Huhtivauvat 2009 *Tammikuussa 2010*

turvaporteista pikkuveljeäni varten laitettiin portti rappusille 10 vuotta sitten. Se oli sellainen peruspuinen portti, jossa meni vaakaan puukapulat ylhäällä ja alhaalla ja välissä oli pystyssä niitä. Veljeni teki sitten muutamia kertoja niin, että otti pystyrimoista kiinni, rynkytti itteään niitä vasten ja sai yläpäästä pystykapulan ruuvin irtoamaan. Otti sitten hampaisiinsa ruuvin ja repi sen hampaillaan irti saaden pystyriman kaatumaan, kun rima oli enää alhaalta kiinni. Ja eikun käsi välistä ja ottamaan rappusissa ollut mielenkiintoinen tavara :LOL: :LOL: kyllä hän muutaman kerran otti kaksi vierekkäistä pystykapulaa pois ja meni porttiin tulleesta aukosta portin toiselle puolelle istumaan :LOL: :LOL: en muista mitä hänellä oli tuolloin tilaa, mutta veikkaan, että yhden vuoden molemmilla puolilla, sen siitä vissiin saa kun seisoo ilman tukea tasan 5kuisena ja kävelee 8kuisena :D Ja tiiä sitten minkä merkkinen portti on, kun vauvatkin pääsee sen läpi :LOL: tai jos mun veikkani vaan on fiksu :LOL: Portti on edelleenkin paikoillaan, eikä kukaan muu pieni oli edes kokeillut vastaavaa

Annoin Sammolle eilen ekaa kertaa tavalliseen maitoon tehtyä riisipuuroa. Hyvin upposi alas, eikä onneksi tullut mitään vaivojakaan, menin antamaan sen hölmönä vielä iltaruokana :whistle: saas nähdä mitä huomenna käy, tein tänään muussia ja ennen maustamista otin huomiseksi Sammolle omat satsit muussia. Ja tuota maitoa ei ole lämmitetty,jääkaapista vain lorotettu perunoiden päälle
 
turvaportti meillä on iha ite tehty portti tossa rappusten alhaalla :LOL: on muute nii jykevä et ei oo kyl pelkoo et Nanna siiitä pääsis ohi :D ylhäällä sit on kans toinen portti mut se oli siellä jo mein tähä muuttaessa. se on kyl saletti et hetkeksi ku portin jättää auki ni se on samantie kapuamassa ylös :|

meilläki on kylppäriremppa nyt valmis! ihanaa!!!!!! Nanna pääsee taas ammeesee pulikoimaa :D
avasin muutes eile illalla alakerran lavuaarin ku oli ihan tukkeessa, ihanaa kuinka paljon kakkaa sieltä löyty!!!!!!!!!!! HYI YÖÖÖÖK!!!!!!!!!! :LOL: siinä tuon Nannakaisen pylly aina pestään, sit lisäks äitin tukkaa... :x hyhhyh..

eipä muuta tällä kertaa :D
 
Huhhuh, tulee tekstiä ihan älytöntä vauhtia taas.. Pitää hiukan kiirettä koulu, kaks pientä lasta ja keikkaduunit. Kaikki vapaa-aika menee kyllä lasten kanssa, paitsi mitä nyt parit jumppatunnit viikossa.

Vihdoin meilläkin tullut eka ylähammas läpi, kauanhan sitä on tehtykin. Vieläkin siinä roikkuu semmonen ihonpala, siis siinä ikenessä. Tekis mieli repiä pois, mutta eiköhän se itekseenkin irtoa. On vaan hassunnäkönen ja mulla on neuroosi tommosten suhteen.

Aino on alkanut nyt ihan tosissaan liikkua kun oppi konttaamaan, ylös koittaa nousta, mutta tekniikka ei ole ihan hallussa. Uskaltaa nykyisin jopa mennä yksikseen toiseen huoneeseen, varmimmin löytyy eteisestä kenkiä pureksimasta. Sieltä häntä saa olla koko ajan hakemassa.

Nyt takasin kouluhommien pariin.

Piin ja Aino tasan 9kk :heart:
 
Iltaa!

Kaikki luettu, mutta se mitä muistan kommentoida on ihan eri juttu :ashamed:.

Kadakille
tervetuloa takas Suomen talveen. Hrrr. Vatsatauti ei koskaan oo hauska juttu, mut kyllä toi Roopen ripuliralli pakostakin vähän nauratti. Sori :). Kauheitahan noi taudit on. Vauvalla etenki. Hyvissä mitoissa Roope menee. Luulen, et luputti nyt aika saman kokonen. Ehkä vähän lyhkäsempi ja inan painavampi.

Hemuli, jees MIEHET. En sano muuta. Mä oon kans nyt miettiny uusiks mm. kurkun antamista ku saa hampaillaan isojaki lohkoja irti. Voi olla, et alan tästä lähtien tekemään sellasia biittejä että saa nielastuu helposti. Mä en tiedä, millon nää oppii pureskelmaan ruokansa.

Puurot tehdään tavallisista kaurahiutaleista tai vaihtoehtosesti neljän viljan hiutaleista. Sit vähän sosetta mukaan niin hienosti menee alas. Veteen tehdään, eikä enää silputa hiutaleita pieneks.

Meillä on 2 x tällänen ikean portti.http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/10113600 Ollaan tykätty paljon, ku on tukeva eikä tarvinnu porata reikiä. Eihän se mikään hirmu kaunis oo, mut sopii meijän kämppään paremmin ku puiset portit.

