**Helmikuussa 2011 syntyneet**

Me kävimme eilen kylästelemässä ystävän luona, jossa pikkusisko on kolme viikkoa Helmiä vanhempi. Sielläkin suussa nökötti ensimmäinen hammaspari. Meillä moisesta ei ole merkkiäkään... Vaatteet päällä tyttö ei muuten nouse istumaan, nakuna alkaa treeni samantien. Siitä se lähtee!
 
Hampaat: Meillä Nooalla on 2 hammasta nakottanut suussa nyt kuukauden päivät ja lisää taitaa olla tulossa punoituksesta päätellen. Onneksi ei ole montaa kertaa vielä purrut tissiä, pari kertaa kylläkin, kun on kyllästynyt syömiseen. Kauhulla odotan, kun tulee se vastapari sinne yläpuolelle...

Eilen pikkumies keksi sitten taaperokärryn ihanuuden ja kävelee nyt sen kanssa ympäriinsä. Tosin tarvitsee vielä jonkun tukemaan käsivarresta, koska päästä aina yhtäkkiä irti kärrystä tai sitten jalat vaan muuten lipsahtaa ja mennään kumolleen ihan miten sattuu. Mun kipeän selän kanssa tuo tukeminen tuottaa vähän hankaluuksia, joten joudun piilottamaan kärryn välillä pesuhuoneeseen. Jos se on näkyvillä, ei Nooa muuta tekisikään kun kävelisi sen kanssa riemusta hihkuen. Kauhistuttaa, että milloinka se lähtee kävelemään, kun järkeä ei ole päässä yhtään. Sohvaa vasten on myös ottanut jo muutamia askeleita, mutta nekin päättyy yleensä kaatumiseen.

Ihanaa, että edessä on viikonloppu, niin on taas apukäsiä vähän enemmän paikalla. Kyllä kieltämättä selkä iltaisin huomauttelee, että on tullut puurrettua vähän liikaa, mutta minkäs teet, kun arjesta on vaan selvittävä. Mutta jospa tää tästä, ensi viikolla jo kuukausi leikkauksesta :)
 
Viimeksi muokattu:
Meillä nyt pientä kärvistelyä aiheuttaa toisen hampaan läpipuskeminen heti toisen perään...yläkalustokin näyttää siltä kun kohta tulis. Vielä ei oo vasen alahammas läpi,mut kenties huomena jo terä tuntuu...

Tissi on pojalle nyt yhtäkkiä aika tärkee taas,liekö toi hammaskipuilu syynä. Iltaunet,puolentunnin nokoset ei piristä,vaan tuntuu et lähinnä kiukuttaa vaan... itellä aika paljon iltatreeniä ja aksu on sit isälleen rähjänny kun ei oo tissikään paikalla...no josko taas tosta tasottus. Muuten on oma ilonen ittensä,vieläkin limaröhää nuhan jäljiltä...

Pitäs jotenkin päästä iltanokosista eroon,mut ei taida vielä onnistua: / Ei jaksa aamusta valvoo niin pitkään että kahdet unet piisais...ja aamuunet jää usein lyhkäsiks kun mennään kerhoon yms.havahtuu heti kun vankkurit pysähtyy tai viimestään 10min päästä.

Konttausasennossa käy nyt tiuhaan,notkottelee siinä,mut eteenpäin ei vielä ymmärrä... kurottelee toinen kylki ilmassa niin et pyllähtelee tahattomasti selälleen niin et pää kopsuu. Ruoka maittaa yleensä ihan kivasti,syödään jo kokkareista ruokaa.. herneitä parsaa yms oon antanu sormiruuaks,mut ei tajuu laittaa niitä suuhun:D Tutkii vaan innolla:p

Ilmojen kylmetessä siirrytään sisäuniin...esikoista puin läpi talven ulos päikyille ja oli se niin rasittavaa etten taida siihen enää ryhtyä kun tää nukkuu sisälläkin jotenkuten.

Nyt kotihommiin kun on tilaisuus:)

Repa ja Aksel 7,5kk
 
Kiitoksia osanotoista. Elämä menee eteen päin & uutta yritystä ollaan aloiteltu. Mitään paineita en ole ottanut, uus raskaus tulee jos on tullakseen. Ton Nooran kanssa aika menee siivillä. Laitoin hoitovapaa hakemuksen menemään. Tarkoitus ois et hoitovapaalla maaliskuun alkuun, sitten 4 viikkoa lomalla & huhtikuun alussa osa-aikaisena töihin. Ens kuussa pitää laittaa myös hoitopaikka hakuun, päiväkotiin ois tarkoitus tyttö laittaa.

