"hengityslukko"

  • Viestiketjun aloittaja huolestunut äiti
  • Ensimmäinen viesti
huolestunut äiti
hei,

poikamme sai tänään itkiessään hengityskatkoksen. säikähdimme suunniltamme. mies onneksi "kaappasi" pojan heti syliin ja laittoi pään ylösalaisin + taputti selkään. varmaankin noin 15 sek kuluttua poika rääkäisi ja alkoi hengittää.

kysymys mielellään TERVEYDENHUOLLON AMMATTILAISILLE:
mitä pitäisi tehdä tällaisessa tilanteessa??

kiitos vastauksista!
 
toi on kuulemma tosi normaalia ja monet lapset tekee noin, jotkut kuulemma ihan pyörtyy sen takia.
meille on sanottu et ei tarvii mitään tehdä tai ainahan se kannattaa yrittää saada hengittämään mut kuitenkin vaikka taju lähtis niin ne rupeaa hengittämään heti.

mut en sit tiedä mitä oikeesti pitää tehdä,muakin kiinnostais?
 
Meillä oli noita kakkosella pienenä, meni aivan tumman punaiseksi ja lakkasi hengittämästä. Niitä kutsutaan affektikohtauksiksi. Vaarattomia sinänsä ja menevät ohi aika nopeasti loppujen lopuksi. Joku neuvo on huuhtoa kylmällä vedellä naama, jotta lapsi havahtuisi ja alkaisi hengittämään. Näyttää hurjalta, mutta vaarattomia tosiaan ovat. Ja menevät ohi sitten lapsen kasvaessa =)
 
mie
Meillä tyttö sai kaamean itkukohtauksen ja hengityskatkon rokotuksen yhteydessä neuvolassa. Terkkari huomasi tämän ja kysyi saako tyttömme muutenkin vastaavanlaisia itkukohtauksia ja kerroimme että kyllähän niitä oli tullut vaikka taju ei koskaan ole mennytkään. Terkkari antoi vinkiksi, että kun lapsi saa hengityskatkon itkukohtauksen alussa, niin kannattaa ottaa lapsi syliin ja tömäyttää kädellä lasta pepulle, jotta lapsi vähän havahtuu ja näin muistaa alkaa hengittämään taas eikä sitten pyörry. Tietysti tömäytyksen tulee olla sitten sellainen ettei se satuta lasta. Joskus oon myös saattanut hypätä pienen hypyn lapsi sylissä, niin tyttö on sitten muistanut alkaa hengittämään taas.
Tää hengityskatko on kuulemma jotenkin lapsen tempperamenttiin liittyvä juttu...
 
mie
Joo, jotku osaa käyttää tuota taitoa hyväkseen ihan pienenä jo ja jos eivät saa mitä haluavat, pidättävät henkeään niin kauan että lähtee taju. eli temperamenttiä löytyy. ja varmastikin sitten saavat mitä haluavat, ainakin yks piän on pilattu sillä että kaikki on annettu. vaan olishan se karsean näköistä jos tenava tummanpuhuvana pyörtyis ihan vaan siksi ettei saanut mitä halusi.
 
lime
affektikramppeja, vaarattomia...
Pirskota kylmää vettä lapsen kasvoille tai ota esim.kylmä henkäys ulkoilmaa, lapsi havahtuu ja jatkaa hengitystä. Siis tavallaan säikähtää ja "unohtaa itkunsa"...ja jatkaa taas hengitystä.
 

Yhteistyössä