Me saatiin muuten juhlapaikka! Eli nyt vaan häitä järjestelemään. Ei yhtään jaksais, mut kai se on pakko |O :D.
Meille ei oikeestaan muuta kuulu. Nyt Luukaksella on 5 hammasta. Kolme alhaalla ja kaks ylhäällä. Kauheen vahva oma tahto. Ei tottele millään kieltoja vaan nauraa meille vaan. Auktoriteettiä ei taida olla minkään moista :whistle:. Seisoo tuetta jonki aikaa ja kävelee nopeesti tukia vasten. Kylpyyn konttaa heti ku kuulee, että ammetta pestään tms. Hampaiden pesu on tosi kivaa ja varsinki hammasharjan imeskely.

Meidän koira on selkeesti sen paras kaveri ja ne leikkii yhdessä. Luukas tykkää työntää käsiä sen suuhun ja halailla sitä. Pakko sanoa, että kyllä meillä imuroidaan ja useasti. Toi koira vaan sotkee lattiat heti :headwall: . Nii ja Lenni on oikeesti ihan innoissaan tästä meidän pienokaisesta vaikka näyttääki masentuneelta. Varmaan v*tutti toi mamman laittama villis :LOL:.

Ruttanan papuselle onnittelut hampaasta :heart:. Sit vaan pureksimaan äiteen tissiä.

Zikille onnittelut kylppäristä ja mahtavista löydöistä, nam :p :D

Nyt unille!

Säde ja Luukas 9 kk + 3 päivää :heart:
 
Heips!

Meillä 8 kk neuvola. Liian kevyt kuulemma, 7700, pituutta 74 .. Pitäisi syödä enemmän... Hmm.. Menee aamupuuro , leipää ja yli desi lihakasvisruokaa lounaaksi , välipala, toinen lihakasvisruoka, iltapuuro ja neljä kertaa imetän päivällä. Yöllä baari auki läpi yön...
Liikkuu vaan niin paljon, konttaa koko ajan huoneesta toiseen, nousee ylös- alas , kävelee pitäen jostain kiinni tai työntää leluvaunuaan, ihan koko ajan liikkeessä. Koirakin on ihan veto pois kun ravaa perässä pitkin päivää:)!
Käytiin ite ostamassa pneumokokki rokote, ootteko ottaneet sitä? Pitäisi suojata myös korvatulehduksilta..aika kallis mutta hintansa väärtti jos säästyy lääkärissä käynneiltä ..

Jahas.. Akku loppuu ..

:D
 
Lisäätkö annekristiina ruokaan energiaa eli voita tai öljyä?Meneekö hedelmäsoseita, niistähän kans saa energiaa sokerin muodossa. Ja sitten toiset vaan on hoikempia kuin toiset eli jos on virkeä ja kehittyy hyvin niin ei liene huolta.Tuo yösyöminenhän on meillä myös ihan mahdotonta.Huoliiko teidän tyttö korviketta ja tuttia?
Meidän kunta kuuluu pneumokokki tutkimukseen ja olisi ilman saatu rokote mutta en ottanu.

muoks. Nehän on kuin pikku muurahaiset tuolla aikuisten jaloissa nuo pk-vauvat =)

mamma ja alina 9 kk
 
Heippa!
Täällä 10kk neuvola takana 8715g ja 75.1cm ja liian kevyt tyttö täälläkin...Nyt alotin laittaa flooraa puuron sekaan ja ruualla oljyä josko se paino siitä nousisi.Ei ollut th huolissaan, en oo minäkään kun syö niin hyvin ehkäpä se kuluttaa vaan niin paljon kun kokoajan on liikkeellä.
Tänään tyttö oppi kuinka laskeudutaa seisoma asennosta.Ennen huusi niin kauan et en tuli laittaa istumaan,nyt tumpsahtaa hallitusti pyllylleen.Varovainen tyttö...

Oltiin eilen ostoksilla ja äitiä alkoi vähän hävettää ja samalla naurattaa.Tyttö huuteli kahvilassa kokoajan ,kiljahteli,nauroi ilmeili,päristeli niin että kahvila raikas... :heart:

Täällä kans yksi huonokuuloinen tyttö :wave: aika usein kuuluu sanovan TÄ, MITÄÄ...

Ihania kuvia jälleen ootte laittaneet.Jotain muutakin piti kommentoida mutta lyö taas niin tyhjää...

H+K 10kk
 
Heipparallaa.
Pistättekö pahaksenne jos mukaan keskusteluihinne tunkeudun ? Olen keskusteluitanne seurannut jo raskausviikolta 20 alkaen, joten tunnen osan jo paremmin kuin arvaattekaan :D Meidän ihana prinsessamme syntyi 30.5, eli huhtivauva ei siis ole, mutta kun tuo toukokuun ryhmä on niin hissunkissun.
Mutta siis, neiti on huomenna 8kk vanha ja oppi juuri eilen konttaamaan ! Lumialla todettiin kahden päivän ikäisenä aortan koakrtaatio, ja hänet kiidätettiin ambulanssilla Joensuusta Helsinkiin. Sydän leikattiin kahden viikon ikäisenä. Neiti toipui todella nopeasti ja todella hyvin ja on kehittynyt hyvin. Kontrolleissa käydään kuukausittain ja välillä on ollut epäilystä uusiutumisesta, sillä verenpaine ero käsien ja jalkojen välillä on välillä ollut jopa 30. Mutta tilannetta seurataan. Täältä voi lukea lisää meistä mikäli jotakuta kiinnostaa http://lumiakuos.blogspot.com/ . :)

Eli siis, nyt vain tälläinen pikakäynti, neiti heräsi. Mutta palaan asiaan piakkoin, mikäli joukkoonne vain sopii tulla ? Ymmärrän myös kieltävän vastauksen.


Äiti ja Lumia huomenna 8kk
 
heippa äiti ja lumia :wave: tottakai meidän joukkoon mahtuu kirjoittelemaan, oikein mukava vaan että tulee lisää porukkaa mukaan! =) ja olipa hurja alku pikku-lumian elämällä, heti sydänleikkaus. onneksi tyttö voi nyt hyvin! minun siskonpojalla muuten oli myös jotain häikkää sydämessä ja eroa käsien ja jalkojen verenpaineella, vaikka ei mitään leikkausta tmv tarvinnutkaan. nyt poika on 6v ja voi hyvin edelleen, mutta käy kontrolleissa ja mm kävelemään oppi myöhään (oli ainakin 1,5v) johtuen juuri tuosta erosta verenpaineessa.

eipä nyt kummempia, pitäs ulos uskaltautua jotta sais elsan nukkumaan ja itse pääsis ostoksille. ihan apteekkiin ja ruokakauppaan...

illalla lisää jos ehtii, moido :wave:

t. manna + elsukka huomenna 10kk :heart:
 
Moi,

hengissä mekin, sain taas lueskeltuakin juttuja. Aikamoista haipakkaa on elo, pipana painaa menemään koko ajan niin, ettei tahdo perässä pysyä. Hiukan noustaan ilman tukea seisomaankin, mutta enimmän aikaa tarvitsee ainakin yhdellä sormella pitää kiinni. :)

Eka kunnon kolhukin saatiin, lipes ote tv-tasosta ja laskeutui alemmalle hyllylle nenä edellä: koko nenänpää kuoriutui ja verta tuli. :( Nyt on jo komea rupi ja näyttää ihan hyvin parantuvan, mutta kyllä kerkes pelästymään kun likalla nokka ihan veressä.

Turvaistuin ostettiin vasta viime viikolla, vai edellisellä.. no, kaks kertaa on testattu vasta. Ihan hyvin siinä viihtyy kunhan ensin alistuu kohtaloonsa, eli hyväksyy sen, että nyt ei pääse liikkeelle vaan istutaan paikallaan. Nyt ei olla taas hetkeen käyty missään kun olin ite flunssassa ensin ja sit oli nenä verillä ja nyt on pirulliset pakkaset. Tai no, luennolla käytiin häiriköimässä, oli kaks vaavelia sivistämässä itteensä, eli hyvässä seurassa oltiin. :D Jotain varttia ennen loppua oli pakko häipyä kun meidän älämölökone alkoi päristämään niin, että sali raikas. :saint:

Kauhistutti kun niin moni joutuu (pääsee?) jo töihin. Mä en kyl vielä pystyis... meillä vedetään vielä tissiä välillä jatkuvasti pitkin päivää, vaikka nyt on taas syöminenkin onneks parantunut, ja tissi kelpaa myös yöllä. Vanhempainvapaa on multa jo loppu, oon nyt vuosilomalla ja sit jatkan vielä hoitovapaalla kunnes sit isukki jää isäkuukaudelle toukokuun tienoilla ja siitä kesälomalle, eli hoitoasioita siks tarttis syksyksi kattella. Nyt vaan kun saan palkkaa niin visusti menee rahat säästöön, jotta selvitään hyvin hoitovapaa-ajat.

Tääl on kuulkaa ihme, omassa pinniksessä päiväunia jo tunti! Meillä on pinnis lähes käyttämätön :ashamed: mutta jos (taas) yrittäis totuttaa omaan sänkyyn... sit täytyy mennä kurkkimaan, et kaik on hyvin, on niin uskomatonta tämä. :D

Toivotaan parempia ulkoilusäitä joka puolelle!
ventti + ronsku 9 ja 3/4kk
 
teppana,yv:tä lähti :wave:

uudet :wave: ,mukaan vaan :flower:

Säde ihania kuvia.ja mielettömän kiltti Lenni koiruus,ihana :heart:

ja kivan treffi kuvan olitte taas napsassu.

nyt ei ole aikaa kirjottaa enempiä.
-tutsa ja rasmus(joka roikkuu)
 
merkkaus.. oli jotain kysyttävääkin.. öö.. Vietin tänää esikoisen kanssa laatuaikaa uimahallissa uiden ja tuli mieleen, että kai mä voisin joskus mennä kummankin lapsen kanssa uimahalliin uimaan?? siis eikai uimahalliin ole mitään alaikärajaa perusuintiaikoina? jos ostaisi pojalle uimavaipan, niin ei ainakaan pissaisi veteen. Kuulostin varmaan todella viisaalta tuollaista kysyessä :LOL:
 
pneumokokkirokotus Me saatiin toi pneumokokkirokotus ilmatteeks, tuon Lumian sydänvian vuoksi. Tuliko teille ketkä sen olitte ottaneet siitä mitään sivuoireita ? Me ollaan kans saatu sitä nyt kolme annosta, viimenen tuossa ihan vastikään. Kahdella ensimmäisellä kerralla huomasin pari päivää rokotuksen jälkeen ruokahaluttomuutta. Ei siis syönyt juuri mitään, pari desia maitoa/vrk parina päivänä. Mutta nyt kolmannella kerralla en sitä ollut havaitsevinani. Ja meidän neiti kyllä maitoa on juonut aina hyvin, vaikkei kiinteiden menekki yhtä suurta olekaan. Rokotuksen sai perjantaina ja ruokahaluttomuus alkoi sunnuntaina. En tiedä johtuiko rokotuksesta, mutta kahdella ensimmäisellä kerralla näin kävi, enkä löytänyt sille muutakaan syytä. Tiedä sitten oliko sattumaa, mutta pakkauselosteessa luki sivuoireina ruokahaluttomuus.

Ihanaa, meidän neiti lähti konttaamaan eilen ja hurjan paljon paremmin konttas jo tänään. Mutta tänään se ei ollut enää musta kivaa, neiti kun suunnisti joka kerralla lehtikorille, pistorasialle, kenkien luo ja muuhun yhtä mukavaan. Mutta eipä auta kuin tottua. Pieniä järjestelyitä kyllä joutuu tekemään.

Hei, nyt tarvitsisin hiema apua ! Meidän likka saa välillä (ja juuri äsken sai pitkästä aikaa) sellaisia hysteerisiä itkukohtauksia nukkuessaan. Siis itkee aivan hysteerisenä silmät kiinni ja se alkaa ihan yhtäkkiä. Ei rauhotu kuin sitten sylissä kun herää. Tämä itku kohtaus alkaa aina tunti-kaksi nukahtamisen jälkeen. Näitä oli lähes joka ilta tuossa 4-6kk tienoilla ja nyt sitten ollut harvemmin. Viimeisin ollut varmaan kuukausi sitten, mutta juuri nyt äsken sellaisen taas sai.
Eli onko teidän muksuilla tälläisiä ollut ja mistä nämä voisi johtua ? Neuvolassa eivät osaa sanoa mitään.
Mutta meidän neuvolassa eivät osaa sanoa mitään kysyipä sitten ruokailusta, ulkoilusta tahi vaikka painokäyristä. Sanoovat, että kysy sydänlääkäriltä ja sydänlääkri taasen, että ne on neuvolan heiniä. Pitäävät tuolla neuvolassa Lumiaa jotenkin erityistapauksena tämän sydänvian vuoksi,eivätkä siis anna kommenttia yhtään mihinkään. Ja tämä on mielestäni erittäin ikävää ja olenkin palautetta siitä antanut, että lapseni on muuten ihan normaali, eikä mitään rajoituksia ole.
Mutta asiaan (pahoittelen, mulla on tapana hypätä aina asiasta toiseen ja kolmanteen) osaatteko mitään arvon rouvat sanoa näistä itkukohtauksista ? Äskenkään ei edes kunnolla herännyt, itkun loputtua nukahti saman tien uudelleen.

Anteeksi, en nyt ennätä enempää kommentoimaan, mutta lupaan sen tehdä huomenna. On pakko tästä marssia suihkuun, että joskus kerkeää sänkyynkin. Vierähtää niin tämä aika tässä koneella :$

hyvää yötä kaikille tasapuolisesti.

Äiti ja Lumia 8kk
 
Vielä nopsa lisäys. Tässä samassa pahoittelen kirjoitusvirheitä.

Asha kirjoitit konttaamisesta

Jostain luin, että konttaus olisi tärkeä vaihe aivojen kehitykselle
Minäkin olen tästä lukenut, ja myös, että jos konttaamisen jättää väliin on todennäköistä, että isompana on sitten lukihäiriö. Konttaaminen kehittää jotain aivojen osaa, joka just tähän lukemiseen vaikuttaa..
Tarkemmin en osaa selittää ja varma en ole. Jostain vain luin, olisiko ollut Vauva-lehti tässä parisen kuukautta sitten ?!
Mutta nyt öitä.
 
Äiti ja Lumia, tervetuloa mukaan. Teillä ollut pienellä rankka alku mutta onneksi hän on toipunut hyvin. Tervetuloa mukaan. Kyllähän tänne mahtuu.

Voisiko nuo yöllisiet itkukohtaukset olla yöllisiä kauhukohtauksia? Googlella löytyy varmaan enemmän mutta niissä vauva/lapsi vain herää yöllä itkemään ilman mitään syytä. Kohtauksen mentyä ohitse jatkaa uniaa. Normaalia ja yleistä.

Annekristiina, sitä öljylisää vain tosiaan ruokaan. Eipä sitä oikein paljoa muuta voi tehdä. Öljysilää ja ruokaa niin paljoa kuin menee.

Kaikki taas luettua, neuvolakuulumisia, onnea uusista taidosta, ihania kuvia. Suloisia pikkukavereita kyllä.

Vesipeto tosiaan täällä. Isommat olivat yks ilta suihkussa ja kylppärin ovi raollaan. Niin pikkuneiti ryömii kaikki kamppeet päällä tohkeissaan perässä sinne. Kylppärin ovi auki ja kohti suihkua. Siinä vaiheessa alkoi isommilta konsertti että Elli on tulossa tänne =)
Ja koska Elli on kietonut pikkusormensa isin ympärille niin isihän vei neidin suihkuun isompien kanssa. Ja hyvin meni.
Parin tunninpäästä pääsee Elli taas toteuttamaan itseään vauvauintiin, jee.

Asha, eiköhän noidi teidän 12vuotta vanhoihin rattaisiin renkaat löydy kun meidän 26vuotta vanhoihin retrovaunuihinkin löytyi. Ei tartte uusia rattaita ostaa erikseen........www.vaunula.fi tuolta ostettu omamme.

