hygieniasta...

Meillä lapsi nyt vasta puoli vuotias mut ei meillä pestä lasta päästä varpaisiin joka ilta. Ruuan jälkeen naama, kaula ja yleensä kädet. Iltaisin ja aamuisin pyllypesu, naama, kaula, kädet ja kainalot. Ja meillä on melko.lämminverinen lapsi jolla vain itku tulee jos liikaa pukee..

Usein on pelkkä body ja vaippa päällä lattialla ja ilmakylpyjen aikana ihan ilkosillaan. Toki jos tuntuu vilposelta niin vaatteita lisätään. Ja n. -5c on ollut sisävaatteet, tumput, villasukat, kypärälakki ja pipo päässä sellaisessa untuvapussissa. Ja hiki on ollut kun sisälle on tuonut.

Öisinkään ei ole kuin yöpuku ja jonkin aikaa peitto ennenkä potkii sen pois. Jos menee uuestaan laittaan kovin monesti alkaa vain kitinä kun on kuuma. Lakanoitakaan ei vaihdeta kuin se 2krt/kk ja joskus sekin unohtuu.

Noniin.. nyt sit saa kivittää ja kutsuu lastensuojelun. ;)
 
vaikuttaa vain siltä että äiti ei jaksa hoitaa lastaan.hermot sillä ei ole koskan kestännyt lapsen itua,ei edes oman lapsen.ja eihän sitä sotkua tuliskaan jos esim,pesee lapsen kädet vaikkapa ruualla sottamisen jälkeen.
 
"Vieras"
Marzulle: jos siel perhees masennusta joka aiheuttaa moista välinpitämättömyyttä!?
Eedla: oisko niitteen ilkeitten pikkupisteiden tarkoitus ilmentää jonkunmoista kirjoittamatonta ajatusjatkumoa
ap:lle kyssäriä: mites sen hygienan laita lapsiperheessä mis pari vehkeitäsä lurpsuttavaa koiraa ja kissan kutale joka on tavattu hiiri hampaissa, se oli kyl pihalla!?
 
"jep"
Yritän muistaa paimentaa lapset käsipesulle ennen ruokaa, mutta myönnän että aika usein unohdan. Ulkoa tullessa pestään kädet aina, ja se on muksuillakin jo aika selkärangassa. Ruoan jälkeen yleensä ainakin pienemmän kädet ovat pesun tarpeessa, mutta joskus poika livahtaa peseytymättä ja ehtii tassutella niitä pikku kädenjälkiä sinne tänne.

En kylvetä joka ilta. Kolmisen kertaa viikossa suihku/kylpy näin talvisaikaan, kesällä joka ilta hiekat ja pölyt pois.

Pienempi on hyvin usein vain vaippa ja body päällä. Meillä tosin on sisällä aika lämmin.

Myönnän olevani vähän laiska kodinhoitaja, siivoan kyllä suht säännöllisesti, mutta en vain pidä puhtautta ja siisteyttä niin tärkeinä asioina, ettenkö asettaisi esim. omaa lepohetkeä tai lasten kanssa lukemista/ulkoilua sen edelle, jos valita pitää. Aina ei jaksa eikä ehdi, enkä ole kovin järjestelmällinen.

En tuon kuvaamasi perusteella mitään ls-ilmoa vääntäisi. Tietysti esim. tuo "hermostuu lapsen itkuun" voi tarkoittaa monia asioita. Onko hermostuminen vain sellaista tuskastumista, mitä varmaan useimmat äidit kokevat ainakin ajoittain, vai rankaiseeko/kohteleeko kaltoin itkevää tai kiukkuavaa lasta? Itsekään en ole suuri itkun ja ulinan ystävä - vauvoilta sitä toki kestän yllättävänkin hyvin, mutta jo meidän kaksivuotiaalle olen alkanut opettaa, että itkut saa itkeä kun itkettää, mutta asiat puhutaan niin että ensin vähän rauhoitutaan. (Kiukku)itkunsekaisesta mölinästä on tuskaa yrittää edes ottaa selvää.
 
"Hoitsu"
Ap... elä ja annan toisten elää elämäänsä. Oletko kovinkin läheinen tän perheen kanssa? Voisitko katkaista välit niin ei tarvi ihmetellä heidän tapojaan toimia? Voi voi, työni puolesta olen törmännyt niin moniin erilaisiin perheisiin ja heidän tapoihinsa olla ja toimia. Minua ei pienet asiat hetkauta ja kyllä tämä sun kuvailemasi tilanne on mielestäni aika vähäpätöinen.
 
"Vieras"
Meilläkin vaihdetaan lakanat 2xkk. Lapsi tälläkin hetkellä pelkkä paita päällä ja välillä on ketsupit poskella. Sisällä meillä 24 astetta lämmintä ja poika ihan lämmin. Isänsä ei ole niin tarkka pyyhkimään naamaa aina ruokailun jälkeen ( välillä se isäkin hoitaa niitä lapsia). Paidallakin saattaa olla vähän aamuista puuroa. Mielestäni meillä on todella puhdasta, moniin kavereihin verrattuna. Ei se lapsi mene siitä rikki jos joskun on ketsupit naamalla.
 

Yhteistyössä