hemoglobiini 98?!?

mie
Tosiaan, pojalta 1v 10kk mitattiin ekan kerran hemoglobiini tänään ja se näyttää 98...sano, että on vähän alhainen, mutta kuukauden päästä mitataan uudelleen. Poika ei syö marjoja eikä vihanneksia...ja niitä pitäis nyt vissiin koittaa saada alas hinnalla millä hyvänsä...

Apuva...

Mitä se ees tarkottaa, että on noin alhanen? Poitsu on ihan tyytis, tosin huono syömään ja nukkumaan... :(
 
Joo, meillä sama homma, poika on 16kk ja mitattiin ekaa kertaa tossa 15kk ikäisenä ja samaa lukemaa näytti. Sain extra rauta tippoja ja luin netistä että jos antaa maitoa samaan aikaan kuin rautapitoista ruokaa, silloin rauta ei imeydy ollenkaan tai erittäin huonosti.

Meijän poika on kova syömään mutta siitä huolimatta huomattiin, ku poika oli kokoajan väs, harmaa kasvoiltaan ja hänellä oli tummat silmänaluset.
Nyt on homma jo paremmin, eli näkee heti kasvoista ja käytöksestä että nyt on rauta-arvot parantunut.

Itse alotin tälläsen no milk and food samaan aikaan systeemin paitti aamupalalla, eli aamusin saa puuroo veteen tehtynä (kaupan, mihin on lisätty rautaa) maitoa ja voileipää kinkulla ja juustolla, sitten välipala hedelmä, lounas ruokaa (yritän tehdä paljon punaista lihaa koska se on paras raudan lähde) vettä ruokajuomana ja joku hedelmä juttu jälkkärix.
Välipalalla jugurttia/leipää päällysillä/raejuustoa/pannukakkua tms...maitoa juomana, illallinen sama kuin lounas tai teen jotain vego juttua, vesi ruokajuomax, sitten ennen nukkumaan menoa (meijän poika menee jo 19) annan nokkamukista maidon. (meillä eletään rytmiä 07-19)
Tipat annan illallisen kanssa. Yritän antaa päärynää hedelminä aika paljon koska ne auttaa suolen toiminnassa (rauta kovettaa aika paljon)
Tsemppiä teille sinne ja kyllä se siitä :flower:
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 07.11.2005 klo 15:31 Mie kirjoitti:
Tosiaan, pojalta 1v 10kk mitattiin ekan kerran hemoglobiini tänään ja se näyttää 98...sano, että on vähän alhainen, mutta kuukauden päästä mitataan uudelleen. Poika ei syö marjoja eikä vihanneksia...ja niitä pitäis nyt vissiin koittaa saada alas hinnalla millä hyvänsä...

Apuva...

Mitä se ees tarkottaa, että on noin alhanen? Poitsu on ihan tyytis, tosin huono syömään ja nukkumaan... :(
Olikohan se, niin että hemoglobiinin pitäisi olla 112 lapsella vähintään. Jos poika on huono syömään, niin se selittää veren alhaisen rautapitosuuden. Hedelmien yms. c-vitamiini auttaa sitä rautaa imeytymään. Tuli nyt ensihätään mieleen purkkihedelmäsoseet, niihinhän on lisättykin c-vitamiinia,maistuvatko ne pojalle? Toinen on sitten tuoremehut, mutta hampaiden takia ne eivät ole ainakaan janojuomaksi. Onhan niihin hedelmiin ja vihanneksiin hyvä totuttaa, koska ne kuuluvat osana normaaliin ruokavalioon. :hug: Kyllä se siitä ja kysy neuvolasta reippaasti ohjeita. Lapset tarvitsevat useita maistelukertoja, ennen kun tottuvat makuun, joten hedelmiä ja marjoja tarjolle.
 
dieselmom harmaana
liharuokaa ja tuoremehua.. näin rankasti sanottuna. eli raudan imeyutymista haittaa se maito kun taas c-vitamiini edistää. eli rautapitoisen ruuan kanssa kannattaa tarjota vaikka tuoremehua niin se imeytyy paremmin se rauta.

ja maito sitten ihan erikseen myöhemmin.

eikä kannata murehtia. pienillä lapsilla arvot heittelee paljonkin ihan koska lapsi ei vielä edes jaksa syödä eri ravintoaineita niin isoja määriä että ihan kaikki suositusetn mukaiset arvoit täyttyisi. ja se kannattaa muistaa että suositus on suositus. eli jos lapsi on muuten normaali ja virkjkeä niin matala rauta ei haittaa. se korjaantuu pikkuhiljaa.
 
pikkuvarvas
Mein poitsulta mitattiin 10 kk:n iässä ja se oli muistaakseni hemoglobiini ja se oli 107, muistaakseni 105 tai 103, oli se raja mikä olisi alhainen. Poika oli vähän huono syömään liharuokia tai yleensäkin kiinteitä, kun teki kovasti hampaita ja tekee vieläkin. Hammaskivun aikana ei maistu ku kylmät hedelmäsoseet, jogurtti ja maito ja vielä mielellään äidinmaito. En tiedä mikä tilanne on nyt hemoglobiinin suhteen, kun sitä ei ilmeisesti tarkisteta nyt 1-vuotis neuvolassa ja kun se oli kuitenkin hieman sen rajan yläpuolella.
 
mie
Kiitos vastauksista, kokeile vielä niitä vauvasoseita jos ne tosiaan uppois, ja tarkistin sen hb:n ja muistin väärin, ko kirjotin...se olikin 93 :( !

Kiitos kaikille...tukea on kiva saada...mie jatkan tarjoamista ja herkuttelua hedelmillä jne. josko tuo poikaki innostuisi... :)
 
Meidän tytöllä myös alhainen. Ikää 1v.4kk. ja hb 100.
Meille kanssa neuvottiin antamaan liha ruuan kanssa vettä tai mehua ja jälkkäriksi hedelmää yms. missä c-vitamiinia.
Myös mustikkakiisseliä olen tehnyt ja pinaattilettuja on maisteltu.

Parin kuukauden päästä otetaan uudestaan. Tytöstä ei kyllä huomaa että alhainen hb. Tyttö erittäin iloinen, pirteä ja vilkas. Mutta myös minua hieman huolestuttaa, vaikka luultavasti turhaan.
 
Meidän pojan hb. 104 ja ikää on 1v2kk. Neuvolantäti sanoi että ellei parin kuukauden päästä ole noussut niin pitää mennä veri kokeisiin selvittämään mistä johtuu.
Pelästyin asiaa, mutta nyt olen huomannut että alhainen hb. on aika yleistä. Me myös lisätty c-vitamiinia ja lihaa. Toivottavasti sillä nousee.

Poika on päälle päin pirteä, eikä ollenkaan kalpean näköinen.
 
Pojalta otettiin 10kk iässä sairaalassa verikokeita ja siinä samalla katsottiin hemoglobiini.Se oli pojalla 105 ja lääkäri sanoi sen olevan ihan hyvä sen ikäiselle,oliko se siis kuitenkin turhan alhainen?Neuvolassa ei ole hemoglobiinia mitattu,tässä kuussa mennään 1v neuvolaan,en tiedä mittaavatko silloin.Poika on ollut jonkun aikaa jotenkin väsähtäneen oloinen,voisiko johtua siis alhaisesta hempasta :\| Voi kyllä johtua muustakin. :/
 
pikkuvarvas
Neuvolast tarkistin perjantaina ja se hemoglobiinin alaraja oli 105, mut ei oo kamalan huolestuttavaa jos se on vähän alle sen. Pitää vaan yrittää lisätä niiden ruokien ja raaka-aineiden määrää joista rautaa saa. Poitsun hemoglobiini mitattiin nyt uudestaan ja se oli 119 eli hyvin oli noussut. Noissa hemoglobiiniarvoissa on kuulemma aika paljon vaihtelua ja tietenkin se vaikuttaa miten lapsi syö esim. jos on kipeä tai hampaita tulossa tietenkin syö huonommin ja se vaikuttaa aika nopeasti.
 
acer
meillä tytöllä oli 1v neuvolassa alle sata(en muista tarkkaan) ja heti laitettiin pieneen verenkuvaan labraan. ja sit ajeltiin keskussairaalan ja meidän väliä parina päivänä ihan urakalla. todettiin että punasolujen truotanto on tilapäisesti huonontunut. eli ei ollut raudanpuute. homma oli nimeltää TEC(muistaakseni). nyt on tarkisteltu pariin otteeseen ja ei se hb kamalan korkea aina ole, mut normaalin rajoissa. ikää nyt 1.5v. tarkkaillaan vielä mutta no panic :)
 

Yhteistyössä