hoitovapaasta

Elikkäs nyt on tullut se aika että pitäs työnantajalle ilmottaa jos jää hoitovapaalle. Tietääkö kukaan kuinka monessa pätkässä vapaan voi pitää?Itse en ainakaan tässä elämäntilanteessa vielä tarkkaan tiedä kuinka pitkään kotona olisin.
 
Kai sitä voi aina työnantajalle lisää ilmoittaa, kun pitääkin vielä pidempään hoitovapaata (tietty jonkin verran ennen "uuden" hoitovapaa-kauden alkamista pitää ilmoittaa). Ei siinä varmaan ole mitään rajoitusta pätkien määrässä. Varmaan kannattaisi työnantajan kanssa neuvotella ja kuulostella pomon mietteitä kuinka ne haluaisivat asiasta ilmoitettavan.

Tietty ei kannata liian pitkääkään pätkää heti ilmoittaa, voi olla vaikeeta päästä takaisin töihin, jos vaikka haluaisikin, jos työnantaja on palkannut sijaisen hoitovapaan ajaksi ja hänelle on tehty määräaikainen sopimus tuoksi ajaksi.

Voithan keskustella työnantajan kanssa, että pidät ensiksi vaikka puoli vuotta hoitovapaata ja voi olla, että pidät sitten vielä pidempään hoitovapaata, että osaavat vähän varautua mm. sijaisen hankinnassa.
 
Kelan sivuilta:

Hoitovapaajakson vähimmäispituus on kuukausi. Työntekijällä on oikeus enintään kahteen hoitovapaajaksoon. Jaksoja voi olla useampiakin, jos siitä sovitaan työnantajan kanssa. Työnantaja ei ole velvollinen maksamaan palkkaa hoitovapaan ajalta, mutta alle 3-vuotiaan lapsen kotihoitoa varten voi hakea Kelasta kotihoidon tukea.
 

Yhteistyössä