotonakin. Vaikka päivä imetyksen lopetus olikin kuukaus sitten tosi vaikeeta, nyt ei näytä tiukkaa tekevän vaikkei yöllä saakaan, siitä huolimattakaan että oli yöt tississä kirjaimellisesti kiinni.
Ed. yönä heräsi syömään pulosta 3 x (ja menihän sitä 3.5 dl yhteensä!) muuten nukkui, viime yö meni itkkiessä ja kanniskellessa tuon nuhan (?tai hampaiden ) takia.

Pienet 8kk mitat: 68,4 cm ja 8830g. On se pieni isoveljien mittoihinkin verraten
:LOL:
Ovat olleet n. 10 cm pidempiä...
Ella syö huonosti kiinteitä edelleen, soija jogurttista tykkää ja lääkäri antoikin luvan sitä ihan huoletta syödä kun maitopohjainen se ei ole!
Tänään veteli nakkia... :ashamed: :whistle: kun veikatkin sai. Kaikki sama maistuu mitä he syövät, purkkiruoat on YÖK ja OUT.
Omalla - 10 käyrällä siis kasvaa kuitenkin tasaisesti joten kuulemma syö ihan omiin tarpeisiinsa eikä tarvitse olla huolissan. =)

Me lähdetään Ikeaan päin uutta futon sohvaa pojan huoneeseen hakemaan joten.. :wave:

SmileX ja Ella eilen 8kk
"neiti ja uudet simmarit"
 
nyt meillä ryömitään =) jalat sutii tosin tyhjää mutta kädet toimii loistavasti ja vievät kohti leluja :heart: maailman valloitus alkaa olkkarin lattialta. Vielä ei ole Topi hokannut, että muihinkin huoneisiin voisi mennä. Juu, ja jos vaan kengät sattuu kohdalle niin ne on välittömästi suussa :LOL:

Minttis & Topi ihan kohta 8 kk
 
heippis!

meilä on alettu huojua kontaus asennossa n.reilut 3viikoa sitten ei kauheen aktiivisesti muta kuiteskin hasun näkönen kun käsien varaan nousee ja pylly jää matalalle jalkojen pääle ja jalatkin on ihan hassun näkösesti alla...

meille ei endelleenkään ole hampaita tullu vaikka ikeniä kutittaa kovasti ja kaikki kelpaa suuhun pitsanreunoista lähtien :whistle: :whistle:

Jemina syö nyt melko hyvin mutta annokset on pienet mutta neiti kasvaa ihan hyvin ja syytä ei ole huoleen....

käytiin vanhemman neitosen kans eilen silmäpolilla ja tulos oli että hän tarvitsee silmälasit kaikki muuten ihan ok mutta hajataittoo on ei onneksi kauheesti mutta sen verran että lasit tarvitsee ja se auttaa sitten myös siihen että hän tulee näkemään kauas kun nyt ei nää...

mutta tämmöstä tällä kertaa ja enempi sitten taas kun kerkeen :wave: :wave:

bambiino ja Jemina 8.5kk

p.s smilex : ihana uikkari Ellalla :wave:
 
Saran neuvola terveisiä:



Ikä: 8kk
Pituus: 69cm (6kk,65.2cm; 4kk,62.2cm; 2kk,55.2cm; synt 50cm)
Paino: 8300g (6kk,7440g; 4kk,6390g; 2kk,5255g; synt 4275g)
Pää: 45.2cm (6kk,44.1cm; 4kk,42.7cm; 2kk,40.7cm; synt 36cm)

Suloinen tyttö! Sydän, keuhkot, korvat kunnossa. Ei vielä istu tai konttaa, pyörii selältä mahalleen jne. Syö ja nukkuu hyvin. Seuraavan kerran neuvolaan 10 kk iässä.

Me olemme menossa Turkkiin anoppilaan kesäkuun alussa kun sara on vähän yli 10 kk. Olen miettinyt mitä ottaisi mukaan??? Onko muilla ideoita tarpeellisista asioista/ tavaroista???

anjamarita ja Sara 8kk
 
Pikaiset terveiset kaikille!

Pikkuiselle neidillemme tehtiin kallonkorjausleikkaus reilu kuukausi sitten. Sairaalarumbaa kesti reilun kuukauden verran. Parilla kotilomalla päästiin sentään käymään, että sai puhtaita vaatteita taas matkaan.

