**Helmikuussa 2011 syntyneet**

Mira,Me alotettiin esikoisen kanssa vasta 1v kerhoilut ja muskarit kun oli huomattavasti hankalampi tapaus...ei ne vauvat sitä varsinaisesti kaipaa,enempi ne on vanhempien iloksi ja kerkeette vallan mainiosti sitten myöhemminkin:) Kasvuvauhti on todellakin huimaa pienillä lapsilla,kokoajan saa olla ostamassa kenkää,haalaria,paitaa ja housua|O Noi ulkohaalarit on usein reilua mitotusta,menee eritavalla kuin sisävaatteet.

Commander,Heh,meikä ei oo laulutaitoinen ja vielä vähemmän soitto mut silti annan tulla korkeelta ja kovaa:D Pojalla on omat urut ja isänsä omistaa jos jotain soittovehettä,hää on sit jo ihan koulunsa käyny musiikkialalla...mut muskari on pojalle silti se kivin paikka:) Tota taaperojumppaa ajattelin aksun kanssa,esikoisen kanssa sitä ei ees voinut harkita,jahka siihen ikään kasvaa ja sit on vanhempi poikakin 2 kertaa viikossa kerhoilemassa:) Tuleekos siinä jumpassa ihan hiki?

Toi kääntyminen mietityttää,kun meillä ei siis itellään edelleenkään tehä ees alotetta siihen...selältä mahalleen,toisinpäin kyllä menee...Millonkohan ne pistää johonkin terapeutille. Oon kyllä kovasti poikaa koittanu jumpauttaa asian tiimoilta,mutta kun ei kiinnosta. Hienosti autettuna pyörähtää,et vika on kai vaan motivaatiossa. Ja kun muuten liikkuu,niin en oo siltäosin huolissani mut kai se vaihe kuuluis kuitenkin olla läpikäytynä?

Repa ja Aksel 6,5kk
 
Heippa taasen tännekkin!! :)

Auneliinille voimia eron kanssa!! :(

Mä ostin Leolle Lassien välikausihaalarin kun niinkuin joku jo sanokin että saattaa kuitenkin haluta maassa jo käydä vähän tutustumassa ja tuettuna käpötellä ja vaunuissa istuskelee.. Maksoi tosin alessa vaan 10€(ovh 45€) että eipä haittaa jos ei keväällä mee ;) saan varmasti omani takasin kun myyt eteenpäin! :)
Talvihaalarin ostelen sit myöhemmin kun näkee että ottaako 74cm vai 80cm.. :) Senkin ajattelin ottaa Lassitecin tai Lassien G-Techin..

Meillä Leo on tässä varmaan kuukauden päivät jo ryöminyt vauhdikkaasti eteenpäin ja tosiaan kääntyillyt n.3kk1vk etiä päin..

Ruokailuista.. Meillä menee siis aamu&iltapuurot hedelmä/marjasoseen kanssa n.1-1,5dl sit lounas purkillinen ruokaa ja jossain kohtaa vielä hedelmää/marjaa 0,5 tai 1 purkillinen. Välillä saattaa ruoan syödä 2 osassakin.. Pikkuhiljaa ajattelin lisäillä toisen ruoan vielä päivään kun nyt ruoka menee siinä 11 aikoihin niin hyvin sinne mahtuisi vielä vaikka 4 aikaan toinen ruoka! :) välillä ollaankin jo annettukkin!!

Me käydään Leon kanssa nyt joogassa ja äiti-vauva jumpassa.. joogassa oonkin käynyt ihan raskausajasta asti ja sinne oon jäänyt kun on niin mukavaa. Jumppa on kanssa kivaa ja Leokin viihtyy siellä, tosi rankkaa se on ja lihakset aina kipeenä! :D Uintiin ei päästy mutta aiotaan välillä käydä hallissa perheen kesken kun poju kuitenkin vettä rakastaa hirmusesti! :) Muskariin haluisin mennä jos vaan sattuis osuun jooga päivälle.. Jumppaan todennäkösesti en nyt tän syksykauden jälkeen enää mee kun aletaan miehen kanssa ens kuussa käymään salilla.. Ni eiköhän toi pari kertaa viikossa salia ja jooga + vaunuilut riitä yhdelle viikolle! :D

