Helmikuun hurmaajat 2010

Tässä taaperopuolen pino helmikuussa 2010 vauvansa saaneille.

Aloitetaan sillä, että keskustelussa vielä mukana olevat kirjoittavat lapsensa syntymäajan ja sukupuolen alle, niin lisäilen mukana olijat. :) Toivottavasti keskustelu jatkuu täällä aktiivisena!



29.1 Dolly04 poika
1.2. aani tyttö
3.2 krisu poika
5.2. Pähkämö poika
6.2. KiaralA poika
8.2 matami-mimmi tyttö
9.2 nappi87 poika
11.2 bebo poika
11.2 kanella poika
14.2 celia poika
19.2 ikuisuus tyttö
23.2 mini77 poika
26.2 Kati82 tyttö ja poika
27.2 tehilla poika
1.3 Nemu tyttö
 
Viimeksi muokattu:
Jatkan vauvapuolen juttuja tänne.

bebo onpas teillä ollut kova sairastelukierre. Toivottavasti sairastamiset on hetkeksi takana! Me käytiin viime viikolla 1-vuotiskuvauksessa mutta en tiedä millaisia kuvista tuli, ensi viikolla saadaan koevedokset. Kuvausaika osui vähän huonosti, tyttö oli väsynyt eikä halunnut oikein tehdä yhteistyötä kuvaajan kanssa. Nähtiin nopeasti tietokoneen näytöltä kuitenkin kuvia ja ihan iloisilta näyttivät kaikesta huolimatta joten toivotaan parasta.

Noista ruokailuista piti vielä kirjoittaa, että musta tuntuu, että meidän tytöllä on ihan pohjaton maha. Syö aivan älyttömiä annoksia, sellaisia, että syön itse samanlaisia. Varsinkin jos syö jotain herkkuruokaansa ei loppua tule, pakko vaan jossain vaiheessa nostaa pois tuolista kun ruoka on loppu ja tyttö kärttää jo seuraavaa ruokaansa osoittelemalla pöydille, jos jotain on jäänyt näkösälle. Neuvolassa kun tästä puhuin sanoi terveydenhoitaja, että vanhemman tehtävänä on tarjota terveellistä ruokaa ja lapsi päättää paljonko syö. Ja niinhän se on, ja ajastaan tasoittuu paino kun liikkuu enemmän, mutta hurjalta tuntuu nuo määrät.

aani onpa ihana kuulla, että sulla on noin energinen olo! :) Hienoa, että tyttö nukkui viikon yöt läpeensä mutta harmi, ettei se jatkunut pidempään. Mutta hienoahan sekin on, että tietää lapsella olevan taito nukkua noin pitkästi putkeen, että osaa rauhoittaa itsensä. Miten teidän yöt sitten muuten menee, onko paljon heräilyjä?

aani mainitsi päiväunista. Mites teillä muilla, nukutaanko yhdet vai kahdet päikkärit? Meillä menossa muutosvaihe, välillä tyttö nukkuu yhdet ja välillä kahdet unet. Yhdet unet on kestoltaan noin tunnin (joskus vähemmänkin) ja jos nukkuu kahdet unet, ne on 2x30min. Aamusta tyttö on hereillä noin 5h jos mennään yksillä unilla ja unien jälkeen valvoo noin 6h. Tuo aamu on välillä vähän hankala, täytyy lähteä ulos että tyttö jaksaa olla hereillä, mutta toisinaan tuntuu, ettei tyttöä saa vielä tuossakaan vaiheessa nukahtamaan.

Jätettiin tuttipullot muutama viikko sitten pois ja hyvin on lähtenyt nokkamukista juominen. Ennen tuota pullojen pois heittämistä tyttö ei juuri juonut nokkamukista mutta viikossa oppi juomaan tosi hienosti. Juo aika niukahkosti kylläkin edelleen, mutta pissaa tulee paljon niin en ole ollut huolissani. Onhan ruuassa paljon nestettä.
 
heippa, kiitos tosiaan ikuisuudelle ja meillä siis poika 14.2.
meillä puuroa menee parhaiten ruoista, mutta tuo 2dl hiutaleita- 4dl nestettä riittää kahteen kertaan. teen puuron veteen, ja lisään sekaan margariinia ja rasvatonta maitoa, jota juodaan meillä tosi hyvin. myös piimän ystävä on poika. tuttipulloahan meillä ei ole ollut ja nokkamuki-vaihekin sivuutettiin kun hoksasi niin hyvin tuon mukista juomisen. imetän vielä kerran päivässä ja tarkoitus nyt lopettaa ihan piakkoin kokonaan.
päiväunia pääsääntöisesti nukutaan kerran päivässä ja jos menojen vuoksi ei saa pitkiä ensimmäisiä unia niin sitten vielä toiset unet. kylläpä teillä ikuisuus nukutaan lyhyet unet! meillä yhdet unet n. 3 h ja jos nukkuu vaan 1-1,5h niin tarvii ne toiset.
millasia ulkovaatteita käytätte nyt lapsilla? meillä olemassa kuoman saappaat, mutta jäävät usein kotiin, vain puistoon tai pulkkailemaan olen laittanut jalkaan. yleensä siis villasukat+ pörrösukat ja sitten jalat makuupussiin. nyt siirryttiin myös käyttämään peukkulapasia, mutta vielä ei ole peukullisia rukkasia vaan lapasten päällä olen pitänyt äit.pakkauksen rukkasia. meidän toppapukukaan ei ole kovin lämmin versio, mutta viitsi enää ostaa tässä vaiheessa talvea uutta. menee hyvin kauppa ym. reissuilla mutta jos menee puistoon keinumaan, pulkkailemaan, tuntuu että aina tulee kylmä, siis noilla plussakeleilläkin, ei nyt olla edes kylmällä oltu.
 