Tänään Noora täytti 8 kk & meillä oli lääkärineuvola. Pituutta oli 71.8cm ja painoa 7990g. Hyvässä suhteessa pituus ja paino kulkevat. Eilen Noora yritti ekan kerran ryömimistä, joten eiköhän se liikkeelle lähtökin ole ku ajan kysymys. Pyörimällähän toi neiti jo vaihtaa paikkaa.

Syysterveisiä kaikille

Wendy ja Noora 8 kk :)
 
Helmi keksi konttaamisen jalon taidon! Ikää on nyt piirun päälle 7kk. Pitkään tyttö nitkutteli kontillaan ja nyt pari päivää on päästy eteenpäin. Lyhyitähän matkat vielä ovat, mutta jos eteenpäin halutaan mennä, konttaamalla halutaan eteenpäin mennä, ei ryömimällä (sitä Helmi ei osaa). Polviseisontaan tyttö myös yrittää nousta, pari kertaa on seisovilleen saakka päässyt könyämään, mutta se vaatii matalan kohteen (esim. äitin reisi risti-istunnassa.).

Pikkuhiljaa neitiä alkaa syöminen kiinnostaa ja ateriamäärät nousta+nälkäkin ehtii välillä tulla. Herkkua on mandariini ja palsternakka oli aines, jonka kanssa kasvissoseet vihdoin alkoivat upota. Seuraavaksi lie vuorossa yösyöttöjen purkaminen ja toisaalta lihan lisääminen ruokalistalle. Repa totesi, että ruuassa on jo kokkareita; niin on meilläkin, missään vaiheessa en ole haarukkaa kummempaa survinta käyttänyt.

Hampaat? Mitä ne ovat?
 
Tillukas,Meidän esikoinen ei syönyt millään ruokaa missä oli vähänkin paloja,vaikka alusta asti koitin tarjota...oli varmaan jotain 10kk ennenkuin alkoi uppoomaan...siks oon niin mielissäni että Aksel syö kokkareitakin:)

Täällä paljastu korvatulehdus köhimisen syyksi..aloin epäilemään kunnolla vasta kun tissiä alkoi hylkimään. Isoveikaltakin löyty sama riesa. Vieläkin nenät vuotaa vaikka kuuri alkaa olemaan takana. Heti kun saatiin lääkitys,yötkin parani kertaheitolla...ties kauan se tulehus ollu,mut oletin vaan että nuhasta johtuen yöt huonot:( Aksulla kuulemma pienet korvakäytävät...tai ahtaat tai jotain:p

Meillä on 8kk neuvola vasta 18. päivä,se siirty oikein kunnolla...

Edelleen nitkutellaan konttiasennossa,mutta vieläkään ei konttaa...vetää kyllä siinä asennossa jalkoja perässä. Nousee polvien varaan ylös...viihtyy pitkiä aikoja itsekseen lattialla leluja tutkien. Rakastaa ihmisiä ympärillä ja katsella kun lapset leikkii ja nauraa:)

Ei kummempia tänne.....

Repa ja Aksel 8kk
 
Tervehdys pitkästä aikaa!

8kk neuvolasta saatiin mitat 10430g ja 74cm, eli pitkänä typynä kasvaa, onneksi hoikistuen. =) Meillä eiedelleenkään ryömitä eikä konttailla, konttausasentoon nousee ja siinä heijaa, mutta alkaa kiljua kun ei homma etene. Kaukana se ei ole, etenemistekniikka on nyt sellaista mittarimato-tekniikkaa, noustaan konttausasentoon ja rämähdetään alas ja matkaa on taittunut taas muutama sentti. :D

Piti myös hommata turvaistuin kun talvivaatteet päällä ei enää mahdu tuohon koppaan mitenkään päin. Ostettiin sitten Britaxin multi-tech, nyt tyttö taas viihtyy autossa.

Yöllä on alaknut tulla eroahdistusta, herää hurjana huutaen ja rauhottuu kun laittaa käden johonkin tytön päälle. Lisäksi sängysssä möngitään edestakaisin ja yleensä ädään poikittain jumiin sinne pinnasänkyyn jolloin myöskin huudetaan. Joten yöt on hieman hulinaa mutta eiköhän se tästä taasen.
 
