**Helmikuussa 2011 syntyneet**

Lukalla oli eilen 6kk neuvola, painoa oli 8960 ja pituutta 69, iso poika jo.

Meillä on soseiltu jo 3kk lähtien refluksin takia ja poitsu on kyllä tosi kaikki ruokainen. Bataatti on ehdoton suosikki :)

Päikkäreitä meillä nukutaan vaihtelevasti 3-4 krt ja yöunille käydään siinä klo 19.30-20.00 välissä. Luka on itsenäisesti siirtynyt viime viikolla yhteen maitoon yössä, se syödään siinä 00.30-04.20 välissä. Tuo 04.20 on ennätys mihin saakka äippä on saanut nukkua ilman heräämistä :) Neuvolassa sanottiin, että Lukalla voi myös olla jäänyt tapa siihen että syö öisin. Voisi siis kokeilla jos yöt menisi ilman syömistä kun päivisin syö niin hyvin.

Istumaan pitäisi täällä päästä myös koko ajan mutta tasapainoa ei vielä löydy. Turvakaukalossakin pitäisi päästä istumaan, että näkisi ulos auton ikkunoista. Käytiin ostamassa pojalle uusi istuinkin jo mutta hetken saa vielä odottaa kun istuin asennetaan kasvot menosuuntaan. Kun Luka osaa istua kunnolla niin sitten pääsee uuteen istuimeen, se onkin sitten viimeinen istuin kun menee 36kg saakka.
 
Tervehdys!

En ole pitkään aikaan ehtinyt/muistanut kirjoitella...

Meille kuuluu hyvää. :) Poika kasvaa ja kehittyy hurjaa vauhtia. 5½ kk tänään. :) 5 kk mitat neuvolassa oli 7160 g ja 68 cm. Pitkä ja hoikka poika, ei mitään "ekstraa" missään, hihhii. Aloitettiin kiinteät eli soseet kun poika tuli 5 kk eli nyt sellanen pari viikkoa syöty niitä. Lounaalla syödään kasviksia ja iltapäivällä hedelmiä/marjoja. Kasviksista ollaan syöty porkkanaa, perunaa, bataattia ja maissia. Hedelmistä ja marjoista banaania, mustikkaa ja luumua. Masu pojalla on ruvennut toimimaan hitaammanlaisesti noiden soseiden aloituksen jälkeen, ennen kun toimi joka päivä... nyt toimii 2-3 päivän välein. Kun poika tulee 6 kk, aloitetaan varmaan sitten ne puurot iltaan.

Kuinkas isoja annoksia teidän lapset jo syö soseita päivässä? Meillä syödään aika pieniä annoksia, kasvissoseet teen ite mut oon antanu kaupan hedelmäsoseita... tarkoitus ois kyllä tehdä osa hedelmä- ja marjasoseistakin ite.

RytmiinB] Keskimäärin poika jaksaa olla sellasen 2-2½ h hereillä putkeen ja sit tahtoo nukkumaan. Nukkuu 1-1½ h unia vaunuissa, yleensä päivän mittaat kolmet tuon pituiset unet ottaa, illasta on sit vähän kauemmin hereillä, 3-3½ h. Yöt nukkuu hyvin, herää 1-2 kertaa syömään ja sit jatkaa unia. Nukahtaa yöunille n. klo 20-20.30 ja aamulla noustaan siinä klo 7.30 aikaan. Oon tosi tyytyväinen tähän meidän rytmiin, kun niin pitkään sen kanssa takuttiin. Nykyään poika nukahtaa yöunille itekseen omaan sänkyyn, joskus tarvii vähän apua, eli käännän kyljelle ja pidän kättä selän päällä, sellasta tassuttelua. :) Ja sitä öisinkin sit jos heräilee itkemään. Tää tassuttelu ja sen toimiminen alkoi vähän niin kuin vahingossa meillä, kun poika ei jostain syystä enää suostunut nukahtamaan tissille iltaisin... Mielelläni kyllä oisin sitä tissinukutusta jatkanut, se kun oli niin helppoa. ;) Nyt on alkanut öisin esiintymään sellasta, että poika kääntyy unissaan mahalleen ja herää siihen...

Me ollaan lähdössä kuukauden päästä 4 viikoksi reissuun, eli miehen kotimaahan Etelä-Eurooppaan. Poika pääsee tapaamaan ensi kertaa toiset isovanhempansa ja sedät, tädit ja serkut. :) Vähän mua se reissu jännittää, mm. kun siellä on niin kovin kuuma vielä silloin (sellanen +35 astetta päivisin) ja nuo kaikki ruokasysteemit. En oikein tiedä, ottaisiko täältä Suomesta kaupan soseita mukaan (siellä ne on kamalan kalliita) vai tekisinkö paikan päällä soseet itse. Lihaa ajattelin ruveta antamaan vasta sitten kun tullaan takas Suomeen.

