Hoitopöytä vauvalle?

  • Viestiketjun aloittaja ap
  • Ensimmäinen viesti
ap
Oletteko ostaneet vauvalle hoitopöydän vai pidättekö hoitoalustaa jonkun muun tason päällä? Minkä ikäiseksi asti vauvaa voi hoitaa hoitopöydällä, eli onko pitkäikäinen hankinta?
 
Meillä oli hoitotaso pyykkikoneen päällä ja käytettiin lähes siihen asti, kunnes lapsi jätti vaipat pois 2-vuotiaana. Selkäni kiitti, kun huomioin ergonomian. Kyllä hoitopöytä tai -taso on mielestäni tarpeellinen ja melko pitkäaikainenkin hankinta.
 
Mä ajattelin ostaa sellaisen paksun hoitoalustan mitä on helppo siirellä paikasta toiseen. Hoitopöydän käyttöikä jää niin lyhyeksi, se vie tilaa ja olisi sidottu siihen yhteen paikkaan hoitamaan ne hommat, on myös lyhyelle ihmiselle liian korkealla. Pelkään myös sitä että jos kääntää vähäksi aikaa pään niin vauva putoaa, jos lattialla esim vaihtaa vaipan hoitoalustan päällä niin vahinko ei ole niin suuri jos vauva kellahtaa hoitoalustan yli.
 
Meillä on sellainen lipasto johon sai hoitotason liitettyä. Sitten kun sitä ei enää tarvinnut otti tason vain pois ja lipasto jäi. Kätevää minusta. Meillä ei muualle olisi saanutkaan hoitotasoa kuin makuuhuoneeseen.
 
Santtu
Hankittiin hoitopöytä, sellainen jossa kolme laatikkoa ja sitten vielä avotilaa. Poika täyttää huomenna vuoden ja edelleen vaihdetaan vaipat ja vaatteet hoitopöydällä. Eli meillä on kyllä ollut käyttöä. Pojan vaatteet, jotka tällä hetkellä käytössä, mahtuvat laatikoihin. Meille tuo on ollut hyvä hankinta ja siitä saa sen hoitotason pois niin jäljelle jää lipasto. Kannattaa miettiä miltä itsestä tuntuu millaisen tarvitsee.
 
vauva 8 kk
Meillä oli hoitotaso pinnasängyn päällä. SE oli käytössä 5 kk asti. Sitten poika alkoi kääntyillä niin paljon, ettei mitenkään voitu vaihtaa vaippaa kuin sängyn päällä, vaikka se omalle selälle ei olekaan niin hyvä juttu.
 
Hannapur
Me hankittiin sellainen hoitopöytä, jossa oli laatikot alla, kun tarvitsimme myös säilytystilaa vauvan vaatteille. On ollut tosi hyvä käytössä ja edelleen tulee vaihdettua kakkavaipat siinä vaikka poitsulla ikää jo vuosi. Tuo hoitopöytä on aikas iso ja tukeva niin onnistuu vielä vaikka poitsu ei ihan pieni yksivuotias olekaan. Tässä hoitopöydässä tuon hoitopöytäosan saa sit irti, joten kun sitä ei tarvita, voi tuota käyttää edelleen laatikostona.
Ihan hyvin varmaan ajaa asian tuo hoitoalusta esim. pesukoneen päällä jos ei säilytystilaa tarvi enempää.
 
Meillä ei ollut erillistä hoitopöytää, vaan hoitotaso pinnasängyn jalkopäässä. Sitä ei tarvi aina edes nostaa välillä pois. Vauvan vaatteet olivat lähellä hyllyssä/kaapissa. Kun hoitotasoa ei enää tarvi, se menee pieneen tilaan kaappiin tai on helppo antaa eteenpäin.
 
Meillä hoitopöytä, ensimmäinen lapsi meni siinä n. 6-kuiseksi(on iso lapsi), toisen kanssa käyttö jäänyt vähemmälle nyt 9,5kk vanhana. Tykkään säilyttää vauvan vaatteita noissa kaapeissa, ne kun ovat niin pieniä niin kaikki käyttövaatteet mahtuu sinne. Varmaankin pidetään muuttoon asti vaatteet siellä.. Uuteen asuntoon en sitten viitsi enää ottaa tilanviejäksi muutenvaan. Mulla on selkä renannut sen verran paljon että toi taso on juuri oikealla korkeudella ettei selkä rasitu vaippaa vaihtaessa tai pukiessa. Nyt pikkutyttö liikkuu niin kovasti etten millään voi pitää pöydällä enää.
 
