HUOM! Kuka tietää jotain faktaa kammiovärinäpotilaan hoidosta ja ennusteesta?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja sh paikalla?, 09.12.2009.

 1. sh paikalla?

  sh paikalla? Vieras

  En ole vielä löytänyt netistä (duodecim ym.) melkein mitään tietoa kammiovärinästä ja haluaisin tietää siitä. Omaiseni on sairaalassa ja olisi kiva tietää mikä nyt on totuus tässä kohtaa.

  Kyseessä siis sepelvaltimotautia sairastava 85v nainen. Kammiovärinä jattkunut jo muutaman päivän. En tiedä tarkalleen, onko värinään mennyt vasta nyt lähipäivinä esim takysta tai jotain. Eivät defibriloi, vaan lääkkeillä yrittävät saada sinusrytmiä. Johtuuko se siitä, että potilas on nyt liian heikko tähän sähköiseen kääntöön (plus ikä jne.)? Ja nyt alkanut kertyä nestettä kehoon. Mitä tästä nyt seuraa? Olen ollut koko ajn siinä uskossa, ettei mitään hätää ole, hän on ollut alusta asti hyvävointinen tilanteeseen nähden.

  Onko sh:ita paikalla???
   
  #1
 2. vieras

  vieras Vieras

  Ootkos nyt ihan varma, että on KAMMIOvärinä, ettei eteisvärinä... :whistle:
   
  #2
 3. sh

  sh Vieras

  Sh juu mutta en koe olevani aivan ammattilainen vastaamaan ihan tyhjentävästi, tuskin kukaan pystyy. Ensinnäkin, tällä ihmisellä on ikää paljon ja se aina vaikeuttaa asioita koska yleensä taustalla on pitkä liuta muitakin sairauksia. Se ei missään nimessä kuitenkaan tarkoita, etteikö voisi toipua! Onko omaisellasi Marevan hoito? Muistaakseni rytmin käännössä ainakin on edellytys, että INR-taso on 3vkoa tietyllä tasolla, muuten toimenpidettä ei voida tehdä.

  Nesteen kerääntyminen kehoon viittaisi sydämen vajaatoiminnan pahenemiseen. Varmaan nesteenpoistolääkitystä on tehostettu? Mitä sulle lääkärit ovat kertoneet tilanteesta?
   
  #3
 4. sh

  sh Vieras

  ja tosiaan, ei varmastikaan kammivärinästä ole kyse kun se on jo todella hengenvaarallinen.
   
  #4
 5. pp

  pp Vieras

  Kammiovärinä on tappava rytmihäiriö, joten siitä tuskin on kyse, mutta rytmi voi olla muu kammiosta lähtevä rytmihäiriö. Harvemmin niitä käännetään sähköllä, vaan nimenomaisesti yritetään hillitä lääkkeillä ja odotetaan spontaania kääntymistä.

  Mikäli omaisellasi on verenohennuslääke, vaatii sähköinen rytminsiirto sen, että INR-arvot ovat hoitotasolla. Nesteenkertyminen johtuu sydämen vajaatoiminnasta, joka edelleen johtuu rytmihäiriöstä.

  Omaisellasi on myös sen verran ikää, että se itsessään on jonkinasteinen vaste defibrilloimiselle (silloin, kun kyse ei siis ole elvytystilanteesta).
   
  #5
 6. ex-sh

  ex-sh Vieras

  No, tuota... Meille ainaskin opetettiin sh-koulussa mm. ensiavun tunnilla, että kammiovärinä on ns. "pumppaamaton rytmi"-eli se todellakaan EI kestä päiviä. Rytmi käännetään sähköllä takaisin sinusrytmiin. Kammiovärinän aikana potilas on eloton. Eli olisikohan sh:lla mennyt sydämen rakenne hiukka sekaisin, ja kyse olisi ETEISvärinästä eli flimmeristä, jossa hoitona on rytminsiirto ja Marevanisointi?
   
