*HEINIKSET 2008*

Minäkin voisin nyt siirtyä tänne puolelle. Eli poika syntyi 27.7.

Heti pitää teitä kysymyksillä pommittaa eli kävi niin, että sain molempiin rintoihin tiehyttukoksen ja neuvolan neuvosta pumppasin rinnat tyhjäksi. Kävipä niin, että poika ei saa enää kunnon imemisotetta toisesta rinnasta. Yritin kivusta huolimatta imettää ja korjata otetta, mutta vielä mitä. Nyt on nänni ihan ruvella. Huomasin myös, että nännin muoto on muuttunut ja epäilen ettei se yksinkertaisesti mahdu pojan suuhun.
Nyt olen sitten pumppaillut rintaa ja hörppyyttänyt maitoa pojalle. Onko muilla ollut tilannetta ettei kivun takia ole pystynyt imettämään ja miten selvisitte? Toivon, että olisi ohimenevää, mutta pelottaa ettei se nänni ikinä tule mahtumaan...

Toinen mikä sitten huolettaa tuossa hörppyyttämisessä on, että mistä tietää että poika on saanut tarpeeksi maitoa...

Jemima ja poika 14 vrk
 
Musikka kyseli että onko karvaisia lapsia....meillä ON kans...peppunpäällä selässä on ja korvet on tosi karvaset....tukkaa löytyy kans paljon. Meijän 5 v tytölläkin on selkä edelleen ihan karvainen...on kyllä vaalentuneet karvat tosi paljon mutta ihan ovat huomattavissa edelleen :D Korvista on kaikilla karvat lähteneet paitsi tältä viimeiseltä. Taitavat olla aika lähellä apinaa vielä....joskus tuntuu että myös käyttäytymisessääkin ihan apinan lähisukulaisia:kieh:

Käyn joka päivä lukemassa kuulumisianne, mutta näyttää siltä ettei vaan tule kirjoitettua....paljon olis kyllä "mielipiteitä" ja "kokemuksia", mutta ehkä se kaikkien onneksi etten ole kerinnyt kirjoittelemaan ;) ;)

Meillä kohta vauva on 1kk, hyvin menee paitsi masu on pipi. Edelleen tarvitaan korvikettakin rintamaidon lisäksi, mutta koitan olla stressaantumatta.....josko se korvike vielä saatais jätettyä pois. Vauva nukkui viimeyönäkin 8 tunnin unet....sitä ennen oli 6 tuntia hereillä ja melkein koko sen ajan söi. Painoa oli tullut viimeksi yli 500g pikkasen yli viikossa...joten kasvaa hyvin. Meillä kaikki lapset on olleet kovia nukkumaan ja meijän 1 vuotiaskin menee joka ilta klo 17.30 nukkumaan ja nukkui tänäänkin klo 8 asti. Yksi vellipullo tarvittiin kyllä yöllä. Yleensä hän nukkuu klo 6 asti mutta nyt on muutaman kerran nukkunut pitempään.

Nyt on mentävä paimentamaan katrasta

Mukavaa sunnuntaita kaikille :flower:

hetikial+reino 3vko+5 pvä
 
http://www.aijaa.com/img/b/00329/2503383.jpg
[/img]

Tässä meidän poju kolmen viikon ikäisenä.

Nyt on joo kuukauden. Kyllä aika menee hirveän nopeasti.
Masu vaivaa. Mielestäni itkee vielä enemmän jos annan pierutippoja. Ei taida sopia pojulle, niin kuin ei relatipatkaan sopinut tytölle. Itku oli paljon kovempaa,vaikka pitäis olla päin vastoin.
Muuten arki kahden vaippaikäisen kanssa sujuu hyvin ja yksinkin oon jo kotona lasten kanssa ollut.
 
Pikaset moikat!

Ristiäiset pidetty, ja hienosti meni juhlat. Omat lapset oli kauniisti ja osas jopa käyttäytyä virallisen osuuden, mitä jaksan ihmetellä ja kehua!! Vieraat sitten pisti ihan ranttaliksi.. Nimen kerron tuolla suljetulla, en halua täällä julkistaa.

Massuvaivat ihan kuin olevinaan alkais helpottua, enkä oo muistanu Cuplatoniakaan antaa! Rupsuttelee kyllä, ja sillon kivahtaa, mutta uni jatkuu sitten rauhassa. Ja aika surutta oon nyt kahviakin juonut ja miltei kaikkea syönyt, ruisleipään en oo kyllä koskenu.Hyvä vaan jos "näin vähällä" pääsee!

Jahas, ei auta, on hommat rästissä juhlien jälkimainigissa, ja kolme veen kans pitää taas matsia ottaa...

Räpis+pikku S 1kk
 
Huomenia!

Kiitos kantoliinavinkeistä! :flower: Taidanpa käydä siellä Pikku-Eerossa, kun on asiaa Jyväskylään päin.

Ja kiitos hammassärkytsempistä, tänään taas kidutettavaksi :'( Viimeksi itkin suoraa huutoa, ilmeisesti nuo hormoonit tekee vieläkin herkemmäksi kuin normaalisti. Onneksi vauva nukkuu päivälläkin 3-4 tunnin pätkiä, joten pärjäävät täällä isukin kanssa hienosti, kun kohta herättelen syömään.

Musikan psykiatritapaamiset herättivät täälläkin hilpeyttä :LOL:

Rinkinkille jaksuja, tuttuja on myös nuo fiilikset, mutta usko pois, olet paras äiti lapsillesi :hug:

Tannulille onnittelut vauvasta :flower: :hug: :heart: Jokos Poppeli on päässyt synnyttämään?

Tirpiäinen meillä kanssa sujuu arki kahden vaippaikäisen kanssa yllättävän sutjakkaasti. Olen jopa huomannut, että nyt on enemmän aikaa ja voimia tuolle vanhemmalle, kun ei oo niin väsyny ja kömpelö kuin mahan kanssa. Ihana pitää tyttöä pitkästä aikaa kunnolla sylissä. Isommat aloittiva jo viime viikolla koulun ja keskimmäinen meee ensi viikolla eskariin. Oikeastaan odotan sitä, että pääsen kokeilemaan arkea ihan kolmistaan pikkutyttöjen kanssa. Ollaan kans pari päivää oltukin ilman isiä, eikä suurempia ongelmia ole ilmaantunu. Tosin vauva on ainakin toistaiseks ollut tosi helppo. Yritänkin nauttia päivän kerrallaan, enkä huoli huomisesta.

Maggie ja Eppuliina 13 vrk
 
Kiitos ihanaiset tsempeistä! :hug: Tosiaan tulee kiljuttua tyhmistäkin jutuista esikoiselle huonoina päivinä eikä se ressukka oo ku vasta 2 vuotias eli aika pieni vielä... :snotty:
Ukon kanssa ollu kans aika kiree tunnelma. Kummatki ku ollaan väsyneitä ja puutteessa...

Neuvolas käytiin ja kummallakin meillä kaikki hyvin. Oli siis lääkärineuvola. Jätkä saanu kahes viikos 1160g painoa ja 3cm pituutta. Nyt mitat 5360g ja 57cm. =)
Mulla ylimäärästä painoa viel kymmenisen kiloa... :headwall:
Kierukka laitetaan parin viikon päästä, koska kohtu oli viel vähän taaksepäin ja suurentunu.
Ja limakalvot on ohuet vielä.

Jemima alkuun ku mulla oli toinen nänni rikki, niin imetin rintakumin kanssa siitä ja laitoin joka välissä sitä Lansinoh-voidetta.

rinkinki ja poitsu 1,5kk
 
Paljon onnea uusille vauvautuneille!!! :flower: :flower: Ainakin Anskuli, Anjamarita, Tannuli ja Mar-i! :heart:

Meillä oli eilen ristiäiset mut nimen kerron suljetulla puolella jahka kerkiän sinne kirjottaa. Kuviakin laitan kunhan saa aikaseks. En ole suljetulle viel mitää kirjottan, kuvia oon katellu kyllä, suloisia vauvoja kaikilla! Onnea Räpis myös teille kastejuhlan johdosta!

meilläkin juhlat meni hienosti ja pojat käyttäytyivät todella hyvin! Mistä myöskin minä oon ihmeissäni...Ehkä toi, kiristys, lahjonta ja uhkailu tehos tällä kertaa :LOL:

Musikka kyseli karvoista ja vaik meillä on tyttö ni vaaleaa karvaa on jalat ym täynnä!! Pojat olleet myös karvaisia mut tummempia. Toivottavast tytöltä karvat lähtee...

Meillä nukutaan vaihtelevasti; välil saattaa mennä eka väli 6-7 tuntia ennen ku herää syömään mut yleensä eka väli on 4,5 tuntia. Mut oon tooooosi tyytyväinen =) Vatsaa ähisee välillä mut pientä on onneks (koputtaa puuta taas). Nyt on tullu iltaisin myös niitä "tissiraivoomisia" eli haluaa rintaa mut käy raivoamaa, pojil ollu samaa. Nyt oon kyl tullu siihen tulokseen et on silloin väsy ja hakee unta. Haluais tissin suuhun vaa huviksee ja sit raivostuttaa ku sieltä penteleestä alkaaki tulla maitoa...

Jemima Tosi kurjaa kun nännit on ruvella, se tekee tooosi kipeää. Oletko kokeillu rintakumia, auttaisko yhtään? Esikoista jouduin imettää kumien avulla ku hän ei saanu otetta rinnasta. Ku oppi hyvin imemään kumin avulla ni oppi sit myöhemmin myös ilman kumia ja säästyi rinnanpäät. Oletko kokeillu apteekista Lansinoh rasvaa? Sen pitäis auttaa rikkinäisiin rinnanpäihin tehokkaasti eikä sitä tarvi pestä pois. Kovasti tsemppiä sulle! :hug:

Maggie71 Kiitos kirjoituksestasi! Miä koin ja ensimmäisen synnytyksen jälkeisen masennuksen 11 vuotta sitten, esikoisen aikaan mut eihän siitä silloin puhuttu. Sit samam toisen kanssa -03 mut en osannu hakea apua, eikä kukaan neuvonut, yritin myös peitellä tilaani. Sit kolmannen kanssa -05 sain diagnoosin ja sekin osittain siitä syystä et takana oli hoitamattomia baby blues jaksoja. Nyt mennää päivä kerrallaa ja hyvin on nyt ainakin mennyt. Välil on itkupäiviä mut kuuluu vielä asiaan. Pitää sit myöhemmin tarkkailla tilannetta paremmin. Pahin baby blues on siin ku vauva on 6-8 viikon ikäinen. Ihan tiedoksi kaikille =)

Mutta jaksellaan, nyt käy alhaalta kutsu...

Voimia kaikille!

Neleka ja E huomenna 5 viikkoa ( Matkin sua Räpis, toivottavast ei haittaa :heart: )
 
Alkuperäinen kirjoittaja Jemima:
Minäkin voisin nyt siirtyä tänne puolelle. Eli poika syntyi 27.7.

Heti pitää teitä kysymyksillä pommittaa eli kävi niin, että sain molempiin rintoihin tiehyttukoksen ja neuvolan neuvosta pumppasin rinnat tyhjäksi. Kävipä niin, että poika ei saa enää kunnon imemisotetta toisesta rinnasta. Yritin kivusta huolimatta imettää ja korjata otetta, mutta vielä mitä. Nyt on nänni ihan ruvella. Huomasin myös, että nännin muoto on muuttunut ja epäilen ettei se yksinkertaisesti mahdu pojan suuhun.
Nyt olen sitten pumppaillut rintaa ja hörppyyttänyt maitoa pojalle. Onko muilla ollut tilannetta ettei kivun takia ole pystynyt imettämään ja miten selvisitte? Toivon, että olisi ohimenevää, mutta pelottaa ettei se nänni ikinä tule mahtumaan...

Toinen mikä sitten huolettaa tuossa hörppyyttämisessä on, että mistä tietää että poika on saanut tarpeeksi maitoa...

Jemima ja poika 14 vrk

Suosittelen hätä avuksi rintakumin hankintaa! sitä lansinohia tai bepanthenia ahkerasti rinnan päähän ja mahd. paljon ilmakylpyjä myös, niillä pitäs saada parempaan kuntoon nänninpää!
Voit myös kokeilla tuttipullon tuttiosiolla imetystä ikäänkuin se olis rintakumi.

Kannattaa tosiaan pumpata maitoa mut mieleeni tuli vielä, että mitäs jos pumppaisit suurimmat pois jolloin rinta ei enää ole niin täysi ja pinkeä ja sitten jatkat imettämistä, josko lapsi saisi niin paremman otteen rinnasta!?
Vauva tyhjentää pumppua tehokkaammin tiehyet maidosta, joten siksikin sun tapauksessa varmaan olis hyväks jos vauva sais imettyö niitä nk. "takamaitoja". Ennen pumppausta hiero kevyesti rintoja tai pidä vaikkapa kuumaa käärettä (lämpimään veteen kastettu pyyhe tms) rintojen päällä hetki, se auttaa herumiseen ja vois tyhjentää pikkusen tehokkaammin rinnat.

mä en ole kans mikään imetysfanaatikko, nää ohjeet on vaan tuoreessa muistissa kun synnärillä keväällä olin töissä ja myös niitä syventäviä työharjoitteluitakin suoritin. Sain tosi hyvää oppia imetystukihenkilöltä.

Tsemppiä!!
 
ja vielä meidän neuvolakuulumisia...
neiti edelleen alle 4 kg! :eek: 3800g (huomenna 5 vko). Maitoa kyllä tulee multa enkä lisämaitoja ole antanut, tuo oksentelu ilmeisesti hidastuttaa painon nousua. Käyrän mukaan kuitenkin nousee ihan OK, joten en saanut ohjetta alkaa antamaan pullosta ruokaa.

Napaa laapistettu, tatti oli kasvanut reilusti edellisestä laapistuksesta huolimatta. Keskiviikkona mennään taas laapistamaan...

Mulla hB oli 130, pissa puhdas ja RR 120/77. Paino tismalleen sama kuin ekalla neuvola käynnillä oli ollut. Edelleen ehkäisyä mietin, en cerazetteja tosiaan halua enää!!
Mies nauraen totes vaan että "sieltä niitä kohta lisää tulee"... just joo...

Isä sai maailman isoimman hymyn tytöltä eilen. Ihan mahtava oli ja isän sydän suli, lopullisesti ;)

nyt sapuskan tekoon... :wave:

SmileX ja "Lilli" huomenna 5 vko
 
tirpiäinen:sulonen poju siulla!

Soitin aamulla neuvolaan ja sainkii ajan pojalle samantien.Painoa oli 4190g ja pituutta 54cm,pipomitta 36.5cm.Jässikkä on kasvanu 5cm viiteen viikkoon ja painoa tullu reilu 700 grammaa.Viikon piästä oiskii sit lääkärineuvola.
Hyvin kehu neuvolantäti poitsun korvikkeellakii kasvavan.
Mie olin ihan varma et Jooseppi karjuu naama punasena,vaan olinpa viärässä.Poju ei inahtanukkaan ja vieläpä täräytti pissit tätin piälle ja lopuks kunnon hampaattoman hymyn!
Täti harmitteli et ei satu olemaan varavaatteita mukana,tuppaa etenkii poikavauvat pissailemmaan tätin piälle.Mie tuumasin et parempi ois semmonen muovinen esiliina,huuhtasis ja pyyhkis taas kuivaks!

Jemima:miulla esikkoo imettäessä oli molemmat nännit verillä ja tiiän kyllä miten tuskaa se voi olla.Voimia ja tsemppiä siulle :hug: Taisin muuten bebanthenia(vaimitäsenytoli... )sipaista nännilöihin,en sentään tummelia.Lasinolh-salvaa oli sairaalalta saamassani näytepaketissa,ihan niinku Neleka vinkkaskii.

Maggielle voimia hammaspeikkoa vastaan,toivottavasti saat hammasogelmat selätettyä! :hug: Miun pitäs varata aika tarkastukseen mut mie taas näkkyy vatkutan.Tiiän et on pari pientä reijän alkuu ja ne ois hyvä hoitaa nyt pois ennenku pitää taas repiä hammas irti :headwall: .Meijän hammasliäkärille ku ei taho aikaa saaha sit millään.On ihan retuperällä meijän kunnassa hammashoito,se edesauttaa varmaan miun vetkuttelua...

Anoppi tunki taas eilen päiväks kylään.Oli suunnitellu lähteväsä Joosepin kans vaunuilemaan.Toivotin onnea ku en oo itekään siinä juuri onnistunu.Poju ei viihy vaunus ni ei viihy!No saipa anoppi ihan ite kokea myös sen et miniä voi joskus olla oikeessa.Ihmetteli kovasti et ompa outo vauva.Kivasti sanottu lapsenlapsesta!Otin tän neuvolas puhheeks ja täti sano et toiset vauvat ei vaan yksinkertasesti viihy vaunuissa,kaikki on yksilöitä eikä siinä oo mitään outoa!

Niistä rintarauhasista kysyin kans ku pojalla on hirmuset mollukat.On kuulemma ihan normaalia,miun estrogeeni-hormoni vielä vaikuttaa!
Jaksuja mammat!

Ievaliina ja Jooseppi tasan 5 vkoa

(meleko rompsu tuli taas kirjotettua... )
 
Kiitokset vinkeistä kaikille! :hug: Kokeilin tuota Lansinohia ja ilmakylpyjä. Nyt hieman paremmassa kunnossa nänni. Rintakumi ei sovi, ei istu tuohon mun jättinänniin. ;) Siinä nännissä taisi olla joku tukos, koska nyt "turvotus" vähän laskenut. Hammasta purren yritän imettää. Ennen imetystä pumppailin alkuun pumpulla, mutta se "turvotti" nänniä entisestään. Käsilypsyä nyt harjoitellut ja tuntuu paremmalta.

Nukkuuko teillä kaikilla pikkuiset pitkiä unia? Täällä välillä vetelee 4 tunnin unia, mutta pääasiassa max 2 tuntia.

Jemima ja poika 15 vrk
 
Jospa minäkin siirtyisin tälle puolelle, eli meidän poitsu syntyi 27.7, painoa 3755 g ja pituutta 52 cm. Pipo 36 cm. Synnytyksen käynnistyminen vähän hidasteli, säännöllisiä supistuksia tuli neljänä yönä ennen kuin saatiin lähteä tosi toimiin. Kaksi kertaa tehtiin hukkareissukin laitokselle. Viimeiselläkin kerralla lopulta kalvojen puhkaisu vasta sai asioihin vauhtia. Epiduraalin sain vähän liian myöhään, että siitä ei hirveästi ehtinyt olla apua. Eppari tehtiin ja sen viereen tuli pieni repeämä. Nyt kuitenkin molemmat ovat jo aika hyvin parantuneet, vielä kun tikit vaan lähtisivät sulamaan.

Imetys
on lähtenyt hyvin käyntiin, siis maitoa ainakin riittää. Ongelmana on vaan se, että poitsu syö vaan toisen kerrallaan ja nukahtaa sitten ja heräilee jo kahden tunnin päästä tai aiemmin. Pisimmät unet on kolmen tunnin luokkaa.

Masuvaivoja täälläkin ja ne ajottuvat aika pitkälti iltaan. Cuplatonit otettiin käyttöön ja niistä tuntuu olevan jonkin verran apua.

galluppia: Kuinka monen vauveli nukkuu vieressä? Meidän pikkumies ei millään nuku omassa sängyssään. Herää melkein heti kun hänet sinne laittaa, vaikka olisikin täydessä unessa sinne nostettaessa. Onko mitään keinoa kuinka noin pientä opettaa omaan sänkyyn?

neitikevät ja pikkumies 2 vkoa
 
Neitikevät Sama juttu täällä, eli poika herää heti kun laitetaan hänet omaan sänkyyn. Eli vinkit olisi tervetulleita tännekkin. =) Ja itseasiassa meillä tuo imetys sujuu myös samanlailla eli yksi rinta kerrallaan ja nukahtaa ja pian taas heräillään.

Taidan käyttää tilaisuuden hyväksi (poika nukkuu) ja mennä päiväunille, kun yö oli taas hyvin katkonainen.
Palataan taas! :wave:
 
neitikevät:Jooseppi nukkuu yöt omassa pinnasängyssä,yösyönnin jälkeen laitan pojan takas omaan sänkyyn ja siihen hän kiltisti nukahtaa,yleensä nukkuu jo röyhtäyttäessä yöllä.,Päivisin koisaa meijän sängyssä tai keinusitterissä niinku tälläkii hetkellä.Yritin taas vaunuihin mut poju vetäs herneen nenään :eek: ,ois ollu niin hyvä ilma ulkona nukkua...
Ja jos päivällä yritän pojan sänkyynsä laittaa ku syliin nukahtaa ni ei toivoakaan,silmät rävähtää auki heti ja sit tulee pojalle harmitus!
Eilen Jooseppi nukku melkein 4 tunnin päiväunet!Aiemmin päivät on menny 10-30minuutin pätkissä.Oisin voinu siivoilla sunnuntaina pidettäviä nimiäisiä varten mut mie jämähin tietokoneelle.Tuntuu et niin vähän on kerenny tietokoneellakii olla et sitten tuli oltua kerralla pitempään.Siis kyllä mie ihan tärkeitä hommiakii tein,maksoin vinon pinon laskuja,lähetin (mukamas )tärkeitä sähköposteja jne.

Tosiaan pitäs rueta siivolee nimiäisiä varten mut ei yhtään vähempää vois innostaa :headwall: ,onnex tarjoilupuoli on jo hoidossa mut hommia on vielä ihan riittävästi!Minkä ihmeen tähen ei nyt löydy motivaatiota mistään...

Ievaliina ja Jooseppi 5 vkoa ja 1 pvä
 
Nukkuminen omassa sängyssä sujuu meillä vaihtelevasti. Nyt on poitsu pari yötä (tosin ei viime yötä) nukkunu omassa sängyssä tosi hyvin. Muuten on viihtyny omassa sängyssään vaan yhden pätkän yössä jos sitäkään eli vieressä on nukkunu paljon. Osittain oon kyllä mieluummin aina ottanukin viereen kun alkuun niin ähisi mahaansa, että oli helpompaa itelleki kun oli poitsu siinä lähellä. Mutta ythään en kyllä osaa sanoo mikä nyt on sitten auttanu että omakin sänky on kelvannu. Herää kyllä yleensä kun siirrään syönnin jälkeen vierestä pois, mutta saa sitten kuitenki haettua unen uudestaan. Itekseen jätän sinne möyrimään ja nukahtamaan ja muutaman örähyksen jälkeen yleensä nukahtaa =) Maidon tuoksusen harson laitan aina mukaan sänkyyn, mutta en tiedä onko sillä mitään merkitystä. Joskus nukahtaa kun sen laittaa lähelle kasvoja, mutta toisinaan taitaa enemmän vaan häiritä.

Viime yönä kaveri tosin päätti valvoo puol yhestä puol kolmeen. Ensin söi ja sen jälkeen ei sitten tienny mitä tekis. Ei ollu hyvä ilman tissiä mutta ei sitten kuitenkaan tissilläkään. Kauheen hätäseltä taas kuulosti ja äiti pikku hiljaa itkuselta ja epätoivoselta. No lopulta kuitenkin sitten nukahti... vaan herätäkseen uudelleen puolen tunnin päästä :eek: No, siinä taas tietysti piti vähän imasta mammaa eikä taas elettäkään että nukahtais vaikka selvästi väsyny. Ymmärsin sitten kokeilla masulleen rinnan päälle ja siihen sippas saman tien. Sain onneks siirrettyä siitä sängylle viereeni, että saan iteki nukuttua. Meillä kun ei tällä hetkellä voi sängyssä olla puolimakaavassa asennossa. Sitten sainki nukkua ihan seiskaan asti, kunnes esikoinen herätti. Vähän on ollu tämä äiti tänään väsyny ja pinna kireellä |O Pikkunen sitten koisi kymppiin asti ja on jo toisilla torkuilla sen jälkeenkin. Toivottavasti jaksais illemmasta olla vähän enemmän hereillä, että ens yönä ei tarttis taas valvoskella.

Jemima hyvä että nännit alkanu paranemaan. Mulla on kans alussa ollu molempien poikien kans rinnanpäät ihan rikki, eikä oo kyllä hääviä sillon imettää. Oon kokeillu sekä Bebanthenia ja tota Lanshinolia ja molemmat pelittää onneksi hyvin.

Mutta jospa nyt käyttäisin tämän hiljasen hetken, kun molemmat pojat nukkuu, hyödyksi ja kaivelis jätskin ja lukis uutta Perhe-lehtee =)

Änkkäpöö ja Toivis 5vkoa
 
Meillä kanssa neiti nukahtaa ensimmäiselle tissille ja ei millään aluksi meinattu saada heräämään toista tissiä varten. Nyt on keksitty, että vaihdetaan vaippa vasta ensimmäisen tissin jälkeen ja siinä tyttö piristyy sen verran, että jaksaa toistakin tissiä syödä ihan kiitettävästi. Omassa sängyssä nukkuu vaihtelevasti, välillä ei edes herää kun nostaa omaan laatikkoon tissiltä ja välillä taas mies joutuu ottamaan vauvan kainaloon ja "hiputtelemaan" poskesta pitkän aikaa jotta tytön saa tarpeeksi sikeään uneen. Ja parhaimmillaan tyttö nostetaan muutaman kerran takaisin tissille saamaan unilääkettä...

Mulla olis kysymys Nelekalle tosta rintakumiasiasta. Kirjoitit, että aiemmin olet käyttänyt rintakumia imettäessä ja jättänyt kumit sitten pois kun vauva on oppinut imemään. Osaatko kertoa tarkemmin tuosta kumien pois jättämisestä? Joudun käyttämään rintakumeja matalien rinnanpäiden vuoksi ja olen kyllä huolissani, että missä vaiheessa vauva alkaa hylkiä tissiä kun siinä on se kumi välissä. Muutaman kerran olen ottanut alkuimujen jälkeen kumin pois rinnasta, eikä vauva sen jälkeen osaa syödä ollenkaan. Ilmeisesti rinnanpäät ei ole "muotoutuneet" vielä korkeammiksi, eikä niistä saa otetta?!? Uusi äiti on niin huolissaan ja ihmeissään kaikesta :ashamed:

Annikki ja papu tasan 2vkoa
 
Saran Synnytyskertomus

Perjantaina RV 40+3, 25.7.08 klo 10 minulla oli neuvola ja matkalla sinne sanoin miehelle että ensimmäinen supistus tuli, seuraava supistus tuli noin puolen tunnin kuluttua matkalla pois neuvolasta.

Aamupäivällä harvakseltaan supisteli ja kahdentoista aikoihin aloin pitämään kirjaa supistuksista. Noin klo 14 soitin naistenklinikanpäivystykseen ja kerroin tilanteen, että (minun oli pyydetty soittamaan sinne jos synnytys alkaa itse ennen 29.7. sektio päivää Saran perätilan vuoksi) supistukset tulivat 10 -30 min välien epäsäännöllisesti. He kehoittivat vielä tarkkailemaan tilannetta ja soittamaan lähdön lähestyessä synnytyssaliin suoraan. Tällöin soitin miehelle töihin että varautuu siihen että tänään lähtö synnytykseen tulee.

Siinä laittelin kotia kuntoon supistusten välillä, pesin pyykit ja astiat. Laitoin loput sairaalakamat reppuun, laitoin kissoille ruuat ja putsasin pissalaatikon, ym..

Kello 17 soitin synnytyssaliin että nyt pitäisi lähteä sinne päin, he kehoittivat vielä tulemaan päivystyksen kautta jotta lääkäri tarkistaa ultralla perätilan ym.
Soitin miehelle että nyt voi pikku hiljaa alkaa tulla kotiin, että lähdetään sairaalaan.

Mies tuli vähän ennen kuutta ja olimme naistenklinikalla kello 18.15. Minulle laitettiin KGT rekisteröintiin ja kyseltiin ja haastateltiin. Siinä pritsillä pötköttelin ja supistukset tulivat noin 10 min välein. Suunnilleen tunnin kuluttua kuului naps ja vedet tulivat hulahtaen.

Minulle kerrottiin, ettei saa nousta ja että minut viedään nyt sinne lääkärille tarkistukseen. Vaihdettiin sairaalan avopaita ja omat limaiset vaatteet pois.

Lääkäri katsoi kohdunsuun joka oli vasta auki 5-6 cm ja Sara tulossa jalat edellä. Jos jalat olisivat tulleet kun ulos olisi lapsi jäänyt jumiin koska en ollut vielä auennut kokonaan. Saman tien tehtiin leikkauspäätös.

Minut kärrättiin leikkaussaliin valmisteltavaksi ja mies lähetettiin vaihtamaan vaatteita. Kun minut oli puudutettu ym. Mies tuli kameran kera ja leikkaus alkoi. Sara näki maailman klo 20.39. Painoa hänellä oli 4275 g ja pituutta 50cm, päänympärys 36 cm. Apgar 9.

Sain nähdä tyttöä muutaman minuutin ja sitten hän lähti iskän ja kätilön kanssa pesuille ym. Minut kursittiin kokoon ja vietiin heräämöön. Iskä meni lapsivuodeosastolle Saran kanssa odottelemaan minua.

Noin klo 24 pääsin osastolle, mutta en saanut liikkua enkä kääntyä joten hoitajat ottivat tytön yöksi kansliaan ja iskä lähetettiin kotiin. Oli varmaan elämäni pisin yö sairaalassa kun vähänväliä kävivät painelemassa kohtua, onko supistunut kunnolla. Antoivat lisää supistavaa lääkettä. Se mahan/kohdun painelu sattui ihan prkl:sti niin, että itkua vääntäen aamulla anelin etteivät enää painaisi, kun sattuu niin kovasti.

Siihen paineltuun kohtaan mahaläskiin tuli sitten se hematooma joka tulehtui ja nosti crp taivaisiin ja en pääsyt sairaalasta kotiin.

Tytön sain seuraavana aamuna klo 9 jolloin sitten harjoiteltiin ensi imetykset ym. Iltapäivällä sängystä ylös ja illalla yhdeksän jälkeen suihkuun.

Valitin kätilöille siitä mahan kuumotuksesta ja punoituksesta lauantaina, sunnuntaina ja vielä maanantaina ja sain aina vastaukseksi että on punaista väriainetta tai allerginen reaktio. Maanantain valituksen jälkeen lääkäri tuli katsomaan ja määräsi PVK:n ja CRP:n, Olin siinä uskossa että tiistaina kotiin mutta kun CRP:n tulos 224 tuli, sain ilmoitella miehelle ettei kotiutuksesta ole tietoakaan. Minulle aloitettiin antibiootit suonen sisäisesti ja suunkautta. Sain antibioottia 9 vrk I.V.:sti ennen kuin pääsin kotiin ja kotona vielä 10 vrk tabletti kuuri.

Olin sairaalassa tosi vihainen siitä kun minua ei uskottu jo lauantaina vaan odotettiin maanantaihin ennen kuin hoito aloitettiin.

No onneksi tytöllä on kaikki kunnossa, lonkatkin olivat ok vaikka istui melkein koko raskauden ajan. Nyt on hieman mahavaivoja, luultavasti johtuen jo noin 2 viikkoa kestäneestä antibioottimaidon syömisestä.

Eilen oli ensimmäinen neuvola paino oli noussut yli syntymäpainon 4340g ja pituutta oli sentti lisää eli 51 cm. Saatiin Jekovit tipat ja uusi aika neuvolaan.

Tänään tuli väestörekisteristä paperi johon täytettiin nimi ja iskä vei sen takaisn maistraattiin saman tien. Me ku olemme eri uskontoja niin ristiäisiä ei ole. Tyttö on sitten virallisesti Sara Nur Elayda Karakus.

Anjamarita ja Sara 2vko 4 pv
 
Tämä on kopioitu tuolta suljettujen puolelta kun en jaksa uuttakaan kirjoittaa ja vauva vaatii ruokaa!!! :)
Moikka kaikille!! Vihdoinkin pääsen tänne ehkä muutaman sanan kirjoittaan.. Tässä samalla yritän nukuttaa pikku-ukkoa, mutta eipä taida vielä onnistua. Meillä tosiaan päivät on vielä niin sekavia, ettei omaa aikaa jää minuuttiakaan. Olen kyllä öisin käynyt lukemassa teidän juttuja, mutta ikinä en ole ehtinyt kirjoittamaan.
Meidän esikoinen 1v11kk on päättnyt olla nukkumatta päikkäreitä ja jos ja kun nukkuu, niin joudun nukuttamaan tunnin ja sit nukkuu ehkä puol tuntia.. Ja joka kerta vaikka ukkeli olisikin unilla niin viimeistään silloin se herää kun tyttöä menen nukuttamaan.. AAAARGH!! Pää kyllä välillä meinaa hajoilla. Mutta kai se joskus tästä helpottuu.. Välillä tulee kyllä mietittyä, et mitä on tullut tehtyä. Miksi olen järjetänyt itseni tälläiseen kuseen!! Kauhelta kuullostaa.. Mutta tosi on!!
Sitten aina kun tyttö menee yö unille siinä 20-21.30 niin taas sama juttu toistuu.. pikku-ukko herää ja valvoo ainakin 24.. yleensä 01-02. Siinä sit nukutaan kahden tunnin pätkiä muutama ja sit esikko jo herääkin aamulla 06-07. Eli ei kovin hyvin tule noita öitä nukuttua, eikä päivällä saa nukuttua, kun aina on ainakin toinen hereillä ja mies töis. Oli sekin vaan viikon isyyslomalla huonon raha tilanteen vuoksi!! eli univelkaa on ja vähän jo harmaita hiuksia!! Synnytystarinaakin pitänyt kirjoittaa, mutta aikaa ei tosiaan löydy edes sitä 5 minuuttia. Nytkin vauva vähän huutelee.. Päivisin vaan nukkuu ja syö ja on paljon rauhallisempi kuin esikko oli, mut sit nää illat on mitä on.. Kiltti vauva muuten ja syö hyvin ja maitoo tulee hyvin. Kauhee paukutteleen!! :)

Kuinkas teidän isommat ovat ottaneet vauvan tulon?? siitä taisi jotain puhetta ollakkin.. Meillä tyttö kyl hoitaa ja pussailee ja halii, mutta hetkessä saattaa tulla lyömään ja nipisteleen ja puristeleen ja aina silloin kun syötän vauvaa niin sit pitäis saada kaikki ja päästä kans syliin jne.. Ja isänsä perään on hirveästi. Tottu jo siihen et isi on kotona kun oli 5 viikkoa kesälomalla. Ja nyt sit kyselee isiä 5min välein ja katselee ikkunasta koska isi tulee.. :( reppana.. Sitten uhma ikä on tullut paljon pahemmaksi vauvan myötä.. saa hirveitä raivareita joka asiasta ja makaa lattialla ja huutaa ja potkii.. ei saa koskea eikä saa siis millään hiljaiseksi. Meitäkin lyö ja puree. sit kyl on toisaalta rauhallisempia päiviäkin. Koko ajan vaan pitäis touhuta jotain kun likalla tuntuu virtaa riittävän ihan sikana. ja jos ei ulos päästä niin sit maailma kaatuu päälle. Huudetaan kiikkaa koko ilta.. :)
Meillä tyttö on kotona vaan, mut välillä tekis mieli et olis hoidossakin, et sais tosiaan itselle edes sen muutaman minuutin aikaa.. huoh... No eipä täs kummempia, nyt on mentävä kun taas on syötävä.. Ja anteeksi kauheasti tämä vaitus.. :( Mutta tänne on niin hyvä purkaa tuntemuksiaan.. Hyvää yötä kaikille!!
Ainiin meillä ristiäiset on 24.8 joten sit ilmoittelen pikku-ukon nimen :)
Paveli ja ukko kohta 4vko
 
sateiset huomenet

onnea nyytinsä saaneille :flower: :flower: :flower:

meillä neidin napatattia laapisteltiin taas maanantaina 6kerran ja seuraavan kerran huomenna
se kun kasvaa vaan |O |O |O oma neuvolatäti palaa lomalta ni se kuulemma tekee päätöksen laittaa lääkärille sitten...maanataina ilalla siitä tatista lähti vaan se laapisaine pois päältä eikä mitään muuta tapahtunnu :headwall: :headwall:

meillä neiti nukku viime yönä 22.30 asti tonne 05.00 asti ja sitten hän söi ja taas nukkuu
kun kattelee noin pientä ihmistä ni miten ihmeessä vie niin paljon tilaa jos viekuskin nukkuu (meillä neitonen nukkuu omas kopas ) mut kädet ja jalat levällään ja suu mutrus :heart: :heart:

meijän neiti on ruvennut juttelemaan jo ja väläytelee ihania hymyjä välillä ja sitten se katse kun pitää tarkkaan kattoo et mitä se äiti höpöttää :heart:

mä poistun kölimään vähäksi aikaa viel kun saa makoilla :wave:

bambiino ja "justiina" 1,5 kk
 
Voi hitto kun väsyttää.. |O *haukotus*

Ottaa pattiin. Mies keksi järjestää miulle vähän hommia lissää, eipä nuita vielä oliskaan muute. Myönnän, että kyllä talven aikana mehut ja marjat maistuu mullekkin, ei siinä mitään. Mutta että just nyt mies sai päähänsä marjaan lähtee..
Elikkä eilen oltiin siis keräämässä vattuja. Pikku-S nukkui turvakaukalossa hyvän aikaa, ja mäkin sain marjaa kerättyä. Tultiin vasta kahdeksan jälkeen illalla kotiin, eikä mies ois malttanu lähtee pois vielä sittenkään! Mä sitten vetosin tuon isomman tytön eskariin, että pitää ajoissa päästä unille. Mulla sit menikin miltei puolilleöin että sain keitettyä mehut.. Ja nyt en saa enää aamustakaan venyttää ja nukkua pidempään, kun pitää herätellä lauma liikkeelle ajoissa ja viedä tuo eskarilainen. Ja sit vielä yön aikana pakkaantu maito rintoihin, ja teki pirun kipeetä, koetin tyttöö herätellä syömään pariinkin kertaan, muteihän se nyt herää kun vasta nälkäänsä! Käsilypsylle en jaksanu alkaa, ja pumppua ei ole.. Sit kolmen jälkeen otettiin pitkän kaavan kautta vaippahommat, koko tyttö ja sänky sonnassa! Vaipasta falskannu pitkälle selkään, ns. ihana niskakakka.. Eipä muuta kuin pesulle ja petivaatteet hiiteen, viereen otin sitte loppuyöksi kun ei kiinnostanu lakanoita alkaa virittelemään. Että kyllä nyt ois nukuttanu! Ja sit kun ei oo toivookaan että päiväsellä nukkuis, kolome-vee pitää huolen ohjelmasta! Tätä äitiä voipi väsyttää illasta ja sillon lienee luvassa lisää vattujen keittoa/pakastusta. Että on se ihana kun mies ajattelee mua ja mun jaksamista näin ihanasti! :kieh:

Pikku-S päivärytmi on aika hyvällä mallilla jo, oikeestaan ollu alusta asti. Toki muutama poikkeuksellinen yö on sekaan mahtunu, mutta pääasiassa kolmella syötöllä mennään. Tai kahdella, kolmas ajottuu tohon aamu 7lähelle jolloin pitääkin mun jo nousta. Päivisin sit nukkuu maks. 2h pätkiä, yleensä tissitellään tunnin välein. Pitäähän sitä tankata toki jossakin välissä kun yöllä sit nukutaan paremmin.

Kestoilutkin on nyt jääneet, lopetettu ei toki ole!! Kuivaliinoja pitäis saada, kun ei tuo neiti viihdy pätkääkään märässä vaipassa, ja harsoa pitäis vaihtaa joka välissä ettei se ois märkänä. Kitisee het kun pissit tulee. Odottelen siis, että arki asettuu uomiinsa, tyttö vähän kasvaa ja jaksan paremmin. Aina välillä kyllä heitän harson päälle, silloin kun silta tuntuu. Ei piä ressata liikoja!

Paha mieli on täsä siksikin, että toisen kerran jo minnuu syytellään asiasta jota en tosiaan ole tehnyt. Juoruilujuttuja..

Jahas, käsky kävi! Äiti pirulainen koetti sänkyyn jättää ja ite hävis!

Räpis ja kiukkumiukku pikku-S 1kk
 
Tulin ihan pikasesti kertomaan et Jooseppi nukku viimeyönä 6 ja puol tuntia putkeen!Nukahti 22 maissa ja heräs syömään 4.30.Tankkas taas illan maitoa ahkerasti niin jaksaa nukkuakkin pidempään!Tuossa tunti sitten riipastiin mammat taas,Jooseppi turautti kunnon hutut ja nyt taas koisaa :) .Lähen hökyttää esikkoa jotta kerkiää yheksäksi kouluun,tötterehtää tukka pystyssä unenpöpperössä keittiössä.

Ievaliina ja Jooseppi 5kk+2pvä
 
Meilläkään ei nukuta omassa sängyssä. Ehkä hyvällä tuurilla nukkuu ekan pätkän siellä, mut sen jälkeen ei yleensä oo toivookaan siirtää takas. Ei se vaan nukahda sinne. Esikoisen kyllä aikoinaan sai ihan hyvin siirrettyä takas omaan sänkyynsä.

Esikoinen (2v3kk) tykkää veikasta eikä oo mitenkään osottanu mieltään sitä kohtaan. Meille vanhemmille uhmailee. Tosin nykyään on sellasiakin päiviä, että on tosi kiltti koko päivän eikä mun tartte menettää hermoja. =)

Toissa iltana poitsu huus jostain syystä muutaman tunnin. Mikään ei auttanu... Siinä vaiheessa kyllä tuli mullekin itku ja ukko ei antanu mitään ymmärrystä vaan lisäs vettä myllyyn sanomalla ilkeesti...
:'( Kyllä vitutti!!!

rinkinki ja poitsu 1,5kk
 

Yhteistyössä