Repa ite en usko että siitä mitään haittaa on jos sen on jättänyt välistä, kyl se varmasti jossain kohtaa tulee.. Mutta neuvolassa voidaan tietty olla sitä mieltä että se vaihe olis hyvä olla, koska mulle sanottiin että konttaaminenkin on hyvä jos se tulee eikä jää välistä. ja kääntyili tietysti jollain tavalla on aika tärkeää. mutta väkisinhän hän sen oppii jossain kohtaa ja tosiaan jos kauheesti muuten jo liikkuu!! :)

Meillä oli myös maanantaina 6kk neuvola ja Leolla oli pituutta 68,1cm ja painoa 8265g :) Neuvolan täti oli hämillään kun Leolla oli mitä parhain pinsetti ote ja muutenkin kuulemma motoriset taidot todella hyvät! :)

Kai se olis iltapuuron aika! :) palaillaan taas!! tulee enemmän oltua tuolla kerhon puolella mut välillä muistaa tännekkin tulla piipahtaan :)
 
niin joo ja meillekkin annettiin 5kk neuvolassa istuttamis lupa, oli niin jäntevä ja selkä oli ihan suorana kun laittoi istumaan. Syöttiksessä siis jo kans istuskella mutta itse ei herra vielä osaa istua! :)
 
Tämä on tätä äidin "omaa aikaa" tähän aikaan päivästä. Kun muut nukkuu niin mahdollisuus pyörähtää netissä, mutta se on taas omasta yöunesta pois :)

Laitampa vähän tyttöjen mittoja kun tänään oli neuvola. Isosiskon pituus 70,2 cm ja 8860g paino. Pikkusiskolla 68 cm ja 7110g. Kumpikin menevät omilla käyrillään. Pikkusisko joutui nyt seurantaan, koska paino oli jossain taulukossa miinuksella. Hän on alkanut kiinteiden myötä kovasti puklaamaan ja oksentelemaan. Vähän odotin että 6kk neuvolassa olisi ollut lääkäri, mutta onkin vasta 8kk. Pitääpä viedä tyttö yksityiselle (tulee kallista vakuutusta edes hyödennettyä) kun omalääkäri on kuulemma tosi surkea tällä hetkellä. Neuvolan tädin mukaan tuota vaivaa ja painoa pitää nyt seurata paremmin. Hentoinen neiti oli jo syntyessään, mutta alkoi jossakin välissä ottamaan siskoaan jo hyvin kiinni. Nyt taas jäätiin kyytistä kun tälläisiä ongelmia tullut lisää. Vauvana ei kovin kauheasti puklannut mutta nyt senkin edestä =(

Olet Repa varmaan oikeassa että vielä tässä vaiheessa vauvat ei noita kerhoiluja niin kaipaa. Tekisi kyllä hyvää käydä enemmän ihmisten ilmoilla äidinkin (muualla kun kaupassa) mutta eiköhän sekin aika vielä tule kun elo tästä hieman rauhottuu.

Ei meilläkään nuorempi vielä kääntyile. On muuten vaan vilkasta sorttia, mutta ei varmaan jaksa keskittyä tollasiin. Kun rauhallisempi sisko on nyt innostunut kääntyilemään. Yleensä toinen kyllä oppii perässä melko nopeasti kun toinen jotain keksii :D

-M-
 
heippa! onpas paljon tuttuja nimimerkkejä! pitkästä aikaa tulisin mukaan turisemaan. :) Meidän tyttö syntyi siis 27.1 vaikka la olisi ollut 2.2. Ei varmaan moni muista mutta mulla oli pitkään ennenaikasen synnytyksen riski ja olin vuodelevossa ja vauva meinasi syntyäkin sitten 30.viikolla,mutta päästii 39+1 asti lopulta. Elikä Olivia on nimeltään meidän neiti ja 6kk mitat oli neuvolassa 5810g ja 65cm. :)
 
Meillä ei muute oo toivookaa mistää istumisista vielä ja suojaheijasteet kun nenällee kaatuis,puuttuu kokonaan,mutta kyllä se sieltä vielä tulee. ei ryömitä,mutta nytkytän hullunlailla kädet ja jalat ilmassa lentokoneen lailla ja kiljahdellaan. :) :heart: tuntuu ihan hassulta kun Viola oli 5kuisena jo istuen yksin lattialla ja olivia ei edes yritä vielä istua...
 