Meillä varmaan ihan pian opitaan ryömimään. Etenee jo muutamia senttejä, ja pyörii kuin kellonviisari matolla, ikinä ei oo samassa paikassa minne on jättäny... Jokos teidän muiden vauvoilla on tullu ekoja hampaita? Täällä odotellaan kovasti, milloin se eka tulee, vielä ei mitään näy, mutta kovasti ikenet kutiaa ja kuolaa tulee. Täälläkin kans yks sellanen tahmanäppi, kaikki mikä vaan osuu tielle, pitää saada käsiin, vaippaaki ku ollaan vaihtamassa, niin saippuapurkit-ja purnukat nousee ilmaan. Kerran sai otteen mun karkkipussista ja nosti sen molemmilla käsillä ilmaan, kurkkas sisälle ja valutti kuolat sinne. xD

Mukavaa loppukesää kaikille teille! :heart:

~ Merve ja pikkumies 5½ kk
 
Jaahas, palstailu on jäänyt vähiin, kun ollaan reissailtu ja nautittu perheen yhteisestä lomasta ennen eskarin ja töiden aloitusta.

Rytmistä: Minä kyllästyin Nooan päivätorkkuihin, joita alkoi olla viidet lyhyet päivässä, joten meillä on nyt käynnissä "päiväunikoulu" :) Kaksi päivää on nyt seurustelemalla ja puuhailemalla valvotettu Nooaa vähän pidempiä pätkiä (iltapäivällä ja illansuussa 3 h, aamupäivällä 2 h) ja saatu hänet nukkumaan kahdet kahden tunnin päikkärit. Rytmi on nyt ollut hyvä, toivottavasti tämä jatkuu.

Nooalla on kontaaminen niiiiiiin lähellä, siirtelee jo oikeaa kättä, mutta vasen jää vielä junnaamaan. Tosin hän liikkuu ympäri taloa jo muuten, koska heittäytyy kontaltaan eteenpäin sekä kierii joka paikkaan. Porttia pitää jo pitää yläkerrassa kiinni, ettei pyörähdä portaisiin.

Arki odottaa puolentoista viikon päästä vasta, eli lomaa on vielä ihan kivasti edessä :)

Commander ja Nooa melkein 6 kk
 
Käytiin reissunpäällä ja kotiintulon kunniaksi Helmi sai eilen ensimmäisen kiinteänsä: yhden vadelman. Mieluusti tyttö makusteli sitä ja lisääkin olisi mennyt. Tänään sitten kaksi vattua, huomenna neljä ja jo perjantaina lisään mustikat repertuaariin, maanantaina herukat. Noita vitamiinipommeja on vaan ihan pakko antaa... Varsinainen syöminen saa odottaa lopummalle kuuta, näitä puutarhan aarteita nyt vaan maistellaan.

5kk neuvola antaa edelleen odottaa itseään, perjantaina päästään kuulemaan minin mitat. Taitaa tyttö vetäistä taas pohjat pinossamme :) Minä kyllä olen kamalan iloinen pikkuruisesta tytöstäni. Tyttö on niin suloinen ja huvittava näky, kun on ihan pikkuvauvan kokoinen, mutta taidot ovat viisikuisen. (Ja esikoinenkin oli aikanaan pieni vauvana, joten en jaksa huolestua.)
 
Tillukas,Mikäs siinä koossa nyt olis "vikana",söpöjähän nuo pikkuset tytöt on:heart:Kaverilla on samanikäinen tyttö kuin meidän esikoinen ja on kyllä niin pikkunen ja sirpakka verrattuna,mut aivan ihana tomera pakkaus:D

Meidän Aksel on jötkäle:p Syötävän söpö ja huumorintajuinen puolivuotias,joka ei juur itkeskele ja sapuskat maistuu kivasti... ja tissikin edelleen suurella intohimolla. Erittäin taitavasti napansaympäri pyörii,mut eipähän edelleenkään käänny selältä mahalleen kun ehkä vahingossa,eikä juur siihen puuhaan oo intressiäkään. Suorin vartaloin koittaa kyllä nousta,ei raasu hokaa ettei taidot riitä:D Ryömimisessäkään ei olla juur edetty...kova on yritys ja vahingossa eteneekin,mutta siihen se sitten edelleen jää...nooh,voipi olla ihan hyväkin ettei vielä etene...mun kannalta:saint:
Neuvolaa pukkaa perjantaina:)

Meil olis taas autoilua luvassa pitkän kaavan mukaan. Lähetään keskisuomeen tiistaina katsomaan mun isän hautakiveä vai mikä lie muistolaatta.... ollaan yks yö poissa. Onneks helteet ei taida nyt kiusata.