Leikkaus sujui hyvin, vaikkakin alussa tytöllä oli valtavat tuskat. Kipulääkitys oli topakka, (sai kolmea eri kipulääkettä yhtä aikaa) aina Morfiinia myöten. Siitä huolimatta ensimmäisenä iltana leikkauksen jälkeen sekään ei poistanut kipuja. Verenvuotokin oli ensimmäisen vuorokauden aikaan melkoisen reilua. Verta tiputettiin kaikkiaan kolme kertaa, ja lisäksi kertaalleen jääplasmaa vuotoja tyrehdyttämään. Haavaa on päässä noin 36cm:n verran, se on nyt parantunut. Hakasia haavassa oli 60kpl, ja niiden poisto kerrassaan ikävä toimenpide niin tytölle kuin minullekin. Irroiteltua takaraivoa saatiin siirrettyä kaikkiaan 2cm:n verran taaksepäin, ja näin aivoille saatiin tilaa kasvaa. Syksyllä on sitten ilmeisesti edessä pienempi leikkaus, jossa kallosta poistetaan metallilaatat yms. tuet, sikäli kun se parisenttinen railo kallossa on siihen mennessä luutunut. Reissun antia oli myös se, että syy luutumishäiriöön selvisi perinnöllisyyslääkärin osuvan arvauksen myötä. Hänellä on eräs pistemutaatio, joka voi aiheuttaa kehitysviivästymiä, oppimisvaikeuksia ja kuulovikoja luutumishäiriöiden lisäksi. Tähän asti neiti on kuitenkin kasvanut ja kehittynyt ihan normaalissa tahdissa. Minulta ja mieheltäni otettiin myös näytteet, jotta selviäisi kantaako jompi kumpi meistä samaa geenivirhettä. Oirekuvan perusteella emme yllättyisi jos sama virhe löytyisi mieheltäni. Luulen, että viikon parin sisällä olemme viisaampia. Esiintyvyys tällä geenivirheellä on 1:30 000 terveenä syntyneeseen, eli meille annettiin ihana persoonallinen tyttönen, joka on erittäin rakas meille. Olemme hyvin ylpeitä urheasta tyttärestämme.

Sairaalajakson aikana puhkesi kaksi hammastakin kahden päivän sisällä, ja nyt taitaa kolmas olla tulossa, sen verran kärttyinen neiti on. Painoa oli pari viikkoa sitten 8020g, pituutta noin 69cm. Sidosten takia tarkkaa pituutta ei saatu mitattua.

Seuraava mahdollinen suurempi leikkaus tehdään noin 2 vuoden iässä, mikäli otsan ja silmien aluetta täytyy korjata. Niin pitkälle ei kuitenkaan nyt vielä jaksa murheitaan kohdistaa. Nyt eletään päivä kerrallaan. Kotona aion hoitaa tyttöä kolmevuotiaaksi asti. Sen hän on kyllä kaiken tämän jälkeen ansainnut.

Kultatiuku ja Nuppu lähes 9kk

 
RouvaSumppisuu
Kultatiuku: Kiitos kun jaksoit tulla kertomaan miten teillä voidaan, usein olette olleet mielessä. Urhea pikku tyttönen teillä siellä on, niinkuin myös urheat ja vahvat vanhemmat :hug:. Toivon teille jatkossa kaikkea hyvää, normaalia arkea, ihania ja ikimuistoisia hetkiä :heart: .
 
Heipat kaikille tosi pitkästä aikaa! En edes muista koska täällä olen ehtinyt käydä lukemassa. Tsempit kultatiu´ulle, teillä on todella urhea koko perhe!

Meillä poika täyttää ensi to 8kk ja silloin on neuvolakin. Jännä nähdä kuinka on kasvanut, iso poika on, yläkäyrillä on menty koko ajan pituuden puolesta. Hän jo keikkuu konttausasennossa, mutta ei vielä liiku eteen eikä taakse. Lähinnä pyörii ympäriinsä, ryömimisvaihe taitaa jäädä väliin kokonaan.

Hauskaa kevään odotusta kaikille!
Poppeli
 
=) Ihan tulin katteleen, vieläkö täältä tuttuja löytyy ja onhan täällä...
Meillä neitokainen kasvaa hyvin ja ryömii kovalla kiireellä siskojen perässä. Öisinkin tissitellään -ja kun on viimeinen vauva- en pidä kiirettä lopettamisella. Imettää aion tonne vuoteen asti, niin ei tartte alkaa korvikkeilla pelaamaan, näin ollaan menty aiemminkin (paitsi nuo yöt rauhoitettu näillä main...)
Kultatiu'ulle jaksamista ja antoisaa kotonaolo aikaa! Kuin myös kaikille muillekin.
Qnsiltaa palaa aina joskus ajatuksiini, kuinka he selvisivät?
Nyt kömmin sänkyyn, niin jaksaa taas huomisen.
Pääsiäisiloa! :flower:
 
Qnsilta on ollut mielessä täälläkin. Oli se niin hirveä juttu että ei mitään rajaa :'( Toivottavasti ovat saaneet voimia jaksaa elämässä eteen päin. Kamalia on myös uutiset sektio-kuolemista Pietarsaaressa. On se synnytys riskialtista puuhaa kuitenkin vaikka kaikki nykyaikaiset pelit ja vehkeet on saatavilla. Onneksi kuitenkin valtaosa synnytyksistä menee hyvin, ei sitä muuten uskaltaisi uudesta raskaudesta unelmoida.