  #6
 7. sh vielä

  sh vielä Vieras

  Tuohon rytmin kääntämiseen vielä sen verran, että vaikka sen rytmin sais käännettyäkin niin todella usein se jossain vaiheessa taas kääntyy takaisin jonka takia monesti yritetään ihan lääkkeillä rauhoittaa sydämensykettä hitaammaksi.
   
  #7
 8. ex-sh

  ex-sh Vieras

  Vai olisiko kyse kammioperäisistä lisälyönneistä?
   
  #8
 9. ap

  ap Vieras

  Asia on nyt niin, että itse en ole puhunut lääkäreiden enkä sairaanhoitajien kanssa, ainoastaan olen kuullut omaiseni tilasta muilta. Ja vähän. Kammiovärinästä siis puhuivat, mutta ehkä he ovat ymmärtäneetkin ihan väärin. ? Ilmankos ei löydy tietoa, kun joka kohdassa lukee sydänpysähdys.. :D
  No joo, Lääkityksestä en uskalla sanoa mitään, koska en siitä tiedä. Varmasti menee antidiureettikin, ja jostain luin,että tässä tapauksessa kaikille potilaille aloitettaisi verenohennushoito... mutta se on sitten klexane tai fragmine-pistos, eikö? Ei mitään marevania aloiteta ainakaan näin? En sitten tiedä onko mennyt jo marevan muuten.
   
  #9
 10. Panacea

  Panacea Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  1 120
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kammiovärinä on hengenvaarallinen ja nopeasti kuolemaan johtava sydämen rytmihäiriö. Kertomasi perusteella omaisellasi on kyseessä eteisvärinä. Vanhuksilla eteisvärinää ei aina hoideta sähköisellä rytminsiirrolla, johtuen joko potilaan huonosta yleiskunnosta, monista perussairauksista tai siitä, että rytmi tahtoo vanhuksilla usein kääntyä uudestaan eteisvärinäksi. Rytminsiirtoa voidaan yrittää myös lääkkeellisesti kuten ilmeisesti tässäkin tapauksessa tehdään, tai sitten tyydytään rytminä pysyvään eteisvärinään ja ehkäistään sen komplikaatioita verenohennuslääkityksellä.
  Tuo turvotus voi olla seurausta eteisvärinästä, mutta kyse voi olla myös esim. muun perussairauden tai vaivan (verenpainetauti, sydämen vajaatoiminta, sepelvaltimotauti tms.) ja eteisvärinän yhteisvaikutuksesta.

  Lisää eteisvärinästä esim. täältä:
  http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00015&p_haku=eteisv%E4rin%E4
   
  #10
 11. sh

  sh Vieras

  No joo, kauhean vaikea nyt sanoa sitte kuitenkaan mitään kun ei tiedä mikä siellä itseasiassa onkaan pielessä ja mitä lääkkeitä ihminen käyttää. Soita osastolle ja kysy tilannetta sieltä.
   
  #11
 12. pp

  pp Vieras

  Fragminilla tai klexanella aloitetaan ja sitten siirrytään marevaniin.
   
  #12
 13. Pajukko

  Pajukko Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2004
  Viestejä:
  6 834
  Saadut tykkäykset:
  0
  Marevan menee yleensä aina, kun on eteisvärinää, mutta joskus ei lääkärit sitä aloita vedoten esim. korkeaan ikään. Pelkkä ikä ei kuitenkaan ole kaikkien lääkäreiden mielestä syy olla aloittamatta lääkitysta.
   
  #13
 14. "Äippä -82"

  "Äippä -82" Vieras


  Mä odotan kanssa samassa tilanteessa perintöä aivan lähisukulaiselta. Uskalsin jo varata sellaisen Thaimaan matkan johon ei olis varaa (ilman perintöä). Hih, kohta pääsee lämpimään.
   