Saatiin meidän isommille lapsille kerrossängyt ( jotka tuolla nyt hiottuna odottaa maalaamista ) ja Ellille (joka nukkuu vieressä ) vapautui jatkettava sänky. Ukolle sitten puhuin että pitää toinen niistä kunnostaa Ellillle niin saatais neiti joskus pois meidän sängystä.
Niin ukko tuumas että katotaan sitten kesällä Ei taida isännälläkään olla kiire luopua meijän unilelusta. :D



Muttah, lähtisköhän sitä vetäisemään ekan lakkakerroksen sänkyihin nyt ennen uintia. Jos saisi jo huomenna järjesteltyä lastenhuoneen niin helpottaisi tämä kaaos.

Rauhaisaa vko.loppua kaikille.


t: Solina ja Ihanuus 10kk


P.s Tuo konttaus on tosiaan tärkee kehitysvaihe. Siinä kun joutuu käyttämään käsiä ja jalkoja vuorotellen eripuolilta kroppaa niin sen oppiminen kehittää myös aivojen eripuolia (?) joka on sitten lukemisen, kirjoittamise ja puhumisen kannalta tosi tärkeetä. Tai jotenkin niin... Varmasti joku muu osaa paremmin selittää.
Mutta sillä ei ole mitään väliä missä vaiheessa sen oppii. Ei siis tartte mennä niin että ryömitään, kontataan ja kävellään. Järjestyksellä ei ole väliä. Pääasia että jossainvälissä hokaisee miten se konttaus tapahtuu.
 
AAM
tervetuloa uusille :) teitä onkin paljon tullut viime aikoina, hyvä niin.. :D

Ihania kuvia Lupusesta ja Lennistä (on se vaan hurjan pedon näköinen :LOL: ) ja deiteiltäkin on räpsätty otos :)

Ziki kunnon händywoman... kaikki lavuaarit muutenkin :x mutta että siellä on vielä kakkajötkörämmäleitä hiusten kera...mmm mmm MMM |O

Samaa mieltä Solinan kanssa nuista itkukohtauksista mitä Lumialla ollut... ja liikkuminen on siihen vielä samaan syssyyn, aivot ei vain pysty käsittelemään kaikkea kerralla, niin itkukohtaukset voi tosiaan olla harmittomia joskin kovin on lohduton olo itsellään kun ei varmaa syytä tiedä niihin.

Meillä kun tuo konttaaminen kans alkoi niin neiti umpiyöllä saattoi nousta kontilleen sängyssä ja hytkyä siellä unenpöppörössä edestakasin :xmas:

Pneumotutkimuksessa ollaan me joten rokotetta ei oteta, tuli sit se rokote tai se toinen... onhan noilla niin paljon vaippaikäisenä noita korvatulehduksia diagnosoimattomina että emmä näe siinä sitä tarpeellisuutta (miun kankia mielipide!! :D ). Eri juttu on sit jos on ahtaat korvakäytävät tai jotain muuta syytä että suositellaan ammattitaholta.. :)

Ventti kiva kuulla teistäkin ja Ainokin oppi konttaamisen salat.. Siirillä ei vielä kiirettä mutta kyllä sieltä perästä tullaan ahkerasti varmasti :)

).( Vesirokko tuli taloon, lapset on pilkkuja saaneet. Lisääntymään päin koko ajan, kuume on koholla siinä 37 kieppeissä molemmilla ja yöks nousee sinne 38 pintaa aina ei vielä kyllä oikein kunnolla noussut edes.. ajattelin ensin ettei ois tarttunut mutta kun tuossa on se 10-14 päivän itämisaika niin meinasinkin jo luovuttaa, mahtavaa nyt on sit suoja molemmilla ettei tarhassa tartti pelätä ja töistä sit ottaa palkatonta joskus kun iskee epidemialuontoisesti :D

jasso kipiät kiljuu mua kun isänsä on kolaamassa lunta (taas) ulkona..

:wave:

aam & lapset
 
AAM: meillähän oli kans molemmat mukulat vesirokossa uudenvuoden aikoihin...oon kyllä ihan tyytyväinen että se on nyt ohi ja sairastettu, ei tarvi ainakaan "pelätä" enää sitä saavansa mistään. ja suhteellisen helposti meni molemmilla ohi, mitä nyt samallalailla kuumeilivat ja se kutinahan aiheutti monta levotonta yötä. hain apteekista sitä vesirokkovoidetta ja Kaprikselle sain reseptillä antihistamiinia kutinaan. Pojalla yks näpyistä tulehtui ja märki vielä viikkoja sen jälkeen kun muut näpyt olivat jo ruvella ja kadonneet, mutta sekin meni ohi. Voimia öihin ja kitinöihin! :) Itämisaika meillä oli tasan 2 viikkoa altistumisesta.

jahas, uloshan tässä joutaa!

Gardenia ja Kapris 9kk
 
Terve vaan Äiti ja Lumia! Mukavaa saada uutta poppoota tänne mukaan. :wave:

Kauhukohtaukselta tuo unihuuto kuulostaa, mutta toisaalta en oo ihan varma voiko näin pienillä niitä jo olla. Mun esikoisella niitä oli. :( Alkoivat muistaakseni n.3v ja viimeiset oli joitakin vuosia sitten (oisko ollut 8-9v) Laps huusi hysteerisesti, hikoili ja käveli päättömästi. Sillä oli silmät lautasena auki. Hampaat kalisi (narskutti niitä myös) usein koko laps vaan vapisi. Huus äitiä tai isää, joskus sai sanottua jotain outoa, tai jopa sanoi 'pelottaa' 'ne tulee' mutta ei kuitenkaan koskaan vastannut mun kyssäriin, että mikä pelottaa. Katto yleensä yhteen pisteeseen kuin näkisi jotain ihan kamalaa siinä. Saatto katsoa jopa minua kuin olisin joku hirviö. Lapsi näytti siltä kuin olisi hereillä, mutta oikeesti ihan unessa eikä mitenkään saavutettavissa. Halasin sitä ja rauhoittelin koko kohtauksen ajan. Kohtaus loppu meillä vasta, kun sai lapsen kunnolla hereille, jolloin ei koskaan muistanut tapahtumasta yhtään mitään.
Onneksi =) niitä ei enää tule, sillä ne oli ihan hirveitä. Kestivät kerralla tosi kauan ja ainakin minä äitinä tunsin itseni täysin avuttomaksi. Mies hallitsi sen rauhoittelun paljon paremmin kuin minä. Kakkosellamme ei näitä koskaan ole ollut.

Äiti ja Lumia+Solina, minäkin olen lukenut tuosta lukihäiriön/oppimisvaikeuksien yhteydestä peppukiitämiseen. Se mistä Solina puhui eli siitä vastavuoroisesta käsien ja jalkojen liikkeestä niin se tosiaan kehittää aivoja. Dali menee kyllä peppukiitoa vastavuoroisesti eli kumpikin jalka vuorotellen vetää sivulle, mutta varmasti olisi aivoille parempi kontata, kun ne kädetkin olisi siinä sitten mukana. Mulla on onneksi noi kaksi urheiluhullua pikkuvalkkua, jotka saa opettaa Dalille konnttauksen sit myöhemmin, jos ei nyt vauvana sitä opi. :heart: :heart:

Olipa muuten hauska kuva pk.treffeiltä. Ei me taaskaan päästy, kun oli miehen vapaapäivä ja muuta puuhaa.

AAM kuis lasten vesirokko etenee? Kutiseeko kovin? Hyvä että sait tartutettua noin nuorena. Itse olin 24v kun esikoinen (joka oli silloin 1v) sen mulle tartutti ja voi peeveli mikä tauti oli. |O |O Hirvee kutina, ja me näytettiin kumpikin ihan kamalilta.

Pneumokokkirokotetutkimuksessa mekin ollaan. Hirveen hyvä rokote sanoo nimimerkki kolme kertaa korvatulehduskierteen kokenut äiti. Esikoinen oli liimakorva ja putkitettiin 2v, kakkosella infektio-/korvatulehduskierre melkein heti syntymästä ja putkitettu kahdesti, joista eka oli jo 10kk ikäisenä. Dalilla ollut tähän mennessä vain yksi pieni nuha, että josko oltais kyseistä rokotetta saatu. :)

Kiitos kaikille turvaporttivinkeistä. :flower:
Meillä toi aukko on niin suuri, että se Ikean ei varmaan käy ollenkaan. Kadak, ootko jo käynyt sitä Lidlin porttia kattomassa? Mä joutuisin kyllä hankkimaan aika monta lisäpalaa siihen. Montakohan saa korkeintaan liittää yhteen? Mies jo pohti jonkin oman virityksen tekoa, mutta taitaa jäädä pohdinnan asteelle epäilen minä. :whistle:

Eilen juostiin lastentarvikeliikkeitä läpi. Vilkaistiin portteja ja tutkittiin sitten tarkemmin turvaistuimia. Ei sitten oikein mihinkään missään asiassa päädytty. :/ Nyt oon vahdannut kaikki mahdolliset turvatestiklipit (siis istuimet) mitä netistä vaan löytyy ja on tää vaikeeta on. Pitäisi mennä kumminkin päin ja kasvot menosuuntaan sitten niin, että voisi olla niissä penkin omissa vöissä. Sitten kovin isokaan ei saisi olla. Niin ja hintakaan ei saisi olla mikään paha. Mahdoton yhtälö. :headwall:

Esikoinen (melkein 12v poika) muuten hoiti Dalia tänään about tunnin, kun kuljetin kakkosen treeneihin ja takas. B) Olin toki puhelimen ja lyhyen ajomatkan päässä. Hyvin meni. Vaihto vaipan, viihdytti ja syötti välipalankin. Muisti pestä Dalin kädet ennen ruokailua. Ai niin ja jopa maistoi kuningatarsosetta ennen kuin antoi vauvalle, kun purkissa niin kulemma luki. =) Itse en varmaan koskaan muista tota juttua tehdä. Kyllä siitä meidän esikosta tulee joskus ihan mielettömän hyvä isä. Joku onkin joskus sanonut, että täydellisen miehen saa vaan synnyttämällä sellaisen. :LOL:

Näihin sanoihin, näihin tunnelmiin. :saint:
Asha ja pihalla uinuileva Dali (9kk+3vk) :
 
Tervetuloa Äiti ja Lumia.Söpö tytär ja kaunis äiti. :) Isäänsä taitaa tosiaan enemmän vielä muistuttaa mutta vartuttuaan löytyy varmasti myös äidin piirteitä.Ainakin minun tytöt on saaneet myös äidin piirteitä isompina.Minun esikoinen on muuten sinun ikäinen. =) Ja nyt tämä kuopus 9 kk.Muistan muuten hyvin tuon päivän kun teidän Lumia on syntynyt.Meillä oli silloin ristiäiset ja täällä Oulun läänissäkin oli kova helle.Eli kastetilaisuus oli kirjaimellisesti lämminhenkinen. =) Huutokohtauksista en hirveästi osaa sanoa muuta kuin että taitavat olla aika yleisiä pikkuisilla.Kyllä meidän Alinakin on muutaman kerran yöllä alkanut parkumaan ja ei oikein mikään ole auttanut.Toivottavasti sydänvaivat ovat pian historiaa.
Turvaportti pitäisi meidän itse rakentaa kun ei noihin meidän portaisiin passaa kaupan.Tykkäisin kyllä moisesta nikkaroinnista mutta aikaa ei tahdo olla.
Konttaaminen olisi tosiaan tärkeää vaikka ei se sulje pois mahdollisuutta että lapsella olisi lukihäiriö.
AAM:lle onnittelut vesirokosta.Toivottavasti pääsette vähällä.
).( Alina taitaa pian oppia kävelemään.Kävelee jo aika hyvin kun talutetaan yhdellä kädellä ja seisoo ilman tukea.Omaa tahtoa on myös alkanut ilmaisemaan voimakkaasti.
Vieläkö teillä muilla on niitä puolen yön jälkeisiä kitinä-tunteja?Meillä on edelleen..

mamma ja alina 9 kk
 
heipparallaa vaan kaikille.
Jaahas, mistähän sitä nyt sitten alottais. Meillä on ollut aivan mahdoton päivä tänään. On nimittäin kiljuttu, naurettu ja varsinkin kontattu. Nukkumaan ei millään suostunut, moneen otteeseen yritin. Nyt sitten viiden aikaan kirjaimellisesti simahti, oli niin poikki. Aikaisemmin kolmesti yritin nukuttaa, mutta neiti vain kiljuu, kääntyy masulle ja pärisyttää. Pärisyttääkö muuten muitten vauvat kielellään ? Meidän neiti tekee sitä jatkuvasti, välillä oli kuukauden poissa ja nyt sitten viime päivinä taas ilmaantunut kuvioihin. Mutta kaikinpuolin ihana päivä ollut, tosin ruoka ei ole kovin hyvin maistunut.

mamma67 kiitos kaunis ! Kukaan ei ole vielä sanonut, että mua muistattaisi. Kätilökin sanoi, että onpa isänsä näköinen likka. Ja pienempänä olikin vielä enemmän ilmetty isänsä.
Kiitos kaikille, jotka itkukohtauksista ovat kommentoineet. Ehkä ne ovat sitten painajaisunia, välillä tuntui että olisivat mahavaivoja, muttei nykyisemmin enää. Joskus neljänkuun tienoilla kun aloitettiin peruna-porkkanvelli, näitä kohtauksia oli joka ikinen yö ja maissivelliin vaihdettuamme hävisivät pariksi viikoksi. Liekö sattumaa. Pitää seuraavassa sydänkontrollissa kysäistä asiaa, vaikkeivät siellä aikaisemmin ole juuri juuta tai jaata vastanneet, vaikka olen kysynyt.
Mianna79 Meidän Lumiakaan ei pahemmin ole sairastanut. Mahataudin kourissa oltiin koko perhe viikko sitten, mutta muuten ei ole ollut mitään. Flunssaltakin on säästynyt vaikka me isännän kanssa ollaan molemmat oltu kahdesti. Liekö tuolla rokotteella vaikutusta ?! Ja mä jouduin Lumian ollessa viikon ikäinen lopettamaan imetyksen sydänvian vuoksi, (väsyi liikaa imemisestä), joten ei sitä äidinmaidosta tullutta suojaakaan ole.
Sormiruokailusta Meillä syödään maissinaksuja jane menee tosi hyvin alas, vaikka välillä saattaa tosi ison palan haukata. Leipääkin syödään. Annan pieniä murusia pöydälle, josta noukkii sitten suuhunsa. Joskus paahtista, mutta useimmiten ruisleipää. Sekin menee hyvin alas. Mutta sitten kaikki muu, jopa puuro saa neidin kakomaan (kaupan jauhepuuro). Pari kertaa olen antanut hieman karkeampaa ruokaa, ja siihen meinaa suorastaan tukehtua, vaikka olen mahd. muusiksi sen tilsinyt. Ja olen tosi yliherkkä tän tukehtumisen suhteen, ettämeillä edetään tosi varovasti sormiruokailussa.
Vesipeto Täällä oli puhetta vesipedoista. Meidän neiti ei sitä todella ole. Pienempänä tykkäsi kylvystä, muttei enää. On ihan apaattinen kylvyssä ja viihtyy korkeintaan kymmenen minuuttia ja ankka täytyy todella olla mukana. Lavuaarin kun laittaa päälle alkaa kammottava huuto, tämä on tullut tosin vasta nyt viime viikkojen aikana. Meidän oli tarkoitus sillon 3kk aloittaa vauvauinti, mutta sydänvika esti sen. Siinä kun verenpaineet nousee, eikä sais yhtään nousta.
Lumi-enkeli Meillä on sama homma, että naisia vierastetaan. Miehiä ei niinkään. Muutenkin vierastaminen alkanut vasta pari viikkoa sitten ja on aika lievää. Harvoin itkee, silloin vain jos äiti ei lähellä. Viime sydänkontrollissa vierasti tosin niin hysteerisesti, että pakko oli antaa rauhottavaa läkettä, että saatiin verenpaineet.
Oma huone Meidän neidillä on oma huone, mutta se on lähinnä leikki-ja hoitohuone. Tuskin sinne ainakaan seuraavaan pariin kolmeen vuoteen on menossa, ellei itse halua. Parikuisena neiti rupesi heräämättä 12h yössä nukkumaan, lääkärin ohjeen mukaan kolmikuiseksi herätin kerran pari yössä syömään. Nukkui yöt heräämättä tuonne puolivuotiaaksi, kunnes alkoi yöheräilyt. Koskaan aikaisemmin ei vieressä edes tykännyt nukkua tai nukahtaa, ja yhtäkkiä huomasin ettei neiti nukahda enää kuin viereen. Nyt on puoltoista kuukautta nukkunut keskessämme, eikä toivoakaan, että saisi omassa sängyssään nukkumaan. Jos nukahdettua siirtää niin viimeistään tunnin päästä herää. Ja Solina83, meidänkään isännällä ei kiire luopua unikaverista. (Näinköhän johtuu minun vauvakuumeilustani?! ;) ) Mutta siis, neiti ei omaan huoneeseen varmaan ihan lähiaikoina ole muuttamassa. Saa nukkua meidän huoneessamme, kunnes itse omaan huoneeseen haluaa. (Tältä tuntuu nyt, en tiedä puolen vuoden päästä..)
Kadak ja muut ulkomaanmatkaajat, olette varmasti jo kirjoitelleetkin, mutta nyt ei hatara muistini muista, mutta miten teillä lennot sujui pikkuisten kanssa ?
Puurot Meillä kokeiltiin eka muksun tetra-puuroja, joista vadelma-kaura hetken aikaa maistui, sitten jauhepuuroja ja välillä oma tekemää. Mutta aamupuuro on aina, puurosta riippumatta hirveätä taistelua, neljä viisi lusikallista yleensä saa väkisin alas, tässä yks aamu yllätti ja söi kyllä koko lautasen ensimmäisen kerran tyhjäksi! Illalla syödään velli, niistäkin maissivelli ainut mikä menee. Ruisleipää sitten antanut lounaalla kuitujen toivossa. Mistä muusta näitä kuituja saisi ? Meidän neidillä on vielä tosi kova masu ja kakka tiukassa ollut syntymästään asti, että senkin takia tärkeä olisi kuituja saada.
Asha puhui turvaistuimesta ja muistaakseni aiemminkin ollut puhetta ? Me ostettiin Lumian ollessa viisikuukautta BeSafe izi kombi, kun turvakaukalo oli niin pieni, ettei siihen toppavehkeissä meinannut mahtua. Kallishan tuo oli, taisi olla 405 euroa. Saatiin hieman alennusta, eikä ollut ihan se halvin malli, minä kun halusin ehdottomasti vaaleanpunaisen. (Jos seuraavaksi tulee sitten se pikku-Pyry, niin ei ole kuin tyytyminen pinkkiin ;) mutta mun oli pakko saada se! ) Mutta lämpimästi kaikille suosittelen tätä, vie pienimmän tilan näistä turvaistuimista, mitkä saa sekä kasvot- ja selkämenosuuntaan. Ja mun mielestä on ainakin joitain näitä turvallisuustestejä voittanut ja pärjännyt niissä hyvin ? Mutta kaikinpuolin olen ollut turvaistuimeen tosi tyytyväinen, ainut vaan että ihan halvallahan se ei lähde. Mun ystävä vuokrasi IFiltä just tän Besafe izi kombin, taitaa maksaa joku 120euroa/vuosi ellen ihan väärin muista.

Mutta tähän on pakko lopettaa, kun neiti heräs. Mutta ens kerralla sitten enemmän. Ihania kuvia Luukaksesta ja Lenni-koirasta sekä pk-treffeiltä. Harmi kun asutaan näin kaukana niin ei voida osallistua =/ Äitiystäviä kun kaipaisin lisää. Olisi paljon vielä ollut asiaa ja kommentoimista, mutta illalla ehkä lisää.

Mutta heido ja kuulemisiin.

Äiti ja Lumia tasan 8kk :heart:

 
Mä unohdin tervehtiä uusia :ashamed: TERVETULLOO :flower:

huutokohtaukset meillä on esikoisen kanssa ollut nyt varmaan vuoden verran niitä. Ei hän itke kurkku suorana, mutta itkee kuitenkin ja puhuu IHAN höpöjä, kun sanon,että koitas rauhoittua hän itkee ja höpöttää "joojoojoojoo", jotain ymmärtää, mutta muuten aivan pihalla. Meillä tulee niitä useimmin silloin kun lapsi ei ole ollut päiväunilla (ikää on kuitenkin 4,5 jo) ja aina vien pöntöllekin ja joka kertaa kuuluu vaan kauhee suhina ja hirmu määrä pissaa tulee. Noi on kyllä aika väsyttäviä kohtauksia, varsinkin nyt kun Sammo tietenkin herää niihin myös. Onneksi ei kestä kuin maksimissaan 15 minuuttia.

vaatteet päällä suihkuun on meidän Sammo mennyt ainakin kerran, kun isikin oli (tosin alasti) suihkussa. On niin eri maata veikka ja sisko suihkuttamisen suhteen. Likka meinaa välillä huutaa kuin syötävä jos isi pesee hiuksia ja vettä menee silmiin, jos Sammon ottaa mukaan suihkuun niin hän vaan konttaa suihkun alle, istuu hetken ja taas konttaa vähän kauhemmaksi ja taas suihkun alle..
 

Yhteistyössä