piti vielä kysymäni että hei muuten kuinka paljon teillä syö mukulat kerralla? Kun meillä on kamala valitus neuvolassa Olivian syömisestä kun on niin pieni. Syntyessään oli 2765g ja 49cm eli pieni jo sillon. JA likka vetää 1 pienen purkillisen lihasosetta 2xpäivä, aamupalaksi 1-1,5dl puuroa samoin iltapalaksi ja välipalaksi purkin hedelmäsosetta(itse tehtyä missä tyyliin 2/3 banaani ja puoli omenaa) ja lihasoseiden päälle saattaa mennä muutamia lusikallisia vielä hedelmäsosettakin. Tietty joskus on että ei mene ihan koko purkki sitte tyhjäksi,mutta seuraavalla ruoalla menee enempi.

BB & Olivia 6kk :heart:
 
BB Kiva kuulla sinusta! Niin ne ennenaikojaan pyrkivät voivat yllättää. Helmi oli tulossa ulos ihan tosissaan 24+, mutta niin vaan syntymä venyi 41+0 ;) En valittanut, mieluummin ohi lasketun kuin aivan liian aikaisin!

Meillä vasta aloitellaan kiinteitä. Eilen meni aamulla kaksi tl luumusosetta ja välipalalla 4 tl marjoja ja tissillä loput. 5kk neuvolassa tyttö oli 62,5cm ja painoa 5870g (synt. 50 ja 3520), ihan tyytyväisiä ollaan kasvuun. Tyttö toki on pikkuinen, varsinkin syntymäkokoonsa nähden, mutta paino ja päänympärys piirtävät nättiä käyrää, pituus sahaa eestaas. 4kk lääkärineuvolassa lääkärikin vain totesi, että "onhan hän pieni, mutta kyllä hän kasvaa". 65 senttiä emme puolivuotiaaksi saavuta, mutta jos edes kuusi kiloa tulisi täyteen, niin olisin tyytyväinen. Pituuskäyrä menee tytöllä kovin yhtenevää linjaa isosiskoonsa nähden, painossa pikkusisko jälistää jo 1300 grammaa. Tytöt ovat siis syntymämitoiltaan grammalleen ja sentilleen samat (vakiokohtu, vakiokohtu).

Tällainen pikkuinen vauva, joka on kehitykseltään ikätasollaan, on sangen huvittava näky. Kuvitelkaapa keskiverto kolmikuisen kokoinen vauva, joka opettelee istumaan, mögertää eteenpäin, vie jalat konttausasentoon, kierii, pyörii, höpöttää... Se vaan on niiiin hassun näköistä, kun niin pikkuruinen tekee ne asiat XD Varsinkin illalla, kun Helmi pyllertää nakupellenä lattialla, että se pienuus oikein tosissaan näkyy, meinaa sydän pakahtua ja nauru pulputa, kun toinen on niin suloinen.
 
tillukas joo se vasta näyttääki hassulta ku on tosiaa pieni kokonen ja kuitenki kehitys ihan ok. :D Meillä on moent kyselleet että "onpas hyvin kehittny motorisesti 3-4kuinen ja saanu korjaa että joo tää on kyl puoli vuotias. :D Meillä oli tytöt Viola 2v syntyessää 2770g ja 49cm ja Olivia oli 2765 ja 49 cm. että 5 grammaa oli ero. Oli sama synnytyssalikin! Viola syntyi vaan kiireellisellä sektiolla ja olivia normaalisti alakautta :heart: mikä oli ihana kokemus! :) Viola olipuoli senttiä lyhyempi kun olivia tähä mennessä mutta kilon painavampi. Ja Olivia sai 3kuisesta eteenpäin korviketta kun kasvu oli niin vähäistä että imetys piti vaihtaa pulloon... :ashamed:
 