  #14
 15. vierailija

  vierailija Vieras

  Säästösyistä Marevan on vaihdettu Xareltoon, vaikka siinä on natriumlauryylisulfaattia, joka aiheuttaa limakalvoille aftoja. Miten siellä vanhan ihmisen herkissä verisuonissa, en halua edes kuvitella.
   
  #15
 16. vierailija

  vierailija Vieras

  Höpöhöpö, kerronko Paula sulle, mihin voit säästösyyt ja erityisesti tuon natriumlauryylisulfaatin työntää... Mutta asiaan, säästösyyt ei tuossa marevan -> xarelto vaihdoksessa kyllä ole, päinvastoin.

  Ja alkuperäiseen aiheeseen, moni potilas/omainen puhuu vahingossa kammiovärinästä eteisvärinän sijaan, kammiovärinä on elottomuuteen johtava rytmi, se ei kellään ole päiväkausia, edes tuntikausia.
   
  #16
 17. vierailija

  vierailija Vieras

  Kyllä on haluttu säästää niissä matkoissa, mitä menee marevankontrolleihin. Eikö sulle ole siitä kerrottu?
   
  #17
 18. vierailija

  vierailija Vieras

  Kammiovärinä tappaa hetkessä eli täytyy eteisvärinästä olla kyse.

  Lähipiirissä ihan keski-ikäisiäkin ihmisiä joilla eteisvärinää ajoittain. Ihan pystyvät töissä olemaan vaikka kuulemma heikottaa kovasti kun se tila päällä. Joskus voidaan polttaa sydämestä se kohta joka aiheuttaa virheellisen rytmin ja jotkut saavat apua tahdistimesta tai rytmiä tasaavista lääkkeistä. Jotkut voivat saada avun myös sähköisestä rytminsiirrosta.

  Usein annetaan jatkuva verenohennuslääkitys koska eteisvärinä-rytmissä verenkierto on heikompi ja voi muodostua verihyytymiä jotka esim. päähän kulkeutuessaan ovat hengenvaarallisia.
   
  #18
 19. vierailija

  vierailija Vieras

  http://www.solunetti.fi/fi/kehitysbiologia/nelilokeroinen_sydan/

  auttaako tämä, ettei puhuta eri asiasta?
   
  #19
 20. vierailija

  vierailija Vieras

 21. vierailija

  vierailija Vieras

  Kyllä kuule aftat, (joita 99%lle ihmisistä tulee jokatapauksessa), on pikkasen pienempi haitta niiden ongelmien rinnalla mitä Marevan voi aiheuttaa.

  Ei mikään lääke ole tehty kotimaisista apiloista ja mustikoista. Mutta ainiin! Eihän meidän kotimaista metsämustikkakaan edes pysty kasvattamaan luomuna. :eek:
  Ainii, ja mitäs ainetta se Marevan on?? Rotan tappomyrkkyä. Mutta ainii! Eihän enää saa edes myydä mitää myrkkyä hiirien tappamiseen, se on niin vaarallista :eek:
   
  #21
 22. vierailija

  vierailija Vieras

  Enkäpä ole ikinä kuullut kenenkään valittavan mistää aftoista.

  Mutta ehkäpä parempi jäädä halvaantuneena mustikakkana sänkyyn kuin käyttää kumpaakaan?? :eek:
   
  #22
 23. vierailija

  vierailija Vieras

  Tuossa on mun mielestä kollektiivinen silmänkääntötemppu, kun niille ihmisille se Marevan on sopinut aiemmin ihan hyvin. Etkö näe sitä?
   
  #23
 24. vierailija

  vierailija Vieras

  Nehän ovat rakkuloita, jopa löydös crohnin taudissa, tähystyksessä löytyy, muuten ei tiedä. Mitä sama aine tekee aivoissa, ei kannata edes ajatella. Mut xareltossa sitä on. Saavatko ne tyypit tahdistimen lisäksi avanteenkin?
   
  #24
 25. vierailija

  vierailija Vieras

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti