*Huhtikuun Helmet 2012 * HUHTIKUUSSA* MEIDÄN KUU!!*

Elyna ja muut sitkeät sissit, täälläkin odotellaan vielä :)

Bluebaby voi vitsi mikä ylläri, mitä lääkäri jutteli asiasta? Oliko tuo viistotarjonta sitten minkälainen? Meidän vauva oli siis perä-poikkitilassa (jalat alimpana ja peppu vinosti tuolla vasemmassa nivusessa) tuonne 38 viikolle asti, jolloin polilla tehtiin ulkokäännös ja hän jäi kuin jäikin paikalleen pää alaspäin, eikä ole kääntynyt takaisin. Meillä painoarvio silloin ulkokäännöstä tehtäessä oli jo 3,3 kg eli aika isonakin se käännös vielä onnistuu jos edellytykset (lapsiveden määrä, istukan paikka ja virtaukset ym) on käännökseen. Jos vauva on hyvässä pepputarjonnassa, eli esim. ei ole jalat edella tulossa niin silloin voivat ehdottaa myös alatiesynnytystä, mutta jalat edellä/pokkitilaa ei ilmeisesti ainakaan Kätilöopistolla missä itse kävin käännöksessä lähdetä edes yrittämään vaan tehdään suunniteltu sektio.. Tsemppiä!

Täälläkään ei ole mitään oireita, kyselijöitä riittää, mutta kun etukäteen jo arvasin että yli mennään (kun meillä perheessä kaikki on ollu yliaikasia) niin ei kyselijätkään niin haittaa. Enemmän on sellainen olo, että mitä mä sanoin, että tää beibi tulee ulos vasta kun sitä aletaan häätämään :D

Muillakin on täällä viime hetken puuhat meneillään, terassin öljyämistä, ikkunoita ja saunan pesua on ilmassa meilläkin. Nyt on kiva puuhailla kun tietää, että tätä "jatkoaikaa" on tiedossa enää se vajaa pari viikkoa ja sitten sen vauvan on pakko olla sylissä :heart:

Vappuvaavi ja tulokas 40+3
 
Hyvää vappua koko konkkaronkalle!!! :wave:

Kerkesimpäs jakaantua vielä huhtikuussa eli meille synty 27.4. klo 00.54 yllätystyttö viikoilla 40 + 3. Neiti paino 3600g ja oli 51cm pitkä eli ihan mukavan kokonen epeli. :heart: Yllätys tuo oli vain sikäli, että oletin saavamme pojan kuten edellisetkin olivat vaan saatiinpa sitten se rinsessa kuten pojat olivat kovasti toivoneetkin. =) Kaikki meni hyvin ja eilen kotiuduttiin harjoittelemaan tätä kolmelapsista arkea. Taistelukertomusta kirjottelen myöhemmin. Nyt yksi hajuherne vaatii huomiota ja ruokaa.

tsemppiä vielä odottaville ja onnea jo jakaantuneille!!!
 
Käytiin tänään juttelemassa sairaalassa: Vauva oli edelleen poikkitilassa tosin nyt taas vähän eri asennossa kun eilen (kääntynyt taas vajaa puoliympyrää ympäri). Ei alettu edes yrittää kääntää vauvaa,koska näyttää pyörivän ihan miten päin vaan,lyhyessä ajassa. Sovittiin että heti kun synnytys alkaa ultrataan ja jos vauva on viistossa,eli ei suorassa perätilassa tai normaalissa tarjonnassa,leikataan vauva ulos. Viistotarjonnassa ei voi kuulemma synnyttää. Eli kyllä on jännitystä tulossa kun synnytys tässä käynnistyy,ei tiedä yhtään synnytystapaa ennen ultraa...
Sairaalaan tarkistusultraan mennään taas vkonpäästä maanantaina jos synnytys ei ole käynnistynyt itsekseen ennen sitä. Joten näin sitä sitten vaan odotellaan.