Jane,Niinhän se varmasti on että se kääntyminen sieltä tulee... hassua kun esikoinen kehitty niin oppikirjan mukaan ja nyt tuntuu et menee jotenkin hassusti:D Hyvähän se aina lapselle olis että kaikki kehitysvaiheet tulis läpikäytyä,mut tunnen vaikka kuinka monta ipanaa keltä ryömiminen esimerkiksi on jäänyt kokonaan ja ihan täystaitosia tuntuisvat olevan...kääntymisen väliinjättämistä en kyllä oo kuullu tapahtuneen....
Miä harkitsin kovin tota jumppaan lähtemistä aksun kanssa,mutta kun itellä on treeniä' jo 5 krt viikko ja sit noi muskarit ja kerhot ,voi olla liian haastavaa...mut ehkä ensivuonna tosiaan jos kerran hienkin saa pintaan:)

BB,Kiva kuulla teistä!!! Meillä syödään edelleen 2 ruokaa päivässä,yks lihasose noin puolen pikkupurkillisen verran arvioituna...teen ite pääasiassa soseet ja sit toisella ruualla puolisen purkkia hedelmää tai marjaa tai niitä rahka/jugurttisoseita. Huomenissa annan riisipuuroa ekaa kertaa...et sit saadaan määrä kolmeen ateriaan. Ja varmaan aika nopeaan tahtiin lisään myös sen iltapuuron. Mutta määrällisesti tuskin syö kerralla tuon enempää kovinkaan usein. Esikoinen ei tällähetkelläkään syö määrällisesti kovin paljoa ellei sitten oo ihan lempiruoka kyseessä;) ja hällä ikää siis 3v.

Meillä poika on kans näppärä sormistaan,pinsettiote ihan nurkan takana ellei jo ole... istuu jonkin aikaa itellään,mut voi myös kellahtaa kun innostuu varpaistaan tms. Joskus ottaa käsillä vastaan,joskus ei...
 
Repa kun meillä esikoinen 2v syö vähempi kun tuo pieni puolivuotias ja silti kasvua ei oikee tule sitten neuvolan mukaa tarpeeksi vaikka joka kerta on painoa tullu 400grammaa kuussa... Turhaa valittamista mun mielestä kun se ei ole sellasta pulskistumista ottanut mitä tunnutaa vaativan nykyää vauvoilta aina...

hehe meillä ei oo mitää pinsetti otteita mailla eikä halmeilla vielä eikä istumista,ryömimistä yrittää mutta nostaa kädet ja jalat ilmaan ja hytkyy. sillä ei oikein mihkää pääse... :D

Meillä on syöty kiinteitä 3kuisesta eteenpäi pikkuhiljaa aloteltiin vellillä ja sitte 3,5kuisena perunalla kun oli niin pieni painoinen. 5kk neukussa sanottiin sitte että 5 ateriaa päivässä vaan ja sitte alettii nukkuu yötki putkee. Luxus kun esikko ei nuku vieläkää öitään...
 
Talvihaalareista: Meillä on paljon talvivaatetta (toppahaalaria ym. Ulkoiluvaatetta) kokoa 74 ja nyt saan jännittää et jääkö ne pieneksi ennen aikojaan kun Luka kasvaa vauhdilla. Syy tähän miksi haalareita on monta on se, että pojan täti on ostanut kirppikseltä ja olen myös saanut niitä aikoja sitten (ennen kuin poika syntyi). Varmuuden vuoksi tilasin Ticketin haalarin kokoa 80, on reilua mallia niin varmasti menee loppu talvesta.

Meillä kasvatetaan nyt sosemääriä sairaalan ohjeiden mukaan ja vaikka Luka täyttää ensi viikolla 7kk niin aletaan syöttää 8kk ruokia. Eli soseita pitäisi mennä 2dl/ruokailu 8kk ikään mennessä. Luka syö aamu-, ja iltapuuron, lounaaksi liha-, tai kasvissoseen, jälkiruuaksi hedelmä-, tai marjasoseen ja päivälliseksi liha-, tai kasvissoseen. Joka aterian yhteydessä saa Nannia 50-60ml ja öisin herää syömään kerran ja saa 110ml maitoa. Kerran on käynyt niin, että on nukkunut koko yön syömättä :)

Harrastuksista: Me käydään kerran viikossa vauvauinnissa. Lukasta ei tiedä välillä tykkääkö vai ei, ukkelilla on niin pokerinaama ettei osaa tulkita :)

Täällä olisi vauvakuumetta ilmassa, pohdinnassa joko alkaisi yrittämään toista, hmmm...
 
