Huhtivauvat 2009 *Maaliskuussa*

Hei vaan kaikille!! Muhun on tää keskustelupalsta addiktio iskeny vähän myöhässä :D Odotus aikana ahkeraan surffailin ja luin kokemuksia, jopa jaoin omiani mutta jostain kumman syystä se sit jäi kun poika maailmaan tupsahti ja aika ollu kortilla. Nyt sit otin itteeni niskasta kii ja heittäydyn mukaan tänne! Onko täällä ketään Kuopiosta?

- Äippä vm. -88 ja poitsu kohta 1v. (Synt. 8.4.2009)
 
manna: meillä syödään antibioottia korvatulehdukseen..kohta viikko sitä otettu..

kadak onnittelut plussasta..(mulla oli sillon esikoisesta, että tein varmaan viis testiä ja plussaa näytti vasta sillon kun menkat oli 3 viikkoa myöhässä)

ja JJt muistetaan kyllä

lumi-enkeli ja siiri :heart:
 
AAM
Alkuperäinen kirjoittaja JJ-t:
kuinka teillä pottaillaan? kuinka karkeaa ruokaa teillä syödään? kuinka teillä puhutaan? kuinka teillä liikutaan? onko siellä oltu terveinä? joko vauvakuume on iskenyt? millon aloitat työt? miten siirryitte tavalliseen maitoon? vieläkö yöllä herätään/syödään?
-pottailla ei
-haarukalla muussattua kevyesti, aika isoja palasia mene vaika 6 hammasta vasta..
-puhuta :LOL: ?? mamma, tss (tissi), pappa, llu (allu=veli) soperretaan..
-liikkuminen on sujuvaista konttauksessa ja jos ei oo kiire niin sit hoiperrellaan kävellen :D
-terveen hmm.. no joo.. sairastettu on vesirokko (molemmat muksut samalla, tahallisesti:whistle: ), silmätulehdus, noro (kaikilla muilla paitti Anskulla :D ), korvatulehduksia ei ole ollut..
-vauvakuume; kroonisena :D aina !!
-töissä olen lyhennytty työaika 9-15 ja lapset tarhassa sen aikaa max 7h pvä
-maitoa en juota suoraan mutta muusissa yms saa lehmänmaitoa kyllä mukana, jugurtissa, aloitin 8kk vähintellen, mitään ei ole tullut siitä... tissiä kolme kertaa päivässä vielä, aamuin, iltapäivällä ja unitissin
- nahkavekkari herättää välillä mutta nukahtaa ilman tissiä aika nätisti suht heti.. menee nukkumaan 21 ja herää 6.30 aikaan.. kuten inäkin :D :LOL: ja poika..

Alkuperäinen kirjoittaja kadak:
........plussa tuli...en tiedä pitäiskö itkeä vai nauraa
NAURAA !! :) :flower: :flower: :heart: :heart: :flower: :flower:
ihunaa :D
Ruttana i fell juuu.. kuume rising täälläkin mut ei se sais.. :|

Jj:t :wave:
mie muistan. onko tein kerho hengissä vielä alueen mammojen kanssa ? tapailetteko aktiivisesti vielä ?

aam & ansku ja onnittelut vielä synttäreistä täyttäneille taas :)
 
Piti vielä tulla sanomaan, että kiva oli kuulla superheppulista ja jj:t:stä. Ja huhtimammalle tervetuloo.

Siis kuulkaa tasan vuosi sitten oli keskiviikko, ja me pk-odottajat kokoonnuttiin Sellossa. Siitä meni 2 päivää, ja meikäläinen sai Liljan. :heart: Eli siis meillä synttäreitä juhlitaan lauantaina.

Vähän puolikuntoisia ollaan vielä, meitsi räkiksessä ja Liljakin vähän köhöttää. Ei mitään niin vakavaa, että juhlat vaarantuisivat.

Pottailusta: onneksi Lilja tykkää kovasti lukea, sillä pottatuokiot ovat nyt ihan kuuminta hottia, kun siellä saa aina lukea luukkukirjoja. Vallan 2 kakkaa olen onnistunut jahtaamaan pottaan, ja muutamia pisuja. Vähän hankalaa on vielä sen takia, että akkasen kakkarytmi menee miten sattuu.

En ole vielä ottanut stressiä lehmänmaidosta, koska Lilja juo runsaasti äidinmaitoa ja syö jugurttia ja juustoa.

Vauvakuume läikähtää täälläkin aina aika ajoin, mutta onneksi lähipiirissä on perhe, jossa on 2 alle 3-vuotiasta lasta. Heidän touhujaan katsoessa tulee sellainen olo, että Liljassa on nyt ihan riittämiin meille tässä vaiheessa. Mun mies on aina töissä, eikä meidän asuntoonkan mahdu lisäasukkaita. Ehkä sitten vuoden, parin päästä... Haluan kyllä toisen lapsen vielä, niin ihania nämä kuitenkin ovat. Siltikin olen kade sulle Kadak, koska mun mielestä oli ihanaa olla raskaana.

Ainiin, onko kellään kokemusta matkarattaista mallia baby jogger city mini?

Paranemista pienille, erityisesti Elsukalle! Toivottavasti hän saa pian voimansa ja ruokahalunsa takaisin ja on terve synttäreiden aikoihin!

Niiskuttava Hemuli ja köhöttävä Lilja, 2 päivää vaille 1 vuosi
 
Alkuperäinen kirjoittaja JJ-t:
kuinka teillä pottaillaan? kuinka karkeaa ruokaa teillä syödään? kuinka teillä puhutaan? kuinka teillä liikutaan? onko siellä oltu terveinä? joko vauvakuume on iskenyt? millon aloitat työt? miten siirryitte tavalliseen maitoon? vieläkö yöllä herätään/syödään?
Meillä ei pottailla vielä. Käppänä :)heart: ) kun on niin ei tuossa vanhan mallisessa BB pottatuolissa yllä jalat vielä kunnolla maahan niin tuntuu vissiin sen verran epämukavalta että ei pysty istumaan. :xmas:

Ruoka saa olla karkeaa. Isoja (pehmeitä ) paloja jäystää, mieluiten haarukalla otettuna. Ja hampaita ei ole kuin 3. Kaksi alhaalla ja eilen puhkesi läpi ensimmäinen ylänaskali. :D

Sanoja tulee muutamia mm. äiti, babas, sis tai khsssss= sisko, anna

Liikutaan konttaamalla ja kävellään tukea pitkin.

Suht terveinä ollaan oltu onneksi oltu. (koputtaa puuta)

Vauvakuume.. huoh, niin se vaan nostaa päätään, mutta yritän vielä ajaa sen pois. :saint:

Töihin oon ilmoittanut tän vuoden hoitovapaalla oloa, mutta mitään mielenkiintoa ei ole sinne mennä, joten pyrin välttämään niin kauan kuin vain voin. :whistle:

Tavallista maitoa käytetään puuron valmistuksessa. Muutoin maitotuotteista käytetään jugurttia, juustoa ja piimää.

Öisin heräillään ja syödään. Kerrat vaihtelee kahdesta viiteen.. kait..
 
Paljon onnea Kadakille! Mä jo niin tiesin tuolla edellisellä sivulla, että mitä seuraavalla sivulla uutisoidaan, kuulosti kyllä niiiiin selkeääle plussalle että ei oo tosikaan :D Jouluvauvahan se sieltä tulee :xmas:

Meillä olis kanssa tulppien ja pannan osto edessä.. mistähän sellasetkin löytäis. pitää vissiin viikonloppuna metsästää jostain. Ja oikeat ensiaskelkengät ostettiin tänään.. oli sikakalliit ja Konsta vihaa niitä. Great.

Ja kiva oli kuulla teistä, jotka vähemmän kirjuuttelee! Nyt on pakko ruveta kouluhommiin, terve ja näkemiin. Huomenna lisää.
 
Kiitos tytöt. Oudoin fiiliksin täällä.

Nappi, täytyy mennä tsekkaamaan apteekista, siel vois olla.

Niin ja jos tämä raskaus etenee normaalisti, niin joudun olemaan siitä kyllä tosi hiljaa ja piilotellen töissä...mulle saattaa olla ylennys tulossa ja sen jo kertaalleen sivuutin edellisen raskauden takia ja en halua, että nyt käy niin uudelleen. Uraäiti :)

PS. Ja siis ekasta kerrasta heti napsahti...
 
kadak :flower: :heart: :heart: Onnea!!

pottaillaan? me pönttöillään supistajan kanssa aikalailla joka vaipanvaihdon yhteydessä. Usein tulee pissat ja muutamia kertoja on tullut kakatkin. Jos pojan laittaa potalle niin ei kerkee ite ees nousemaan suoraksi kun poika jo viipottaa jossain muualla. Saattaa viihtyä jos ite istun lattialla selän takana ja näytän koko ajan jotain herralle.

karkeaa ruokaa sellaista suhtkarkeaa, jos on esim. paistettua jauhelihaa ruuassa niin yleensä laitan hieman pienemmäksi lusikalla jos on jäänyt isoja paakkuja.

kuinka teillä puhutaan? ei yhtään selvää sanaa vielä tule. Tänään Sammo tosin sanoi kaksi kertaa anna kun leikittiin pallolla, mutta kai se oli vain vahinko. muuten on vaan samanlaista jokeltelua kuin mitä on nyt puolivuotta ollutkin.

kuinka teillä liikutaan? kontataan ja kovaa, välillä mennään karhunkävelyä. Tukia pitkin kävellään ja osataan seistä ilman tukea, varsinkin jos sitä Sammo ei sitä itse huomaa. Poika kyllä kävelisi, mutta kun huomaakin, että ei pidä mistään kiinni niin jalat ovat kuin liimaantuneet lattiaan, mutta nytkyy kuin olisi tulossa. Pisin määrä askelia (nekin tuli sivuttain) taitaa olla viisi ilman tukea. Äidin luokse saattaa ottaa askelia, jos huvittaa kokeilla, isin luokse jos pitää mennä on jalat heti makaroonia :LOL: :LOL:

onko siellä oltu terveinä? no.. aikalailla.. mitä nyt melkein joka kuukautista räkätautia ei lasketa. Kerran on ollut korvatulehdus. Nytkin on räkää vuotavana.

joko vauvakuume on iskenyt? on.. muttei mun hermot taitaisi kestää, ei ainakaan nyt kun Sammo on kuitenkin vielä niiin pieni.

millon aloitat työt? en ainakaan tänä vuonna. Mulla oli haaveena olla kotona siihen asti kunnes esikoinen menee eskariin eli elokuuhun 2011. Mutta vielä ei ole mitään tietoa, jos esikoinen ei pääse syksyllä kerhoon niin sitten varmaan luovutan ja menen tammikuussa töihin. Esikoinen aivan selvästi kaipaa paljon omaikäistään seuraa, likka on muuttunut aivan kamalasti tässä vuoden aikana mitä on ollut nyt kotona mun kanssani, sitä ennen oli pph:lla 1v- melkein 4v asti
miten siirryitte tavalliseen maitoon? ekaksi annettiin riisipuuroa, sitten tavalliseen maitoon tehtyä muussia, ja sitten raakasti vain nokkamukiin ruuan kanssa. Eniten juo vielä tissiä, mutta koitan saada vieroitettua tässä, kunhan vain saisi vieroituksen aloitettua..

vieläkö yöllä herätään/syödään? joskus saattaa poika itkeä. Mutta aamutissit juodaan 7-8 aikoihin. Jos juo "jo" seitsemältä niin nukkuu sen jälkeen vielä tunnin. Jos on kipeänä ollut niin sitten olen antanut öisinkin tissiä, jos on herännyt itkemään.
 
Ai niin, vastauksia

pottaillaan? laiskoja ollaan oltu täälläkin = ei olla opetettu vielä, pari kertaa kokeiltu, mutta selvästikin epämukava/mieluisa paikka herralle.

karkeaa ruokaa inhoaa klönttejä, ainoastaan pastaruoissa menee alas, muuten sylkee ulos / kakoo edelleen. Porkkanaa, kurkku ja maissinaksua sormiruokana, mutta sylkee kovat palat ulos...Ei olla tässäkään oltu kovin aktiivisia.

kuinka teillä puhutaan? lamppu = 'pu', sukka ja kukka = 'kka', maito = 'mto' joskus hokenut äiti, äittä jne, muta ei taida sillä mitään tarkoittaa ja anna anna on kanssa nykyisin osana höpinää.

kuinka teillä liikutaan? kontataan ja kävellään joko huonekaluja pitkin tai taaperokärryn kanssa ja joskus esim. tuolin kanssa. Ei uskalla seistä ilman tukea, menee heti veteläksi pylly maahan, jos yrittää houkutella.

onko siellä oltu terveinä? noro, keuhkoinfektio, korvatulehdukset + putket jne jne...

joko vauvakuume on iskenyt? heh no en tiä, mutta katotaan, mitä tästä tulee :)

millon aloitat työt? Aloitin jo helmikuussa.

miten siirryitte tavalliseen maitoon? Ei uskalleta vielä. hapanmaitotuotteita jo kokeiltiin, mutta nyt epäillään maitoallergiaa.

vieläkö yöllä herätään/syödään? heräillään 2h välein,maitoa annetaan yöllä vaan kerran klo 04-05 ja imetyksen lopetin vajaa viikko sitten
 
kiitos kaikille jotka ootte vastaillut!!! ihanaa etten ole ainut äiti joka ei kertakaikkiaan jaksa pottailuja, yösyöttöjen lopettamista, unikouluja ja isoja paloja en vaan uskalla antaa, kun pelkään että toinen tukehtuu :ashamed:

kadak onnea :heart: täälläkin saatetaan olla raskaana, mutta enpä tiedä.. huomenna ajattelin testata.. tjot meiningillä mennään, toisaalta haluaisin sen nyt heti perään, mutta toisaalta vasta vuoden päästä. pitäs tehdä töitä hetki ja meidän joona on ihan samanlainen kun teidän lapsi.. ainakin kuulostaa sille, eli ei mikään helppo tapaus :D

näin hetki sitten kaveria, jolla saman ikäinen poika. poika oli super rauhallinen, jaksoi istua syöttötuolissa melkein tunnin ja söi samaa ruokaa kuin aikuiset, joi mukista ja teki kakat vessanpänttöön. lapsi nukahtaa yöunille itsekseen kun laittaa pinnikseen ja päikkäreille vaunuihin, ilman heijaamista. yönsä nukkuu ilman heräilyjä. siis aivan täysi vastakohta meidän joonaa ajatellen |O vähän oli kateutta ilmassa, mutta silti meidän poika on kaikkein paras ja ihanin. hhänellä on vaan niin paljon tekemistä ja ihmetetltävää, lääkärikin sanoi ennakkoluulottomaksi lapseksi joka varmasti menestyy elämässään :heart:

toivon tosissaan että joona oppii nukkumaan ennen töihin paluuta, mutta empä usko että kahdessa kuukaudessa kovin paljoa ehtii tapahtuun...

AAM pitää tunnustaa etten ole kerhon sivuillakaan käynyt aikoihin. kyllä sinne kirjoteltiin vielä kun lapset oli ihan pieniä ja treffattiin muutamaan oteeseen porukalla. muutamaa tyyppiä näen silloin tällöin, nykyään kommunikoidaan puhelimella tai facebookissa :D jos oot pirkanmaalta niin pistä yksäriä, saat kerhon salasanan :wave:

palaillaan taas :wave:
 
niin sitä piti kirjottaa että täällä myös raskausoireita. samoja havaittavissa kun viimeksi, osa siis täysin kuvitteellisia. mutta se mikä on aina (myös kahdessa keskeytyneessä) pitänyt paikkaansa on tuo nivusten vihlominen ja sitä aika ajoin havaittavissa...

:whistle:
 
AAM
Jj:t ei espoostahan minä :) muistelin vain että teillä oli se kerho...
joo toi pottaiilu on kyllä semmoinen asia että kukin tyylillään ja oman jaksamisen mukaan. jotkut on ihan kellokakkijoita vauva-ajasta asti mutta toisilla vatsa toimii miten sattuu.. meillä on kyll kellon tarkka masu likalla mutta ei van tullut jaksettua edes kunnolla aloittaa sitä. musta se vaatis molemman vanhemman valveutumista mut tiedän että ukkoni ei jaksais sitä niin tulkoon sen aika myöhemmin..
 

Yhteistyössä