Moi vaan!

Reissusta kotiuduttu kolmisen viikkoa sitten. Ihana loma oli ja kaikki meni oikein hyvin. :) Mukava silti olla taas kotona.

Hurjasti kehitystä pojalla alkoi tapahtua lähes välittömästi kun palattiin kotiin, tai ehkä musta vaan tuntuu siltä. :) Eikä vain fyysistä kehitystä, vaan myös psyykkistä. On niin ihanaa, kun pojasta on jo seuraa ja on kaiken lisäksi ihan hurjan huumorintajuinen pikku vesseli! Eka hammas puhkesi reilu viikko sitten ja nyt odotellaan hampaalle viereen kaveria. Tänään pikkumies oppi konttaamaan. :) Osaa myös nousta polvilleen ja MELKEIN seisomaan, yhden jalan koukistaa jo valmiiksi. Istuu melkein, mutta ei ihan. :) Torstaina on neuvola, jänskätään mittoja, veikkaan että hieman yli 8 kg painaa ja pitkä on, yli 70 cm reilusti. :)

Meillä rytmit menee tosi mukavasti jo, ja päivät on jotenkin niin ihania, nautin tosi paljon kotona olemisesta ja lapsen kanssa touhuamisesta. Hoitovapaalla olisi tarkoitus jatkaa ja olen kotona niin kauan kuin se rahallisesti on mahdollista, toivottavasti ensi kesään asti. Tiukkaa tulee kyllä rahallisesti olemaan, mutta jospa sitä jotenkin aina pärjäisi. :) Poitsuli nukkuu kahdet päikkärit ja ne on aika pitkät, joten omaa aikaakin on kivasti päivisin. Yöunet on aika levottomia, veikkaan syyksi hampaita. Edelleen syö tissiä öisin, mutta en jaksa siihen vielä puuttua, itse jaksan näin ihan ok. :) Päivisin ottaa tissiä kolme-neljä kertaa. Poika syö hyvin aamupuuron, lounaan, välipalan, päivällisen ja iltavellinsä. :) Meilläkin syödään jo aika karkeaa ruokaa.

Eka flunssakin tuli sairastettua heti reissusta paluun jälkeen, muutaman päivän nenä vuoti ja oli tukkoinen, kuumetta ei onneksi tullut. :)

Jotenkin haikeasti ajattelen ajan kulkua, aika on mennyt niin hurjan nopeasti. Vielä vuosi sitten vaavi oli masussa ja pää oli täynnä ajatuksia ja odotusta tulevaa vauva-arkea kohtaan. Tässä sitä ollaan nyt, äitiysloman loppusuoralla...

Ihania syyspäiviä kaikille! <3

- Merve ja pikkumies melkein 8 kk
 
Hei vaan kaikille!

Kirjoittelin eilen pitkät pätkät, mutta kone tilttasi, joten jäi sitten kirjoittelut siihen :( Mutta laitanpas nyt jotain kuulumisia kuitenkin.

Kyllä aika todellakin kuluu liian nopeasti! Mulla loppuu äitiysloma perjantaina, kun aloitin sen varhennettuna. Mutta eipä se mitään, kotiin kuitenkin edelleen jään ja pari vuotta varmaan olen vielä kotona. Rupean varmaan keväällä tai viimeistään ensi syksynä tekemään jotain töitä lisärahan vuoksi, vaikka muuten ei työntekoon ole juurikaan kiinnostusta. Kirjaa olen alkanut kirjoittaa (piiiiitkäaikainen haaveeni), mutta saa nähdä meneenkö idea kustantajille kaupaksi. Mutta nyt on hyvä aika kirjoittaa, kun ei ole paineita rahan ansaitsemisesta. Toimittajan töistä saan varmaan jotain kasaan kuitenkin sitten kun jaksan taas aloitella.

Meillä oli 8 kk neuvola viime viikon lopulla, painoa oli vähän vajaa 9 kiloa ja pituutta 70.5 cm, mutta pituudesssa tuli mun mielstä kyllä mittausvirhe. Meillä on aina oman hoitajan ottamana mitat pari senttiä lyhyempiä kuin sijaisten, oma hoitaja laittaa jalan aina jotenkin vinoon. Lääkärikin arveli samaa, joten ehkä se on kyseisen terkan ongelma...Hän on onneksi jäämässä äitiyslomalle, toivottavasti tulee hyvä sijainen tilalle. Ihan ok tämä meidän omakin terkka on, mutta sellainen mitäänsanomaton, jolla ei ole vastausta oikein mihinkään kysymykseen, joten siksi olen vaihdosta iloinen.

