Helmet 2008 *** vuonna 2011 ***

Pitkästä aikaa vois jotain tänne kirjotella kun on tuota joutoaikaa :D Eli itellä olis kohta ajokortti taskussa ja kouluun pääsin opiskelemaan. Pojalla päiväkoti vaihtui tuossa elokuussa ja ihan hyvin on mennyt vaikka alkuun taas mietitytti miten pärjää kun samaan syssyyn tuli päiväkodin vaihto ja siityi isompien ryhmään, mutta pikkuhiljaa alkanut sopeutua paremmin :) Uhma on ihan KAMALA, jos joku ei mene miten poika haluaa niin alkaa ihan kauhea kiljuminen ja koittaa sillä huudolla saada asiat perille.. Ja nukkumaan meno on kanssa jotain kauheaa, illalla pitää olla vieressä sen aikaa että nukahtaa ja viim. aamuyöstä kömpii viereen. Jos jollain hyviä vinkkejä millä saisi tuon pojan nukahtamaan itsekseen ja nukkumaan läpi yön omassa sängyssä niin otan vinkkejä vastaan kiitos. :D Mitäs muille kuuluu? Ja joko teillä on uhmaikä mennyt ohi?
 
Tännekin voisi kirjoitella...
Tyttö on edelleen päiväkodissa 10 pvää/kk, vaikka itse olen äityislomalla.
Uhmaa täälläkin. Tuntuu että nyt se vasta on kunnolla alkanut. Joka päivä kuikutellaan ja väännetään asioista. Keväällä alkoi myös pyykinpesukoneen "pelkääminen". Eli jos pesukone on pyörimässä niin ei voi samaan aikaan mukamas mennä vessaan. Sanoo että pelkää vettä. Tosin pystyy hyvin sammuttamaan koneen siksi aikaa kun pitää käydä vessassa. Ja laittaa koneen takaisin päälle. Outoa! Mutta jos on vessassa mukana niin komentamalla pystyy olemaan vessassa samaan aikaan kun pesukone on päällä. Mitään muuta konetta esim. astianpesukonetta ei pelkää. Mutta on tämä nyt jo vähentynyt.
Pikkusiskon neuvolakäynneillä ollaan mitattu myös isosisko niin nyt 3,5v on suunnilleen 100cm ja 17kg. Tykkää hirmuisesti hoitaa pikkusiskoa. Laulaminen ja tanssiminen on kivoja juttuja. Nappulakisoissa ollaan oltu kesän aikana ja hyvin on kisat menneet.
Tällaista tänne meille.
 
Jospa se minäkin sitten :D

Mitäs meille, neiti on päiväkodissa ihan kokopäiväisenä, nyt siirtyi "isompien puolelle" ns. välimalliryhmään ja on viihtyny TOSI hyvin. Leikkii mielellään hieman isompien (4-5v) tyttöjen kanssa koti- yms leikkejä.
Pyörällä oppi ajamaan ilman appareita kesällä ja onkin tosi kova pyöräilemään.
Oman nimen osaa melkein kirjoittaa (A:n tekee oikein ja sit vaan viikoja peräkkäin :LOL:).
Nukkeleikeistä tykkää ja niitä hoitelee. HelloKittyt on suosikkeja.
Uhmaa en nyt niinkään sanoisi, mutta on erittäin voimakastahtoinen :D Ja tietää mistä naruista vedellä :xmas:
Kotimittauksilla on nyt viimeksi ollut n. 2vko sitten 92cm ja 13kg.
 
Kerronpas minäkin kuulumisia pitkästä aikaa... :)

Tavallista lapsiperheen arkea eletään, välillä kiireisempää, välillä rauhallisempaa. Sekä neiti että veljensä ovat osa-aikaisesti päiväkodissa max 12pv/kk ja hyvin tuntuu tyttö viihtyvän. Syksy toi sen osalta muutoksen, että isoveli siirtyi eskareihin ja pikkusisko jäi itsekseen 3-4-vuotiaiden ryhmään, mutta hyvin on muutokseen suhtautunut ja hyvää tekee kummallekin olla välillä erillään. Uhmaa tuntuu olevan edelleen pinnalla, mutta toivon mukaan alkaisi olla vähenemään päin-tosin neiti on luonteeltaan varsin lujatahtoinen ja omapäinen, joten saattaa olla toiveajattelua. :whistle:

Aloitettiin pari viikkoa sitten neidin omasta toiveesta harjoittelemaan pyörällä ajamista ilman appareita, saa nähdä oppiiko vielä tämän syksyn aikana. Vettä neiti rakastaa ja ui sujuvasti selkäkellukkeilla, hyppää isonkin altaan reunalta veteen ja osaa sukeltaa muutaman metrin eteenpäin. Muutaman viikon takaisella Turkin matkalla oppi myös uimaan ilman kellukkeita pieniä pätkiä, ajatuksena onkin ilmoittaa neiti uimakouluun kunhan ensin tulee 4-vuotta täyteen. Tykkää kovasti myös pelata jalkapalloa isoveljen vanavedessä, harmi vaan kun tämän ikäisille ei tällä suunnalla ole vielä kesäjalkapallokouluja lukuunottamatta toimintaa.

Lisäksi neiti tykkää piirtämisestä ja kaikenlaisesta askartelusta, osaa kirjoittaa oman nimensä lisäksi myös veljensä nimen sekä äiti ja isi ja ohjattuna mummi ja pappa. Vaikuttaisi tuntevan ison osan kirjaimista ja on tosi kiinnostunut niistä ja siitä mitä missäkin lukee. Hello kityt on suosikkeja täälläkin ;), samoin nukkeleikit, pet shopit ja erilaiset roolileikit.

Mitat otettiin kuukausi sitten hepatiittirokotuksia haettaessa ja olivat 108,5cm ja 17kg. :)
 
No jos sit minäkin ku kerran muutkin :D

Meillä myös poitsu vaihtoi päiväkotia syksyllä, ja vaikka siirtyikin kielikylpyyn niin loistavasti on sinne joukkoon sopeutunut! Englanniksi laskee jo hienosti ja viikonpäivät osaa ym.

Lempileikkejä on edelleen autot... Niiden kanssa touhuaa kyllä kaikista eniten. Ja isosiskon kanssa riehuminen tietysti on erittäin suosittua puuhaa. Kirjaimista ollaan meilläkin kiinnostuneita, tunnistaa kaikki ja aika hyvin osaa sanoa millä kirjaimella mikäkin sana alkaa. Ja kovasti kyselee mitä missäkin lukee.

Että onko uhmaa, no ehkä pahin on jo ohitse, viime kevät oli aikamoista! Ja sit kun isollasiskolla oli mitälie esiteinimeininkiä niin kyllä täällä oli välillä kaikkea muuta kun mukavaa! Nyt kiukkuja tulee kyllä, mutta menee kyllä aika helposti ohitse. Mutta omaa tahtoa kyllä on, sen ovat hoidossakin huomanneet...

Tietokone ja pleikka-pelit on myös ykkösjuttuja. Niitä kyllä haluaisi kovasti aina pelata, siskoa ei ole koskaan tarvinnut rajottaa vaan on saanut pelata kun on halunnut, toisin taitaa tän jäpikän kanssa olla.

Pituudesta en ole ihan varma, pari kuukautta sitten mittasin ja oisko ollu 104cm sillon. Painoa on pikkasen vajaa 18kg.
 
Meidän neiti tänään 4 vuotta!!! Itku pääsi viimeyönä kun tyhmyyttäni taas valvoskelin ja aloin miettimään neidin syntymää :)
Onnea muillekkin!!!:flower:
Poitsu on 2v 9kk ja 2 viikkoa sitten ei suostunut ollenkaan potalle nyt viikon ollut täysin kuiva päivin sekä öin :) Helpottaa kummasti.
Kaksoset tuli just 6 päivä 7kk ikäisiksi. Eivät vielä liiku kauheasti, kierivät kyllä :)
Ihana kun löysin teidät :)
 
Sunnuntaina meilläkin on 4 vuotias tyttö! Eilen oli jo kaverisynttäri ja voihan sitä ääntä ja menoa!!! Viikonloppuna tulee mummit ja kummit. Hiukan rauhallisempaa menoa tiedossa :) Neuvolassakin on tullut käytyä, hienosti meni kaikki tehtävät. Pituutta nyt 103,5cm ja paino 18,5kg. Suurimmaksi osaksi on ihan äidin tyttö, mutta aika ajoin kokeilee mua. Ei tottele, naureskelee kun komennan. Että se osaa ollaa inhottavaa. Mutta muuten oikein reipas ja kiltti tyttö.
Pikkusisko on nyt 8kk ja meno tuntuu olevat ihan samanlainen kuin siskollaan oli tässä iässä. Pari mustelmaa ja kuhmua vasta tässä vaiheessa.
 
SEE
Moikka kaikille helmille pitkästä aikaa. Meidän Niko täytti perjantaina 17.2. 4-vuotta. Tänään neuvolassa mitat 105,5cm ja 17.5kg. Kaikki muutenkin neuvolassa hyvin. Olen ollut kotona jo yli 4 vuotta lasten kanssa. Nikolle syntyi v 2009 joulukuussa pikkuveli ja nyt heinäkuussa meille syntyy uusi vauva. Kerhoissa Niko käy 2x viikossa ja sitten perhekerhoillaan ahkerasti. Päivähoitoon ei mene Niko siis ollenkaan vaan suoraan eskariin kun aion olla kotona tämän kolmannenkin kanssa ainakin 3 vuotta. Hyvää jatkoa kaikille!

T:SEE
 
Moikka :)

Onnea Seelle :hug: mekin meinattiin silloin vuonna 2009 että toinen saa tulla jos on tullakseen... sitten 2010 menin töihin ja laitoin molemmat päiväkotiin. Ehtisin mä melkein vuoden tekemään töitä kun tuli taas se olo et kyllä meille kolmas saisi vielä tulla ja pam odotinkin yhtäkkiä kaksosia... Nyt ei taida tulla kyl enää mitään oloja viidennestä :LOL:

Meidän neiti oli 104.5cm ja 16.6 kg

Onkos "meillä" vielä jotain kerhoa tai jotain yksityisempää jossain päin?
 
Moikka vaan kaikille! :wave:

Niin se aika menee, 4-vuotta tuli meidänkin neidillä täyteen 20.2. On iso tyttö jo monessa asiassa ja toisaalta kuitenkin vielä pieni. :heart: Varsin liikunnallinen neiti, uimakoulun aloitti vuoden alussa ja uimataitoakin alkaa jo löytyä ja ensi kuussa aloittaa jalkapallokerhon. Hurjapää oppi myös laskettelemaan talvilomalla Vuokatissa ja oli sitä innokkaampi laskemaan mitä isompi oli mäki. :D

Uhma on taittunut, mutta neidillä on kyllä melkoisen kipakka luonne ja näkyy ja kuuluu kauas, jos on jostain eri mieltä. Joskus tuntuu että senkun kipinät sinkoaa kun tyttö painelee huoneeseensa murjottamaan! Pääasiassa on kyllä hyväntuulinen ja iloinen neiti, onneksi!

Typykkä on edelleen pitkänhuiskea, mitat nyt 113,5cm ja 18,7kg.

Välillä mietin, josko vielä yksi lapsi meille mahtuisi, mutta toisaalta tämä kaksikko on jo monessa mielessä niin "helppo", etten tiedä jaksaisiko sitä enää aloittaa alusta...ja vähän tietty jarruttaa se, että mies on sitä mieltä, että kaksi on erinomainen luku. ;) Onnea SEE:lle! :heart:
 
Viimeksi muokattu:
Meillä täytettiin 4v jo 9.2. =)
4v neuvolassa mitat 96vm ja 14kg :heart:

Päiväkodissa neiti on ollut jo 1½-vuoden ikäisestä, samassa paikassa =)
Esikoisen kanssahan meillä meni samoin, kuin SEEllä, ettei mennyt päivähoitoon ollenkaan, kun olin 3 vanhimman lasten kanssa kotona 7v yhteen menoon.
Nyt se ei tulisi enää kysymykseenkään!! :stick:

Neiti on pieni ja pippurinen, kierittänyt kyllä isot veljet pikkusormensa ympärille :D

Mitäpä tässä muuta, pyöräilykelejä odotellessa (=vauhtia ja vaarallaisia tilanteita) :D
Ilman appareitahan neiti oppi ajamaan jo vuosi sitten, joten nyt tuota ei varmaan enää pidättele mikään :whistle:
 

Yhteistyössä