HERNEKEITON OHJEITA KAIPAILEN

Hernekeitto
(12 annosta)

2,5 l vettä
500 g kuivattuja herneitä
500 g savupotkaa
2 kpl sipulia
2 kpl Knorr kasvisliemikuutiota
0,5 tl mustapippuria
1 tl meiramia

1. Liota herneitä vedessä yön yli.
2. Kaada liotusvesi pois, huuhtele herneet ja valuta.
3. Mittaa vesi kattilaan.
4. Lisää herneet ja savupotka.
5. Hienonna sipuli.
6. Lisää sipulikuutiot ja liemikuutiot.
7. Anna kiehua miedolla lämmöllä 2-3 tuntia.
8. Nosta savupotka pois kattilasta ja erottele siitä liha.
9. Paloittele liha ja lisää palat keittoon.
10. Mausta keitto pippurilla ja meiramilla.
11. Anna keiton kiehua hetki ennen tarjoilua.
12. Tarkasta maku.
13. Tarjoa keitto sinapin ja ruisleivän kanssa.

Laskiaisen hernekeitto
4-6 annosta

500 g kuivattuja herneitä tai 250 g esikypsennettyjä pikaherneitä
120 g pekonia
1 pienen purjon vaalea osa
1 pieni porkkana
1 ½-2 l vettä
(½ lihaliemikuutio)
ripaus valkopippuria
kuivattua basilikaa
kuivattua salviaa
öljyä kuullottamiseen

1. Liota herneet pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Kuori porkkana ja pese purjo.
3. Pilko porkkana, purjo ja pekoni pieneksi.
4. Kuullota palat öljyssä kattilassa.
5. Lisää vesi ja herneet.
6. Anna kiehua hiljalleen hernepakkauksen ohjeen mukaan.
7. Sekoita välillä kunnes herneet ovat pehmenneet.
8. Lisää tarvittaessa vettä.
9. Mausta ja pakkaa termospulloon.

muuta:
Voit myös valmistaa keiton 500 g:stä pakasteherneitä. Käytä keittoon silloin ½ l lihalientä ja soseuta keitto tasaiseksi.

 

Yhteistyössä