Repa ja Aksel 6kk
 
moi vaan! pitkästä aikaa täälläkin. ollut touhua ja muuta reissua niin lukenut olen mutta nyt pääsen taas koneen ääreen.

meillä eero on siis 5,5kk ja kiinteitä ollaan hiljalleen maisteltu pari viikkoa, määrät on todella pieniä mutta eipähän tule masuvaivoja kun hitaasti aloitellaan. ja poika kasvaa hyvin niin senkään puolesta ei kiirettä. 5kk mitat 8520g ja 66cm, potra poika.

Merve kun olette lähdössä noin pitkäksi aikaa reissuun ja ilmeisesti miehen sukulaisten luona asutte niin voisihan sitä osaksi tehdä soseet paikan päällä ja muutaman purkin ottaa mukaan valmissoseita. ja hedelmäthän ovat ihania tuoreita...

"odotan" jo kovasti että poika pääsee istumaan syöttötuoliin. kun sitterissä syöminen ei oikein onnistu tai tuntuu että paremmin "keskittyy" syömiseen sylissä ja se on taas huitomisen takia ajoittain haasteellista :) muutenkin istumaan pönkää koko ajan ja istuukin paljonkin sylissä.

hampaita ei ole ilmeisesti vielä tulossa.

rytmistä meillä on ihan samanlainen rytmi kuin mervellä ja olenkin ihan tyytyväinen siihen. muutenkin eero käy aika nätisti nukkumaan, olemme ottaneet unikaverin jota saa hypistellä nukahtaessaan kun tuntuu että nukahtaessa täytyy käsille olla tekemistä että rauhoittuu.

nyt heräili unilta! mukavia kesäpäiviä!

tiinis ja eero 5,5kk
 
Heippa tännekkin puolelle taas!! :)
Aika hiljasta täällä tuntuu olevan..

Meillä syödään jo kaikkee kiinteistä, lihat, kanat ja kalat ei vielä pojalle maistu mutta yritän totutella:) Syödään aamu ja iltapuuro ja päivällä ruoka, nyt täytyis alkaa lisäämään vaikka hedelmäsose välipalaksi, välillä on jo saanutkin :) Puurojen seassa tietty käytän aina marjaa/hedelmää.. Puurona syödään nyt riisipuuroa toistaiseksi koska kaurapuurosta Leolla oli ihan jokaisessa vaipassa kakka! Eli sitä kakkaa tuli varmaan 10-15 kertaa päivässä. Nyt on normalisoitunut taas..

Rytmit meillä on jokseenkin näin: Heräillään siinä 8-9 välillä sit 11 aikoihin päikkäreille 1-2 tunnin unet yleensä siinä vetäsee.. Sit taas valvoo jonkun pari tuntia ja vetäsee parin tunnin päikkärit ja illalla saattaa ottaa vielä sellaset tirsat ja sit leikkii hetken ja syö ja menee yöunille 8.30-9.30 välillä.. Hienosti menee nukkumaan aina :) Rytmit tosiaan ei aina oo ihan tarkkoja kun ei kuitenkaan kauheesti kotona istuskella. Jos ollaan autolla liikenteessä niin sinne nukahdetaan melkein aina :)

Jahas, nyt alkaa kiukuttaan lattialla ja taitaa olla unien aika! :) Vaipanvaihtoon ja untenmaille. Niin tosiaan ja multa ei maitoa enää tuu eli ollaan tässä nyt noin kuukauden verran oltu pelkällä pullolla ja hyvin sujuu kun Leo ei herää öisin ollenkaan:)

Jane & Leo 5kk 3vk
 
Noniin, neuvolassa käyty. Helmi on todellakin nimensä mukainen; pieni ja sievä. Ikää 5kk1vk, painoa 5870 ja pituutta 62,5. Paino kasvaa tasaisesti käyrällään, samoin pää, pituus tekee kaikenmaailman keikauksia. Leikilliseksi tavoitteeksi otettiin seuraavaan kuunvaihteeseen kuusi kiloa rikki. Pituus on hyvin samoissa esikoisen kanssa ollut koko ajan, painoero on nyt jo 1300g.

Nyt sitten rokotusreaktioita arpomaan...
 
