Hiihto on painumassa unholaan peruskoulussa

vierailija
Hiihto on ihan turhaa.
"4/6. Historioitsija Teemu Keskisarja ja opettaja Marko Kämäräinen selvittävät Suomussalmella suurtaistelun käänteitä ihmiskohtaloiden kautta. Matkalta löytyy suomalaisten selviämistä ja ukrainalaisten tragediaa."
Ei sinuakaan varmaan olisi, jos nuo eivät olisi osanneet hiihtää tarpeeksi hyvin. Katso se arenan ohjelma, saat vähän ihmetystä elämään(y)

Kilpahiihto
tosin voi olla tuota ajatellen täysin turhaa:cool:
 
Pikkaisen haasteellista tänä päivänä täällä Etelä-Suomessa, kun lunta ei välttämättä tule. Mä itse hiihdin koulun hiihtopäivinä kouluun (alaluokilla), ja lunta kyllä riitti. Nyt on toisin
Helsingissä pääsee esim. Paloheinään (tykkilunta) tai Kivikon hiihtohalliin hiihtelemään. Ei tietenkään sovi kaikille kouluille etäisyyksien puolesta.

Kyllä mua henk.kohtaisesti harmittaa, että enää ei hiihdetä. Lapset ovat viimeks hiihdelleet ala-asteella.

Luistelu on täällä vienyt tilan hiihdolta kokonaan.
Meidän koulussa on varusteiden kannalta hyvä tilanne, sinne on lahjoiteltu pieneksi jääneitä varusteita joten löhes jokaiselle löytyy kyllä vermeet. (y)
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: Echo
Vai että hiihtämisen pitäsi olla kansalaistaito? Ja koska? Koska välimatkan maaseudulla on pitkiä, autoja ei ole, onnikat ei kulje ja kovilla pakkasilla on liikuttava ripeästi. Totta ehkä -61 suomen maaseudulla. Nyt sanoisin, että krav magan pitäisi olla enemmän kansalaistaito. Ettäkö miksi? No koska se on taas tätä päivää. Että jos tummahipiäinen herrasmies tulee tarjoamaan tapolan mustaa pikkupakolla, niin enemmän hyötyä krav magasta on kuin hiihtotaidosta.
Ja nyt saa junnutkin sitä jo harrastaa. Meidän skidit oli ekoja Suomessa jotka suoritti vihreet/siniset.

Krav maga on kyllä hyvä laji. Se on kokonaisvaltainen, eikä mikään show/kilpalaji, vaan Israelin armeijan käyttmä lähitaistelulaji jossa on tarkoitus eliminoida vihollinen.

Oli hauskaa nähdä kun skideillä oli leikkirynkyt ja puukot hanskassa ja pari otti ne pois. Kuntokin kohosi jo muutamassa hetkessä niin kovaksi, että punnerruksiakin vetivät kuin koneet, paremmin kuin isänsä. Pidettiin silloin tällöin punnerruskisoja. :D
 
Lumi, joo, puuttuu!

Mut meidän kylällä on silti reilun kilometrin latu. Ja ipana laitteli yks päivä viestiä, että saako poikaystävänsä lainata miehen suksia ja monoja.


Tosin sille kilsan ladulle tulee aikamoinen ruuhka, jos kaikki ala- ja yläasteet sinne yritetään muiden hiihtäjien kanssa jotenkin saada sopimaan.
 
  • Tykkää
Reactions: Echo

Yhteistyössä