v
Kodinhoitohuoneen pöytätasot ovat meillä toimineet hoitopöytänä. Esikoinen ei pysynyt enää pöydällä 8 kuukauden iän jälkeen, vaan hänet oli helpompi hoitaa sen jälkeen sylissä. Seuraavilla vauvoilla aloitin sylihoidon jo 3 kuukauden iässä fysioterapeutin suosituksesta. Hoitopöytä jäi hyvin vähäiselle käytölle tuon iän jälkeen. Suosittelen SYLIHOITOA kaikille muillekin. Se on näppärää, kun sen oppii. Vaipanvaihto ja pukeminen onnistuu missä tahansa paikasta riippumatta.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Santtu:
Hankittiin hoitopöytä, sellainen jossa kolme laatikkoa ja sitten vielä avotilaa. Poika täyttää huomenna vuoden ja edelleen vaihdetaan vaipat ja vaatteet hoitopöydällä. Eli meillä on kyllä ollut käyttöä. Pojan vaatteet, jotka tällä hetkellä käytössä, mahtuvat laatikoihin. Meille tuo on ollut hyvä hankinta ja siitä saa sen hoitotason pois niin jäljelle jää lipasto. Kannattaa miettiä miltä itsestä tuntuu millaisen tarvitsee.
onnea pojalle :flower:
 
Ekalla oli hoitopöytä mutta kakkoselle ostin vain sen alustan ja sitä pidin pesukoneen päällä. Hyvin toimi ja pystyi tarvittaessa siirtämään paikasta toiseen. Nykyisin tuo alusta on koiranpentujen käytössä.
 
vieras
meillä oli taso pesukoneen päällä. On sillä nyt käyttöikää tuommoisen vuoden, mutta muista että jo 3kk vanha osaa keiräyttää itsensä sieltä alas.
Eli pitää ylettyä kaikkeen samalla kun pitää lapsesta kiinni. Meillä ainakin piti valuttaa vettä kauan että tuli tasalämpöistä. Just ja just yletyin pitämään lapsesta ja avaamaan hanan. Kakkaisen, kiemurtelevan lapsen pitäminen "sylissä" (jotenkin niin, ettei se sinappi leviä joka paikkaan) kunnes vesi on sopivaa olis ollu täysin mahdotonta.
 
Meillä väliaikaisratkaisuna edelleen pehmuste kodinhoitohuoneen pöydällä. Siinä vieressä vaatekori plus kaapissa kaikki tarvikkeet. Pepun saa pestyä ihan vieressä yms. Oli toimiva juttu niin ei sitten ostettu erillistä hoitopöytää. Käytetään edelleen paljon, vauva 1-v.
 
vieras
meillä myös lipasto, jonka päällä hoitotaso. en vaihtaisi pois. en käsitä miten ihmiset jaksaa jonkun sängyn päällä vaihtaa vaippoja, selkä menee ja kosteusvahinkoja sattuu. lisäksi en ymmärrä tuota, kun ihmiset varoittelee siitä, että vauva voi tippua hoitopöydältä.... no hmmmm, kyllä se vauva voi sieltä sängyltä tai pesukoneen päältäkin tippua. ei vauvaa ole tarkoitus jättää yksin vaipanvaihdon aikana.
 
ap
Kiitos vastauksista! Ehkä kallistun hoitopöydän hankinnan kannalle. Ja katson että pöytä on tukeva ja reunat hyvät, että käyttöikä olis mahdollisimman pitkä. Näiden hankintojen kanssa on kyllä niin pihalla että mikä on tarpeellista ja mikä ei...
 
Alkuperäinen kirjoittaja Hannapur:
Ihan hyvin varmaan ajaa asian tuo hoitoalusta esim. pesukoneen päällä jos ei säilytystilaa tarvi enempää.
Meillä on myös sellainen lipasto, jossa kääntyy ylin taso hoitopöydäksi. Laatikoissa oli lapsen vaatteet, mutta niitä oli hankala ottaa hoitopöydän ollessa käytössä. Kaipasin myös vesipistettä lähemmäs, joten sen vuoksi lipasto jätettiin vaatesäilyskalusteeksi ja hankittiin taso pyykkikoneen päälle. Siinä oli kyllä reunat ja lokerikkoja, joten lapsi ei ihan herkästi päässyt tippumaan ja pikkutavaroille oli tilaa. Seinällä oli sitten lokerikossa lisää vauvan hoitoon liittyviä tavaroita ja vaippoja. Tämä jälkimmäinen ratkaisu toimi meillä hyvin ja olen kuullut muiden toimineen samoin hyvin kokemuksin. :)
 

Yhteistyössä