Toivottavasti Tillukkaan Helmi säilyi ilman ihmeempiä rokoteoireita:)

Meillä kans oli eilen neuvola... Oli päikkäriaikaan joten Aksu alko mittausvaiheessa olemaan niin väsy että raivos ja pisti hanttiin,mittaa yritettiin monta kertaa ja lopputulemaksi arvottiin 66,5cm. Painoa 7990g Toisella jalalla hiukka varvistaa...en yhtään sit tiiä mitä se merkkaa...oli sijainen eikä se oikeestaan muuta kuin totes tuon ja kysy tekeekö kotona niin. En ole edes osannut kattoo,ennenkuin nyt vasta ja näyttäs yleensä varvistavan,ei ihan aina. Muuten kaikki oli niinkuin pitää..kääntymistä testattiin taas ja ihan keposasti kääntyy kun avitetaan mut tosiaan,motivaation puute pientä vaivaa kun ei oikeen yritä itse...ei kuulema tarvi huolestua,enkä sitä ollutkaan kun muuten on aktiivinen:)

Meidän rytmi on tällähaavaa seuraava... n.6.30-7.30 herätään,ekat päikyt n.9,tokat unet välillä 12-14 ja viimoset välillä 16-17.30,ja unia nukutaan yleensä niin et aamusta ja päivästä vähän pidempään(1-2h) ja illalla sellanen 40min... Harvemmin kyllä kahta tuntia nukkuu ja poikkeuksia on useesti..ja ajat menee sen mukaan miten on nukkunu edelliset unet...jos on nukkunu pidempään,jaksaa myös valvoo yli 2h. Illalla nukahtaa 19.30-20 välillä ja nyt just yöt on melkosen levottomia aika ajoin,lähinnä aamuyöt...

Repa ja Aksel 6kk
 
Rokoteoireet kärsitty. Kaksi päivää kunnon kuumeessa (39+), oksentelua ja kärttyisyyttä. Kakkaa ei ole näkynyt, viruskakkoja odotellessa siis. On se vaan hehkeää, että nämä saavat aina kolme rokotetta kerrallaan, seuraavaksi taas 1-vuotiaana kärsitään kunnolla.

Onnea Akselille uudesta, tärkeästä taidosta! Me saimme neuvolassa luvan hiljalleen istuttaa ja pikkupimu sai paikan pöydän päähän. Vaikka hän ei vielä itse syö, saimme paremman ruokarauhan, kun tyttö näkee, mitä tapahtuu sillä aikaa, kun äiti hotkaisee häthätää lautasensa tyhjäksi. Kauempaa emme uskalla istuttaa vielä. Mutta suunnaton elämänmukavointilaitos se syöttötuoli näinkin on, on mukavampi syödä, jos toinen ei huuda vieressä suoraa huutoa.
 
Terveisiä pitkästä aikaa meiltäkin, mihin ihmeeseen se aika rientää:p Meillä oli tiistaina jännä päivä, kun esikoinen lähti eskariin=) Hienosti on pojalla mennyt ja tykkää kovasti eskarista. Tonikin kasvaa kovaa vauhtia, tiistaina oli 5kk neuvola ja kovasti oli ukko taas kasvanut; painoa oli 9360g ja pituutta 67,6cm. Pelkällä rintamaidolla mentiin tähän asti ja nyt saatiin neuvolasta "kehotus" alkaa harjoittelemaan kiinteiden syöntiä. Ollaan nyt sitten kahtena päivän maisteltu pottuja, 2-3tl kerrallaan. Kovasti ukkeli tykkää ja söisi enemmän jos annettaisiin...pikkuhiljaa sitten nostetaan määriä.
Meillä ei oikeastaan muuta rytmiä kuin illalla mennään nukkumaan 19.30. Kumpikin poika kuuntelee sadun ja iltavilleilevät, isompi nukkuu klo. 20 ja Tonsku viimeistään 20.30. Päivisin Tonskulla ei ole oikein rytmiä jo siitä syystä,että nukkuu päikkäreitä 5min-1.5h..Ei ole kovin kova poika päikkäreitä ottamaan, 2-3 tuntia jaksaa pirteästi, sitten alkaa väsymyskiukuttelu. Aamuisin herätään 06-07.
Noi poikien iltavillit on niin hellyyttävät, Toni on huomannut, että omilla hassuilla äänillä saa isoveikan hekottamaan ihan hulluna. Illalla sängyssä onkin hullunmylly, kun toinen höröttää ja kiljahtelee ja toinen hekottaa ihan pissit housuissa:LOL:
Meillä edelleen pyöritään kellon viisarina, hieman peruutetaan, pyöritään ja noustaan etunojaan. Ai niin onhan Tonsku muutaman kerran testaillut pepun painoa punnertamalla peppua ylös.
Istumista ei olla harjoiteltu kuin sylissä, Tonsku haluaa melkein koko ajan olla sylissä istueltaan. Muutenkin poika tykkää kovasti olla sylissä ja " keskustella", neuvolatäti olikin sitä mieltä, että kielellisesti Tonsku on ikäistään edellä. Saa nähdä kuinka täällä saa omia ajatuksiaan jatkossa ilmi, jos kumpikin poika ovat yhtä kovia puhumaan...
Meidän parisuhteessa taisikin olla vain tyyntä ennen myrskyä, nyt ollaan lopullisesti eroamassa. Tarkoituksena olisi viimeisään syyskuun lopussa muuttaa poikien kanssa omille.
Että tällaista tällä kertaa
 
Voi Auneliini, tosi harmi että teidän juttu ei sitten toiminutkaan. Jaksamista eron keskelle! Ihanalta kuulostaa nuo iltatouhut :) Meillä se taas menee niin, että isommat pelleilee ja pienin nauraa hekottaa.

