Helmikuun helmet 2013

Pikku_Pallo oon huomannut saman, erikoislääkärit on ihan tuhottoman kalliita. Kunnallisesta on turha edes haaveilla saavansa apua ellei kyseessä ole joku tappava tauti, nehän ei erikoislääkärille lähetä kuin pakkotilanteessa. Vaikka oma osaaminen ei riittäisikään potilaan asian selvittämiseen. Mulla paloi jälkitarkastukseen ja pariin muuhun juttuun melkeen toi 200e, ihanan kallista. Kantsii ehkä kysellä eri lääkäriketjujen hinnastoja, osalla lääkäreistä on vähän halvempi taksa kuin toisilla. Ainakin jos sä asut vähänkään isommassa kaupungissa.
Hahah, meillä ei tullut iltakiukkua tänään ollenkaan. Sain kantaa tonne sänkyyn ja sinne jäi tyytyväisenä vetämään unta :)
 
Ihan ensin pikku yllätys, otan osaa! Onneksi on pikkuinen siinä lohduttamassa, siinä sen elämän kiertokulun sit konkreettisesti huomaa että kun yksi lähtee niin toinen tulee tilalle.

Mä oon kans huomannut, että maitoa tuntuu olevan vähemmän. En tajunnutkaan että se vois näistä helteistä johtua, täytyykin tosiaan huolehtia vielä paremmin juomisesta! Meillä mennään edelleen pelkällä rintamaidolla, kun neidillä ikää muutaman päivän vaille 4kk. Tällä viikolla käytiin neuvolassa ja hyvin on kasvanut (6535g ja 63cm) niin lääkäri oli myös sitä mieltä ettei oo vielä mitään kiirettä kiinteiden aloituksen kanssa. Itse oon vähän ajatellut että jos sit elokuussa aloteltais kun ikää on 5kk. Tosin tuo on nyt alkanut kattelemaan niin tarkkaan meidän syömisiä ja lusikallekin avaa suun innoissaan ammolleen kunnes huomaa että saakin vain kamalan makuista d-vitamiinia, että onkohan tää nyt sit sitä paljon puhuttua herkkyyskautta?

Päiväunet meillä on edelleen lyhyitä, max tunnin, ja niitä on sit nelisen kertaa päivässä. Yöt onneksi nukutaan suht hyvin. Kovasti olis sekä istumaan että liikkeelle haluja, mutta kun ei tuo etuvartalo vielä toimi yhdessä jalkojen kanssa, niin täytyy sit tyytyä vaan kääntyilyyn. Tosin edelleen onnistuu vain selältä mahalle ja sit kun ei sieltä pääse itse takaisin niin hermohan siinä menee.. :D Mutta siis meillä menee hienosti, tyttö on joka päivä vaan entistä ihanampi :)

Hepa ja pimu melkein 4kk
 
Hepa_ voiskohan tohon herkkyyskauteen ottaa avuksi sen, että annat sen vitamiini lisäksi välillä ihan vaan rintamaitoa siitä lusikasta? Lypsämällä siihen on helppo laittaa pari tippaa kyytiin ja ääntä kohti vaan. Meillä tuota käytettiin kun syöminen alkoi kiinnostaa jo 3kk ikäisenä ja ihan vielä silloin ei viitsinyt soseita aloittaa vaikka niitä nyt 4,5kk iässä jo meneekin. Oli muuten pienokainen innoissaan :)
 
Kuulostaa hyvältä idealta! Ekalla kerralla ei tosin ainakaan oikein onnistunut. Neiti otti vitamiinit nätisti eikä sylkenyt yhtään vaikka irvistikin, mut kun sen jälkeen yritin antaa vähän maitoa muutamaankin otteeseen niin valutti ne kaikki välittömästi pois suupielistä :D Täytyy jatkaa kokeilua.
 
Jotenkin itse pidin tuota kestovaippailua ensin jotenkin vaikeena, siis ajatuksena, mutta ainakin tällä hetkellä sujuu ihan kivasti. Kakkitahrakin lähti sappisaippualla :D. Nyt meillä on Muksuja lisäksi, ne on todettu tytölle hyviksi. Öisin pidän kyllä kertistä, kun tuntuu varmemmalta.

Meillä on meno vähän muuttunut tässä parin viikon aikana. Tyttö nukkuu parhaimmillaan kahdet päiväunet ja ihan reilun mittaiset, parhaimmillaan vien pinnikseen ja jää sinne nukkumaan. En anna enää jäädä nukkumaan tissi suussa. Yöt nukkuu vielä vieressä, mutta vien sänkyyn illalla 21-22 ja jää sinne nukkumaan silittelyn yms. saattelemana. En olisi uskonut tällaista vielä kuukausi sitten! Tutti on kyllä auttanut asiaa, käytetään sitä noissa nukutuksissa.

Mut sitten on päiviä kuten tänään, että ei oikein nuku, kitisee väsyksissä, mutta näitä on ollut nyt tosi vähän... Yleensä ongelmaa tulee, jos päivä ei mene normaalissa rytmissä eli esim. yhdet päivikset pitäisi nukkua vaikka autossa ja ne jää liian lyhyeksi.

Vierastusta on meilläkin :D. Tyttö vierastaa kaikkia, jotka eivät ole tuttuja. Eli ei vierasta viittä ihmistä :D, muille ainakin alkuun vetää suupielet ihan alaspäin ja alkaa itkeä. Pitää tutustumiset tehdä rauhassa.

Soseita siis ollaan syöty jo vähäsen. Luumu, mango ja päärynä on ollut nyt listalla. Vähitellen tuntuu, että ruoka menee jo sinne suuhunkin eikä käsiin tai poskille ;). Kunhan ehdin, teen noita kasvisoseita ja katsellaas niiden kanssa sitten.

EH & tytteli 4 kk 1 vko
 
Täällä menee puuroa jo ihan kohtuullisia määriä 1-2 kertaa päivässä (30-50 ml kerralla). Valion Onni-puuroja ollaan annettu ja tyttö tykkää:) Vähän tuntuu haikealta, vaikka olen odottanut päivää, jolloin tyttö syö muutakin kuin rintaa. Pikkuhiljaa alkaa imetys loppua, vielä olisi pari kuukautta tarkoitus jatkaa, mutta onhan näiden kiinteiden opettelu hiljalleen tapahtuvaa vieroitusta.

Pilkku_ ja tyttö 5 kk
 
Moikka!

Meinaa olla rankkaa. Meillä on aina ollu nukkumisen ja syömisen kanssa hieman ongelmia, mutta 3kk rokotusten jälkeen hävisi ne ainoat hyvät unet eli yöunet.
Tosi katkonaisia öitä on koko ajan ja ennen poika ei herännyt kuin kaksi kertaa. Liikkuminen haittaa myös unia kun potkiminen alkaa heti jos kääntyy kyljeltä selälleen. Olenkin miettinyt auttausiko vatsallaan nukkuminen??? En vain ole uskaltanut vielä kokeilla. Onko muilla tällaista ollenkaan???

Kiinteitä aloteltiin maistelee viime viikolla. Hyvin näyttää uppoovan. Bataatilla alotettiin ja nyt maistelee myös perunaa :)

Annemiini ja poitsu torstaina 4kk
 
Monella tuntuu jo pikkuset syövän kiinteitäkin. Joku kyseli joskus, että miks on alotettu... Meillä ainaki ihan siitä yksinkertasesta syystä, että 4-kk:n neuvolassa terkkari sanoi, että voijaan alotella niitä siinä 5:n kuukauen ikäsenä, alotettiin jo n. viikko ennen, koska en halunnu sitä samaan aikaan, kun sai sit 5-kk:n neuvolassa ne rokotteet, kun oli sit pari päivää vähän itkusempi, niin tiesinpähän, että se johtu ihan niistä rokotteista eikä ainakaan mistään ruuasta.