Kiitos ikuisuus uudesta ketjusta! :flower: :)

8.2 ja tyttö mukana edelleen yritetään pysyä :)

Onnittelut kaikille 1-vuotiaille!! :) :flower:

Minäkään en pitkään aikaan ehtinyt kirjoittaa edelliseen ketjuun, päivät ja viikot vierähtävät kovin nopeasti. Töiden jälkeen sitä touhutaan perheen kesken mitä ehditään, lukemassa olen kyllä käynyt mutta mukamas en ole ehtinyt itse kirjoittaa :ashamed:

Mekin olemme käyneet 1- vuotis neuvolassa ja pituutta oli 78,5cm ja painoa9,9kg, päänymp. 46,7cm. Painokäyrä meni alas kuin lehmän häntä. Mutta huolissaan ei tarvitse olla. Tyttö SYÖ aina kun vain ruokaa tarjotaan, mutta kuluttaa touhottamalla KOKO AJAN. :)

Yöt nukutaan ja päiväuniakin nukkuu tällä hetkellä 2,5-3tuntia. ( sovimme, että hoidosssa herättelee 3h tunnin jälkeen, että sitten yöunetkin jaksaa nukkua )

Äh, nyt tuli keskeytys...palaan asiaan, jopa ehkä jo tänään :xmas::LOL:
 
Viimeksi muokattu:
Tyttö 1.2.

Kiitos, ikuisuus! :flower: Samaa täältäkin toivon, kaikki vaan siis kirjoittelemaan!

celia, talvipukeutumisesta: olen pitäny tuolle pikkuiselle pakkasrajana -18-19 astetta jos ei tuule tai käy kylmä viima. Sillon on päällä 2-3 sisävaatekertaa+villapuku+toppahaalari. Vaatekertoja sen mukaan mitä on pakkasta ja ollaanko omalla pihalla, jollon tyttö liikkuu itse, vai pulkkailemassa/rattailla (nyt kun luvassa noin -5 astetta niin yksi sisävaatekerta+villapuku, jos pulkkaillaan niin sit vielä ylimääräset housut takapuolta lämmittämään). Kahdet paksut villalapaset päällekkäin ja kädet haalarin hihojen sisälllä suojassa. Rukkasissa kädet jäätyy! Päässä alusmyssy, ja joku hatuista (ja huppu, riippuu taas viimasta, lämpötilasta). Jalassa sukat, villasukat ja Kuomat ja kovalla pakkasella kasvojen ja hengityksen suojana kaulaliina. Haalari meillä on vauvamallinen, eli väljä. Alle mahtuu vaikka kuinka paljon vaatetta ja eikä silti käy tönköks ja tyttö pystyy hyvin liikkumaan. Noin on siis tarjennu kovassakin pakkasessa. On ollu ihan lämmin, varpaat vaan tahtoo viiletä kovalla pakkasella ja se johtuu siitä että kengät alkaa käydä pieneks. Voi kun nyt ei enää tulis paukkupakkasia, niin ei tarviis uusia kenkiä ostaa!

Tässä samalla odottelen lastenkammarin hiljenemistä.... Esikoinen on kyllä sellanen papupata ettei voi kun ihmetellä mistä tuota juttua riittää!?! Taidan hakee sen sieltä pois että pienempi sais nukahdettua...

Hyvää alkavaa viikkoa!
 
Täälläkin mukana edelleen :wave:
Eli poika 29.1.

Meillä on viime viikot ollut aika haipakkaa, kun päätettiin pistää oma talo myyntiin ja ostettiin uus asunto tilalle =) Nyt ois sitten kuukaus aikaa tyhjentää omakotitalo(+piha) ja muuttaa kerrostaloon (tai siis luhtitaloon) :whistle: Ihanaa muutetaan kolmioon ja neliöitä on rutkasti enemän. Tää meidän nykyinenhän on kaksio vaikka omakotitalo onkin! Tavaraa on vaan kertynyt niin julmetusti, etten tiiä mitä tästä tulee..