Syöttötuolista: Kyllä se on mahtava keksintö! Meillähän Nooa on istunut siinä jo viiden kuukauden iästä, kun se vaan oppi istumaan jo niin pienenä. Ja neuvolastakin lupa saatiin, kun niin jämäkästi sielläkin testeissä istui (tosin oltiin silloin jo reilu viikko syöttiksessä istuttu). Se helpottaa kyllä mun tilannetta erityisesti, koska en selkäni takia oikein pystynyt syöttämään Nooa sitterissä ja pöydälle en sitteriä uskaltanut nostaa, kun nuo kaksi innokasta hoitaja-apulaista olivat aina siinä pyörimässä ja pelotti, että sitteri tippuu. Nyt on niin huippua, kun istutaan koko perhe yhdessä pöydän ääressä ruoka-aikaan. Nooa syö jo itse naksuja ja leivänpalasia ja oman syömisen lomassa sitten syötän soseet.

Maanantaina sitten alkaa uusi elämänvaihe, kun isoin lähtee eskaan, mies palaa loman jälkeen töihin ja keskimmäisellä alkaa kerho. Aikamoista kuskausta tulee mun ja Nopskun elämä olemaan. Sitten viikko siitä ja mulla on selkäleikkaus ja mun äiti muuttaa noin kolmeksi viikoksi meille. En saa nostaa Nooaa 2-3 viikkoon ollenkaan, joten apukädet on tosi tarpeen. Mieskin kun tekee pitkää päivää ja on osan viikosta yötkin poissa, eikä kaupungilta saatu kodinhoitajaa. Onneksi on hyvät tukiverkostot!

Nyt saunaan nauttimaan hetkiseksi, selkä ei pitkään anna kuumassa olla, mutta pikalöylyt onneksi sentään :)

Commander ja Nooa jo 6 kk
 
Meilläkin opittiin toissapäivänä ryömimään! :D Äidillä pitäis nyt olla silmät selässäkin...

Ostettiin eilen syöttötuoli, Stokken Tripp trapp. Poika täyttää maanantaina 6 kk ja silloin ilmeisesti saa alkaa harjoitella istumista? Vai pitääkö neuvolasta saada joku "lupa" siihen? Meillä poika ei istu ollenkaan, jonkin verran tuettuna sylissä... Tänään kokeiltiin istuttaa syöttötuoliin ruokailuhetken ajaksi, ja poika vain nojasi eteenpäin niin että kasvot oli melkein pöydässä kiinni. Mutta silti syöttäminen jotenkin oli helpompaa siinä kun istui tuolissaan, eikä sitterissä... Tuntui että söikin paljon paremmin. :)

Meillä on nyt 1 kk syöty kiinteitä ja meillä on kolme ateriaa päivässä: lounas (kasviksia), välipala (hedelmiä ja marjoja) ja iltapala: kaurapuuroa jonkun hedelmä/marjasoseen kanssa. Kuinkahan pian vois taas lisätä aterioita päivään? Puuro ollaan tällä viikolla aloitettu...

-Merve ja pikkumies 6 kk
 
Meillä on alotettu joku 5 viikkoa sitten kiinteät ja nyt jo syödään aamulla ja illalla puuroa (hedelmäsoseella höystettynä) sekä lounas, välipala ja päivällinen. Puurot on alotettu reilu viikko sitten. Eilen alotettiin lihat maistamalla muutama lusikallinen kanaa ja bataattia. Seuraavaksi sitten sikaa ja nautaa kehiin. Ja kananmunaa. Ja ja ja...Emmä tiedä. Mutta ihan hyvin voit varmaan Merve lisätä jo vaikka aamupuuron tai päivällissoseen. Tissi alkaa pikkuhiljaa jäädä muiden ruokien varjoon. Yhä meillä syödään tissiä aamulla, illalla ja yöllä. Päivisinkin otetaan ruokajuomat aina puolisen tuntia syönnin jälkeen. Mutta onhan ne maitomäärät jotain ihan muuta tietty kun mitä on ollut. Haikeaa se on, kun toisesta on tullut jo noin iso poika, mutta ihan tiedossahan se oli että kasvaa koko ajan ;)

Harmillista, ettei Auneliinin suhde toiminutkaan. Meillä on kanssa ollut vuoristorataa tässä ja erokaan ei ollut kovin kaukana. Nyt taas menee ehkä paremmin. Mutta saa nähdä.
 
moi taas!