Minnis meijän Viola on 2v ja sille on toi ticketin 80cm sopiva ja se on 86cm pitkä. toi ticketin 74 haalari menee vielä vaikka on vähä lyhyet lahkeet ja hihatki :D Ne on OIKEESTI reiluja. ja meillä tuli olivia ilmottaan tulostaan kun Viola oli 9kk. :) 1,5 tasan 3 päivää vajaa oikeestaa tuli ikäeroa ja ne on menny kyllä ihan heittämälläki tolla ikäerolla. :) meille kyllä kolmatta ei tule moneen vuoteen koska haluan keskittyä ja nauttia siitä raskaudesta samanlailla kun ekaaki odottaessa. Se raskausaika jäi niin kokematta toisen kanssa. :( Kun oli erikoisen kanssa kiirettä.

Talvivaatteista niin meillä täytyy ostaa molemmile tytöille uudet vaatteet kun Viola on syntynyt heinäkuussa niin sen haalari menee olivialle vaan alkutalven,mutta lopputalvesta pitää ostaa uusi. ja Violalle pitää ostaa kuitenki uusi...
 
Hei vaan pitkästä aikaan!

Aika menee ihan siivillä & Noora kasvaa ja kehittyy silmissä. Ens viikolla neidille tulee jo 7 kk täyteen. 6 kk neuvolan mitat neidillä olivat 68.3 cm ja 7490g. Hyvin neiti kasvaa keskikäyrällä. Kiinteät aloitettiin 4.5 kuukauden ikäisenä & meillä mentiin heti kunnon syönteihin, 1/3 pilttiä pottuporkkanaa ekalla kerralla. Mitään ongelmia ei ruokailujen suhteen ole ollut & nykyään menee aamupuuro, lounas, välipala ja iltapuuro. Päivällistä varmaan aloitellaan pikkuhiljaa. Tissiä sitten janojuomana. Nokkamukista neiti nätisti ryystää vettä. Ruuat ovat sekä itse tehtyjä että kaupan pilttejä.

Yöunet paranivat kertaheitolla ensimmäisten helteiden myötä kun tyttö jätti pitkät päikkärit kokonaan väliin. Nykyään meillä nukutaan kolmet 30-60 min päiväunet, mutta nyt neiti on posotellut jo toistatuntia ulkona. Yöunille mennään noin klo 20-21 ja aamulla herätään klo 6-7.

Meillä on alhaalla kax hienoa hammasta & viimeviikolla oli eka käynti hammashoitolassa saamassa valistusta hampaiden hoidosta. Nyt niitä kahta helmeä sit harjataan aamua iltaa :)

Kääntymään Noora oppi tasan 5 kk:n ikäisenä. Olimme nyt reilun viikon minun kotona käymässä & neiti alkoi siellä liikkumaan kunnolla napansa ympäri & parisängyssä raahautu reunalta toiselle. Pyllyä kovasti nostelee & kova halu on päässä eteen päin. Taitaa vaan olla ajan kysymys. :)

Ens viikolla meillä alkaa muskari & vauvauintiin olemma varasijalla. Mukavaa saada jotain vaihtelua viikkoihin. :)

Seuraava neuvola meillä onkin vasta 8 kk ikäisenä eli 28.9. joka on lääkärineuvola. Ei kuulemma ollut tarvetta käydä tässä välissä ku asiat ovat mallillaan.