Jatkan juttuja alkuviikosta, nyt pakkaamaan! :headwall:
 
Mekin ollaan mukana, eli poika ja syntynyt 23.2. (taitaakin olla tän porukan juniori ainakin toistaiseksi :) )

Lähdetään just 1-vuotisneuvolaan, joten palailen kuulumisten kanssa sen jälkeen. Aurinkoista kevätpäivää kaikille!
 
heippa. tänään meni hermot pojan leikkimiseen ruokapöydässä, on aina saanut tavaroita ja viihdykettä syödäkseen ja koska mentiin siihen suuntaan että tavaroiden piti olla yhä mielenkiintoisempia, yhä enemmän ja ne putoili jatkuvasti lattialle jolloin syöminen loppui, niin päätin että tästä päivästä alkaen ei yhtään esinettä enää ruokapöytään. oli se sellaista sirkusta jo. on kyllä protestoinut ja kitissyt mutta syönyt kuitenkin hyvin tänään. katsotaan sitten kun ei oo niin nälkäinen tai epämieluisampi ruoka, olkoon syömättä sitten.
miten teillä muilla on lopetettu imetys? muistelin että mini ainakin olis imettänyt pidempään, vieläkö?
poika muuten on alkanut innostua itse riisumisesta. haluaa ottaa hanskat ja hatun pois, ja sukat tai ainakin yrittää ja muutenkin yrittää riisua.
miten teidän lapset suhtautuu telkkariin? meillä tavatonta kiinnostusta herätti putouksen sketsihahmot, poika oli aivan ällikällä lyöty, mitä ihmisiä nuo oikein on. idolsissa kun kiljuttiin niin poikakin yhtyi siihen ja jos taputetaan niin sitä myös. muuten ei kauheasti tunnu vielä onneksi kiinnostavan tv ja lasten ohjelmien ääreen en ole vielä asettanut. musiikista poikaa tykkää kovasti, jos laitetaan tietokoneelta musaa niin heti hytkyttää hirmusti.
 
Mekin ollaan mukana edelleen elipoika 9.2

Meillä aloittaa poika huomenna hoidon... Ja tiedän jo nyt että vaikeaa tulee olemaan kun huutaa mun perään jatkuvasti...:'( No jospa se siitä lähtis käyntiin
 
Pähkämö
:wave:

ikuisuus kyseli päiväunista. Meillä pikkumies nukkuu yleensä yhdet parin tunnin päiväunet lounaan jälkeen ja yleensä nukahtaa max. 10 minuutiksi kotimatkalla hoidosta. Siinäpä nuo. Öisin nukkuu sellaiset 9 tuntia eli yhteensä nukkuu 11-12 tuntia vuorokaudessa. Tuntuu vähältä omasta mielestäni, mutta hyvinpä tuo jaksaa touhottaa =)

celia Poika ei juurikaan televisiosta välitä. Tosin yleensä, kun kotiudutaan jostakin niin ekana hän osoittelee töllöä ja hokee "kato kato" - haluaa siis, että tv laitetaan päälle. Mutta ei siis sitä katsele.

nappi87 Tsemppiä hoidon aloittamiseen! Meillä vasta 5. hoitoaamu oli itkuton ja poika oli sentään jo ennen pph:jaa ollut hoidossa isovanhemmillaan arkisin. Tosin kuulemma rauhoittui nopeasti, kun äiti poistui silmistä :) Nyt, kun olimme viime viikon kotosalla lomilla niin tämän viikon alku on ollut taas hiukan itkuinen, mutta ei tokikaan niin hankala kuin se ensimmäinen hoitoviikko.

Meillä kiipeillään... Ja paljon... Ja jokapaikkaan... :headwall: Syöttötuolia pitkin kiipeää ruokapöydälle tai työntää syöttötuolin esim. tiskipöydän viereen, jolloinka kiipeää keittiön tiskialtaaseen istumaan. Sohvalle noustaan, juostaan sen toiseen päähän ja laskeudutaan sieltä alas - ja sama homma alusta! Kolhuja on koettu, mutta ei mitään pahempaa toistaiseksi (kop kop).

Silmäasiaa Kävimme viime viikolla operoimassa pojan tukkeutuneen kyynelkanavan. Kylläpä oli hoitohenkilöstöllä tuntipalkka kohdallaan - kallista lystiä :O Mutta onneksi vakuutus kattaa tuollaiset kulut! Huomenna loppuu antibiootti/kortisoni-kuuri, minkä jälkeen nähdään tulokset! Toivottavasti auttoi, eikä kanava heti umpeudu uudestaan.

Aurinkoisia maalikuun päiviä kaikille!
 
Tänään käytiin vihdoin pojan 1-vuotisneuvolassa. Mitat olivat 10,99kg ja 76cm. Poika onnistui kolauttamaan heti alkuun naamansa lattiaan, ja suusta tuli verta. Rokotekin annettiin, eli oli vähän itkuinen neuvolakerta. Reippaasti poika kuitenkin vilkutteli neuvolatädille kun lähdettiin. :)

Neuvolassa oli puhetta myös ihottumasta, jota pojalle on tullut. Ensin oli käsivarressa vain yksi pyöreä punainen, kuiva läntti. Sitten niitä on alkanut tulla enemmän. Poika myös raapii itseään aina kun vaihtaa vaippaa/vaatteita, eli on joka puolelta naarmuilla. Neuvolatäti meinasi, että on atooppista ihottumaa. Sitä ollaan kyllä epäiltykin, itsellänikin kun sitä on. Epäilen myös suuresti, että poika on öisin sen takia levoton, koska iho kutisee. Ootte paljon kirjoitelleet täällä ihottumista ja hyvistä rasvoista, antakaas vinkkejä..? Ensi viikolla neuvolaan tulee lastenlääkäri, jolloin päästään ehkä näyttämään pojan ihoa.

celia81 Mä vielä imetän aamulla ja illalla. Tarkoitus olisi nyt ainakin tuo aamuimetys jättää pois, kun ei poika sitä pahemmin tunnu kaipaavan. Taitaa olla kovempi paikka äidille, jotenkin se läheisyys mitä siitä saa, on niin ihanaa...
Meillä poikaa kiinnostaa telkkari vaihtelevasti. Tykkää kyllä katsella esim. eläimiä tms. Ja Emmerdalen tunnusmusiikki on pojasta ihan vastustamaton! :D Ei onneksi kauaa jaksa tv:tä tuijotella, vaan siirtyy pian muihin puuhiin.

pähkämö Onpas teillä aikamoinen kiipeilijä! Mä täällä naureskelin itsekseni, kun lueskelin tuosta tiskialtaaseen kiipeilystä. :LOL: Meillä poika kiipeilee kanssa syöttötuoliin ja on myös keksinyt, että kun sen siirtää uunin viereen, ylettyy hellan nappuloihin..
 
bebolle nopeesti: Meillä on ollu käytössä monenmoista apteekki rasvaa ja jokunen marketeistakin löytyvä. Viimeks saatiin lääkäriltä resepti tähän: Essex hydrogeeli lotion ihoa pehmentävä kosteusvoide | Essex.fi Mulle tuo oli ihan uusi tuttavuus, lääkärin mukaan sisältää vähemmän vettä kuin esim perinteiset aqualanit ja apobaset (vetinen voide iholta haihtuessaan vie ihosta kosteutta eli siis kuivattaa lisää). Tuon rasvan haju on jotenkin "sairaalamainen" ja siihen totuttelu vei hetken... Mutta mikä tuossa on parasta: imeytyy tosi nopeesti, nopeemmin kun mikä muu mitä on käytetty, mikä mun mielestä on tosi tärkeetä näillä pienillä! (sohvia ja mattoja ajatellen... :whistle: ) Kannattaa kyllä pyytä resepti lääkäriltä perusvoiteeseen, ja mahollisimman isosta putelista (saatiin toi pumppupullo) oli se sit mitä rasvaa tahansa, niin saa sit kelakorvauksetkin!
 
Viimeksi muokattu:
Moi!

Meidän poika syntyi 27.2..

Imetyksestä . Imetin pitkään aamuin illoin. Tässä yhtenä iltana alkoi verenvuoto ja luulin keskenmenon tulevan, niin lopetin imettämisen siihen paikkaan . (Imettäminenhän saattaa aiheuttaa supistuksia.) Poika ei ollut lopettamisesta milläskään. Oikeastaan iltaisin nukahtaa jotenkin paremmin kun laitetaan suoraan sänkyynsä eikä tissin kautta. Nyt itse vähän ikävöin imettämistä.

televisio Poikan on aivan lumoutunut mainoksista! Muu ohjelma ei kiinnosta, mutta kun kuulee että mainokset alkavat niin konttaa vauhdilla toisesta huoneesta katsomaan.

Eka korvatulehdus ja antibioottihoito pojalla menossa. Toivottavasti tästä ei mikään kierre ala...

Tässä tätä vähän. On vähän aatokset muualla, eilen ultrassa todettiin että pieni vauvanalku- sikiömme ei elänyt enää..:'( Toisaalta parempi näin koska tiesimme hänen olevan siinämäärin "viallinen", että todennäköisesti raskaus olisi pitänyt keskeyttää joka tapauksessa. Mutta pahalta tuntuu kuitenkin, ainahan sitä parasta ja pientä ihmettä toivoo. Näin ei nyt käynyt.

Tehilla
 
Ihan ensimmäisenä tehilla :'( Ihan kauheaa, paljon voimia teidän perheellenne. Tuli oikein kylmät väreet kun luin sinun kirjoituksesi, tuntuu kauhean pahalta. :hug: En tiedä oletko aiemmin kirjoittanut tuosta sikiön vammasta mitään, en ollut ainakaan huomannut. Todella ikävää ja surullista, ettei raskaus päättynyt hyvin.

Tuntuu ihan tyhmältä edes kirjoittaa tuon jälkeen mitään mutta kirjoitan nyt kuitenkin jotain.

Täällä mennään kovaa kyytiä. Tyttö oppi viikko sitten kävelemään ja tänään teki uuden ennätyksensä, 55 askelta peräkkäin! Taidan lopettaa tähän laskemisen, mutta siis kotona tyttö pääasiassa kävelee. Tyttö vaan ei osaa vielä nousta seisomaan ilman tukea joten konttaa aina johonkin tuelle, nousee seisomaan ja sitten kävelee.

bebo meillä tytöllä kanssa atooppista ihottumaa, perinyt multa. Käytetään yleensä apteekista saatavaa Decubalia, on tosi hyvää rasvaa! Käytän sitä itsekin ja se on ainoa rasva jolla mun iho pysyy talven kunnossa. Meille suositeltiin neuvolasta, että kannattaisi olla kahta erilaista perusrasvaa ja niitä vaihdella vaikka parin viikon välein. En muista tarkkaa syytä, mutta pitäis auttaa paremmin. Täytyisi käydä muistaessaan apteekista ostamassa jotain muutakin rasvaa, ajattelin jotain tyyppiä Essex, Aqualan L...

Pähkämö tuossa sen näkee, että pitkät päiväunet tarkoittaa sitten lyhyitä yöunia. Meillä kun tyttö nukkuu päivällä keskimäärin 30min. niin yöunet on noin 12h. Vaikka olis ne pidemmät päiväunet ihan kivat niin olis päivällä hengähdystauko mutta on toisaalta ihanaa kun on miehen kanssa pitkä ilta kaksin, kun tyttö menee jo klo: 19 nukkumaan. Oliko se kyynelkanava ollut tukossa syntymästä asti vai tuliko se yhtäkkiä? Kaikenlaiset operaatiot näin pienille kuulostaa hurjilta, mutta hyvä että toimenpide meni hyvin ja onneksi vakuutus tosiaan korvaa!

Dolly tsemppiä muuttopuuhiin, vielä on hyvin mielessä kun me muutettiin just reilu kuukausi sitten. :)

nappi miten teillä on hoidonaloitus mennyt? Onko poika päiväkodissa vai perhepäivähoidossa? Toivottavasti alku on mennyt hyvin!

Telkkari kiinnostaa tyttöä paljon. Sai synttärilahjaksi titi-nalle dvd:n ja sitä joskus katsoo jos on liian aikaisin illalla väsynyt ja pitäis vielä jaksaa yöunille asti tai mun on pakko saada jotain tehtyä. Mutta jos telkkari on päällä, tyttö katselee sitä kyllä todella tarkkaavaisena ja kiinnostuneena ja matkii aina mitä telkkarissa tapahtuu. Esim. jos joku heilauttaa kättään tyttö tekee niin tai jos kuuluu joku tuttu sana, tyttö toistaa sen. Mutta ei pidetä telkkaria oikeastaan yhtään auki kun tyttö on hereillä, joten paljoa ei sitä kuitenkaan kiinnostuksestaan huolimatta tuijottele.

Oltiin tänään tunti puistossa keinumassa. Siis tyttö rakastaa keinumista! Ihanaa kun tulee kevät ja ilmat lämpenee niin pääsee helpommin ulos eikä tarvitse pakata näin kauheasti päälle.

Me lähdetään 1,5 kuukauden kuluttua viikoksi ulkomaille koko perhe. :) Mennään all inclusive -hotelliin niin on ainakin helppo eka matka tytön kanssa. Lento kyllä jännittää paljon ja haluaisin hyviä vinkkejä siihen, miten lentokoneessa selvitään neljä tuntia kävelemään oppineen lapsen kanssa!?

Päivittelin tuon ekan viestin, huikatkaa jos joku jäi välistä.
 
Viimeksi muokattu:
Tehilla, :hug:

Sitten arkisiin kuulumisiin... Oltiin maanantaina 1-vuotisneuvolassa ja pojalla kaikki hyvin. Pituutta 78 cm ja painoa 9450g eli hoikanlainen poitsu. Rokotukset jätetiiin antamatta, kun oltiin menossa vielä korvalääkärille ja allergialääkärillekin, ettei sitten tulisi mitään oireita sotkemaan.

Korvalääkärissä hyvät uutiset oli, että neljäs korvatulehdus oli parantunut ja samalla sitten päätettiin tuubien laitosta, operaatio on parin viikon päästä. Allergialääkärissä saatiin todistus maitoproteiiniallergiasta. Ei lähdetty tekemään altistusta vaan maitotuotekokeiluista tulleiden oireiden perusteella teki diagnoosin ja hoitona maidoton ruokavalio ja kalsiumlisä. Lisäksi mennään ravintoterapeutille tarkistamaan että saa riittävästi proteiinia yms. ruuasta. Esim. purkkiruokiin pitäisi vissiin lisätä lihaa. Kaupan soijamaitoa kokeiltiin tässä joitain kertoa juottaa pojalle, maistui, mutta se ei kuulemma ole "puhdasta" ja viime aikojen yöheräillyt on sitten ehkä johtuneet siitä... Nutrician 1-3 v. soijamaitoa voi juottaa ja sitten ruuanvalmistukseen kaurapohjaisia tuotteita. Maitoaltistus tehdään sitten seuraavaksi lähempänä 2 v. ikää.

Poika kävelee jo tukevasti sisällä reilun kuukauden harjoiteltuaan eli oli tasan 11 kk oppiessaan, mutta kengät jalassa jalat on ihan makaroonia :) . Kiipeää vaikka minne ja kolhuja sattuu joka päivä, vaikka hienosti osaa tulla alas sohvapöydältä, sohvalta ja meidän sängystä.

Imetän vielä, mutta vähissä alkaa maito olla ja kohta on tarkoitus lopettaa. Muutama kerta vuorokaudessa vielä poika tissillä on, mutta lähinnä läheisyyttä tankkailee, ei maitoa. Vaikeinta varmaan on luopua aamuyön ja aamun imetyksestä ja alkaa nousemaan sängystä kukonlaulun aikaan... Onneksi on kevät tulossa.

Ruoka on taas alkanut korvatulehdusten jälkeen maistua, välillä ei oikein tajuakaan että nälkäänsä poika kitisee, kun on niin paljon muuttunut tuo ruokahalu. Janokin on uusi juttu, siitäkin voi päätellä että maito on vähissä, kun on alkanut vasta nyt ihan tosissaan juomaan vettä. Tänään aamulla söi voileivän ja kananmunan klo 8 ja banaanin klo 10. (Puuro ei mene ainakaan aamulla enkä jaksa siitä stressata). Päivärytmi on meillä aika vaihteleva, yleensä kuitenkin kahdet unet, toiset ennen lounasta ja toiset klo 16 maissa. Eilen ekat unet on 1 h ja toiset 5 min... Sitten olikin valmis yöunille klo 20.30 eikä 21 niinkuin aina ennen.

Ikuisuus, lentomatka sujuu hyvin! Varatkaa mukaan paljon pikkuherkkuja, leluja ja viihdytysenergiaa ja hermoja. Ja vaihtovaatteita myös itselle :) On nyt lennetty pojan kanssa kaks reissua, ekan aikana osasi kontata mutta malttoi aika hyvin oleilla paikallaan koneessa ja nukkuikin kyllä aika pitkästi. Toisella reissulla osasi jo melkein kävellä ja lento oli vaan 1,5 h ja poika nukahti menen tullen jo ennen kuin kone edes nousi. Lisää kokemuksia voi kertoilla viikon päästä, kun olen tehnyt seuraavan lentoreissun :) Meen ens viikolla käymään kaverin luona Norjassa, yksin kahden lapsen kanssa...

Viime yönä otin ekan kerran vuoteen korvatulpat käyttöön ja nukuin kolme tuntia!! Mies oli pojan kanssa samassa huoneessa (hän ei muuten pojan huutoihin heräisi...) ja mä sain siis hetken nukkua. En edes muista milloin viimeksi ois ollut kolmen tunnin unipätkä. Näitä lisää.
 
Viimeksi muokattu:
Pähkämö
ikuisuus Kyllä se kyynelkanava on ollut tukossa vastasyntyneestä asti. Aina on ko. silmä rähminyt ja vetistänyt ja kyynel ollut poskella. Monastihan tuo vaiva korjaantuu 8 kk-1 vuoden ikään mennessä, normaalin kasvun myötä. Mutta näin ei siis meillä käynyt.
Ihanalta kuulostavat nuo teidän 12 tunnin yöunet - pitäisiköhän meidän jättää päiväunet pois... ;) Ei vaan, kyllähän nuo päiväunetkin passaavat, mutta viikonloppuisin kaipaisi hieman myöhäisempiä aamuja. Poika kuitenkin käy yhdeksän aikaan illalla nukkumaan ja jos itse valvoo pidempään, jää omat yöunet vähiin, kun poika kuitenkin herää 9 tunnin unien jälkeen. Mutta ei parane valittaa! Hyvähän meilläkin tilanne on verrattuna esim. beboon (?), jolla herätään ennen kukonlaulua.
Miten teillä muuten jaksaa tyttö valvoa lyhyillä päiväunilla, pysyykö hyväntuulisena?
 