Meillä saa nyt lounaalla parsa- tai kukkakaalia tms. + lihaa, kalaa tai kananmunaa, ite oon tehny kaikki ruuat pojalle. Mielummin syötän itetehtyä kun kaupan purkkiruokia, kiva keitellä niitä, kun kerralla tulee aina reilu satsi ja siitä riittää sit tosi moneks kerraks. Puuroo syö sit lounaalla tai iltapalana, joskus 5-7 aikaan. Riippuu aina vähän päivästä, millon sattuu maistumaan. Senki teen ihan vaan hiutaleista ja laitan sit aina jotain hedelmää tai marjaa sekaan, mustikka, päärynä ja mansikka on maistuneet kaikki ainaki oikein hyvin. Yks purkki on meillä sitä Valion Onni-puuroo, mut siinä on niin paljon ja se säilyy avattuna vaan vuorokauen, niin pitää ootella vielä, että poika jaksaa syyä siitä n. puolet kerralla ennenku annan sitä, kun en yleensä viiti heittää ruokaa hukkaan.

Annemiini
meillä poika on nukkunu mahallaan pari kertaa päikkärit, kun on sattunu semmonen päivä, ettei oo muuten suostunu nukkumaan. Ihan rauhallisin mielin annoin nukkua ja nukkukin ne tosi hyvin. Kyllä minun mielestä voi nukuttaa mahallaan, jos ei oikeesti muuten onnistu. Ennenhän kaikki ovat tehneet niin. Minäkin osaan yhä edelleen nukkua lähinnä vain mahallani, joskus ehkä hetken kyljellään.

Pilkku ymmärrän. Minusta tuntuu kans vähän haikeelle antaa noita kiinteitä, mut minkäs teet, kun ei se pelkkä rintamaito vaan riitä pitämään sitä nälkää enää vaikka imettäs miten tiuhaan ja imeehän hän toki aina syönnin päälle kuitenki myös tissiä. Aion kyllä jatkaa imetystä vielä mahollisimman lähelle sitä vuon ikää, jos vaan mahollista. Kuitenki poika liikkuu jo senverran paljo, että tarvii sitä energiaa. Ei siis ihan vielä ryömi, mut se on tosi lähellä. Tänä aamuna melkein käänty pari kertaa selältä mahalleen, mut halus kuitenki jatkaa sit vielä selällään leikkimistä.

minä vaan -84 + Vesku 5,5kk
 
Annemiini Joo, meillä on tullut tuo liikkuminen noihin öihin. Ei joka yö, mutta juuri oli taas neljän yön putki, jolloin tyttö heräsi noin kello 04:00 ja vaan höselsi siinä vieressäni. Ei auttanut maito, ei rauhoittelut, ei tutti. Kääntyilee puolelta toiselle, nostelee jalkojaan, heittelee päätään, voi kierähtää vatsalleen... Kestänyt ihan jonkin aikaa, mutta sitten lopulta on kai nukahtanut (minä joskus aiemmin). Tänään oli mummin kertoman mukaan päiväunilla kierähtänyt vatsalleen pinniksessä niin että jalat oli ollut siellä jossain pinnojen välissä...hohhoijaa. Jos unien aikana kääntyy vatsalleen, on naama patjassa ja itkee, sit pitää mennä kääntämään hih.

Meillä on tajuttu nyt polvet ja varpaat :D. Hivelee polviaan ja vähän kokeilee varpaitaan. Kovasti on jalat vatsan päällä "pallona". Nousee vatsallaan korkealle ja tukeutuu käsiin jonkun verran kun on skarppina :). Katselee mm. telkkua vatsallaan :D :headwall:. Sitterissä on pakko olla aina turvavyö kiinni kun joko hilaa itseään alaspäin niin että pää on lopuksi takapuolipaikalla ja jalat roikkuu missä lie tai sitten nousee siitä pönöttämään "istumaan" ja kääntyilee sinne tänne.

Lapsen kehitystä on kyllä ihana seurata!

EH & tyttö reilu 4 kk
 
Kehityksen seuraaminen on todella ihanaa:heart: Meillä mieskin tykkää nyt vauvasta todella paljon, on aika ihanassa iässä. Varmaan parhaassa vauva-ajan iässä, kun on vielä helppo vahdittava (ei ryömi/konttaa) ja helppo viihdyttää. Ei itkeskele juuri ollenkaan. Väsykitinää vain joskus.

