HOASIN perheasunnot

  • Viestiketjun aloittaja Tuleva opiskelija
  • Ensimmäinen viesti
Tuleva opiskelija
Onko kellään kokemusta Hoasin perheasunnoista? Toivon mukaan aloitan opiskelut syyskuussa joten perheemme tulot pienenevät paljon, joten Hoasin hinnat houkuttelevat.

Onko kokemusta, kuinka helposti 2-lapsinen perhe saa asunnon? Kuinka paljon työssäkäyvän miehen tulot vaikuttavat asunnon saantiin? Sen verran isot tulot kuitenkin, että asumistukea ei saada. Valtioneuvoston asetuksen mukaan tulorajoja ei saisi enää olla, mutta Hoasin sivuilla ensisijaisesti otetaan huomioon vähävaraiset- ja tuloiset. Onko niihin about 800-1000€:n asuntoihin kuinka iso tunku? 1000€ tulee olemaan ehdoton maksimi mitä vuokraa voidaan maksaa.

Nykyiseen kämppään on tulossa putkiremontti ja mietin, jos muuton ajoittaisi siihen kun rempan alta täytyy lähteä pois. Oletuksena tietenkin, että saamme asunnon myytyä sitä ennen. Ajotus tulisi olemaan todennäköisesti kevät/kesä eli eikö silloin ole helpompi saada asunto kuin heti syksyllä kun kaikilla alkaa opiskelut?

Ja jos opiskelupaikka on Helsingissä, voinko hakea asuntoa Espoosta? Tässä mietin lasten päiväkoti/koulun sijainteja. Ei tietenkään ole mielekästä vaihtaa koulua/päiväkotia kesken ja sitten taas muutaman vuoden päästä mahdollisesti uudestaan, kun asumisoikeus opiskelija-asunnoissa päättyy.
 
Vierres
No jos ajoitatte muuton tosiaan niin että olette putkiremontin takia jäämässä asunnottomiksi niin se tietysti nostaa teidän asemaa jonossa. Voi hakea espoosta toki asuntoa mutta toki mitä pienemmältä alueelta oot valmis asunnon vastaanottamaan niin sitä vähemmän niitä on tarjolla. Kannattaa varmasti etukäteen soitella hoasille ja kysyä miten paljon niitä isoja perheasuntoja toivomissanne taloissa/alueella on.
 
"a p"
siis teillä on oma asunto, jonka aioitte myydä ja muuttaa hoasin asuntoon vuokralle

tekis mieli toivoa ettette asuntoa saa, niitä kun on oikeesti tarvitseviakin
Jos tulot pienenee ja niin mitä vikaa on siinä, että myy omistusasunnon ja vuokralle? Miksi asumiskuluissa ei saisi yrittää säästää vaikka tulot pienenee? Pitäisikö jättää lainat ja vastikkeet maksamatta pienten tulojen vuoksi ja menettää luottotiedot sen vuoksi, että alan opiskelemaan itselle uutta ammattia, eikä varaa omistusasuntoon (jossa rahoitusvastike nousee putkiremontin jälkeen meille liian suureksi)??? Ja remontti siis yllättäen paukkuneiden putkien vuoksi paljon ennakoitua aiemmin joten tähän ei osattu tätä asuntoa ostettaessa varautua.

Opiskeluja sinänsä en mielellään siirtäisi, sillä nykyisellä alallani ei ole työpaikkoja. Mielummin opiskelen pienellä rahalla kuin makaan työttömänä kotona, vaikka kotona makoilusta enemmän maksetaankin.

Asunnon tarve on ihan oikea, kun putkiremontti alkaa (vaikkei asuntoa myytäisikään) sillä asunnossa EI SAA asua remontin aikana. Kalliiksi tulee etenkin opiskelijaperheessä vuokrata yksityisiltä markkinoilla remontin ajaksi asunto (useampi kuukausi + takuuvuorat päälle) ja lisäksi maksaa vielä lainanlyhennykset ja vastikkeet päälle
 
vvvvieras
Ootko yli 25v? Saat opiskella liiton rahoilla 2v (toivottavasti kuulut liittoon.)

Pankista menette selvittelemään, joustaisiko takaisinmaksu. Voitte ottaa myös putkiremppaa varten lainan, jota lyhennätte pankille. Kuinka kauan opintosi kestää? Jos saisitte venytettyä maksuaikaa, jolloin kuukausittainen summa pienenee ja tarvittaessa myös ottaa lyhennysvapaata, tulisitte todennäköisesti selviämään nykyisestä lainastanne.
 

Yhteistyössä