Syöttötuolista tosiaan odotan että tulis se 6kk täyteen vaikka tuskin se nyt viikosta kiinni ole mut kuitenkin. Viritettiin jo isosiskon oranssi trip trappi pikkuveljelle valmiiksi, turvakaari ja selkänoja + pehmusteet, tosin muistan että siskolla otettiin pehmusteet aika pian pois kun sotkua tulee... helpottaa huomattavasti elämää kun syöttikseen saa istumaan ja saman pöydän ääreen.

Muskaria oletteko menossa / ilmoittautuneet? mietin että varmaan täytyisi mennä mutta en ole vielä tehnyt asialle mitään...

Vauvauintiakin mietittiin mutta taidetaan nyt toisen kanssa jättää väliin. esikoisen vauvauintikuvia kun katselin niin ei nyt mitenkään näyttänyt nauttivan, voisihan toinen tietysti nauttiakin...luonteesta kiinni.

milloin olette aloittaneet / aloitatte aamupuuron? meillä menee lounas (kasvissose), päivällinen (heldelmä/marja sose) ja iltapala puuro.

mukavia loppukesän päiviä! nautittan vielä lämmöstä ennen syksyn sateita :)

ai niin vielä pohdin vaateasiaa pojalle syksyksi / talveksi. Mitä olette hommanneet / hommaamassa vauvoillenne ulkovaatteiksi? Mietin popin windstopper fleese puvun hankintaa, mutta onko kuitenkaan tarpeeksi käyttöä kun toisaalta ihan vk puku tuntuu turhalta tässä koossa vielä. Talveksi kun varmaan täytyy ihan kunnon toppapuku olla kuitenkin, eikä nyt hommattu vk puku mene varmaan enää keväällä... mitäpä kotiäiti muuta kun lasten vaateasioita mieti....

tiinis ja poika melkein 6kk
 
Meillä on pari vanupukua ja niiden turvin aattelin syksyn pärjätä. Talveksi ostin kunnon toppahaalarin lähinnä lopputalvea ajatellen. Lisäksi on äp-haalari, jota ajattelin päiväunikäytössä lähinnä pitää. Kevääksi sit ostettava välikausihaalari ja varmaan jotain muutakin (ainakin kuravaatteet). Siksi en nyt osta vk-haalaria kun ei tosiaan keväällä enää mee ja nyt kuitenkaan ei pihalla oikein muuten olla kun vaunuissa niin en katsonu tarpeelliseksi.
 
Meilläkin on vanupuku,kovasti oon myös miettiny vk puvun hankintaa,mutta en viitti muutaman kuukauden takia ostaa.Meillä on toppahaalarit koossa 68 ja 74cm ja vk puku 74 koossa,molemmat kylläkin reilua mitoitusta.Tosin luulöen että toi 68 cm puku jää käyttämättä, siinä on onneksi vielä laput kiinni jos myyn sen.Tunnen olevani ihan pihalla näissä vaateasioissa, ärsyttävää muutenkin kun koot vaihtelee niin paljon!Meillä on 68cm suurimmaks osaks käytössä,mutta sitten on jotain tutan vaatteita,muutama takki" jotka menee vielä 62cm vaikka poika on 70cm ja 9240g:)
 
Moikka,

Mahtuisikohan tähän ketjuun vielä mukaan? Alusta asti olen tätä lukenut ja taisin jo raskausaikana teidän juttuja lukea. Nyt vasta saan aikaiseksi itse osallistua keskusteluun.

Meillä kaksoistytöt, jotka täyttävät huomenna 6kk. Vielä ei ryömitä, mutta yritystä kyllä löytyy. Paikallaan kieputaan kyllä. Vanhempi tytöistä on oppinut nyt kääntymään ja tykkääkin nukkua kyljellään. Kysyisinkin nyt vinkkiä vaipoista. Kun tyttö nukkuu kyljellään, vaippa vuotaa aina ja yöpuku märkä kyljestä. Onko muilla vastaavaa ongelmaa tai oletteko löytäneet ratkaisun? Eri vaippamerkkejä pitää varmaan alkaa testaamaan. Olen vaan huomannut, että useimmiten kaikissa vaipoissa on toplinkiä edessä ja takana mutta kyljissä pelkkä "kangas". Housuvaippaakin olen kokeillut, joka oli muuten mukava päällä, mutta siinä vasta sivuvuotoa tulikin.

Vielä en osaa sanoa kuinka usein tänne ehdin kirjoittelemaan. Syystä, että tytöt vähän vaativat tällä hetkellä huomiota =)

-Mira-
 
Auneliini,tsemppiä eron keskelle:hug:

Mira,tervetuloa... Meillä ei oo molemmilla pojilla toiminu mikään muu vaippa yövaippana kuin pampperssin baby dry,tosinAksu nukkuu kyll' mahallaan et senkin puolesta pysyy varmasti pissat paremmin sielä missä pitää:)

Syöttötuoliin kehotan istuttamaan kun tuntuu että lapsi siinä pysyy... ei niink'ään iän perusteella. 6kk se virallinen istutusikä on...mutta meillä istuttiin jo himpun verran vaille kun poika on ollut ryhtiselkänen jo ties kuinka kauan...

Haalareista...Itse ostin sellasen kuorihaalarin,eli onko se nyt sitten se vk haalari. Poika istuu kuitenkin jo rattaissa nyt syksyllä,eikä oo enää niin suojassa...kenties haluaa tuola maassakin möyhiä.. siks päädyin siihen et pelkkä vanupuku ei riitä. Haalari on myös sen verran reilua kokoa että menee varmasti myös keväällä jos vanhat merkit esikoisen ajoilta paikkaansa pitää. Se menee pitkälle alkutalveen villahaalarin kanssa... talvella ajattelin pitää äippäpakkausten talvihaalareita ja saattaa tuola olla jotain muitakin veikan vanhoja... pikkasen eriaikaan ovat syntyneet,niin pitää katsoa. Niin ja sen verran vielä että mitään kallista reiman pukua en kyllä ole ostanut,kun ei se kulutuskaan ole vielä kovin kummonen:)

Muskariin yritän molemmat pojat saada ilmotettua tänään illalla,esikoinen on jo 2v käynyt. Nyt jos päästäisiin perheryhmään. Lisäks käydään perhekerhoissa,joten se saa harrastuksista riittää...pikkasen kyllä mietityttää kuinka noi päikkärit menee kun kerhot alkaa jo 9.30 ja Aksel nukkuu tällähetkellä aamusta sinne 10-10.30....hmmmm...

Ruuista... Meillä syödään vasta 2 ateriaa päivässä,lounas ja päiväsellä jotain marja tai hedelmäsosetta,tai kevyt kasvis... Nyt olis tarkotus lisäillä aamupuuro,koska haluun ensin nähdä miten maha reagoi ennenkuin iltaan lisään puuroa. Sitten mennään 4 aterialla sinne 8kk tietämään,koska niin kauan kun päikkyjä on enempi kuin yhdet on musta hankala tunkea kaikkea 5 ateriaa...Niin ja maistelut alotettiin noin 5,5kk vanhana,eli noin kk sitten:)

Ryömiminen on kyllä pojalla onnetonta:p... etenee muutaman vedon lelun perässä,mutta jos lelu on liian kaukana ei viiti vaivautua hakemaan...liikkuu vaan kun on ihan pakko. No kyllä varmaan kohta honaa mitä mahollisuuksia sillä aukenee eteen kun vähän vauhtia saa alle:D

Nyt poika nukkumaan....

Repa ja Aksel 6,5kk
 
Enpä ole edes ajatusta vielä uhrannut syysvaatteille, mutta se johtuu siitä, että tytöt ovat syntyneet samssa kuussa ja ovat samankokoiset. Eli kaipa kaappien kätköistä jotain löytyy. Muistaakseni viimeksi mentiin villapuvuilla toppakauteen. Taitaa tuolla jotain tuulenpitävääkin olla villapuvun päälle. Ja talvi menee äitiyspakkauksen puvulla siihen saakka, kun/jos alkaa liikkua ulkosalla. Esikoisella aloitettiin aikanaan ajoissa vk-kevät, että saatiin tyttö ulos rattaista.

Auneliinille voimia. Hyvä, että kuitenkin vielä yrititte, ei sitten myöhemmin tarvi jossitella.

Ja tervetuloa -Mira-. Kysymykseesi en osaa vastata. Eri merkkejä ja eri kokoja vaan kokeilemaan sekä vaippa tarpeeksi tiukalle. Myös lähes liian pieni body voi auttaa pitämään vaipan tarpeeksi lähellä peppua, jolloin ei niin tule ohivuotoja.

Meillä myrryytetään hitaasti eteenpäin, mutta ei ryömitä. Peppu on noussut ilmaan toista kuukautta. Navan ympäri mennään selällään ja mahallaan ja kieritään kumman kyljen kautta tahansa. Eilen havahduin siihen, että Helmikkäinen tulee kahden viikon päästä 6kk. Että pitää alkaa niitä kiinteitä tosissaan miettimään. Kunhan pääsen alkamisen tuskasta yli, epäilen, että sitten iskee ahneus äitille. Puoli vuotta ruoka-automaattina elämistä on ihanaa, mutta raskasta. Vaikka vielähän minä olen toisen puoli vuotta tytössä kiinni, mutta en enää niin joka sekunti, kun tulee ruoka-ajat.
 