Jos muuten joku on tykästynyt hymynaama-helistimiin (niihin, joita oli ennen äitiyspakkauksessa) niin niitä näyttää saavan nyt uusina ostettua suomi-lelut.fi -verkkokaupasta. Meidän tyttö ainakin on tykännyt ihan hirveästi omasta punaisesta helistimestään, ja tilasinkin hänelle nyt varalle vielä toisenvärisen:)

Pilkku_ ja typy 5 kk
 
Moi!

Jee meillä on yöt palannut normaaliin entiseen kaavaansa. Ei tarvi herätä kun kaksi kertaa. Luojan kiitos, alko jo nimittäin käydä kunnon päälle :)

4kk neuvola eilen, kaikki hyvin. Seittemän kiloo meni rikki :). Kyselin et uskaltaako antaa sosetta jo enemmän kun näkyy jätkälle niin hyvin maistuvan. Th sano et ihan huoletta voi antaa sen verran kun tuntuu syövän.

Syöntikin onnistuu paremmin kun nukkuu eheämmät yö unet. Vaikkakin rinnalle suostuu harvemmin päivällä.

Annemiini poitsu 4kk 2pv
 
Heippuli pitkästä aikaa!

Meilläkin menee nyt kiinteitä. 4 kk iässä aloitettiin perunalla viikon verran, sitten viikko lisäksi porkkanaa ja tänään tuli nyt kukkakaali mukaan. Meillä kiinteät otettiin ihan lääkärin määräyksestä korvaamaan korvikkeita, joita me on annettu oman maidon lisäksi. Syö välillä tosi hyvin, mutta välillä on ihme kiukkua. En oikein ymmärrä mitä teen väärin, kun hän ottaa ruoan suuhun ja nielee ihan mieluusti, mutta siinä välillä itkee. Yritän lapata niin nopeasti kuin pystyn. Tunkee kyllä sormia sinne suuhun ja tunnustelee sitä ruokaa. Yritän saada ne pois ruoan tieltä eli ehkä hän sitten siitä ei tykkää.

Unet meillä oli välillä jo tosi hyvät, mutta nyt on taas ihan mitä sattuu. Yleensä heräillään 3-4 kertaa syömään ja sitten noustaan siinä 8-9. Luulen kuitenkin, että meidän poika on silti "helppo" lapsi ja sitä aina itselleni öisin hoen :)

Keltakukka ja poju reilut 4,5 kk
 
Noniin, nyt on saatu kestovaippailu hyvään vauhtiin. Pärjätään lähes pelkästään kestovaippojen kanssa, yöllä ja pidemmillä reissuilla laitan kertakäyttöisen mutta muuten pelkästään kestoillaan. Henkilökohtainen inhokki löytyi, Kushies. Päästää meillä pissat ohi vaipan, ihan sama miten ne tarranauhat virittää kiinni. Oli kallis paketti ja taitaa mennä hukkaan ellei sitten tytön kasvaessa sovi paremmin. Eli jos on ihan rimppakinttuinen lapsukainen, niin ei kannata ostaa. Sopii ehkä vähän tukevammalle vauvalle.
Edelleen meidän suosikki on itti bitti tutto AIO ja myllymuksujen valmistama taskuvaippa. Lisäksi on perus harsovaippoja ja kuoria. Kuoria ei ole muita kuin muumivaippojen. Harmi kun näkyy poistuvan kaupoista valikoimista, ei ole kertaakaan päästänyt pissoja tai kakkoja ohi vaipan. Ei, vaikka on ollut pelkkä harso ja kuivaliina täytteenä. Pitänee etsiä uusi suosikki sitten kun tyttö kasvaa noista ulos. Vinkkejä vastaanotetaan kokeneemmilta kestoilijoilta :)