Nooa kävelee nyt tukea vasten ja taaperokärryn kanssa ja yrittää jo seisoa ilman tukea (välillä hetkeksi siinä onnistuenkin), joten varhainen kävelijä lienee meillä tulossa. Me lähdetään Espanjaan marras-joulukuun vaihteessa, saa nähdä käveleekö jo siellä.

Me siirryttiin ruokailussa sormiruokailuun, vain puuro ja satunnaisesti soseita syötetään. Nooa saa ihan hirveät kilarit, jos ei saa syödä itse, joten mennään nyt omatoimisella ruokailulla. Hienosti se kyllä sujuukin, ja uskomattomia määriä poika vetää soseruokintaan verrattuna. Rintamaitoa vedetään edelleen lisäksi. Meilläkin syödään vielä kerran yössä (tai aamusta, noin 5-6 välillä), muut heräämiset sujuu tassutellen. Ehkä syyslomalla jaksais yrittää yösyöttöjen lopettamista. Tai sit ei, pitää katsoa voinnin mukaan.

Nyt aloitan maanantai-illan nautiskelun: hyviä ohjelmia ja hyvää ruokaa ihan yksin lasten nukkuessa!

Commander ja Nooa 8 kk
 
Onpas täällä eilen aktivoiduttu! Kivaa!

Eilen tarjoilin Helmille ekan kerran broileria ts. lihaa. Sitä piti sitten yöllä itkeskellä nelisen tuntia. Ei siis paukutellut, vain itkeskeli. Taitaa saada jäädä siis liha vieläkin odottamaan. Mahavaivojen vuoksi en ole vielä edes kokeillut kukka- tai parsakaalia, enkä herneitä. Banaani on herkkua, mutta sitä pitää syödä aamupäivällä, muuten huudattaa yöllä. Persikka saa vatsan toimimaan päärynääkin sujakammin. Kasvissosepuoli on hiukan köyhää, käytössä on vain peruna, maissi, palsternakka, porkkana ja kesäkurpitsa + kastikkeessa hiven sipulia. Hedelmät ja marjat ovat sopineet kaikki, samoin viljat.
Muoks. soitin neuvolaan. Lihaa pitäisi saada mukaan tai ainakin proteiineja. Ja ruokaa pitäisi saada uppoamaan enemmän. Soitin kasvissyöjäystävälle ja taidanpa kokeilla kurpitsansiemeniä tms siihen saakka, että Helmin vatsa kestää lihaa, muutaman päivän välein jatketaan nyt yritystä.

Helmi liikkuu konttaamalla lyhyet matkat (<1m) ja ryömii pidemmät. Tosin lyhyitä nekin matkat vielä ovat (<5m). Polviseisontaan koittaa kovasti itseään ährätä, mutta vielä jää asento matalaksi. Helmi seisoo topakasti käsistä tukien ja on alkanut niin askeltaakin muutamia askelia. Hiljalleen tyttö alkaa kiinnostumaan pienistäkin objekteista eli motivaatio pinsettiotteeseen alkaa syntymään. se on helpotus, sillä ainakin tiedämme, että tyttö näkee pienet asiat lähellään. Josko näkö olisi korjaantunut itsestään. Helmin lempipuuhaa on pöristely, joko kielellä itsekseen tai jonkun tärkeän ihmisen käsivarteen/poskeen/jalkaan/mahaan...

Olemme nyt viettäneet hiljaiseloa, kun esikoiselta napattiin nielurisat pois. Onneksi lapset eivät ole niin kipeitä kuin aikuiset, mutta kipulääkkeettä ei ole vielä selvitty (6 vuorokautta operaatiosta). Nyt on taas tyttö kipeämpi, peitteet siis lie irtoamassa. Jos niin, niin hyvä, tämän jälkeen on vain parempia päiviä tiedossa.
 
Viimeksi muokattu:
Meillä yöt aika rallia ,esikoisella oli kanssa tässä iässä aikamoista hulabaloota... ihan tissilää tainnutan...ei kyl syö aina mut pikkasen pusuttaa et jatkaa unia. Vierotellaan sitten kun meno rauhottuu hiukan.
Konttausasennossa edelleen kitkuttaa,mut ei etene ja polvien varaan nousee... yläien pullottaa.
Ens tiistaina vihdoin lääkärineuvola,et sit saadaan mitatkin.

Rytmi on nyt muutettu kaksiin uniin,noin 11 maissa ekat unet ja toisille menee sit klo 15 pintaan... tänän nukku vaan yhteensä reippaan 2h,yleensä 3-3,5... kasilta sitten yöunet. Tarvittaessa oon nukuttanu vielä pikkunokosille illasta mut tänäänkään ei suostunut nukahtaan.

Ruoka uppoo vaihtelevasti,puurot aika hyvin aina,hedelmä yms. soseet pitää lämmittää,ei syö kylmänä. Puuroihin laitan ihan tuorettaa hedelmää tai marjaa. Meillä tykätään syödä myös sormin,pinsettiote on ollut hallussa jo kauan...on uskomattoman näppärä sormistaan:D

Repa ja Aksel 8,5kk
 
Tulinpa päivittelemään mittojakin,elikkäs neuvolassa käyty ja painoa 8290g ja pituutta 69cm,aika niukanlaisesti tullu,etenkin tota painoa mutta niin se oli veljen kanssakin että kun liikkuminen alkaa ja kiinteet niin yllättäen painokin kerääntyy hintsusti. Mutta ihan nätisti kasvaa kuitenkin:) Kaikki oli muutenkin niinkuin piti... hapanmaitotuotteista ei ollut mitään puhetta,vasta jälkeenpäin sen tajusin:| Nyt kun sitä 10kk neuvolaakaan ei enää ole. En tiä pitäiskö sitä soittaa ja kysyä onko kaikki niinkuin ennenkin vai onko asiaan tullut muutoksia sitten esikon syntymän.
 
Heippa pitkästä aikaa:D

Meilläkin oli eilen 8kk neuvola ja pituutta tytöllä oli 68cm ja painoa 8,3kg eli ihan kivasti tullut molempia vaikka neiti onkin vielä varsinainen maitotyttö. No kyllä syödään jo ½-1 purkillista sosetta päivässä ja lihaakin vähän. Ihan vauvasoseita vielä kun ei kokkareet soseen seassa mene alas. Kaurapuurokin keitellään vielä jauhoista.

Ei ryömitä eikä konttailla meillä, liikuskelee pyörimällä ja konttausta kovasti harjoittelee, jalat jo siiryilee mutta ei vielä ole hoksannut että kädet pitäis liikuttaa mukana. Ja hampaista ei tietoakaan... Muuten neiti on ollut aurinkoinen itsensä, yöllä vaan toisinaan pyöriskelee levottomasti ja täytyy käydä laittamassa tuttia suuhun mutta ei yleensä herää. Puhetta ja hymyä kyllä riittää:)

10kk neuvola on meillä kyllä myös seuraava neuvola.
 
Meidän pieni keijukaisprinsessammekin pääsi hiukan ennalta 8-kuisneuvolaan. Strategiset mitat ovat nyt 7010g ja 67 senttiä. Sievää omaa minikäyräänsä tyttö piirtää. Tyttö nousee tukea vasten seisomaan, ottaa tuella yksittäisiä askelia, nousee polviseisontaan vaikka keskilattialla, konttaa, ryömii... Hienomotoriikka ei ole toki ihan samalla tasolla tai puhe, mutta ei sitä kaikkeen ehdi ;) Suurin ongelma Helmin kanssa on edelleen syöminen. Ei kiinnosta. Ihan normisettiä on käyttää aamupuuroon 30 minuuttia. Muutaman lusikallisen syö halulla ja kun akuutti nälkä on hoidettu, lakkaa kiinnostamasta. Maha ei ole täynnä, mutta tuputtaa saa ihan tosissaan. Kun maha on täynnä, tyttö kyllä viestii sen ja lopetan tuputtamisen. Ensimmäistä lihaa on nyt opeteltu kaksi viikkoa, hiljalleen alkaa vatsa kestämään broiskua. Huoh. Yösyöttöjä ihmeteltiin niin terkan kuin lääkärinkin kanssa. Toisaalta onko ne huonontamassa päiväsyömisiä, mutta toisaalta onko ne tarpeellisia, että kasvu kulkee edes tällä käyrällä. Vaikeaa. Ja äiti alkaa olla väsy. Syöttöjä on 2-4 yössä.
 
tillukas, määkään en saa ton meitin poitsun painoo millään nousee vaikka syö tosi hyvin ja yölläkin tissiä kaipaa sen 2-3 krt.. 8kk neukussa oli 6580g ja 67cm (synt. mitat 48cm, 2650g).. Tutkimuksissa ollaan käyty mut mitään vikaa ei löydy.. Kaippa se sitten vaan kuluttaa kaikki mitä saa jollei enemmän.. Tosin nyt on hieman enemmän alkanu paino nousee ku oon alkanu antaa hapanmaitotuotteita..

Yleensä kirjottelen vaan tonne kerhon puolelle..
 
Niin,en tiiä miks ei ole 10kk neuvolaa...en tajunnut kysyä. Esikon aikaan se vielä oli. Mutta kaupunki varmaan säästää|O Meinaan kyl soitella sinne ja kysellä...mitat olis niin kiva tietää,et saattaa olla että tungen sinne mittauttamaan jokatapauksessa.

Meillä on nyt syöty tosi hyvin...aamupuurokin menee mainiosti vaikka tissiä lupsutteleekin yöllä,ei tunnu ruokahaluun vaikuttavan vaikka ottas maitoa just ennen sapuskaa. Mutta jos ruoka ei maultaan miellytä niin asia on toinen,sit menee se muutama lusikka ja loput kitkutellen...

Ekat konttausaskeleet otti viimein yläkerran maton päällä,todennäkösesti hetki menee ennenkuin oikeesti lähtee konttaamalla eteneen:)

Nuhaa on taas...toivottavasti ei me korviin: /

Repa ja Aksel viikkoa vaille 9kk
 
Kiitosta Henkari, pitää ottaa yhteyttä, etten täällä yksinäni höpötä/käy kiusaamassa maaliskuisia (Helmi syntyi 28.2., niin olen kehdannut joskus sielläkin kommentoida).

Jännä, että teillä ihmetellään ja oikein tutkitaan sitä painonnousua, kun meillä ei ole asiaan reagoitu kuin toteamalla, että tyttö on pieni, mutta pippurinen. Siis kun Helmi oli syntyessään kuitenkin reilusti isompi (3520&50).
 
Moi! Saisikohan tätä palstaa hieman piristettyä uusilla kirjoituksilla :)
Meillä myös helmikuinen poika. Pieni ja pippurinen tyyppi. Kasvuseurantaa tulossa lyhyen pituuden takia (vähän yli 67cm 8kk). Konttaa kovasti ja seisoo tukea vasten, pinsettiote vielä harjoituksen alla.
Olikos muilla miten pitkiä poikia?
 
Voi että, mä oon kanssa ihmetellyt kun täällä on niin hiljaista... Mutta jos suurin osa on siellä kerhon puolella, niin sitten ymmärrän. :) Pitäisköhän itsekin tulla sinne puolelle? :) En ole niin kauhean aktiivisesti täällä kirjoitellut, mutta silloin tällöin. Tosiaan kuten tillukas sanoi, ei ole kivaa tyhjille seinille kirjoitella. Pitääpä varmaan pyytää sitä salasanaa.

Meillä oli 8 kk neuvola kaksi viikkoa sitten, pojan mitat 8360 g ja 73 cm. Pitkä ja hoikka poika, joka kasvaa hienosti omalla käyrällään. 8 kk päivänään oppi seisomaan tukea vasten ja nyt pitäisi joka paikkaan sitten nousta seisomaan, eilen otti myös ekat askeleensa tukea vasten. Laskeutua ei vielä itse osaa... Konttaa kovaa vauhtia eteenpäin.

tillukas: Meilläkin syödään öisin... Mutta en ole pitänyt sitä epänormaalina. Poika syö n. 2-3 kertaa yössä. Ja sit siihen lisäks muut itkut ja heräilyt, kun pitää tuttia antaa.

Päivisin syö nyt todella hyvin, ihan mielettömän isoja annoksia. Esim. eilen aamulla söi 2 dl puuron lisäksi vielä yhden kiiwin ja omenanpaloja pureskeli ja jäysti. Sit lounaalla 2 pilttipurkillista ite tekemääni ruokaa + kokonaisen raastetun porkkanan. Täs vaan esimerkkejä, syö siis tosi hyvällä ruokahalulla. :) Varmaan joku kasvuvaihe menossa.

- Merve ja pikkumies 8 kk 2 vkoa
 

Yhteistyössä