Hei, onko vauvoille tullut sivuoireita rotarokotteesta? Onkohan vain sattumaa vai rotarokkotteen sivuoireita, viimeinen satsi saatiin 2,5 viikkoa sitten, heti tuli kahden päivän kuume ja vielä jatkunut pahanhajuiset ilmavaivat päivin öin, oksentelua,kovia vatsakipuja pari kertaa päivässä ja suurimman osan ajasta kiukkuinen.
 
tanja Helmin eka rokoteannos kiusasi lähes kolme viikkoa. Kuumetta tuli vain viimeisellä kerralla (eli tuli niistä jostain kolmesta), mutta ekasta oli kovat vatsanpurut, pahat paukut, pulauttelua ja ummetusta. Jokaisesta rota-satsista Helmin vatsa on hidastanut toimintaansa entisestään.
 
Mira, kyllä joukkoon mahtuu! Tervetuloa :)

Syksyn vaatteeksi meillä on Reiman vk-haalari (ei tecciä) ja talven toppahaalari vielä hankkimatta. Meillä Nooa kiikkuu jo vauvakiikussa ja tällä viikolla aloitetaan varmaan jo hiekkisleikit, kun istuu jo niin tukevasti, eli todellakin tarvitaan välikausipuku. Sillä mennään alle laitettavan villapuvun kanssa mahdollisimman pitkälle ja ostellaan toppapuku sitten vähän myöhemmin. Äitiyspakkauksen puvun sain kaveriltani, se menee päiväunilla, mutta ei taida olla yhtään kosteutta hylkivä, joten ei toimi noissa puistopuuhissa.

Muskariin me ei olla kenenkään kanssa menty, koska olen itse laulu- ja soittotaitoinen ja musisoidaan jonniin verran täällä omalla porukalla. Mutta meillä on kaikki lapset käyneet kansalaisopiston vauvajumpassa (ja taaperojumpissa myös), ja sinne ilmoitin myös Nopskun. Nooa aloittaa jumpat mummon kanssa, kun mä en sinne selkäleikkauksen takia pääse, mutta jos sitä lokakuussa olisin jo siinä kunnossa, että pääsen itse viemään.

Syksy on virallisesti alkanut, eilen lähti esikoinen eskariin...Pikkuisen tuli äitille haikea olo, mutta iso jätkähän tuo jo on, ja nauttii (ainakin toistaikseksi) kovasti eskarissa olosta. Ja keskimmäinekin meni reippasti kerhoon eilen ekaa kertaa ilman isoveljen tuomaa turvaa. Hassulta tuntuu olla vaan kahden lapsen kanssa kotona, kun yksi on aamut eskarissa ja toinen parina iltapäivänä kerhossa. Ihanasti jää aikaa vauvalle ja myös sille kotona olevalle isommalle silloin kun pienin nukkuu. Tuntuu luksukselta :)

Jaahas, nyt ruoka uuniin ja kerholaista noutamaan!

Commmander
 
Viimeksi muokattu:
Apua, mä en ole vielä edes ehtinyt miettimään mitään haalareita. Tytöillä on kyllä meneillään sellanen kasvuvauhti, että vähän pelkään et en osaa vielä arvioida syksyn/talven kokoja. Täältä saa kyllä hyviä vinkkejä kaikkeen huomioitavaan...

Vaipoista vielä. Oon ollut niin sekaisin vaippa-viidakossa, kun on samaa kokoa mutta eri vaippoja samalta valmistajalta. Olin ilmoittautunut Napero-kerhoon ja sieltä tuli tervetuliaissetin mukana Pamperssin esitevihkonen (miten tulikin näin sopivasti eilen). Se oli kyllä hyvä lappunen, koska nyt vasta ymmärsin noitten vaippasysteemin. Ompas ollut tyhmä, kun vaippapaketissa on ihan nukkuvan pupuvauvan kuva, enkä ole tajunnut että on yövaippa... Pääsin heti testaan tuuota Pamperssia ja toistaiseksi yöpuku pysynyt kuivana =)

Eilen saimme tyttöjen serkulta lainaan hyppykeinun (vai mikä virallinen nimi onkaan) ja voi sitä riemun määrää. Vanhempi tyttö ihan hulluna, mutta saa sitä käyttää vaan silloin tällöin. Nuoremmalle (ja pienemmälle) on vähän iso, eikä viihdykään siellä juuri lainkaan. Pitää vähän pitää silmällä jalkojen asentoa, että kuinka varpailla pompitaan.

Musta olis niin ihana käydä tyttöjen kanssa jossakin jumpissa tai muskarissa tai jossain, mutta koen että kahden kanssa niin vaikeeta lähteä minnekään. Mies on kuitenkin päivät töissä, niin ei pysty toista jättään välillä kotiin ja vaihdella tyttöjä. Toivon että vähän vanhempana päästäisiin jonnekin. Siihen saakka pitää keksiä kotona jotakin viihdykettä.

-M-
 

Yhteistyössä