Vauvakuumeesta: on! Ja saa tulla jos on tullakseen :heart:
 
heippis pitkästä aikaa !

KULTATUIKULLE ja hänen perheeleen suuret voima halit :hug: :hug: :hug:


meillä oli tänään neuvola ja lääkäri...neiti painaa nyt 6245 g ja pituutta on 66.3 cm eli hyvin kasvaa =) kontaamisen jalon taidon hokas viikko sitten mutta ei oikein meinaa ihan viel sujua kunnolla no kaikki aikanaan....hampaita meille ei ole edeleenkään tullut...

eilen loppu Jeminan 7pvä:antipiottikuuri keuhkojen rohinaan oli rankka kuuri 1,5ml *2 pvä:s meni toiselta masukin sekasin ja ruoka ei meinannu maistuu olenkaan eli pelkällä maidolla ja vellillä mentiin sitten ..nyt neiti jo syökin hyvin ja menee muukin kun maito...

istumaan neiti meinaa jo melkein päästä ite mutta sitten kelahtaa taaksepäin tai kylelleen ja voi tota liikumisen riemuu kun pääsee ryömimällä sotkee siskojen leikit :whistle: :whistle:

meijän 5v sai lasit tos 2-3 viikoo sitten kun hänellä on tuota hajataittoo ja ei nää kauas ja opettelee nyt käyttää niitä ..toissa päivänä huomasin kuiteskin että nyt on sitten toiseen linsiin tullut keskelle kauheet naarmut jotka häiritsee näköä mutta ihmeen hyvin on pitännyt päässään niitä mutta meinaa olla semonen dementikko että jättää ne mihin sattuu ja sitten saa aina varoo ettei istu päälle ja aina saa hakee kissojen ja koirien kans....

mä olen kans miettinnyt miten Qnsilta on voinnu ja miten jaksanneet elämässä eteenpäin...

mutta nyt poistun komentaa isommat vitriinin kimpus |O |O |O

bambiino ja Jemina 9.5kk
 
heippis !

käytiin Jeminana kans keskiviikona tos pneumakokkirokoteohjelmas ja pyysin lääkärii tekee keuhkojen kuuntelun yllätys yllätys keuhkot rahis takaa ( neukkalääkäri ei kuunellu takaa) |O |O no sitten ei neuvolalääkäris kateltu korvia olenkaan kun ei kuulemma ole tapana :/ :/ vaseman puoleinen korva oli paineinen mutta ei tulehtunnu ja oikea oli myös kunnossa..ihmetelen vaan miten voi neuvolas olla venäläisii lääkäreitä joista ei saa mitään selvää ja joihin vois kunnolla luottaa samaa sanoin sille lääkärille siel rokotepaikas ja samaa ihmetteli se lääkärikin siel..

nyt pitää hehkuttaa Jemina oppi toissapäivän iltana istumaan ilman tukee ja nyt kontataan myös kunnolla ja edelleen ryömitään jos on kiire päästä jonnekkin...ja osaa nousta jo polvi seisontaan tukea vasten...

mutta nyt saunaan :wave: :wave:

jaksuja mammoille ja lapsosille..

bambiino ja Jemina 9,5kk
 
Työn täyteisiä terveisiä kaikille!

Minä aloitin satunnaiset työt heti viime perjantaina kun torstaina loppui äitiysloma.
Lapset kotona, hoitajaa ollaan tarvittu vain mutamia tunteja. Olen kotona hoitovapaalla mutt siis teen n. 3 päivää töitä viikossa. Elokuussa lapset päiväkotiin sitten ja täysi työnteko jatkuu.
Sekavat fiilikset oli palata työelämään mutta ajattelin että kun jouluna valmistuin niin on ihan hyvä alkaa vähitellen totuttelemaan siihen omaan oikeaan työhön ja samalla saa vähän vaihtelua koko perhe tälle minun kotona ololle. Toki se pankkitilikin aina muistuttelee lisärahan tarpeesta... |O

Ella on voinut hyvin vaikka vierastaa vieläkin tosi paljon.
Vauhti mimmi yhä, omilla jaloilla tukea vasten kipittää eteenpäin, pieniä hetkiä seisoo jo ilman tukeakin.
Varmaan melko pian lähtee kävelemään :D
Esikoinen lähti kävelemään 9kk, keskimmäinen 10kk ja ellalla ikää nyt 9kk joten aikalailla samoissa menee kuin isoveljensäkin!