Nooralle jäi omat pitkät syntymähiukset päähän, vähän on toiselta sivulta ja takaraivolta kulunut. Etuhiukset menivät kokoajan silmille & niinpä mun piti vähän napsasta niitä lyhyemmiksi. Ja neidillä on aivan ihanan isot tummansiniset silmät & äiti on aivan kateudesta vihreä isältä perityistä pitkistä ripsistä :)

Hyvää syksyä kaikille

Wendy ja Noora kohta 7 kk
 
Repa kuulemma konttaminen on se mikä on hyvä lapsella tulla koska siinä tulee sitä että vuorotellen liikutellaan käsiä&jalkoja ja menee oikee&vasen jalka&käsi samaan aikaan ymsyms.. :) mut ryömimisellä ei oo niin väliä ja sen jättääkin tosi moni välistä mm. mun hyvän ystävän tyttökin jätti.. :)

BB teillähän syödään oikein hyvin.. huono neuvolantätsy sattunu kohdalle :( kaikki kasvaa omaan tahtiin ja välillä on "hyviä" kausia ja välillä "huonoja".
Mä kerroinkin jo tuolla aikasemmin mitä miten meillä syöpötellään!! :)
 
wilma87
Heippa pitkästä aikaa! Aika on mennyt pojan kanssa touhutessa :D
Meillä poitsu on alkanut sen verran enemmän liikkumaan, että vaikuttaa yöuniin. Sängyssään pyörii häkkyrää välillä unissaankin. Konttausasentoa on nyt näkynyt muutaman päivän ajan selvästi. Hui, niin se vaan aika menee nopeasti, että kohta pikku mussukkani lähtee jo konttaamaan!
Huomenna tulee puoli vuotta täyteen ja sen kunniaksi aloitetaan vauvauinti :)

Meillä on talveksi Polar O. Pyrettin toppapuku kokoa 74. Menee varmaan suurimman osan talvesta, mut voi olla että, joudutaan ostamaan myöhemmin toinen (saa nähdä). Mut sit hattua ja hanskaa pitäs ostaa talveksi.
Kiinteitä meillä syödään jo se 5 kertaa päivässä. Aamulla ja illalla kaurapuuroo, lounaalla lihaa ja kasvista. Välipalaksi jotain marjaa tai hedelmää. Päivälliseksi sit kasviksia. Rintamaitoa saa vielä melkein joka kerta ruoan yhteydessä (toisinaan puol tuntia syönnistä) jos vaan on vailla. En kyllä vielä osaisi kokonaan luopuakkaan tuosta imetyksestä, kuitenkin se on se meidän oma rauhoittumisen ja yhdessä olon hetki :)

Wilma ja poitsu
 
Meidän 6kk neuvolamitat oli tämmösiä: 7320g 63,7cm pää 41,2cm.

Aada osaa jo lähes istua itse, selkä on tosi jämäkkä. Konttausasentoakin on jo vähän harjoitellut, saapa nähdä tekeekö Aada samalla lailla kuin minä ja sisarukseni että ryömiminen jää kokonaan pois ja liikutaan mittarimatotekniikalla, eli noiustaan kontalleen ja laskeudutaan mahalleen ja taas noustaan kontalleen ja mennään mahalleen jne. Ryömitä meillä siis ei mutta pyöritään lattialla kovasti joka suuntaan ja halu liikkumiseen olis jo kova. Kun vaan hoksais että miten...

Syömisistä en tiedä kehtaako sanoakkaan että meillä uskotaan edelleen vahvasti maidon voimaan: /. On kyllä harjoiteltu jo kuukauden päivät mutta ei edelleenkään olla päästy muutamaa lusikallista pidemmälle. Muutenkin syöminen on aika yökkäilyä, vieläkin. Maistellut on kyllä maissia, porkkanaa, perunaa(aiheutti hirveät oksennukset), päärynää, ruusunmarjaa, banaania, mustikkaa, persikka-banaania, mangoa ja omenaa. Maissi on soseista suosikki ja päärynä ja maissivellistä tykkää, annan että sais edes jotain muutaki syötyä kuin maitoa. Peruna-porkkanavelliä ei ensin suostunut yhtään syömään mutta nyt menee sekin(jes edistystä). Maissinaksuja on syönyt ja kurkkua ja vähän ruisleipää kuivahtaneena imeskelly. En usko että ongelma on uudet maut vaan ei tykkää nieleskellä kiinteää ruokaa. Sitkeästi yökkäilee tai sylkee pois. Innostusta syömiseen kyllä on mutta se nieleminen ei ole mukavaa. Turhauttaa välillä kun tekis mieli syöttää jo vaikka ja mitä soseita, mutta ei kai kukaan ole aikuiseksi asti maitoa syönyt. Toivottavasti...:D

