Helmikuun hurmaajat 2010

Pähkämö
Pitkästä aikaa käytiin pikkumiehen kanssa neuvolassa, 1v 6kk:
pituutta 82 cm ja painoa 13,8 kg. Käyrällänsä kasvaa tasaisesti.

Pojallahan avattiin viime keväänä tukkeutunut kyynelkanava. Nyt vaikuttaisi olevan uudestaan tukossa : / Neuvolalääkäri kirjoitti lähetteen tyksiin tutkimuksiin, odotellaan koska aika tulee. Kanava varmaankin täytyy avata uudestaan taas...

Viimein poju on hoksannut itsestään syömisen. Lusikka menee jo hienosti omaan suuhun ja välillä lusikassa kulkeutuu hiukan ruokaakin suuhun asti :) Mukista osaa juoda myös itse. Ja tänään käytiin mustikoista napsimassa metsästä :)

Kauheasti näillä on energiaa! Eilen oltiin pihajuhlissa niin poika juoksi 6 tuntia pihalla putkeen, välillä sentään malttoi äkkiä käydä syömässä jotakin. Ihan mieletöntä :O

Pikkuveli on otettu hienosti vastaan! Alkuun toki otteet oli kovakouraisia, mutta nykyään käy nätisti veikkaa pusuttelemassa. Uusin juttu on se, että veli pitää saada syliin :) Illat vaan meinaa olla hankalia, kun pitäisi äidin sylkkyyn päästä, kun veli tankkailee. Mutta muuten on mennyt hienosti!
 
Hei vaan täältäkin pitkästä aikaa! Kesä oli hieno ja meni jotenkin taas niin nopeasti. Vaan hiljasta täällä on näköjään ollu kun omakin viimesin viesti on vielä edellisellä sivulla...

Pähkämölle
suuren suuret onnittelut täältäkin! Hienoa kuulla että kahden pienen kanssa on lähtenyt noin kivasti homma pyörimään. :) Ja onpas teidän taaperolla komeet miehenmitat! Meiän 3,5v painaa 13,5kg... :D

Täällä päästään viikon päästä 1,5v lääkärineuvolaan, joten mittoja ja muita kuulumisia siltä saralta sitten.

Ei nyt oikein tiedä mitä tässä kertoilis kun niin paljon edellisestä kerrasta aikaa. Tai noh, ei kai nyt mikään kauheasti ole muuttunut. Kokonaisia öitä nukutaan edelleenkin vain satunnaisesti. Heräämisiä on vaan se yksi yössä, mutta tytöllä kestää aikansa ennen kuin nukahtaa uudelleen, pahimmillaan pyörii parikin tuntia sängyssä (hampaatkohan??).

Potta
on ollut koko kesän ehdoton EI! Nyt vasta suostuu istumaan hetkiä, välillä on saatu joku pissiliri ja jopa kakka. Tää homma taitaa ottaa aikansa... Muuten kyllä kestää pitkiä aikoja kuivana ilman vaippaa (ollaan kotona ollessa oltu koko kesä lähes ilman vaippaa) ja sit pissi tai kakka hädässä pyytää saada vaipan. Pottaankin tietysti aina yritettiin, mutta kun se aiheutti vain kauheita raivareita, niin ei siitä sitten sen suurempaa numeroa tehty.

Tuttipullosta
päästiin alkukesästä eroon parilla pikku vikinällä, vierotus kesti siis parin peräkkäisen aterian verran! :LOL: Sen jälkeen siirryttiin suoraan lasiin josta juominen onnistuu hienosti. Haarukan sekä lusikan käyttö sujuu myös hyvin, mutta nyt on taas sormiruokailu kovasti mukavaa, eli ruokailuväline on toisessa kädessä toimettomana ja toinen käsi pistää ruokaa suuhun. En tästäkään ole alkanut vääntämään, koska tiedän että hän sen lusikan käytön osaa, niin eiköhän se jossain kohtaa menee suuhunkin taas. Pääasia että syö. =)

Unitutti on käytössä vielä. Tyttö on koko kesän väkertänyt kulmahampaitaan, ja tutti nyt tuntuu helpottavan(lohduttavan) särkylääkettäkin enemmän, joten siitä vierotusta lykätään kunhan ne hampaat millon puhkee ja olo taas helpottaa.

Puhetta tulee! Sanoja en ole enää etes laskenut, helpoimmat sanat tulee kokonaisina ja oikein, mutta paljon on sitten niitä sinne päin, mutta kuitenkin ymmärrettäviä. Myös 2-3 sanan lauseita sanoo, ja myös kysymyslauseita, osoittaa jotain ja kysyy: "Mikä tää on?", "Mitä täällä on?", "Missä isi?". Tänä aamuna tutki veljensä pientä lelua, sellanen ukkeli jolla on kirves kädessä ja kysy: "Mikä tällä kädessä?" Eihän ne sanat ihan noin puhtaasti tule kuin kirjoitettuna, mutta siis kuitenkin ymmärrettävästi. Ja sitten kumminkin vielä paljon sitä ihan omaa liirum-laarumia. :) Veljeänsä hauskuuttaa hokemalla "kakkapylly, kakkapylly", toinen tietysti nauraa kippurassa, niin on keksiny, että tässä täytyy olla jotain tosi hauskaa.

Kesän aikana ihan ehdottomasti lempipuuhaa on ollut veden kanssa lutraaminen. On käyty paljon uimassa, mutta myös polskittu omassa pihassa pikku kahluualtaassa. Ihan pelkkä ämpärillinen vettäkin on riittänyt missä uittaa käsiä, pääasia että on saanut lutata. :) Jos lehdessäkin on järvi/meri kuva, alkaa heti innoissaan hokea "vettä, vettä, vettä!"

Muuten luonteeltaan tyttö tuntuu olevan kovin ujo, jopa arka. Oman perheen kesken tietysti on ihan erilainen, riehuu veljensä kanssa ja on äänessä, mutta tuttujenkin ihmisten seurassa alkaa ujostella ja nyhjää vaan mun kyljessä. :)

Täällä lapset heräilee päikkäreiltä, joten toiste lisää... Ja kiva ois kuulla teidän muidenkin uusimpia kuulumisia?!?
 
No mutta minähän se täällä taas! Missäs kaikki muut on? Huhuuu??

Tänään siis pyörähdettiin siellä lääkäri-neuvolassa ja pikkutypykällä mittaa 82cm ja painoo 10,1kg. Kaikki noin muuten ok, paino menee tasasesti sitä -10 käyrää, mut ei mitään hälyttävää kuulemma. MPR-rokotuskin saatiin, kun se edellisellä kerralla jäi flunssan takia väliin.

Näit mittoja vaan tulin kertoo...
 
Hei

Mahduttaiskohan me tähän porukkaan mukaan..? Eli minulla siis 26.2.2010 syntyneet kaksoset, tyttö ja poika. Laskettuaika heillä oli 7.5., eli pikkukeskosina syntyivät. Terveitä kuitenkin ovat, ja hiljalleen ovat ottaneet kasvussa ja kehityksessä ikäisiään kiinni.
Huomenna 1,5v neuvola, kirjottelen sen jälkeen vaikka paremmin. Jos siis huolitte meidät tähän porukkaan..? ;)
 
Kati82 kyllä tänne porukkaan mahtuu! Lisäsin sinut tuohon ekalle sivulle. Aika hiljaista tosin ollut viime aikoina, varmaan itse kullakin arki ja työt palanneet kuvioihin.

Meillä alkoi elokuun alussa kuukauden tauon jälkeen taas päiväkoti ja kyllä on ollut sopeutumista. Tyttö kyllä touhuaa hoidossa innoissaan ja tyytyväisenä, mutta hoitoon jättäminen päättyy aina ihan sydäntäsärkevään itkuun. Mutta ehkä se tästä ajan kuluessa taas helpottaa. Keväällä ehdittiin jo päästä sellaiseen pisteeseen, ettei tyttö itkenyt ollenkaan hoitoon viedessä.

Puhetta tulee aivan hirveästi. Kahden sanan lauseita tulee ihan jatkuvasti ja kolmen sanan silloin tällöin. Tytöllä on ihan valtava määrä sanoja. Tuntuu, että tytöllä on kaikille tutuille esineille joku sana, ja usea niistä kuulostaa jo ihan oikealta. Puhe on kyllä helpottanut meillä asioita ihan hirveästi, tyttö osaa tosi selkeästi kertoa onko nälkä, jano tai onko vailla jotain, onko pissahätä jne. Ei tule enää niin paljoa selittämättömiä raivareita kun tyttö osaa ilmaista itseään. Ihan kuin tyttö olisi ollut reilun vuoden elämästään ahdistunut siksi, ettei osannut ilmaista itseään.

Tyttö on oikeastaan päiväkuiva kotioloissa. Ei käytetä vaippaa lyhyillä automatkoilla, kauppareissuilla tai puistoissa. Kotioloissa ei siis pidetä vaippaa oikeastaan ollenkaan ja vahinkoja sattuu todella harvoin. Päiväkodissa kuulemma tulee paljon pissaa vaippaan, kun tyttö ei saa käydä omaa tahtiaan potalla vaan on ne tietyt kellonajat jolloin potalla käydään.

Nuken hoitaminen ja kirjojen lukeminen on tällä hetkellä tytön lempipuuhia. Luetaan satuja ennen päikkäreitä ja yöunia ja muutenkin kotona ollessa tosi paljon. Tyttö jaksaa kuunnella aika pitkäänkin ja selvästi nauttii lukuhetkistä. Ja nukkea hoitaa tosi liikuttavasti, antaa pullosta "maitoa", syöttää, laittaa nukkumaan...

Siinä kai suurimmat kuulumiset tällä erää. Meillä on 1,5v neuvola vasta kuukauden kuluttua, kun oltiin vähän myöhään liikenteessä ajan varaamisen kanssa.

Mukavaa alkusyksyä kaikille! :)
 
Viimeksi muokattu:
Kati82 tervetuloa vaan minunkin puolesta. =) Kovin hiljaseks tämä keskustelu vaan on käynyt, mutta jos viihdyt, niin kerro ihmeessä lisää teidän kuulumisia.

Tänne ei kuukauden aikana oikeestaan mitään muuta uutta kuin että pitkällisen pakertamisen tuloksena tytöllä on nyt kaks ensimmäistä kulmahammasta läpi! Jee! Hitsit että ne tuleekin hitaasti ja kipeesti! :| Mites muilla?

Niin ja uhma on sitten nostanu päätään, voi jösses. Veljensä aloitti 1v 8kk iässä, ja tyttö näköjään tässäkin asiassa vielä aikasemmin. Tyttö on aina ollu jotenkin niin rauhallinen ja "kiltti", että tämä täydellinen suunnan muutos vaatii vähän meillä vanhemmillakin sulattelua. Ja sellanen ero näitten muksujen uhmassa tuntuu olevan, että poika oli sellanen räjähtävä ja sit se oli aina siltä erää ohi. Kun tyttö taas jää vonkumaan pitkäkskin aikaa vielä senkin jälkeen kun ei ei enää kiukuta ja itketä oikeesti, vaan vääntää sellasta tekovonkua.

Onneks tuo isompi on rauhottunu ihan älyttömästi kesän aikana, en tiedä selviäisinkö kahdesta uhmiksesta yhtäaikaa...:confused:

Niinku ikuisuuskin tuolla kertoi, niin meillä myös nukkeleikit on ollu suosittuja. Toinen on pienet muovieläimet joita kantelee mukanaan käsilaukussa. =) Kaikenlaisten temppujen esittäminen on myös nyt kivaa: "äiti, kato" ja sit hyppää tai tekee jotain muita temppuja.

Noh, mut eipä nyt muuta... Menee ihan yksinpuheluks.:whistle:
 
Hei kaikille pitkästä aikaa!

Oon kyllä käynyt täällä aina välillä lukemassa teidän juttuja, mutta jotenkin en mukamas ole itse "ehtinyt" kirjoitella. Vaikka aika hiljaista täällä tosiaan on ollut..

Käytiin tällä viikolla vasta 1,5v-neuvolassa. Pojan mitat on nyt 83,5cm ja 13,08kg. Hyvin oli poika kasvanut 1-vuotisneuvolan jälkeen.

Meillä ei sanoja tulee jonkin verran, lauseista ei todellakaan vielä tietoakaan. Paljon pojalla välillä olisi asiaa. :) Osa sanoista tulee hyvin selkeästi, osasta vain me vanhemmat tiedetään mitä ne tarkoittaa.

Yöunet pojalla on kesän aikana parantuneet. Välillä menee montakin viikkoa, ettei ole kokonaisia öitä, mutta enää ei heräillä niin aikaisin. Aiemminhan poika heräsi joka aamu 5.30-6.00, mutta nyt nukutaan usein yli seitsemäänkin. :) Poika nukkuu edelleen aika levottomasti, eli melkein joka yö jotain itkeskelee, mutta ei tarvi useinkaan siihen rauhoittelua.

Meillä kanssa uhmaa näkyvissä...poika on alkanut saada välillä sellaisia raivareita että oksat pois..syliin ei saisi ottaa, mutta välillä pakko, ettei poika satuta itseään kun oikein raivoaa.

aani Meillä kanssa poika teki kulmahampaita pitkään ja hartaasti, mutta sitten ne taisikin melkein kaikki tulla aika samoihin aikoihin joskus pari kuukautta sitten. Nyt on kai tulossa taimmaisia poskihampaita, kun kuola valuu ja poika tunkee koko ajan sormia/leluja taakse ikeniin.

Mutta eipä kai muuta tällä kertaa! Nyt hetkeksi tv:n ääreen ennenkuin sänky kutsuu..
 
Heippa täältäkin pitkästä aikaa!

Puhetta
ei tule vieläkään juurikaan. Muutamat sanat ja nyt yrittää toistaa kaikkia sanoja....usein ne kuitenkin kuulostaa äidin korvaan samalta :D Mutta jännä, ettei sano esim. kello vaan sanoo tik tak- kai sen joku mummo on opettanut ;) Ja heppa-sanaa ei tule vaan " ih-hah-haa".

Pottailu sujuu, välillä ollaan päivällä ilman vaippaa, mutta joskus sattuu vahinkoja. Tyttö käy itsekseen vessassa pissalla, mutta kakan tuppaa välillä tekemään vaippaan. Sitten kun kakka on tullut hän menee vessaan ja kippaa sen vaipasta pönttöön. Onhan se kiva,että tyttö on omatoiminen MUTTA... silmä tarkkana saa olla koko ajan. :LOL::kieh:

Yöt on ollut pitkän aikaa hyvät, mutta nyt tuppaa herämään kerran yössä kirkumaan.Se on siis aivan hysteeristä kirkumista ja on aivan umpiunessa, yritä siinä sitten rauhoitella ettei koko talo heräisi. Kai toinen näkee pahoja unia? :(


Laitan meidänkin 1,5v neuvola käynti mittoja: Pituutta 85,5cm ja painoa 11,1kg. Tuntuikin kyllä että joku kasvupyrähdys kävi, kun housun puntit tuntui yks kaks lyhkäisiltä.
Tuliko teille oireita mpr rokotteesta? Me vasta haimme nyt rokotteen kun parannuimme kunnolla..


Meillä myös nukkeleikit ja ruuanlaitto leikit ovat nyt tärkeimmät. Omaa käsilaukkuaan ja nalleaan kantaa joka paikkaan mukana. Legojen duploilla tykkää myös rakennella. Ja tyttö oppi hyppäämään tasajalkaa, voi sitä ylpeää ilmettä kun hän esitteli taitojaan :D:heart:

Yks räkätauti on jo sairastettu, seuraavaa odotellessa. Jotenkin tämä syksy on niin ankeaa ja pimeää, samalla kuitenkin ihana poltella iltaisin kynttilöitä ja hautautua sohvalle viltin alle. Odottelen jo vähän salaa joulua.. :xmas:


Mukavaa syksyä kaikille! :wave: Yritän ahkerammin kirjoitella, lukemassa kyllä olen käynyt, vaan taitaa kaikilla olla omat arkikiireensä.
 
Viimeksi muokattu:
Meille nousi pojalle mpr-rokotteesta kuume. Samoihin aikoihin pissan mukana tuli vaippaan vähäsen verta joinakin päivinä. Vietiin pari pissanäytettä, mutta ei niistä löytynyt mitään. Tuon kuumeen jälkeen ei sitten ole verta enää tullut pissan mukana, mut ei kai niillä mitään yhteyttä ole..(?)

Huoh, meillä poika taas flunssassa. Sen seurauksena päikkärit jäi vajaaseen tuntiin, jona aikana poika heräs 3krt itkemään. Meillä on nykyään 1-2 kuumetta/flunssaa per kuukausi. Hirvittääkin paljonko niitä sitten on, kun poika joskus tulevaisuudessa viedään hoitoon..: /
 
moikka piitästä aikaa.meillä alkanut hoito kk sitten, tosi hyvin m ennyt pojalla se. on siis pph, ja tosi ihana hoitaja on. poika saattaa muodon vuoksi hieman pirahtaa itkuun kun jätetään aamulla mutta lopettaa jo ennen kun lähden pois. syö ja nukkuu hoidossa hyvin ja on kuulemma tosi rauhallinen ja tasapainoinen. mikä tuntuu ihmeelliseltä..kotona sitten kaikki tunteet purkautuu ja illalla kiukkuaa kovasti,varsinkin iltapuuroista ei enäää tule yhtään mitään. onko muilla hoitopäivän jälkeen kiukkuamista ja toiseks, mitä teette kiukkutilanteissa???
meille h ankittiin vasta nyt potta ja poika istuu siinä hetken välillä, ei kovin aktiivisesti ole pottailtu. aamulla heti ekana jos menee potalle ni silloin saattaa pissa tulla. ikuisuus kuulostaa ihmeelliseltä, jos tyttö osaa kertoa millon on hätä, ettei päiväkodissa laiteta silloin potalle vaan tiettyyn aikaan. tai ehkä tyttö ei siellä osaa kertoa jos on niin paljon touhua ja säpinää. ja kylläpä teillä puhutaan hyvin! meillä ei lähimainkaan...poika sanoo muutaman sanan ja yrittäää sanoa, mutta ei paljoa vieläää. ymmärrys on kyllä tosi hyvä.
miten, onko muilla tuttia vielä käytössä ja jos ei , niin miten päääsitte siitä eroon?
matami-mimmi onpa teillä iso tyttö, meillä poika oli 85 cm 1,5 neuvolassa JA on mun mielestä pojaksikin pitkä. painoa oli 11 390. rokotteesta, kuumetta tuli vkon päästä mutta luulen et se oli flunssasta kun kesti nii monta päivää.
hampaita tullu yhtäaikaa runsain mitoin, poskiin, kulmiin . selvästi oli kyllä kiukkusempi sillon. hampaiden pesu yhtä tappelua melkeen aina. psesttekö hampaat 2 krt , meil tuppaa jäämään siihen iltapesuun..:ashamed:
yritetään kirjotella nyt useemmin! t. celia ja poika 1,7v
 
Pähkämö
Heippa aikoihin!
Kovin on tämä ketju hiljentynyt, mutta käynpä kuitenkin päivittelemässä kuulumisia :)

celia Meillä pestään kyllä hampaat aamuin illoin. Mies tosin taitaa luistaa aamupesuista hiukan ja antaa pojan itse pestä hampaansa, mutta illalla hänkin pesee ne sitten kunnolla :)

Juttelemisesta Meillä on ehkä parikymmentä sanaa mitä käytetään aktiivisesti. Osa selvempiä ja osa vähemmän selviä :) Lauseita ei juurikaan vielä rakennella. Enemmän tämä on käyttänyt energiansa tuohon liikkumisen oppimiseen.

Pottailusta Kaikki kakat menee pottaan ja pissatkin useimmiten. Pari vaippaa päivässä enää käytetään + yövaippa. Mutta siis kakkahädän osaa itse ilmoittaa, pissahätää ei.

Meillä oli selkeästi hetkellinen uhmauskausi pikkuveljen synnyttyä, mutta onneksi se on helpottanut. Oli se aika kauheaa ja hermoja raastavaa! Nyt vaan odotellaan sitten sitä varsinaista uhmaa :) aani ja bebo jo aiheesta kirjoittelivatkin - jaksamista teille!

Pieni kysely nukkumisesta Paljonko teidän taaperot nukkuu vuorokaudessa ja mikä osuus siitä on päiväunia / yöunia?

Meillä nimittäin tuo yöunille rupeaminen on viime aikoina hankaloitunut ja lisäksi öisin heräilee pariin otteeseen. Mutta keskimäärin meillä nukutaan noin 10-11h öisin ja pari tuntia päikkäreitä. Tuo päiväunien pituus kyllä vaihtelee paljon, tuo 2h on kyllä jokseenkin maksimi.

Pähkämö + pikkumies 1v 8kk
 
Nukkumisesta Meillä poika nukkuu öisin noin 9-10,5h. Päiväunia noin 1-2h, meillä myös tuo 2h on aika maksimimäärä. Tällä viikolla poika vetäisi yhtenä yönä yli 11h yöunet, silloin oli päikkäreille nukahtaminen tosi vaikeaa. Yöunille poika nukahtaa tosi nätisti, 5-10 minuutissa on yleensä unessa. Päikkäreille mentäessä nakkelee unirättiä ja -lelua monesti lattialle ja keksii muuta puuhaa ennen kuin nukahtaa..:) Nukkuuko teidän lapset muuten vielä pinnasängyssä vai isompien lasten sängyssä? Meillä poika nukkuu vielä pinnasängyssä, semmoinen jatkettavaa sänkyä ollaan kyllä katseltu.
 
:wave: Heippa pitkästä aikaa!

Nukkumisesta Yöunille meillä mennään noin klo 20 -20.30 ja aamulla heräillään nklo 6.30-7 eli yöunia tulee noin 10h keskimäärin ja päiväunia tyttö nukkuu 1.5 -2 tuntiin. Hoidossa nukkuu vaunuissa ulkona ja kotona sisällä päiväunet.

Kova ero noissa meidän lapsissa, poika viitsi opetella pukemista kovinkin myöhään, nyt tämä vajaa 2vuotias pukee itse. :O Sukkahousuissa täytyy auttaa, mutta esim toppahaalarin pukee itse päälle. JA AUTTAAHAN EI SAA vaikka välillä tarvisikin ;)

Sanoja on alkanut vihdoin ja viimein tulemaan, muutaman viikon sisällä sanavarasto on karttunut reilulla kymmenellä sanalla.

Päivällä ja yöllä vaippa, usein kuivia,mutta varuiksi.

Hampaitakin on putkahtanut vaivihkaa, kulmahampaat puuttuu alhaalta. ( ja takimmaiset poskihampaat)

Syksyn tullen flunssa on asettunut meille taloksi :( Koko ajan on oltu jonkin asteisessa nuhassa, onneksi vain kerran kuumeessa. Mutta räkää tuntuu riittävän.

Minä odotan jo kovasti joulua! :xmas::heart:

Miten muiden syksy on mennyt, joko joulua odotellaan? :)
 

Yhteistyössä