40+1
 
Paljon onnea vauvautuneille! :heart: :flower:

bluebaby: Huh, teillä vauva laittaa kuviot sekaisin vielä loppumetreillä. Toivottavasti hän nyt ymmärtäisi asettua oikeinpäin oikeaan suuntaan niin pääsisit synnyttämään alateitse. Tsemppiä! :)

Täällä supistukset vaivasivat alkuyöstä 23-02:00, mutta helpottivat, kun otin särkylääkettä. Lääkkeen voimalla nukuinkin sitten tuohon kahdeksaan asti. Ei tainut tulla vappuvauvaa tänne(kään)! Oma olo alkaa olla melkoisen raskas, mutta ei auta muuta kuin odottaa vaan. :(

RV 40+4
 
Onnea onnea onnea pikkunyyteistä ja vielä jaksuja odottaville!!!:flower::heart:

Taitaa mullakin tää kirjottelu jäädä kun on sen verran hulinaa ollut kolmen muksun ja koti- ja pihahommien kanssa!!! Raskaana ollessa ei ollut mitään tekemistä ja nyt on sitten liikaa eikä ehdi mitään..:D
Meillä Nimenantajaiset myös 26.5. toivottavasti voidaan olla ulkona puutarhassa kun luontokin alkaa olla kauneimmillaan silloin.
Mä olen toipunut todella todella hyvin. Jälkivuotoa on vielä niukasti mutta vähenemään päin. Painoa jäi synnärille 10kg ja n. 7kg on vielä jäljellä. Alavatsa on pehmeä pullataikina linea negralla koristeltuna mutta eiköhän tuo tuosta aikanaan katoa kun saa vatsoja alkaa tekemään! :)
Neiti nukkuu hyvin ja on rauhallinen tapaus. Eka pätkä menee omassa korissa n. 4 1/2 tuntia ja sitten otan kainaloon ja syö sen pari kertaa yössä 2-3 tunnin välein loppu yön. Vaunuissa kahdet unet päivällä n. 3 tuntia kerrallaan. Samalla lailla mennyt kuin edellisetkin. Ihan samaa mieltä siitä että on ihana saada vauva kesää vasten. Aurinkoiset kelit, vähemmän pukemista ja mieli korkeella!
Me ollaan ulkoiltu siitä reilun viikon ikäisestä vauvan kanssa heti useampia tunteja. Kun isompien lasten kanssa on kuitenkin puistoiltava. Kaupassa on käyty nyt 2 krt. ja vauva on nukkunut omissa rattaissa. Kaukalossa ei viihdy, paitsi autossa. Ja tuttia ei huoli. Tissi ainoastaan :heart:
Sen verran hektistä on arki kuitenkin että välillä oikeen miettii että onko sitä muistanut riittävästi nauttia vauvasta ja seurustella hänen kanssaan!! Joten nautitaan nyt pikkuisista-kaikki muu on nyt yhden tekevää ja kaikki aikanaan. Vain kerran ovat pieniä!:kiss:

Jouskari ja neitokainen 3vkoa ja 2pvää:heart:
 
Viimeksi muokattu:
Painosta: Mulla jäljellä vielä 3kg. Imetys näyttää tiputtavan painoa 200-300g/pv, joten eiköhän nuo tuosta karise.

Nukutuksesta: Meillä vaavi nukkuu samassa sängyssä, tutti on myös käytössä.

Vaavin kanssa reissaillut: Me ollaan käyty jo aika paljon kaupoissa, sukuloimassa ym. Mä en ite jaksa nököttää vaan kotona, joten on kiva kun vauva vaikuttaa viihtyvän hyvin kaukalossakin.

Mitä aiotte tarjoilla ristiäisissä? Mä ajattelin vähän ulkoistaa tarjottavien tekoa, en itse niin paljon leipurin/kokin ominaisuudessa tykkää hääriä. Ehkäpä kakun voisin itse tehdä :)

Ceali & Babyboy 17pv
 
Isot lapset pihalla, pieni vetää sikeitä: kerkeisköhän sitä tähän väliin tarinoida synnytyksestä? Koetetaan ainakin. ;)

26.4. yöllä alko siis niitä kipeitä suppareita tulla hyvin harvakseltaan. Aamulla ylös noustessa tahti harveni vielä lisää, mutta eivät kuitenkaan loppuneet. Olo oli muutenkin jotenkin huono, fyysisesti lähinnä. Hoidin elukat ja kotityöt sitä silmällä pitäen josko se lähtö tulisi. Isäntä oli kuitenkin laskettava lopulta iltavuoroon, kun ei edistystä tapahtunut.