Vaatteista, meillä on Aadalla tavallinen syyshaalari ja ostettiin reiman vettä hylkivä/tuulenpitävä syyshaalari kun oli tarjouksessa ja niin kivan värinen:D Molemmat on 68 ja vielä vähän isoja että luulenpa niiden menevän ihan hyvin tämän syksyn kun on kasvunvaraakin.Ja mahtuu villapuku varmaan alle. Vielä lisäksi Aadalla on joku noin 70 syyshaalari joka on vähän isompi muistaakseni, se on saatu minun tätiltä. En tiedä käytetäänkö sitä. Talveksi on joku 70cm toppahaalari, en yhtään tiedä mahtuuko se. Ainakin toisen oon ajatellu ostaa, ehkä myöhemmin kun näkee pitääkö olla isompi. Syksyksi sitten pari isompaa syyshaalaria pitää hankkia tai no meillä saattaa ollakkin jo kun ollaan saatu niin monta laatikollista ja säkillistä vaatteita mun tätiltä etten ole edes kaikkia vaatteita selannut läpi kun eivät ole täällä meillä. Ovat mun 10v serkkutytön vanhoja ja aivan älyttömän hyväkuntoisia vaikka on käytettyjä. Vauvanvaatteitakin saatiin sieltä ja jäävät vielä säästöön odottamaan tuleviakin lapsia kun ovat niin hyvässä kunnossa. Ihan mahtavaa kyllä, ettei meidän ole tarvinnut ostaa juurikaan Aadalle vaatteita ja niitä riittää ainakin noin 100cm asti. Tosin eihän sitä silti voi joskus olla ostelematta kun sattuu kaupassa/kirpparilla silmään joku oikein söpö=)

saraheinä&aada 6kk
 
No löytyyhän niitä"kohtalotovereita" kun ei meilläkään nuo soseet oikeen maistu..varsinkaan kasvissoseet.aivan sama teenkö itse vai onko kaupan: /hedelmäsoseista menee parhaiten Persikka,suu aukee kyllä hienosti:)oon yrittäny laittaa hedelmää viahannessoseen sekaan,mutta minkäs teet jos suu pysyy kiinni.Ja yleensä on aina niin päin että ensin sose ja n puolen tunnin päästä maito, ettei olis maha täynnä maitoo .puuroista menee vain riisi ja sekin huonosti.Koon puolesta en oo huolisssani lapsen syömisestä,mutta kai sitä pitäsi muutakin syödä/juoda kuin maitoa..torstaina meillä on sairaalaan meno,pojalla luultavasti atooppinen iho niin täytyy kysyä tosta syömisestäkin sitten mielipidettä
 
Syöminen ei ole myöskään Helmin lempijuttu. Luumusose ja vadelmat uppoaa, mustikat työnnetään ulos ja porkkana, kesäkurpitsa ja herukat saavat aikaan vain hillittömän huudon. Kolmen viikon harjoittelun jälkeen tyttö oppi eilen avaamaan suun. Tähän saakka hän on vain hyökännyt kohti mieluisan maun lusikallista. Ja meillä sitten taas on hiukan stressiä syömisistä, kun Helmi on niin hento ja pieni.
 