Soseet menee hyvin. Kasviksista parhaiten itse valmistettu kukkakaalisose, kaupan kukkakaalisosetta ei suostu syömään ollenkaan vaan sylkee heti pois. Myös peruna-porkkana ja bataatti uppoaa, maissi ei niinkään. Syö sitä pari teelusikallista ja sitten sylkee kaiken pois. Joten maissin kanssa jatketaan vielä pienillä annoksilla muttei heitetä vielä lusikkaa tiskiin. Katsotaan jos oppisi tykkäämään ajan kanssa. Hedelmää menee päivittäin ehkä ½dl, omena ja päärynä menee näistä parhaiten. Puurot ovat alkaneet maistua, jopa riisipuuro joka oli aiemmin ihan suuri EI tytölle. Kaurapuuro otettiin kuvioihin mukaan viime viikolla kun tuli ummetusta eikä luumu toiminut. Hyvällä ruokahalulla tuo vetäisi menemään, syö koko annoksen ja lisääkin menisi jos saisi. Välillä mä olen antanut kaupan valmispuuroa, sitä mitä on tetroissa. Maistuu sekin, mutten viitsi joka päivä antaa kun aika moneen lisäävät sokeria. Vaikka onkin hedelmäsokeria niin silti ei ole musta hyvä idea. Oppii äkkiä siihen, että puuron pitää olla makeaa ja sit ei kelpaa kuin sokerilla kyllästettynä. Parempi oppia alusta lähtien terveelliset ruokailutottumukset, on sitten isompanakin helpompaa :)

Yöunet on pysyneet ennallaan, ei ole tullut kiinteiden myötä mitään muutosta. Tosin meillä nukuttiin jo niitä ennenkin hyvät unet joka yö. Päiväunia on ehkä aavistuksen paremmin alkanut nukkua, mutta sekin näkyy olevan enemmän päiväkohtaista kuin ruokailuun liittyvää.

Nyt vaaditaan ilmeisesti vaipanvaihtoa, joten taidanpa lähteä taittelemaan harsoa ylle .
 
pikku_yllätys onpa mukava kuulla , että sielläkin kestoillaan :cool: Meilläkin, tosin olisi kiva hamstrata noita meidän suosikkimerkkejä lisää. Meillä ihan pikku vauvana tykättiin Imse Vimsen AIO:sta, mut ei oikeen enää, siinä ei imut riitä ja jos panee lisäimun sinne, ni on jo vähän liian tönkkö ja iso paketti. Mein lempparit on täl hetkellä Tots bots- aio (ai vitsit ne nykyään on ihania!!) ja sitten taskuvaippoja eri merkeissä mm. Fuzzi Bunz. Ja mein neitykkä tosi hoikka ni menee vieläkii toi S -koko ! Ja otin "riskin" kun tilasin semmosen aika kalliin taskuvaipan, merkki on Neppula Helemi, eikä tullut imuja mukana. Mut voi luoja, että sekin toimii niin hyvin . Ja ihana kuosi :D Kerttisvaippana meillä Lidlin Toujours tai Muumi.



Hihihi... sitten iltatoimien pariin. Tyttö kylvetetty ja syötetty... lisää syöttämistä :)
 
  • Tykkää
Reactions: pikku yllätys
Eipä tule taaskaan uni kun ipana poikkeuksellisesti heräsi kesken unien syömään.
No, eipä se maailmaa kaada kun tapahtuu ehkä kerran kuukaudessa.

Imset ei mene meidänkään suosikkeihin nyt kun pitää olla jo enemmän imutehoa, siitä tulee ihan älytön paketti jo yhden lisäimun kanssa. Ainakin se äitiyspakkauksen taskuvaippa oli ihan surkea. Tai on se vaippa ihan hyvä, mut bodyt tai housut ei kyllä enää sitten mahdu päälle :p Mut onhan niitä vaihtoehtoja. Se toinen äitiyspakkauksen taskuvaippa on tosi kivan mallinen, ostetaan varmaan niitä vielä lisää.

