Huoli vauvasta...

  • Viestiketjun aloittaja :(
  • Ensimmäinen viesti
:(
Lapsemme on nyt puolivuotias ja tähän mennessä kehitys edennyt niin kuin pitääkin.
Ainoa asia josta hänen kehityksessään olemme huolissamme on käsien/ranteiden kummallinen pyörittely (selinmakuulla), jota ilmennyt nyt parin kuukauden ajan. Sitä on nykyään päivässä useitakin kertoja, enimmäkseen jos lapsi on väsynyt/turhautunut. Samalla hän pitää joskus ihmeellisiä "kurkkuääniä".

Neuvolassa huomioitiin asia viime käynnillä, muttei neuvolatäti osannut sanoa mitään mistä tämä käsien liike voisi johtua. Ei kuulemma ole mitään tavallistakaan.

Onko kenelläkään ollut omalla kohdalla, tai lähipiirissä jotakin vastaavanlaista? Minkälainen diagnoosi mahdollisesti ollut?

Olemme tuon neuvolakäynnin jälkeen olleet erittäin huolissamme tytöstämme, joten suuri kiitos jo etukäteen kaikille jotka vaivautuvat jotakin vastaamaan!
 
Hmm.. Mul on puolvuotias lapsi myöskin ja just kattosin kun hän tos lattial makaa, että jotenkin kummallisesti noita käsiään vatkaa, en sit tiä onko samanlaista pyörittelyä kun teillä, mutta en kyl ehkä huolestuis. Jokainen lapsi kehittyy eri tahtiin ja tuo saattaa olla teidän vauvan tapa harjotella käsien motoriikkaa.
 
sjöen
Onko lapsessa mitän muuta erityispiirrettä mikä on pistänyt silmään? Neurologisia häiriöitä on ehkä vaikea noin pieneltä sanoa, mutta entä ataksiaa tai pienikokoista päätä?
 
"vieras"
Ihan ymmärrettävää että lapsestaan huolestuu. En tiedä ollenkaan mikä tuo käsien pyörittely on, meillä ei sellaista ole ollut, kurkku ääni on todennäköisesti ihan normaalia äänien opettelua, meilläkin möristään ja kiljutaan välillä.
 
"..."
Meillä ainakin lapsi teki kausiluontoisesti jo tuon ikäisestä kaikenlaisia kummallisuuksia. Syy oli ilmeisesti vaan se, että osasi. Joku maneeri kun jäi päälle, niin se pysyi siihen saakka, kunnes jäi seuraavan jalkoihin.
 
ap täällä
Pää on kasvanut ihan normaalisti. Hän pyörittelee käsiään sivulla ja välillä siinä samalla sulkee käsiään nyrkkiin & auki. Muuten käsimotoriikka pelaa erinomaisesti: tarttuu leluihin hienosti, vaihtaa kädestä toiseen, katselee keskittyneesti jne. Tuo on ainoa "erikoinen" asia joka kiinnittänyt huomion... Olen nyt kerennyt jo itseäni pelotella vauvan mahdollisella cp-vammalla, eri syndroomilla jne :( Tuosta ataksiasta en ollut vielä kuullukaan, hui. Esikoinen tosiaan kyseessä ja ehkä on liikaa huolissaan turhanpäiväsistäkin asioista. Pitäisi yrittää nauttia vauvan kanssa olosta ilman, että kokoajan miettii onko jokin vikana...Mitään muuta "oiretta" ei ole ollut.
 
"hilima"
Jos vauva on hoksannut, että hänellä on kädet ja katselee niitä ihmeissään? Vai pyöritteleekö niitä muuallakin kun naaman yläpuolella. Meillä lapsi aikanaan huomasi kätensä ja ne oli kyllä suuri ihmetyksen aihe, piteli niitä silmien yläpuolella ja laittoi nyrkkiin ja auki.
 
"ap"
Sitä käsien tuijottelua ollut myös, mutta siis heiluttelee/pyörittelee kyllä muutenkin, kun että niitä vaan tuijottelisi. Siis molemmilla sivuilla. Ja nykyään tätä on lähes aina selinmakuulla ja välillä myös syötön aikana. Siitä nimenomaan olenkin huolissani. Lääkärille aika (vasta) kuukauden päästä niin siellä meinaan ottaa asian myös puheeksi jos vielä vaivaa...
 
"Sanna"
Meillä oli pojan kanssa samaa ja olin huolesta soikeena. Jossain vaiheessa se jäi vaan pois, en edes muista missä vaiheessa. Olisko ollut sitten, kun lähti käveleen, tosin silloinkin saattoi tehdä, jos oikein innostu jostain.
 
moi!
kyllä musta kanssa tuntuu että lapsi oppii ja ihmettelee uusia asioita. meidän poijalla nyt 10kk kanssa välillä jää joitain juttuja pälle tai toistaa jotain useasti. esim äsken narskutteli hampaitaan varmaan parin viikon verran mut sit taas loppu.
 
"ap"
Kiitos vastauksista! Täällä parempi mieli jo, ja suurin huoli on onneksi poissa. :) Nyt yritämme keskittyä vain ihanaan vauvaamme ja toivotaan, että on jokin ohi menevä ihan normaali juttu.
 
en huolestuisi
Mun kaikki neljä lasta ovat tehneet tuota samaa. Varsinkin innostuneena, kädet pyöri villisti kuin väkkärät. :D Ja musta se vaan oli söpöä ja hauskaa. Koskaan ei neuvolassa tuohon puututtu, enkä itsekään pitänyt sitä kummallisena. Itse asiassa muistan, kun oma pikkuveljenikin teki vauvana (ja vähän isompanakin taaperona) tuota samaa.
 

Yhteistyössä