Syömisestä kehottaisin olemaan ressaamatta vielä tässä kohtaa,nyt vasta opetellaan syömistä ja maito on edelleen pääasiallinen ruoka!!!Määrät ei tarvi olla lusikkaaa enempää,ei se mahalaukkukaan niin iso ole ja tekniikka kehittyy kyllä ahkeralla harjoittelulla. Jos se persikkasose on ainoo mikä uppoo,niin sitten sitä ja sinne voi himpun verran piilottaa lihaa mukaan että saa proteinia,ja siihen voi myös ihan pieniä määriä sekoittaa muuta sosetta lisäten sitämukaa kun uppoaa jotta tottuu toiseenkin makuun. Yökkäilyt kuuluu asiaan...joillakin se vaan ottaa aikansa tottua. Lyön vetoa että suurimmalla osalla vauvoista on jotain syömiseenliittyviä ongelmia jossain kohtaa (vain sileät soseet uppoaa,vain yksi maku tai tietty purkki,vain yksi lusikallinen jne.) silti kasvaa ihan lepo tyttöjä ja poikia;) Toki jos on jotain terveydellisiä syitä miksi ruokaa pitäs mennä,niin se on eriasia,muuten mun mielestä voi luottaa siihen että vauva etenee omaan tahtiin ja saa kyllä tarpeeksi. Sirkushuvejakin voi kokeilla ruokapöydässä jos se auttaa,vakka siitä ainakin yhdessä vaiheessa neuvoloissa varoteltiin. Meidän 3v ainakin oppinut syömään ihan hienosti ja asiallisesti ilman leluja pöydässä,vaikka aikamoista viihdytystä syöminen vaati alle 1v. Kyllä ne nopeesti oppii myös pois niistä "huonoista" tavoista..ne jää sit iän myötä. Toki jos se härdelli kauhistuttaa,niin sitten siihen ei pidä ruvetakkaan... Ja jos se kasvu ei oo ollut päätähuimaavaa ennen kiinteitä,niin ehkä niillä ei sitä saavuteta jatkossakaan... meillä on oikeestaan enempikin hidastastunut kasvu kun kiinteet on aloteltu. Kyllä se siitä,uskokaa pois! Hienoa on jos edes joku uppoaa!!!
 
Kiitos Jane. Meillä stressataan tota kasvua vaan hurjasti kun likka syö kyllä hurjia määriä,mutta kasvu on alusta asti ollut sen 400g per kuukausi aina tähän asti. Syö aina hyvin,eikä koskaan oikeestaan ole sellasta päivää jolloin heikommin maistuis. jollai tietyllä aterialla vaan voi vähä huonommin maistua ja silti neuvolan täti sanoi pokkana että "annatko lapsen syödä tarpeeksi?"

Repa oon miettiny samaa ton syömisen kanssa että moent 6kk ikäset saattaa olla täysimetykselläki vielä. Meillä on kiskottu täysiä 5krt päivä kiinteitä 5kuisesta asti ja neuvolassa ulistaan kuinka lapsi on liian pieni...
 
BB,kuinkahan paljon sitä kasvua pitäs sitte tätin mukaan tulla...mun mielestä toi kuulostaa ihan normi määrältä...ei meilläkään paljoo enempi oo nyt enää tullu ja ihan tyytyväisiä ovat olleet. Noilla täteillä on aina ne omat ajatusmaailmansa ja mielipiteet,jotka useimmiten edustaa vaan sitä hen.koht.mielipidettä... yllähän siitä lapsesta päältäpäinkin näkee että onko kaikki kunnossa,jos on sopusuhtanen ja tyytyväinen vauveli,niin tuskin näkee nälkää;)
 
Juu meilläkin on nyt ollut painonnousu sellasta himpun halle 400g/kk ja tyytyväinen on ollut.. Sulle on BB sattunu nyt vaan tosi huono neuvolantäti :( pystyisköhän sitä vaihtaa tai jtn? jos sanot että yhtään ei kemiat kohtaa ja tuntuu että ihan höpöjä puhuu ja valittaa.. Ja jos teillä ei oo maidollakaan paino noussu sen enempää niin et voi vaikuttaa siihen yhtään ite sen enempää. Eikä sen lapsen kai läski tarvii olla? :D kaikki kasvaa omaan tahtiin :)
Ehkä se neuvolantätsy tykkää sellasista super makkara vauveleista ja olettaa että kaikkien täytyy olla sellasia!! Niin ja mun ystävänkin vauva on ollu aika samoilla mitoilla kuin teillä.. On Leoa 1kk12pv vanhempi ja painaa varmaan yli kilon vähemmän :)
 
bb Tiukkaa tekee meilläkin tuon 400 gramman kuukausinousun kanssa. Viidessä kuukaudessa ja viikossa oli tullut painoa 2350g, eli aika niukasti. Ystävän lapsi on kaksi kuukautta nuorempi ja se tyttö oli kolmikuisneuvolassa 700g painavampi kuin meidän muru 5-kuisena, vaikka syntymäpaino oli 10 gramman tarkkuudella sama. Kiinteät kun aloittaa, painonnousu ja pituuskasvu todella harvoin ainakaan kiihtyy, yleensä ennemmin päinvastoin...
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä