Huhtikuun Helmet 2012

Meillä on kanssa flunssa : / Esikoisella on pahin, ollut jo useamman päivän tosi räkäinen nenä ja yskii jonkun verran. Vauvalla ei onneks oo paha, pikkusen räkäinen nenä välillä. Menis jo ohi..

On tää painonpudotus saanut ainakin hyvän alun, viikossa on pudonnut 3 kiloa! :) Mutta kyllä tekis mieli syödä kaikkea normaalia ruokaa ja erityisesti kaikkea herkkua.. Vielä kaks viikkoa täytyy pinnistellä tällä dieetillä, sitten siirryn osittain normaaliin ruokavalioon.

Tänään onkin se lääkärineuvola. Mulla on ehkä hiivatulehdus (taas), onneks on nyt lääkäri niin saa lääkkeet. Canesten ei tainnut auttaa mulla yhtään. Ja kierukka pitäis kans hommata. Paljonkohan hormonikierukka maksaa?
 
Yliopiston apteekin mukaan toi hormonikierukka (Mirena) maksaa noin 165e + risat. Eikö se ollut niin että hormonikierukka ei vaikuta imetykseen mitenkään? Itsellä olisi tuohon kyllä resepti, mutta en haluaisi vaarantaa imetystä.
 
Hui kauheeta et aika menee nopsaa. Meillä Vili on viikon päästä JO KAKS kuukautta. :S
Tänään käytiin lääkäri neuvolassa ja painosta saatiin noottia et ei tuu tarpeeksi.
Poika painoi 4710g (s.3400g) ja pituutta oli 58.5cm (s.48cm). Rotavirusrokote saatiin
samalla reissulla.
Vili kävi 2 viikkoa sitten siinä munuaisultrassa ja toinen munuaisallas on edelleen laajentunut
ja elokuussa on uusinta ultra ja lääkäri samalla.
Ite kävin eilen jälkitarkastuksessa. Painoa on vielä 2 kiloa puotettavana et olis lähtöpainossa.

Meillä on nyt 2 yönä laitettu nukkuun ilta 9 aikaan ja aamulla 7-8 välissä herätty syömään.
Vili on alusta lähtien ollut että kerran yössä syöty ja muutamana yönä saattanut 2 kertaa
herätä. Unelma siis et yöt nukutaan.
Mulla ei oma maito riitä sit yhtään, mut sinnikkäästi oon antanut myös rintaa ekaks ja
sit korviketta.

Mää sain kans reseptin siihen, mutta tulin tulokseen että en haluakkaan sitä. Mulle sano lääkäri
että sit vasta kun kk alkaa niin voi laittaa. :O
 
Vilillä kuulostaa olevan unelma rytmi olevan kun yöt nukkuu kokonaan, meille kans, kiitos :) meillä poika herää 2 kertaa syömään, yleensä yöunille n. klo.22 sit eka syöttö klo. 1-2 ja toinen 4-5..

Meillä oli tänään 1kk lääkäri. Poika kasvaa hurjaa vauhtia :) painoa 4875g (synt. 3630g) pituutta 56cm (synt. 50,5cm) Iso mies jo alkaa olla :) Hyvin siis kasvaa ja kaikki muutenkin ok :)

Josefia ja isomies jo 5 vko :heart:
 
Lääkäri sanoikin neuvolassa, että meidän paikkakunnalla ensimmäinen kierukka on ilmainen. Hyvä niin, jos ei olekaan sopiva ehkäisykeino niin ei mee rahat hukkaan! 2kk päästä synnytyksestä voi laittaa kierukan, ja ei tarvi olla kuukautiset sillon kun oon vasta synnyttänyt. Kun pojalla on 2kk neuvola niin varailen samalla aikaa kierukan laittoon :)
 
Minäkin täällä, ei ole paljoa kerennyt kirjottelemaan!

Teidän kaikkien yöt kuulostaa kivalta.. Meillä ei minkäänlaista rytmiä! Nukkumaan mennään klo 22-1, jos ollaan menty jo kymmeneltä saattaa ensimmäinen syöttö olla jo 12, tai saattaa nukkua yhen pätkän 4 tuntia ja sen jälkeen syökin parin tunnin välein.. Aamuyöllä rupiaa kuitenkin aina syömään parin tunnin välein. Oon luullut että näin on kaikilla ja nyt luenkin täällä parista syöntikerrasta! voivoi, nyt ois voinut jäädä lukeminen väliin :D
Tosin nousen itekkin vasta kun tyttö haluaa valvoa eli aamupäivästä joskus 10.30-12. Sinne asti nukun kyllä niin tyytyväisenä kun tuon tytön kanssa voi :) Isäntä nukkuu yöt sohvalla, kun joutuu nousta puoli neljältä töihin, että saa ees hetken nukkua..

Löllöttelijä
Meillä kans käytetään osittain kestovaippoja :) Yöllä oon suurimmaks osaks käyttänyt kertiksiä, välillä kestojakin mutta ruukaan molemmat kyllä vaihtaakin yöllä. Nyt vain tullut semmosia näppyjä vaippaiholle, epäilen et johtuu pesupähkinöistä kun oon niitä käyttänyt, nyt yritän keittopestä nuot vaipat ja pestä muutamaan kertaan että pähkinäjäämät poistuis, jos sitten taas onnistuis kestoilu :) Nyt ollaan toista päivää pelkillä kertiksillä, että näppylät katoaa, ja ovatkin jo alkaneet hävitä. Toivon tosiaankin et johtuu niistä pesupähkinöistä eikä muusta :)

Meillä kans kakkaillaan monta kertaa päivässä, usein lavuaariin ;) Muutamat kakat aina vaippaankin pääsee, mutta harvemmin :)


Papaya ja "Hilma" 2vk 3pv :heart:
 
Käytiin taas tänään painokontrollissa neuvolassa, lähinnä mun mielenrauhan takia kun mietityttää toi rintamaidon riittävyys, poitsu on siis nyt ollu pelkällä rintamaidolla. Paino oli noussut, nyt 4675g ja 6pv sitten 4450g eli taitaa se maito riittää..Jotenki sitä ei vaan usko kun esikoisen kanssa imetys ei ottanu onnistuakseen ja korvikkeella kasvoikin kokonaan.

Tänään täs mietin et miten paljon rennompi sitä on nyt kuin esikoisen syntymän aikaan, olin sillon ihan pöpi, kauhee stressi päällä koko ajan ja tais olla pahemmanlaatuinen babyblues. Nyt vaikka on pikkuvauva ja tuo vähän yli yks vee vipeltäjä osaan olla jotenki paljon rennompi.

Poika puklailee vaihtelevasti, melko vähän siihen nähden et nielee melko paljon ilmaa, mut sit pylly rutiseekin kovasti. Saa nähdä alkaako jossain vaiheessa kovat vatsakipristelyt. Ajattelin aloittaa rela-tipat ja cuplatonin sit tarvittaessa. D-tipat meil aloitettiinkin tänään.

Yöllä heräillään varmaan se kolme kertaa, mut eipä tuo haittaa, oon saanu nukuttua omasta mielestä hyvin, tai ne tunnit mitkä nukkuu ni nukun sit sikeästi.

Aurinkoista päivää kaikille! Ingeri ja poitsu 2vk 1pv
 
Kiitos minunkin puolestani CVADille pinosta, kun nyt viimein kerkesin tämän korkkaamaan. Tosiaan voi kirjoittelu olla vähän harvempaa kuin kuukausi sitten. Jotenkin tuntuu elämä olevan tällä haavaa hieman kiireisempää. :$

Meillä neiti lähenee kovaa vauhtia kuukauden ikää ja sen kunniaksi olisi neuvola käyntikin huomenna. Mitään ihmeitä en oleta olevan. Ainakin tuntuu, että paino on noussut mukavasti ja pituuttakin on tullut, koska osa vaatteista alkaa olla jo pieniä.

Imetys sujuu ihan hyvin, mutta tuttia ei neiti ole vielä hyväksynyt lainkaan eli minä olen akalle se tutti. :kieh: Hankaloittaa hieman kotitöitä ym puuhailua, kun akka roikkuu rinnalla ja muutenkin suostuu nukkumaan sisällä vain sylissä. Ulkona otetaan yhdet unet vaunuissa ja siellä sentään viihtyy muutaman tunnin itsekseen. Kyllä on niin toisenlainen tapaus kuin nuo pojat!! :confused:

Ilmavaivat alkoivat siinä kahden viikon iässä eli samalla kun aloitin D-vitamiininkin. (Ollaan päästy vasta kahteen tippaan tällä hetkellä.) Osaltaan varmaan nuo vatsavaivat huonontavat sitä sängyssä nukkumista: kun on paha olla ja kipristää niin mieluummin on äitin lähellä. Yöunet huononivat siinä samalla eli pientä mönkeröintiä ja mutinaa on pitkin yötä ja nykyisellään taitaa syödä parin tunnin välein. Kunnon rytmiä ei vielä ole saatu aikaan.

Pulauttelua on täälläkin lähes joka syötön jälkeen. Välillä tulee oikein paineella ja nenästä kanssa, välillä maltillisemmin. En ole ollut siitä huolissani, koska pojat olivat samanlaisia.

Ristiäiset ovat 3.6. ja ne pidetään kunnan omistamalla rantasaunalla. Meidän hääjuhla oli samassa, ihanassa paikassa. Siksi valittiin tuo myös näihin juhliin. Ja siksi, ettei minun tarvitse siivota kotona... :ashamed: Nimestä ei ole muuta varmuutta kuin alkukirjain. Pojalle sen sijaan olisi ollut nimi valmiina jo parisen kuukautta sitten. ;)

Tälläistä täällä. Koetan minäkin välillä käydä jatkamassa juttuja ja ainakin lukemassa muiden kommentteja. Miten nuo kolme nyt antavat aikaa siihen hommaan. : /

Jatiska ja Pikku-E 3vk 4pv
 
Voisin päivitellä eilisiä neuvolakuulumisia. Paino on nyt Väinöllä 4880g ja pituutta 55cm (syntyessä 3705g ja 50cm). Täysimetyksellä mennään. Maitoa vain tulee vähän liian kovalla paineella ja raukka-parka nielee ilmaa. Välillä joutuu irroittamaan otteensa rinnasta ja haukkomaan henkeä. Toisaalta syökin ahnaasti. Tästä syystä meillä on runsaasti vatsavaivoja, pulauttelua yllättävän vähän.

Muuten alkaa elämä olla melko hyvin kuosissa. Äitini oikea rinta poistettiin pari viikkoa sitten, tänään kävi kuulemassa vastaukset. Syöpä ei ollut levinnyt imusolmukkeisiin ja vartiaimusolmuke oli puhdas. Nyt jatketaan hormonihoidolla ja sytostaateilla. Nyt alkaa tuntumaan että näiden kaikkien kuolemien ja syöpien + esikoisen syntymän aiheuttamien tunteiden keskellä on havaittavissa valoakin. Ehkä tämä tästä alkaa sujumaan :)

Ristiäiset on 9.6. Nimen avokki päätti jo ensimmäisessä ultrassa vaikka sukupuolesta ei ollut mitään tietoa. Sattumalta nimi on sama kuin hänen isoisällään oli ollut. Kun hänen isänsä kuoli tämän raskauden aikana, niin haluttiin jotenkin yhdistää avokin isäkin tähän pikkuiseen. Pikkuisen toinen nimi on sama kuin hänen papallaan olisi ollut. Eli Väinö Olavi on meidän pikkuisesta tulossa.

CVAD ja Väinö 4vk 5pv
 
  • Tykkää
Reactions: Jatiska
Ihania uutisia CVAD, toivotaan että äitisi saa "terveen paperit" kun hoidot loppuvat :) :heart:

Täällä heräillään öisin lähes minuutilleen 3 tunnin välein yöllä. Yöunille nukahetaan 20-22 aikaan, Sit aamulla heräillään oikeesti joskus 9-10 aikaan, päikkäreille nukahetaan 11-13 aikaan, nukutaan 1-4h sit toiset päikkärit 15-17 välillä ja taas 1-3h nukutaan. Sit onki taas päivä pulkassa ja voi alkaa tankkaamaan yötä varten ;)

Täällä on ilmaantunu myös äninää ja öninää yöaikaan, etenkin kun on nukahtamassa/kevyessä "alku-unessa" :D Kova tyttö myös rupsuttelemaan, onneksi ei pahemmin nipristele vatsaa kumminkaan. D-vitskulla päästiin 5 tippaan asti kunnes kuulin että jos korviketta menee litran verran vuorokaudessa niin d:tä pitäs vähentää 2-3tippaan tai jopa olla kokonaan antamatta.. Vähennettiin sinne 3 tippaan kunnes neuvolas kysyn maanantaina asiasta. Onko muut kuulleet tämmöistä? :| onneks d:stä ei ole tullu vatsavaivoja :)

Ei muuta kuin hyviä öitä :)

L ja Nti S kohta 1 kk :heart: ps. aika menee tosi nopeesti!
 
Löllöttelijä Meillä vuosi sitten kun esikoiselle aloitettiin d-tipat ja sai pelkästään korviketta ni ohje oli neuvolasta että annetaan se 5 tippaa oli sitten rintamaidolla tai korvikkeella, eli vaikka korvikkeessa on d- vitamiinia ni se 5 tippaa silti. Ymmärsin että ois yleinenkin ohje, että olisivat niitä ohjeita yksinkertaistaneet ettei tarvi miettiä just kuinka monta tippaa pitää vähentää. Meillä ei kyllä tullut mitään mahavaivaa d3 vitamiinista vaikka sai myös korviketta. Mutta oon myös huomannu että ohjeet kyllä vaihtelee silti kaupungista riippuen, monessakin suhteessa..
 
Täällä oli ristiäiset, tytöstä tuli Emilia Elisabet:heart:
Oli myös 2kk neuvola tyttö oli jo 53,5cm (45cm) ja 4465g (2610g) Hyvin kasvaa ja toivottavasti niin on jatkossakin ettei tarvitse hypätä vähän väliä mittaamassa sitä.
D-tippoja ollaan käyetty ihan normaalisti, ensimmäisenkin lapsen kohdalla vaikka korviketta meneekin paljon..Meille ei ainakaan oo kukaan puhunut että pitäis vähentää..
Avantasia ja Emilia 8vko 2pvä
 
Sellaista, että millaisia rotavirusripulirokotteita vauvoillenne on tarjoiltu? Pojalle annettiin viime torstaina sellainen suun kautta. Seuraavana päivänä olikin soiteltava KaKS:n päivystykseen, kun kakka oli ihan yhtä ruikulia ja siivo melkoinen. Päivystävä tiedusteli, miltä rokotusarpi näyttää, ja meni hiljaiseksi, kun kuuli rokotteen annetun suun kautta. Hmm...?
 
Mallamia, meillä sai esikoinen rotavirusrokotteen suun kautta. Ei tullut mitään oireita, eipä ainakaan muistu mieleen, että ois tullut.. Mutta on kuulema normaalia jos jotain vatsakipuja ja ripulia tulee, mutta en tiedä kuinka pahaa ripulia voi olla.

Sunnuntaina olis vihdoin ristiäiset. Kakkukin on nyt muistettu tilata :)
 
Mallamia meillä myös sai tyttö viime viikolla suun kautta rotavirusrokotteen ja kolmisen päivää meni niin alkoi kamala natina ja masu meni sekaisin..:/ nyt ollut jo jonkin aikaa ruikulia muttei tunnu enää vääntävän mahaa.
 
Meilläkin oli pienellä nimiäiset ja nimeksi tuli Alisa Nuppu :D
tyttö on kyllä äärettömän nöpönen ja suloinen, toivotaan ettei tule mitään kuulantyöntäjää isona ettei sitten tuppaa tuo nimi naurattamaan :D

meilläkin olisi rokotukset huomenna tiedossa, rotako siellä ensimmäisten joukossa jo annetaan? kuulemma olisi täälläkin sellainen suun kautta annettava. Saa nähdä tuleeko sitten kakkaa niskaan asti :p
 
  • Tykkää
Reactions: avantasia
Ihaniia nimiä ootte antanut :heart:

meillä on jonkinlainen rytmi olemassa :) Nukkumaan alkanut yöunille jo parin viikon ajan n. klo.22, se pari syöttöö yöllä, kerran meni jopa yhdellä :) Päivällä ei kauheasti ole rytmiä,mutta ei haittaa, nukkuu hyvin kotona sängyssä/ sitterissä, vaunuissa jos lähdetään kävelylle ja myös autossa jos pitää jonnekin lähteä, eli päivät menee hyvin ilman kunnollista päivärytmiäkin :) aamulla herää n. klo. 9-11taas uuteen päivään :) Mites muilla päivät/illat/ yöt menee?

Mitä teillä vauvat osaa? :) Meillä hymyillään valloittavasti :heart: Ja olkapäällä ollessa kannattaa päätä hienosti jo, tarkkaan seuraa ympäristöään ja pienesti on "jutellutkin" :)

Kasvaa niin nopsaan nämä pienet..

Josefia ja Aleksi 6 vko :heart:
 
Heippa!

Aika menee niin nopeesti ettei mukana pysy =) Puhelimella yleensä käyn netissä, joten en ole jaksanut alkaa sillä naputteleen tarinoita, vaikka lukemassa käyn päivittäin joskos täällä ois jotain uutta..

Meillä oli vatsavaivoja kovastikin viikko sitten, aloitettiin mallasuutteen antaminen ja seuraavana päivänä myös cuplaton. Nyt ollut pari päivää ettei ole huudettu mahaa juuri ollenkaan, ONNEKSI! Kauheeta ku ei voi auttaa mitenkään kun toisella ummettaa ja nipristää :( Toivottavasti nyt pysyy hyvänä vatsantoiminta.

Meillä annetaan myös nestemäisenä se eka rokote, rotako se nyt on? Lääkäri ois 12.6 jolloin se annetaan, toivottavasti ei aiheuttais mitään vatsavaivoja tai ripulia kuten joillekin on aiheuttanu :|

Meillä hymyiltiin ekaa kertaa oikeesti 24.päivä eli kaks päivää ennen kuukauden ikää =) Päätäkin jo kannatellaan kovasti, mutta aika holtittomasti silti heilahtelee aina välillä ja nostaessa tuettava. Jo parin viikon iässä tarkasti katteli kyllä meijän naamoja, nykysin seuraa "kaukaakin" kun ohi kävelee jne. Pehmoleluille ja neukusta saadulta hymynallelle jutellaan jo pikkasen ja hymyillään leveesti ;) :p

Meille rytmit edelleen samaa kuin jo kotiutuessa, tosin ensimmäinen yöunipätkä on pidentyny kolmesta tunnista viiteen ja päivällä hereillä oloaika on pidentyny sekä päiväunet lyhentyny. Tosin viime yö oli poikkeus kun neiti päätti ettei enää nukuta klo 2 kun ekaa kertaa syötiin :D

Yöllä käytetään edelleen kertavaippoja koska kestot vuotaa aina jostain, täytyy kokeilla sit ku neiti saa reisiin täytettä ettei falskaa.. Tosin tuskin ne siltikään koko yötä pitää kuivana kun kertiksiäki pitää yöllä vaihtaa kerran, muuten on aamuyöstä läpimärkä.

Löllöttelijä & Neiti S 1kk 1 viikko :heart: mussukka!
 
Eilen oli ristiäiset ja niistä kunnialla selvittiin. Pienessä piirissä juhlittiin, 11 kaiken kaikkiaan meitä taisi olla. Väinö oli kovin itkuinen pari päivää ennen ristiäisiä, taisi äidin stressi vaikuttaa.

Vatsavaivaa siis edelleen on ja Cuplaton ollut käytössä nyt 5vk. Vielä 5vk ja sitten sen voi lopettaa, kun 3kk tulee täyteen. Hyödystä en osaa sanoa mitään, toisaalta ei ole kokeiltu ilmankaan olla.

Uutena on tullut rinnan pureminen. Siis imee jonkin aikaa kiltisti ja sitten alkaa venkoilemaan rinnalla, vetää päätään taaksepäin ja pitää rinnan tiukasti suussaan. Kyljellä imettäessä pomppii reidestä vauhtia ja tissi toimii benjiköytenä. Onko jollakulla kokemusta vastaavasta?

CVAD ja Väinö 7vk ja 1pvä
 
Meillä oli venkoilua, käsillä huitomista ja jaloilla potkimista tissillä aina siinä vaihees kun ei tullu tarpeeks maitoo ja alko hermo mennä.. En sit tiiä onko toi lähelläkään mitä CVAD ajat takaa.

Cuplaton ja mallasuute meillä edelleen käytössä, hyvin auttaa! :) unirytmi on muuttunu sen verran et eka yöunipätkä on 6-7h ja toiset päikkärit päivisin on tosi lyhyet. Ihana rauhallinen tyvär on :heart:

Parin viikon päästä lähemme reissuun pariks viikoksi, vähän jännittää miten kaikki sujuu :)

L ja nti S 6 viikkoa about.
 
Pinjus
Vieläkö mahtuu yksi joukkoonne? :)

Tyttö syntyi 9.4. Painoa 3660g ja pituutta 49cm. Kotoa löytyy myös esikoinen 2,5v joka pitää äidin kiireisenä, mutta jos jotain ehtisin joskus kirjoittelemaan ;) Ahkerasti olen pinoanne lukenut.

Ristiäisiä vietetään meillä viikon päästä. Nimi on kylläkin vielä epäselvä, mutta on monta vaihtoehtoa :D

Jaahas nyt esikoinen heräsikin joten palailen paremmalla ajalla :wave:
 
  • Tykkää
Reactions: Jatiska
Tervetuloa pinjus joukkoon:) Onko sun esikoinen tyttö vai poika?
Tännekin tuli se flunssa sitten,tyttö on onneksi jo parempi..Vähän aikaa oli niin tukossa että kädet ja jalat vaan heilui kun haukkoi happea:O pelottava kokemus.
Onkos teillä juhannussuunnitelmia vielä? Me yritetään mökille päiväksi ja illasta sitten ajellaan jo kotiin.
Ja nyt vaihtaa esikon vaippaa,laittaa pyykit ja rauhottelemaan vauvaa:whistle:
 
Tervetuoa pinjus :)

Täällä imeisesti haetaan kovasti uutta yörytmiä :) Parina yönä herännyt vaan kerran, wuhuuuuuuu :D Ja vaunuissa ollaan myös saatu päivällä nukkumaan ulkona n. 3 tuntia ja ne unet on ajoittunut 12-16 välille :) Aivan ihanaa kun alkaa jotain tolkkua olla päivissäkin :) Mut ihan hyvin on kyllä pärjätty ilman tarkempaa rytmiäkin..

Parin viimepäivän aikana myös Aleksi alkanut entistä enemmän seuraamaan ympärillä tapahtuvaa ja naurahtelee ihanasti :) Pienesti jo "jutteleekin"...

Poika imee kauheasti nyrkkiään, vaikka olis just syönyt, jokohan sieltä vois hampaita alkaa pukata??? :confused: :O Esikoiselle tuli vasta 6kk iässä ja keskimmäiselle pikkasen vajaa 3kk iässä... Miehellä on kyllä ollut pienet hampaan alut syntyessään, joten eipä tuo sinänsä olis ihmekään :)

Meillä ei ole Juhannus suunnitelmia, ei varmaan kummempia tehdä, isommat lapset on toisilla vanhemmillaan ja me ollaan pienen miehen kanssa. Kesälomareissu on suunniteltu Heinäkuun lopulle, 3:n päivän reissu mun siskon luo 400 kilometrin päähän, siellä päästään myös vesipuistoon :)

Josefia ja Aleksi 7vko 5pvä
 
Pinjus
avantasia Esikoinenkin on tyttö :)

Juhannussuunnitelmia Meillä ei vielä ole. Todennäköisesti olemme vain kotosalla.

Meillä ainakin esikoinen aloitti kuolaamisen ja nyrkkien syömisen 3kk iässä ja hampaat tulivat vasta 6kk. Myös vauva alkanut nyt kuolaamaan todenteolla ja kuolalaput täytyy pitää kaulalla muuten on vaatteet märkänä jatkuvasti :D

Yöt meillä nukutaan todella hyvin, on öitä ettei herää edes syömään kertaakaan. Päiväuniakin saattaa nukkua parhaimmillaan jopa 5h. Ihanaa.
 

Yhteistyössä