Anoppi soitteli jossain välissä tiedustellen vointia ja kuullessaan olostani, lupasi varmuuden vuoksi hakea pojat jo iltapäivästä heille yökylään. Olisi yksi huoli vähemmän. Jatkoin sitten loppujen elukoiden kanssa ja siivoilin ym. " tarkeää" ja supparitkin alkoivat pikkuhiljaa tihetä.

Hommat hoidettuani menin saunaan lepäämään ja nautiskelemaan. Viimein neljän aikaan iltapäivästä alkoi suppareita tulla 10min välein ja lopulta viideltä kyselin miestä saapumaan pikku hiljaa kotia kohti.

Kahdeksan aikoihin illalla oltiin KOKSissa ja tilanne oli sellainen, että olin muutaman sentin auki ja kohdunkaulaa oli saman verran jäljellä. Tuli heti tunne, että liian aikaisinpa tänne sitten tultiin. Jäätiin kuitenkin käyrille puoleksi tunniksi ja sitähän ei masuasukki kestänyt: se aloitti iltajumppansa ja sai supparit nopeammiksi ja kovemmiksi. Saatiin lupa astua saliin.

Heti sairaalaan tullessa sain suun kautta kipulääkettä ja salissa kätilö laitto ilokaasun valmiiksi ja luvan käyttää sitä, kun siltä tuntuu. Puolisen tuntia sai isäntä nauttia siitä ilman kilpailua, mutta sitten aloin jo omia letkua itselleni. Mini spinaali laitettiin ehkä kymmenen aikaan ja siitä pari tuntia eteenpäin olikin yhtä autuutta: ei kivun kipua. Tilanne etenikin sitten puoleen yöhön mennessä kuta kuinkin valmiiksi ja puoli yhden aikaan alettiin varsinainen työstäminen rauhallisessa tahdissa. Lopulta varsinainen ponnistusvaihe kesti nelisen minuuttia ja istukka irtosi vajaassa 10min. Repeämiltä tuli nyt vältyttyä tyystin.

Typy oli tosiaan suuri ihmetys, sillä loppuun asti kuvittelin pusertavani poikaa pihalle. Vaan todella iloinen yllätys tuo oli. =) Pisteitä tuli 9/10 sen perinteisen sinisyyden takia ja heti alusta asti epeli oli hyvinkin tempperamenttinen. Sellainenhan tuo oli jo mahassa. :heart: =) Kaikki meni siis hyvin sekä äidin että lapsen puolesta (ja isälläkin oli mukavaa salissa eikä pitkästyttävää lainkaan :popcorn: :D). Ihan hyvä maku jäi tästä viimoisesta synnytyksestä kaiken kaikkiaan. Vaikka se raskaus ei ihan viimeisen päälle mukavaa aikaa ollutkaan.

Sunnuntaina tosiaan kotiuduttiin kovasti neitiä odotelleiden veljien luokse ja toistaiseksi on ainakin arki alkanut pikkuhiljaa sujumaan mukavasti. Tosin se todellinen arkihan koittaa vasta, kun mies aloittaa taas työt näitten vauvavapaitten jälkeen. Vaan niitä murehdin sitten myöhemmin.

Jaksamista vielä loppumetreillä olojoille!! Kyllä ne vaavelit sieltä ulos tulevat. =)

Jatiska ja Vaavi 4vrk
 
Onnea vauvautuneille :flower:
Ja kiitos ihanista synnytystarinoista :heart:

Täällä sitä vain oleskellaan.. Nyt tuntuis, että vauva on laskeutunut ja ollut muutama "kipeämpi" supistuskin (ehkä..). Eli toiveessa elän vieläkin, että vauva syntyis vaikka huomenna, torstaina on kuitenkin jo se käynnistys, jos ei ala kuulumaan. Nyt kyllä uskon, että se syntyy.. Jos sitä pakkais vaikka sen sairaalakassinkin, että voi sitten hyvillä mielin odotella lähtöä, joka varmasti on lähellä (taitaa olla toiveajattelua...) =)

Papaya ja Hilma 40+4 :heart:

Kohta meilläkin on oma vauva..
 
Onnea kaikille nyytin syliin saaneille ja voimia viimeisiin päiviin niille jotka vielä sitä tarvitsee.

Meillä Vili on tosi kiltti vauva. Herää kerran yössä syömään ja nukkuu meidän välissä. Isäntä ei anna laittaa omaan sänkyyn sitä. <3 vili mennee iskän kans illalla nukkuun kun äiti eka tissittää ja iskä antaa lisää maitoa pullosta. Minä hoidan sitten yö syötöstä eteenpäin pojan.
Meillä oli jo 22. pvä ristiäiset ja pojasta tuli Vili. Nukkui koko toimituksen ajan ja kotona vielä parisen tuntia veti unta. Ei herännnyt edes siihen että pappi kasteli pään.
Painoakin on varmasti ihan kivasti tullut kun pojan naama on levennyt. Seuraava neuvola meillä onkin vasta 7 pvä ja 8 pvä on ultraan meno.
Mehän aloitettiin ulkoilut Vilin ollessa 4 päivän ikänen. Oltiin ulkona alle puoli tuntia ja kaupassa käytiin 5 päivän ikäsenä. Poika oli vaunuissa harson takana niin eipä tuo palijoa haitannut sitä. Meillä hoitaja sano sairaalassa et maalaisjärkeä saa ulkoilun suhteen käyttää. Ei mittään tolokkua siinä että pujetaan viijen minnuutin takia ulos. ;)
pakkasrajoja meillä noudatetaan kyllä, mut nyt kun ei sitä pakkasta ollut pahemmin niin ulkona ollaa joka päivä käyty satoi tai paistoi. Muutama päivä ollaan oltu sisällä kun oli paljon muuta hommaa.
Onkos meille tullut vauva puolelle omaa ketjua? Mää en taho naamakirjassa kirjotella kun kivempi näin anonyyminä kuitenkin.

Kette ja Vili 1kk 1 pvä
 
ONNEA Liss tyttärest! Mukavan kokoisen pikku prinsessan sait :)

Onnea Vili-pojalle ja perheelle nimestä :) Pian olettekin saaneet ristiäiset hoidettua! Meillä on tosiaan vasta 19pvä, täytyy toivoa että vaavi mahtuu kaksoisleukoineen kastemekkoonsa :D

Kuudes ihme :) kera ihmeensä 3viikkoa
 
vauvan kanssa reissaamiset: Me ollaan käyty paljon shoppailemassa ja kyläilemässä. Eka ulkomaanreissukin tehtiin, kun vauva oli 2,5 viikkoa(oltiin Ruotsissa :D eli tooosi pitkällä matkalla)

Tarjoiluista: Me pidetään esikoisen 3-v synttärit ja vauvan juhlat samassa, tarjoiltaviksi ajattelin ainakin: valkosuklaa-lime juustokakku, mansikka-valkosuklaa täytekakku, kinkku voileipäkakku ja kasvisversio myös, karjalanpiirakat & munavoi, lusikkaleivät.

Onnea kaikille vauvan saaneille! :heart:

Jassåå+ Iina-prinsessa 3viikkoa & 2 päivää
 
Onnittelut uusille vauvautuneille! :flower: Ei ole enää kauaa kun kaikki ovat saaneet nyyttinsä kainaloon :heart:

Josko nyt sitä synnytystarinaa;
keskiviikkona 25.päivä kävin siis sielä terkalla kun oli alapaine ollu lähemmäs 100 jo parin päivän ajan. No pissa oli puhdas joten ei asialle mitään tehty kun yakontrolli oli perjantaina 27.päivä. Muuten olo oli mitä mainioin, ei kipuja tai muita tuntemuksia mistään.
Yöllä 00:30 heräsin kipeisiin supistuksiin, kellottelin ja niitä tuli 10 min välein. Vessassa huomasin vuotavani verta ja limaa TODELLA runsaasti. Siis se liman määrä oli ihan hirvee. Aina välillä myös holahteli jotain pöksyyn, joka ilmeisesti ollut lapsivettä. Aika äkkiä supistusten väli tiheni 5-6min ja kestivät 1-1½min. Joskus klo 4 soittelin synnärille ja sanoivat että tulla kun siltä tuntuu (ylläri). Menin tässä vaihees suihkuun joka vei sen terävimmän kärjen pois.
Klo 7 saavuttiin HYS:iin ja paikat oli 3-4cm auki, supistukset vähän rauhoittunu tosin, väli oli noussu 3-4minuutista -->7minuuttiin :|
Päästiin saliin, käveltiin käytävillä ja lopulta tahdoin ammeeseen. Ammeesta nousin pois klo 11:15 jonka jälkeen supistuksista tuli aivan hirveitä!! Ja sillon piti mennä makaamaan käyrille tietty. Pyysin ilokaasua, mut mulla oli opiskelija kaverina ja kätilöt ruokatauolla. voi helvetti! Muutaman supistuksen kestin ja sit käskin miehen painaa kelloa ja huusin etten kestä enää. Tulihan sitä sitte joku neuvoon sen ilokaasun, mut ei siitä kovin suurta helpotusta ollu.
Epiduraalin sain tunnin päästä siitä ku sitä pyysin (ajantajun menetin ammeesta nousun jälkeen) ja se vei kivun, mutta kamala paineen tunne persaukseen jäi! En tiiä kumpi oli kamalampi tunne, supistuskivut vai se jumalaton paineen tunne! Ai niin, ennen epiduraalia olin 6cm auki.
Meni ehkä tunti-puolitoista kun tuli ponnistamisen tarve eikä kukaan oikeen uskonu, mut ku itkin ja huusin et pakko ponnistaa niin kurkkasivat -> olin auki mut joku pieni kieleke vielä edessä, ei saa ponnistaa. Herranjumala miten kamalaa se oli!!! Kauaa en voinu olla ponnistamatta ja kätilö autto kielekkeen pois edestä, meni 13 min ja tyttönen oli maailmassa.
Isukki leikkas napanuoran ja kylvetti, lääkäri kutsuttiin kattoon alapään et pitääkö mennä leikkaussaliin ommeltavaks. No ompeli sit sielä synnytyssalissa..
Perjantaina kumminki pyydettiin menemään magneettikuvaan ja sielä näkyi ettei kaikkia repeämiä oltu saatu korjattua ja eiku leikkaussaliin ja kaikki uudelleen. Tunnin kursivat mua taas kasaan, repesin siis sulkijalihakseen saakka -onneks vaan osittain ettei koko sulkijalihas revenny!
Istua pystyn ja käveleen, särkylääkkeitä en ole ekojen päivien jälkeen käyttäny. Arka ja hellä mut ei varsinaisesti ole kumminkaan kipee =)
Itse synnytys oli helvetti, mutta onneks aika kultaa muistot ja on toi tyttö niin ihana et kärsisin koska vaan uudelleen :heart:

Mutta nyt syömään ennenkuin prinsessa herää unilta, tänään eka vaunuilu takana =)

L & Neiti S 6vrk :heart:
 
mymosa
tänään saa hakaset pois haavalta, ihan mahtavaa, ovatkin jo alkaneet nippailee.

Meillä on nimijuhlat 30.6, että varmasti saatiin kaikki rakkaat paikalle. Tarjottavat vielä hakusessa.

Ja ensin jos järjestäis jonkinlaiset kekkerit kahdelle aiemmalle, kun sattuu olemaan synttärit ihan pian heillä.
 
Onnea taas kaikille vauvan saaneille :flower:

Mä olen flunssassa, joskin parantumassa jo, mutta yskiä saa keuhkonsa pihalle. Ärsyttävää! No tärkeintä ettei vauvaan nyt vaan tartu mitään :heart:

Miehellä loppui tänään isyysloman eka pätkä, pitää loput kesällä. Kävin kahden lapsukaisen kanssa kaupoilla pyörimässä ja hyvinhän se meni. Tylsää vaan olla "yksin" kotona, sais se isyysloma olla vaikka parisen kuukauttakin ;)
 
Onnea kaikille jo vauvansaaneille! Täälläkin vielä yhdessä paketissa. Odottavan aika on pitkä... LA tuli ja meni maanantaina. Ei tullut vappuvauvaa meillekään. Eilen illalla tuli ekaa kertaa vähän kipeämpiä suppareita ja muutenkin paineentunne alhaalla voimistui. Oli jo sellainen olo, että josko ens yönä, mut eihän ne tuosta tietenkään voimistunut. Edelleen siis odotellaan. Maha ollut sekaisin viikonlopusta asti (tähän asti oon kärsinyt ummetuksesta) ja välillä oksettanutkin. Jostain luin, että voisi ennakkoida synnytystä, mutta mistä näistä tietää. Olo on kohtuullinen, mutta joka päivä käy hieman tukalammaksi. Huomenna olis taas neuvola.

Minä päivänä teillä muilla on muuten ollut yliaikakontrolli? Vasta kun 42+0 täynnä vai jo aikaisemmin?

Lilie 40+2
 
Lilie: Täällä meillä on kuulemma aina 41+5.. ja La:n tienoilla sinne tuntu olevan vielä ikuisuus aikaa! mutta jälkikäteen ajatellen aika meni kumminki nopeesti vaikken sinne kontrolliin ikinä päässytkään vaan menin päivää aikasemmin ;)

Tsemppiä pallomasuille!! :) :hug:
 
Nyt alkaa jo malttamattomuus nostaa päätään, mä varmaan roikun täällä vielä kesäkuussakin...
Ei siis merkin merkkiä mihinkään suuntaan, tänään oli neuvola ja seuraava käynti on yliaikaiskontrolli 41+5 jos ei sitten tän illan/aamun aikana verenpaine nouse korkeelle, sit täytyy käydä antaa neuvolassa kusinäyte. Jotenkin ärsyttää kun ite ois niin valmis synnyttää mut pikkunen on päättäny toisin, toisaalta eipä tässä enää kauaa oo kun vauva on oma-alotteisesti maailmassa tai avustettuna.

Onnea vauvan syliin saaneille :) :heart:

Ingeri 41+0
 
Täällä meillä olis normaalisti yliaikaiskontrolli 41+3. Mää kävin sillon 40+0 polilla, koska tuo vauva ei ole laskeutunut mihinkään ja on aika isokin. Huomenna on käynnistys!! (huomenna 40+5), koska vauva tosiaan viikko sitten oli arviolta 4-4,2kg eikä merkkiäkään, että meinais ulos tulla.. Tänään on ollut ihan hirveä päivä. Ensimmäinen kerta, kun on raskauden aikana oikeesti semmonen olo, että ei jaksa tehä yhtään mitään! Liekkö jännittää huominen niin paljon. Olis niin paljon helpompaa, kun synnytys vain käynnistyis itekseen, paljon pelottavampaa huomen aamuna lähtiä ajelemaan synnärille, kun ei edes oikeen tiejä mitä tapahtuu!
Nyt kyllä tuntuu, että vauva on ainakin laskeentunut, tiedä sitten olenko oikeassa vai en. Rupesin jo aatteleen, että sitten ne huomenna sanookin siellä, että katoppas vain, kyllä tämä varmaan itekkin täältä ulos löytää, ettei ruvetakkaan käynnistämään! No, luulis että ne käynnistää sen kuitenkin, vaikka toisaalta tuntuu, että vois aivan hyvin oottaa, että syntyy itekseen..

Ajatukset on niin sekasin!

Papaya ja Hilma 40+4
 
Lilie: Mulla oli varattuna yliaikaiskontrolli 41+6, mutta sinne en koskaan mennyt kun vauva syntyi 40+5 :) :heart: Mutta ei olisi ollut tosiaankaan edes varma olisivatko edes käynnistäneet tuolla vielä..

Junalla 3 viikkoisen kanssa: mitäs ootte mieltä? Esikoisen kanssa matkustin kyllä 8 vuotta sitten junalla 6 tunnin matkan (oli just 3 viikkoa), yhdellä vaihdolla ja hyvin se meni, nyt olis tiedossa taas yks reissu, joka on kylläkin "vaan" 2 tuntia, eikä siis vaihtoja.. Eikö se junassa ole ihan helppokin kuitenkin matkustaa vauvan kanssa? Aika kuultaa muistot..

Vauva vaatii maitoa, on mentävä, palaan taas :)
 

Yhteistyössä