Kestoilla meidän ei pitänyt ollenkaan, pidin sitä niin työläänä vaihtoehtona. Mut eihän toi ole yhtään sen vaativampaa kuin tavallisen pyykin peseminen ja kaappiin latominen. Harsot vie ehkä pari minuuttia enemmän kuin taskut tai AIO't, mutta ajan kanssa niihinkin oppii.
Voisivat kyllä perhevalmennuksien yhteydessä pitää jonkinsorttista valmennusta kestoilun suhteen. On siellä listauksen mukaan paljon turhempaakin juttua ollut. Moni varmasti jättää kestoilun kokonaan kokeilematta koska ei tiedä mitä se on käytännössä. Kertikset on epäekologisuuden lisäksi ihan hirveä kuluerä. Meillä menee pahimmillaan 15kpl vaippoja päivässä, niin ton kun kertaa 365 niin voi miettiä mikä summa rahaa palaa vuodessa... Siihen lisäksi vielä jatkuvasti nousevat jätemaksut, on euro poikineen.

Nyt taidan yrittää taas saada nukkumatin napattua kiinni, aamulla olisi neuvolakeikka edessä ja rokotuksiakin. Voi mennä ilta pitkäksi jos vanhat kuviot toistuvat. Viimeksi tuli parin illan kiukuttelut, taisi olla 3 iltaa putkeen kun pientä suututti kovasti.
 
Heips kaikille pitkästä aikaa=)

Meidän poju 5kk neuvolassa 8240g ja 65.5cm=)

Kiinteitä syö 3xpäivässä. Hedelmä, kasvis ja kanasoseita ja illalla puuroa jopa 2dl kerralla! Tissiä n. 8 kertaa vuorokaudessa. Viime yönä ei syönyt kuin kerran=)

Turkin matka varattu elokuuksi ja vähän jo reissu jännittää!

äitix2 ja pieni mies 5kk6pv<3
 
Omasta ajasta vielä sen verran et sitä on kun vauva nukkuu tai sit touhuan isompien kanssa jotain. Hoitoon en oo viel raattinu jättää kertaakaan edes isille ;) Eikä oo suunnitelmissa viel vähään aikaan jättääkkään<3

Meillä siis 3 lasta...vanhin täyttää parin viikon päästä 9v ja toka syksyllä 8v=) Heillä oli vaan 1v3kk ikäeroa ja tosi rankkaa oli eka vuosi varsinkin! Nyt lapsiluku täynnä<3
 
Saitte pikku yllätys ja PikkuPallo mut tilaamaan kestovaippoja :kieh: :D. Testaan nyt sitten nuo TotsBotsit, tilasin sen Hannu&Kertun, ihana kuosi. Ja sitten LittleLambin sisävaipan & kuoren. Meillä käytetään Muksujen taskuja, Fuzzeja ja sitten paria halpista, noilla nyt voi halutessaan pyörittää pari päivää kokokestoilua. Aika pienellä rahallisella panostuksella nyt ollaan aloiteltu, en ole yhtään vaippaa uutena ostanut.

Mutta jotta ei nyt ihan kestovaippailuksi vain mene, niin tyttö kävi tänään neuvolassa. Sai nyt ekat rokotukset. Paino 6685 g ja pituus 66,5 cm. Meillä kai mennään pääosin imetyksellä vielä aika vakaasti tuonne 5-6 kk asti, toki jotain nyt syöty muutakin koska on niin kiinnostunut asiasta :).

Meillä seilataan yöllä nukkumisen suhteen pinniksen ja äidin kyljen väliä... Yöt aloittaa pinniksessä, mutta kuitenkin sitten nostan häntä sitten syömään ja nukahdan ja tyttö taas vieressä... ja on ilmeisen onnellinen :heart:. Syy miksi alettiin totuttaa omaan sänkyyn on tytön todella tilaavievä nukkumistyyli "X" :D. Mutta koska hän vielä syö öisin, niin kai tuo tuota "siirtelyä" sitten on.

Kyllä meidän tyttö on ollut hoidossa. Siis esim. isovanhemmat olleet tytön kanssa, kun ollaan oltu miehen kanssa esim. ostoksilla. Ja tottakai mies on omaa lastaan hoitanut, kun olen ollut jossain :D. Käy häneltä yhtä kätevästi hoito kuin multakin, siis ihan normaalia, en edes osaa ajatella sitä mitenkään toisella tavalla.

EH & tyttö 4,5 kk
 
moikka

kuulumiset täältäkin pitkästä aikaa, hyvin menee, nukkumaanmenot helpottuneet radikaalisti, ei tartte syötön jälkeen sun sanoa hyvää yötä ja antaa suukko poskelle ja poika jää itsekseen jokeltelemaan pinnikseen huoneeseen kunnes nukahtaa. yöllä herää yleensä 2-3 kertaa, eli ei enää sitä kahden tunnin välein heräilyä, huoh! nyt on mies myös kesälomalla ja nukun joka aamu pitkään kun mies herää pojan kanssa, eli olo on aika toinen. voi kun tää loma ei loppuisi koskaan!

meillä mennään edelleen täysimetyksellä ja aion jatkaa sinne 6kk asti. poika kasvaa hyvin ja maitoa tuntuu riittävän, etenkin nyt nukun enemmän. ero on aika selvä kesälomaa edeltävään aikaan! yritän myös juodan enemmän nesteitä. molemmat neuvolasta saatuja ohjeita.

poika nyt kohta 5kk ja mitat oli viikko sitten 6,7kg ja 65 senttiä suunnilleen. edelleen ihanan iloinen vesseli! oppi myös kääntymään selältä masulleen ehkä viikko sitten, toisin päin ei vielä onnistu.

hoitoon jätän ilomielin aina välillä! isä hoitaa poikaa joka päivä kun nukun päikkäreitä tai käyn kaupassa ja tällä haavaa ollaan mökillä ja molemmat isovanhemmatkin on paikalla joten aika luksusta on mulla ja miehellä kun päästään kaksin saunaan ja päiväunille jne. ensi syksystä olen ajatellut palata liikuntaharrastuksen pariin, ja pojan pitäisi todennäköisesti oppia nukahtamaan isän avustuksella. saattaa olla pikkuisen haasteellista, koska se tarkoittaa nukkumaanmenoa ilman tissiä!

nyt tuli uni tämän mamin silmään, eli gunatt!

Tuulis ja rakas 4kk ja oisko 3vkoa?
 
Heippa!

Meillä on edelleen pääosin kovin tyytyväinen neitokainen, varsinkin kun ollaan kylässä tai meillä on vieraita niin on yleensä oikea enkeli. Päiväunille nukahtaminen on helpottunut kovasti, suostuu vihdoin nukkumaan paikallaan olevissa vaunuissa pienellä alkuheijaamisella! Tosin päiväunet on edelleen sitä 30-60min kerrallaan nelisen kertaa päivässä. Yöllä herää yleensä 2 kertaa syömään ja sillä saattaa nukkua 10-12h öitä.

Hoidossa tyttö on ollu isovanhemmilla pari-kolme tuntia kerrallaan, kun ollaan käyty miehen kanssa kaksin esim. syömässä tai ostoksilla, ja hyvin on aina mennyt. Pakastettua rintamaitoa syö tuolloin pullosta jos hoidossaoloaikana sattuu nälkä yllättämään. Miehen kanssa on myös kaksin kotona kun käyn itsekseni vaikka kaupassa tai kampaajalla, mutta en kyllä edes laske sitä hoidossa olemiseksi kun mun mielestä isä on ihan samanarvoinen vanhempi kuin äitikin. Kerran oon ollu pois niin että mies on laittanu yksin tytön nukkumaan ja hienosti meni, yhtä hyvin oli kelvannut maito pullosta kuin tissistäkin.

Kakkahommia oon tässä nyt ihmetelly pari päivää, kun normaalin 1krt/pvä sijaan on tullut kakkaa melkein joka imetyksen jälkeen, tänään on vaihdettu varmaan 6-7 kakkavaippaa. Kuitenkin kakan koostumus ihan ennallaan eikä haise tms, eikä tuo maha kovin kipeältäkään vaikuta. Peppu nyt vähän alkanu punottaa, mutta niinkai kellä tahansa olis arkana jos jatkuvasti kakkais :p Tyttö on ihan entisensä, iloinen ja hyväntuulinen eikä vaikuta mitenkään erityisen väsyneeltäkään, syö normaalisti, kuolaa kovasti ja touhuilee lattialla. Luin jostain että hampaiden tulo vois pistää mahan hetkellisesti sekaisin, en sit tiedä voisko tää olla sitä kun kovasti on jo yli kk sitten neuvolantäti uhkaillut että pian saattaa tulla kun ikenet niin pullottaa. Täytyy nyt seurailla tilannetta.