"Vauvan ruoat" on yök, ei millään söisi mitään! maitoa maitoa maitoa (siis korvikkeita ) vaan litikisi
:/
Öisin edelleen syödään, joka kerta kun herää, pitää saada tuttipulloa :headwall:
ja kertojahan kertyy ainakin 4, joka yö!!
Mut ei jaksa unikoulua vetää, kai se joskus tajuaa lopettaa syömisen ja alkaa nukkumaankin...?! :D


Kultatiukulle
tahdon erityisesti sanoa että melkoista myllerrystä käytte läpi mutta vaikutat vahvalta :hug:

Hyvät jaksamiset kaikille, vauvaa toivoville paljon tsemppiä ja Onnea :wave:

SmileX ja Ella 9kk
 
Tosi piiiitkasta aika tervehdys!

Pikku M kasvaa ja kehittyy normaalisti. Ei konttaa eika viihdy mahallaan mutta oppinut hilaamaan itseaan istuallaan seka eteen- etta taaksepain, no kayhan se niinkin :)

Hampaita ei ole yhtaan mutta taitaapa tulla veljiinsa siina etta hampaat joutaa tekemaan sitten 1-v. synttareiden jalkeenkin ja pitkat rivit kerralla :D

Vierastaa vaan ihan kamalasti. Kukaan ei saa koskea eika jotkut saa katsoakaan neitiin pitkaan. Lapsia ei vierasta. Ei meilla pojat tallaisia olleet, jos eivat halunneet vieraiden syliin niin tekivat sen selvaksi mutta eivat sen takia metakkaa nostaneet. Taitaa olla vahan tallainen drama queen tama tytto :heart:

Kultatiukulle ja perheelle erityisesti terveisia, olette olleet mielessa. Kirjoitit kauniisti ja positiivisesti urheasta, reippaasta tytostanne :heart:

musikka
 
Heipparallaa!
Just tossa mietin, että onko muita 10kk ikäsiä jotka ei vielä ryömi?! Meil jäppinen siis ens viikol 10kk eikä mee eteenpäin millään tavalla. Istuu ilman tukea ja pyörittää itteensä kyllä mihin suuntaan vaan siinä ja masullaan viihtyy kans ihan hyvin ja peruuttelee sekä kääntää itteensä navan ympäri. Mutta eteenpäin ei tajuu mennä...

Tissimaidolla meillä mennään edelleen ja tavote on nyt siihen asti imettää, kun voi alkaa tavallista maitoo antamaan.
Allergioita on ilmeisesti joillekin ruoka-aineille, joten edelleen aika suppea on toi ruokavalio.

Hampaita on nyt neljä, kolme alhaalla ja yks ylhäällä.

Aamuyöstä itkeskelee ja sillon otan viereen ja imetän.

Kultatiulle ja tytölle paljon voimia! :hug:
 
Heippis !

piti tulla toivottelee hauskaa vappua kaikille kun ei taas tiedä koska täs joutaa istuskelee =) =) =)

aika on menny hurjan nopeesti äippälomakin loppu jo 14.4 ja kotihommia vaan
:saint: :saint:

meillä kasattiin nyt lauantaina toi trampoliinikin ja likat on ollu ihan tohkeisaan siitä..jemina kävi eilen kattoo mikäs paikka tää on ja levitteli käsiään siel matolla...nurmikoa ihmetteli eilen sormet oikein kävi et mitäs tää on ja oli jo tunkemas suuhunsa sitä :x :x

mutta nyt tuo kitinäiita kutsuu mua heipat kaikille :wave:

bambiino ja jemina 9,5kk
 
Tänään jätkä tasan 10kk ikänen ja sen kunniaks käytiin neuvolassa.
Mitat 10630g ja 75,5cm. Kahessa kuukaudessa oli tullut siis 300g painoa ja 2cm pituutta. :heart:
Terkka ei ainakaan sanonu mitään siitä että jätkä ei vielä liiku. :) Hapanmaitotuotteita vois alkaa kokeilemaan.
Eipä taas kummempia! :wave:
 
Kirjoitanpa minäkin tänne(tainnut jäädä kokonaan kirjoittamatta...), vaikka sitten yksin vietettävän vappuaaton kunniaksi. Mies on töissä ja tyttö nukkkuu jo.

Eilen tuli siis 9kk täyteen... Tyttö on kova nauramaan ja kikattelemaan ja toisaalta myös mahdoton dramaqueen, jos jokin ei miellytä. On muuten nauranut ääneen jo muutaman kuukauden iästä! Myös meillä on "hidas" vauva, oppi kääntymään mahalleen vasta 6kk iässä. Osaa siis kääntyillä ja mennä takaperin, mutta ei ryömi tai konttaa. Oppi pari päivää sitten nousemaan istumaan ja tykkää kyllä "nytkytellä" itseään konttausasennossa :LOL:

Nukkumaan meno on ollut hankalaa viime aikoina, omassa sängyssä itketään ja ähkitään vaikka kuinka kauan. Tyttö siis nukkuu omassa huoneessaan. Siirsin sänkynsä omaan huoneeseen kun lopetti yösyönnit ja nyt me molemmat nukutaan vähän rauhallisemmin. Ei siis syö enää öisin, herää yössä kerran-pari ja aamulla klo 5-6 haen tytön tissittelemään ja torkkumaan vielä hetkeksi kainaloon.

Kiinteitä on alkanut mennä vasta viime viikkoina kunnolla. Mehän mentiin täysimetyksellä 6kk ja vielä imetän, eli en anna korviketta. Toivon, että voisin imettää noin vuoden ikään, eli siihen saakka kun voi alkaa antaa normimaitoa. Kovasti olen ollut nämä kuukaudet kiinni tytössä, kun ei ole huolinut pulloa ja ainoastaan rinta on kelvannut. Nyt onneksi alkaa helpottaa kun imetyskertoja on vuorokaudessa 4-5, eli pärjäilee jonkin aikaa ilman äitiä...(heinäkuussa tahtoisin Britneyn konserttiin, ja eiköhän tuossa vaiheessa pärjää isänsä kanssa vuorokauden ilman tissiä)

Tyttö on kasvanut mahtavasti :eek: Oli siis syntyessään noin kolmikiloinen ja nyt arvelen, että painaa noin 11kg. Varmasti tuo vähäinen liikkuminen vaikuttaa myös tuohon painoon, ainakin neuvolan täti on sanonut, että kun lähtee liikkeelle niin paino saattaa jopa pudota. Vaatteet on jo 80-86 senttisiä, inhoan pieniä vaatteita joten käytän aina reiluja kokoja tytöllä.

Kovasti tuo neiti on rakas :heart: Ja äitinsä kaksoisolento... Uskomatonta, miten ihmisen elämä voi muuttua lyhyessä ajassa täysin. Joskus sitä kaipaa ns. entistä elämää ja menoja, mutta kuitenkaan tätä ei vaihtaisi pois ja on onnellinen että elämä muuttuu ja tulee uusia "haasteita".

Ihanaa ja aurinkoista vappua 08 heiniksille =) :heart: :wave:
 
Ensiksi vähän yli viikko sitten otetut 8kk neuvola/lääkäri mitat.
pituus 70cm, ja painoa oli 7550g, pituus normaali käyrällä, paino oli alakäyrällä kuten aina. Samoin on ollut esikoisellakin,mutta myös pituus. Ekaa kertaa joudutaan painokontrollin kesäk. alussa.
Meillä on alusta asti ollut poika kova syömään, kaikki kelpaavat. syököhän meidät perikatoon...!! Maitoa ei tosin tykkää juoda, kuin 4-5dl päivässä, välillä vain puljaa senkin kanssa.
Kauhea, kuin aika meneekin nopsaan, poika on jo 9kk ja 5päivää.
Meillä on ryömitty pari kuukautta, nyt sitten yli kaksi viikkoa on kontattu, kuten seistään ja kävellään tuella. konttaus ei ole vielä niin nopeaa, niin ryömitään kun kiirus tulee.
Meillä ei ole ollut, kuin kaksi ihan pientä flunssaa, hyvä niin.
Pojalla on kaksi hammasta alhaalla. Todella paljon on hampaita samaan aikaan tulossa, kun ikenet pulleat ja vaaleat. yöt nukutaan ed, hyvin. maidon annan 5.30-7.00. pari viikkoa hän nukkui huonosti, taisi johtua uusista asioista. jokellusta ja huutoa tulee paljon. Tuntuu minusta kuin toinen sanoisi jo anna.
Eipä tässä muuta!
Iloista kevään jatkoa!!!
poika9kk ja viisi päivää.
 

Yhteistyössä