Hirven lihasta

Täällä muistaakseni joidenkin lapset syö hirven lihaa.
Pojalle pitäis seuraavaksi sitä kokeilla. Sain nyt tutulta n.1,5 kg palan lihaa ja se odottaa pakkasessa. Tässä vain mietin että mitä sille teen. Kauankohan menee keittämisessä? Mistä te muut lihan ostatte?
 
Meillä syödään hirveä ja lammasta. Me saadaan hirvenliha mun isältä joka metsästää. Ei onneks tarvi maksaa siitä mitään.

Mä valmistan näin: pistän lihan savivuokaan jossa kansi ja lorautan vetää hieman perään. Ensin 200 astetta n. vajaa tunti ja sitten 150 niin kauan kuin liha on pehmeää ja hajoaa melkein käsiin. Sitten nypin lihan sieltä pois kulhoon. Näin kaikki jänteet, jos niitä on jää pois. Sitten sauvasekoittimella teen siitä sellasita tahnaa. Sinnekin voi lorauttaa vettä mukaan, tulee kiinteämpi tahna. Sitten pakkaan lihan jääpalamuotteihin, aika isoihin ja pistän pakkaseen. Sieltä on sitten kätevä käyttää paloja :)

Lampaalle teen samoin :)
 

Yhteistyössä