Meillä on kans mies ollu pari viikkoa lomalla ja se on ihanaa! Aamullakin on niin kiva heräillä kaikki yhdessä ja pötkötellä sängyllä, typykin on aamuisin erityisen kova hymyilemään ja naureskelemaan (nauraa muuten jo ääneen koko ajan enemmän ja enemmän!).

Hepa ja neiti 4kk ja 1,5vko
 
Heiiii!

Meilläkin tyttö ollut jo kolme kertaa hoidossa pari-kolme tuntia. Sain käytyä sitten kampaajalla, wuhuu ! Luxusta! ;D

Mies jää lomalle ensi viikon jälkeen. Silloin tehään ensimmäiset asuntokaupat ja pääsemme muuttamaan omaan kotiin ! Hyvästit jätämme kaupungin vuokra-kaksiolle. Ei tule ikävä.. Muutaku tätä sijaintia ehkä.

EtelänHetelmä hyvähyvä ! Kestoilu on kannattavaa, jos jaksaa. Ja ku on kunnon vaipat. =) Kerrothan sitten, että mitä tykkäsit näistä ostamistasi vaipoista... ?

Eilen pidettiin tytön kanssa vauvanhaalarien muotinäyötös, hahaha ! Soviteltiin noita tulevia haalareita. Kaikki vielä isoja. Tyttö vaan naureskeli , oli ilmeisesti hauskaa touhua :whistle: :heart:

Jaaahhas... kohta ulos menemme ! -Pikku Pallo ja Möyriä 4,5 kk -
 
Minkälaista kakkaa teidän vauvat tekee? Siis erityisesti kiinteitä syövät vauvat! Meillä tyttö tekee noin 0-5 krt/pv sellaisen puolipehmeän "pallukan", jonka voi noukkia siis vaipasta tai pakaroiden välistä melkein sormia likaamatta :O. Nyt oon antanut luumua, jotta vähän meno helpottaisi kun joskus naama punaisena tyttö sitä minipökälettä vääntää.. Meillä tuo kakan koostumus muuttui nimittäin kertarysäyksellä melkein ensimmäisen kiinteälusikallisen mentyä suuhun, joten en oikein tiedä onko tämän nyt normaalia. Saa kuitenkin rintamaitoakin ihan entisellä tahdilla melkein...

En ymmärrä, mikä tytön uniin on nyt tullut. Varmaankin jotain ohimenevää, mutta kun tietäisi, toimiiko tässä nyt sitten oikein. Tyttöhän nukahtaa nykyään hyvin syötön jälkeen, mutta yleensä herää jonkun ajan kuluttua huutamaan. Eilen meni kai 3 h kun oli käynyt nukkumaan, tänään 1 h. Menen lohduttamaan, laitan tutin suuhun, juttelen rauhallisesti, suukotan poskelle, olen vierellä ja nykyään yritän saada hänet rauhoittamaan itse itsensä (tänään onnistui ihan hyvin). Viime yönä heräsi huutamaan kello 01:30. Kun ei rauhoittunut, otin syliin vähäksi aikaa ilman virikkeitä, laitoin uudestaan sänkyyn ja kotvasen kähnättyään nukahti itse ja nukkui noin 05:00:n. En siis syöttänyt, koska tuntuu että taas olisi "kierre" valmis. Että siis jonkunlaista unikouluahan tässä nyt kai harrastellaan... Toki tiedän, että tyttö tarvitsee ruokaa vielä yöllä, mutta jos rauhoituttuaan nukkuu hyvin 4 h, en usko, että nälkä on vaivannut... Toki se, että on nyt siirretty osittain omaan sänkyyn, oli varmaan iso muutos. Ja se, ettei nukukaan enää tissi suussa. Ehkä olo on sitten joskus turvaton...

-EH & Tyttö 4 kk 3 vko
 

Yhteistyössä