Hirvipata uunissa, siikliperunat kiehumassa!

Tuun niin hyvälle tuulelle aina ruoanlaittamisesta, että tätä hyvää tuulta on kiva jakaa!

Hirvipadan tein miehen metsästämän hirven etupaistista. Leikkasin isoja paloja, joita hauduttelen paistoliemen ja juureksien kanssa Sarpaneva-padassa. On muuten kätevä tuo pata! Lisäksi keittelen Siikli-perunoita (muita ei meillä tähän vuodenaikaan syödäkään, paitsi Rosamundaa muusissa). Pari tuntia saa pata muhia uunissa, jonka jälkeen siivilöin liemestä kastikkeen, suurustan ja maustan ja ehkä hiukan kermalla jatkan. Lautaselle tuoretta jääsalaattia. Nami nami, kohta valmista.

Mitäköhän keksisi jälkkäriks? Pakkasessa olis vaniljajäätelöä ja jääkaapissa tuoreita mansikoita... Hmm...
 
vieras
Valion sivuilla semmoinen, kuin nakkipannu. Näyttää, kuin joku olis ykännu sinne ruuan sekaan, eikä kyllä ala munamaito hyytymään. Pitää nyt vielä antaa olla sen tekeytymässä. Ja pitää syödä silmät kiinni.
 
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Valion sivuilla semmoinen, kuin nakkipannu. Näyttää, kuin joku olis ykännu sinne ruuan sekaan, eikä kyllä ala munamaito hyytymään. Pitää nyt vielä antaa olla sen tekeytymässä. Ja pitää syödä silmät kiinni.
Hmm, munamaidon kanssa täytyy olla tarkkana. Tiesitkö, että munia myydään kolmea kokoa: s, m ja l? Tottakai kokokin vaikuttaa siihen lopputulokseen, kun ei noissa resepteissä koskaan mainita, mitä kokoa tulisi käyttää. Toinen juttu on rasvaton maito. Oon todennut, että se ei vaan sovi ruoanlaittoon, joten meillä on aina kahta maitoa: tummansinistä ruokaan ja kahviin ja vaal. sinistä juomiseen.

Toivottavasti ruokasi maistuu hyvältä!
 
vieras
Kyllä sitä söi, mies jopa kehui (sille kelpaa mikä vaan..), mutta ei se varmasti semmoista ollut, kuin olisi pitänyt.. Käytin kevytmaitoa, munat oli Rainbown vapaan kanan munia. Kerrohan sinäkin sitten kuinka hyvälle hirvi maistui :) Meilläkin olisi hirveä saatavissa, mutta harvemmin tulee otettua.
 
dd
joo, meillä palataan taas parempien ruokien äärelle kun mies palaa pohjoisesta metsästys reissulta. mies laittaa meillä aina ruuan. sitten kun mies reissussa joudun ite tekemään jotain yksinkertasta. esim perunalaatikkoa tai kanaa....
mies tekee gurmee tason ruokaa..
 
Alkuperäinen kirjoittaja mitä on:
siikliperunat
Siikli, alun perin Sieglinde, on varhainen kiinteämaltoinen perunalajike. Siiklin tärkkelyspitoisuus on 15,2 prosenttia. Se on altis lehtirutolle ja mukularutolle, mitä voidaan torjua varhaisella korjaamisella.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Siikli_(peruna)
 

Yhteistyössä