Pikaisesti vaan Pähkämölle, että kyllä tyttö pysyy tyytyväisenä suurimman osan päivästä. Alkuillasta on yksillä unilla monesti sellainen tunnin pätkä, jolloin tyttö on ihan väsynyt ja venkoilee, mutta se menee ohi ja sitten taas jaksaa hyvin. Tyttö ei ole nukkunut kolmen ekan kuukauden jälkeen pidempiä päiväunia kuin 30min. kerrallaan joten tähän ollaan jo totuttu eikä tuo unimäärä kauheasti vähenny vaikka yksiin uniin siirrytäänkin. Ja noi unet on joskus jopa sen 45min. eli luksusta meille. :) Mutta yöt menee pääsääntöisesti 12h ilman herätyksiä niin se varmasti sitten virkistää ja edesauttaa päivien sujumista. Luulen, että noi lyhyet päiväunet johtuu pääasiassa siitä, että tyttö on maailman energisin ja kiinnostunut ihan kaikesta ja tuntuu siltä, että kun tyttö vähän havahtuu unestaan niin on taas täysi touhu päällä ja sängyssä seisotaan ja jutellaan ja touhutaan, ei siinä kerkeä nukkua kun täytyy jo olla menossa...
 
heippa...
ikuisuus hoito alkanut pojalla paremmin ku odotin...ainut huono puoli on se että poika ei halua lähteä hoidosta kotiin :LOL: ihan päiväkodissa on hoidossa ja noita vuoden ikäisiä siellä on meidän pojan lisäksi kolme poikaa... Hoidossa poika nukkuu ja syö paremmin ku kotona.. kotona tarvii maitopullon nukahtamiseen mutta hoidossa ei :)

Mutta huomaatteko kevät on tulossa... :heart: musta on niin ihanaa kun aurinko paistaa ja vesi/lumet tippuu katolta.....
 
aani ja ikuisuus Täytyypä kokeilla pojalle jotain noista rasvoista. Aiemmin oon laittanut Aqualan L:ää tai Lipolania. Josko saatais lääkäriltä sitten jotain kutinaa hillitsevää voidetta. Kovasti tuo iho tuntuu poikaa vaivaavan, viime yönä alkoi itkeskellä jo puoli 1 jälkeen, ja ylös nousi 4.15...|O Nukahti sen jälkeen pari kertaa noin 5 minuutiksi, muuten vaan itki ja yritti raapia itseään. Aika väsynyt olo alkaa olla, kun tuntuu, ettei meillä nukuta levollisia öitä nykyään kuin varmaan kerran viikossa jos sitäkään..

tehilla Voi kun tuntuu pahalta sun puolesta, paljon jaksamista teille!! :hug:

Noitten aikaisten aamujen myötä poika on nukkunut taas pihalla tosi pitkiä päikkäreitä. Eilen 2,5h ja nyt melkein saman verran (ja nukkuu edelleen). Siltikään ei poika nuku monesti päivän ja yön aikana yhteensä kuin 10-11h. Kenen lapset nukkuvat vielä ulkona päikkäreitä? Meillähän oli tosi pitkä tauko välillä, että poika nukkui vaan sisällä, kun lopetti pihalla nukkumisen vajaan 4kk:n iässä. Viimeisen kurkunpääntulehduksen aikana ulkounet alkoivat taas maistua!

On kyllä kiva kun alkaa kevät edetä! :) On valoisaa jo aikaisin aamulla ja pitkään illallakin. Tämä jää/loskavaihe vaan sais mennä nopeasti ohi. Mä jo odottelen, että pääsis pojan kanssa pyöräilemään (siis poika istuimeen taakse). Osti kirpparilta pojalle kypäränkin. Ei vaan vielä uskalla tuonne lähteä liukastelemaan, taidetaan odotella että tiet sulaa.
 
Mini kiitos vinkeistä! Ei auta kuin pakata hillitön määrä ruokaa mukaan, koska tyttö viihdyttäis itseään syömällä varmaan vaikka vuorokauden ympäri. :D Ja sitten täytyy laittaa pari lelua jemmaan pari viikkoa ennen lähtöä niin ne on "uusia" kun ollaan matkalla. Ja eiköhän siitä hengissä selvitä, ihanaa päästä viikoksi pois kotoa. Toi putkitus on varmasti hyvä juttu, helpottaa sitten elämää. Vaikka harmillista, että teillekin noita korvatulehduksia tullut noin paljon. Meillä ei oo nyt pariin kuukauteen ollut (kop kop) joten putkitusta ei nyt ainakaan suunnitella. Ja voi että noita öitä, tosi rikkonaisia. :/

Tyttö nukkuu ulkona välillä, mutta unet ihan yhtä lyhyet kuin sisälläkin.
 
Noniin, josko sitä kerkeis päivittää kuulumisia pitkästä, pitkästä aikaa :whistle:

Muuttopuuhissa täällä ollaan ja mä olen aivan täpinöissäni!! Muutetaan siis takas Helsinkiin, kaikkien rakkaiden ihmisten lähelle ja esim. molempien vanhemmille on sitten vain kävelymatka ja kaikki tärkeimmät ystävätkin asuu kävelymatkan etäisyydellä :heart: Eihän meiltä nytkään ole ollut, kun 30km matka "mummolaan", mutta vaatii se aina sen lähtemisen (auton pakkaamisen, lapsen pakkaamisen ym..)

Kovasti olen yrittänyt jo pakkailla ja vähän hirvittää miten tän kaiken tavaramäärän saa täältä ulos reilussa 3 viikossa :eek: Ehkä se tästä, pikkuhiljaa..

Poju on taas kaameessa räkätaudissa!! Johan tässä oltiin viime kuu kokonaan terveinä.. Nyt vuotaa nenä ja silmät, toivottavasti ei menis korviin : /

Saatiin tiistaina 1v. kuvat ja aivan ihania tuli :heart:

Poju harjottelee päivittäin seisomista ilman tukea ja muutama askelkin on jo otettu. Kovin varovainen tuo on, eli saattaa ihan muutaman askeleen ottaa, mutta jos matka on vähänkään liian pitkä (yli 2 askelta :D ), menee kontaten! Eli perässä tullaan, hitaasti mutta varmasti :LOL:

Unet koostuu tällä hetkellä yöunista jotka on 20-06 tai 07 ja päikkärit 1,5t-3t. Päikkärit nukutaan sisällä omassa sängyssä, ulkona on nukkunut viimeksi varmaan parikuisena.

tehilla :hug: Ei mulla ole edes sanoja lohduttamaan.. Tuntuu todella pahalta teidän puolesta!

ikuisuus Teillä se on vaan kunnon energiapakkaus :D Ihanaa reissua teille, nauttikaa!

mini Mukavaa reissua myös teille!! =)

nappi Kiva kuulla, että poika on viihtynyt hoitopaikassaan!

Mä alotan työt 2.5 ja poika menee mun äidille hoitoon. Hän kun on työttömänä niin pystyy kaitsemaan poikaa niin kauan, kunnes saa töitä! Onneks kävi näin hyvä tuuri, niin ei tarvi laittaa toista heti muuton jälkeen vielä päiväkotiinki!
 
iltoja. me lopetettiin imetys helmikuun vika pvä. sen jälkeen on ollu poika varsinainen tuttimaakari, kun ennen kaipas tuttia vaan nukahtamiseen.
tosta rasvasta vielä, meilläkin käytössä decubal, joka on tosi hyvää. itse kun oon kärsiny atopiasta, käytin huonoina ajanjaksoina ceridalia muulle keholle mutta kasvoissa niin kuiva iho että kaikki muut rasvat kirveli kauheasti, paitsi tuo decubal.on sen verran rasvaista.
meillä poika nukkuu päikkärit parvekkeella.sisälle on turha nukuttaa koska nukahtaminen kestää ja unet on lyhyet. koska poika on koko ajan liikkeessä, niin heti kun vähän havahtuu unesta niin nousee seisomaan. parvekkeella kun on v aununkopassa, johon juuri ja juuri mahtuu :LOL:, niin pakattu toppavaatteisiin ja makuupussiin seisomaan nouseminen on niin työlästä että nukahtaa uudestaan siihen touhuun. toki jos ei enää ole kovin väsynyt , se onnistuu, juuri eilen kuulostelin että ihan kuin parvekkeelta kuuluisi ääntä ja kun menin katsomaan, siellä poika istui lattailla touhuamassa. oli siis tullut itse pois makuupusseista ja kopasta. :headwall::LOL:
poika nukkuu yöunet n. 11h ja päikyt n. 3 h tai 2x 1-1,5
bebo millainen istuin teillä on pyörään? haluan myös sellaisen ehdottomasti!
oltiin muuten tänään vauvauinnin jälkeen mäkkärissä, ostin pojalle juustohampurilaisen ilman mausteita, ja hän söi koko hampparin..tähän on ajauduttu..:ashamed:
miten teillä lapset saunoo? me aloitettiin saunominen kun täytti 1, ja on mieluisaa. istuu ylälauteella , eikä oo moksiskaan löylyn heitosta. :D äitiinsä tullut!
 
Heipparallaa :wave:

Mukana ollaan aina kun keritään eli Elias poika 3.2. :heart:

Päikkärit meillä nukutaan vain ja ainoastaan ulkona..sisälle en ole edes muutamaan kuukauteen koittanut nukuttaa,kun huuto on kamala. Rattaisiin vaan tökkää ja herra nukahtaa samointein.
Esikoinen meillä ei koskaan nukkunut ulkona niin on tämä aika uutta ollut,mutta niin helppoa toisenkin lapsen kanssa kun ei sisällä sitten tarvi olla hissukseen :)
Yöt meillä nukutaan vaihtelevasti,mutta aika lyhyesti aina..max 10h eli maksimissaan 20-06 |O
Pikkasen tuppaa äitii väsyttää nämä aikaset aamut ja piiiiiitkät päivät kahden naperon kanssa.

Putkituksessa oltiin kk sitten ja hienosti meni. Nyt sitten eka flunssa sen jälkeen ja jännityksellä seurataan meneekö korviin : /

Nyt ei muuta kerkii..on herran meno sen verran kova taas...koitan palailla myöhemmin :)
Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille :cool:
 

Yhteistyössä