Hyi ku kamala toi Cesar Millan! Koirakuiskaaja

  • Viestiketjun aloittaja "Jonna"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
[QUOTE="vieras";23986542]Koira on pohjimmiltaan laumaeläin. Ei oikeastaan peto sen enempää kuin ihminenkään. Alin laumajärjestyksessä, mutta silti perheenjäsen. Ja koiran kuuluukin tietää se, mutta ei siihen tarvita koiran nuijimista. Tod.näk. sulla ja miehellä ei vaan taidot riittäneet. Koira uskoo, jottei sun miehes (joka tod.näk. on koiraa kookkaampi, ja pelottava huutaessaan) kiusaisi sitä. Koiralaumastakin usein löytyy kiusaaja, muut ei kunnioita tätä kiusaajaa tai pidä johtajana, mutta pitävät matalaa profiilia jotta ei syntyisi konflikteja. Koira on nääs fiksu eläin, ihminen ei niinkään etenkään näissä asioissa. Useimmat kun ei tajua koirista mitään vaikka sellainen huushollista löytyy.[/QUOTE]

Koira on fiksu salli mun nauraa,haloo se on eläin minkä aivo kapasiteetti ei riitä samaan kuin ihmisen!
 
"justus"
Alkuperäinen kirjoittaja Se_Alkuperäinen;23987395:
joo, olen minäkin rauhallinen sähköpantaa tai kuristusotetta käyttäessäni..
Tämähän käytiin jo aikasemmin läpi, se sähköpanta ei antanut mitään SÄHKÖSHOKKEJA vaan ajaa saman asian kuin tökkäys niskaan. Samanlailla kuin koiralaumassa johtaja näykkäsee kun ei hyväksy alaisen käytöstä tms. "Kuristusote" ei ole mikään kuristusote vaan imitoi näykkäsyä. Yrittäkääpä nyt ymmärtää.
 
"minä"
Te ketka kauhistelette milanin koulutus metodeja, menkää niitä puudeleitanne "kouluttelemaan".. ikävä fakta on se että jotkut rodut/koirat tarvitsevat "kovempaakin koulintaa" ( en tarkoita kuitenkaan väkivältaan) kun namipalat kädessä heiluminen ja pupen renkeiden yli hypytelly..
Monilla koira palstoilla tästä asiasta jauhettu iät ja ajat, ja jotenki ne Milania vastuvat ihmiset tuntuu aina olevan löyhiäpäästään, tietämmättömiä koirista, ihmisiä jotka inhimillistää koiransa.. ja ylläriylläri suurin osa on pikkukoirien/ "helppojen" rotujen omistajia.

Jos sitten taas lukee ihmisten mielipiteitä Milanista keillä on "vaativarotuinen" koira ja mahdollisesti suurikin koira, on heidän käsityksensä yleensä hyvinkin erillainen asiasta kun
esim pikkukoirien ja "helppojenrotujen" jne omistajien kohdalla.

saan vittu viellä aivohalvauksen tästä " MILANIN TEKEMÄSTÄ JULMASTA VÄÄRYDEESTÄ, huihuihuihuhihuhihhuhuiiii, kuristaa ja potkuii koiriaaa... ääk se alistaa.. "
ei jeesus!!!!!!!!!!!!!
Menkääpä hoitoon.
 
Lortsy
Koira on älyllisesti 2-11 vuotiaan lapsen tasolla. Ei ihmiset osaa kouluttaa/opettaa omia lapsiaan käyttäytymään, miten sitten koiria/eläimiä.

Koiran koulutuksessa on tällä hetkellä 2 päälinjaa: positiivinen vahvistaminen (mielletään yleisesti makupalojen syöttämiseksi) ja pakolla ohjaaminen (mielletään yleisesti hakkaamiseksi). Esimerkit on löydettävissä tästäkin keskustelusta. Se kumpi sopii koiralle, on täysin koirakohtaista. Molempia harjoitetaan väärin kotikoulutuksissa.

Jotta (ongelma)koira voi oppia uutta, on purettava vanha käytösmalli. Tätä näkyi yhdellä videolla Cesarin toimesta. Ei Cesar koiraa kuristanut/hapettanut (vetänyt hihnaa niin ylös että koira kuristu), koira itse rimpuili hihnassa ja Cesar ei päästänyt irti. Jos siinä kohtaa olisi ote irronnut, koira todennäköisesti olisi hyökännyt jonkun kimppuun ja ongelma ei olisi poistunut vaan pahentunut.

Mielläni haluisin kuulla Cesari paheksuvilta konkreettisia vinkkejä, miten tilanne olisi pitänyt hoitaa ja mahdollisimman nopeasti. Mikäli vastauksesi on vahva olemus, niin kerro miten sellaisen voi saada. Nopeudella haen sitä, että jotkin tilanteet tarvitsee hoitaa/ratkaista nopeasti. Esim. vauva tulee laitokselta kotiin ja aikasemmin hyvin käyttäytyvä koira hyökkää vauvan kimppuun, tilanne on ratkaistava mieluiten saman päivän aikana.
 
Meillä on koira jonka aikaisempi omistaja koulutti moneen eri tarkoitukseen mutta se koulutus tehtiin todellakin väkivalloin. Esimerkiksi kynsiä on revitty irti. Sen kanssaan ei ole mitkään herkkupala koulutukset onnistuneet, tulee vain hullummaksi ja kiukkuisemmaksi. Cesarin tietyt metodit ovat purreet koiraan hyvin ja koira todellakin voi nyt hyvin. Ja kyllä nykyisin jotkut käskyt toimii namillakin ja temppuja on tyttö opettanut namuilla mutta se ihan alku piti tehdä toisin.
 
Viimeksi muokattu:
"höh"
Alkuperäinen kirjoittaja ääh;23986744:
kauhistelijoille sanon senverran, että kyllähän kritiikillekin sijaa on: ei ole pelkästään hyvä asia, että millanin matkiminen tulee muotiin. Kuulemma koirakoulussa käy nykyään jo kauhea sähinä, kun ihmiset sihisevät ja tönivät koiriaan ymmärtämättä yhtään miksi ja milloin ja mitä sitten. Siinä saattaa moni koira ärsyyntyä, ja saattaapa pahentaa ristiriitoja tämä.

Eläimen kouluttamisen opettamisessa on ainakin kolme kohtaa, mihin oppilas kompastuu. Ensinnäkin, ajoitus on onneton. Harvalla se ajoitus toimii automaattisesti oikein ja semmoinen vaatii tiettyä lahjakkuutta. Toinen vaikeus on ymmärtää, mitä ihmettä ollaan tekemässä. Kolmas kohta joka liittyy molempiin edellisiin: ei osata hoitaa tilannetta loppuun, vaan tehdään joko vähän sinne päin, tai jatketaan pyytämistä vaikka pyydetty asia on jo tehty. Ja sitten on tietysti tämä hermostuminen.

Mutta näissä Millanista raivoamiskeskusteluissa on aina nähtävissä sama ongelma, kuin mikä siellä koirakoulussakin tulee esiin. Sekoitetaan koiran kouluttaminen ja ongelmien korjaaminen. Niissä korjaamistilanteissa homma voi näyttää villiltä jos koira/hevonen protestoi ja hermostuu, kun asiat eivät menekään vanhaan malliin. Jos tästä poikkeustilanteesta otetaan mallia koulutustilanteisiin, niin aletaan pitää hienona hermostunutta säpinää. Mutta jos katsotte sitä Millania rauhallisemmin ja riisutte ne pyhän vihan tahraamat aurinkolasit hetkeksi, niin huomaatte, että silloin kun se meksikonihme oikeasti opettaa jotain uutta asiaa eikä vain korjaa koiran reaktioita tutuissa asioissa, homma on rauhallista. Ja sitä rauhallisuuspuolta ihmisten olisi syytä matkia.
Edes joku joka tajuaa homman. Varsinkin tuo, että koiraa kouluttaessa ajoitus on tärkeää ja se että suunnitellaan ja tajutaan mitä ollaan tekemässä. Jotkut tulee koulutuskentälle syöttämään koiransa. Säkillinen koirankeksejä menee eikä koira ole oppinut muuta kuin vahtaamaan "koulutusliivin" taskua.
 
lukematta ketjua. Eikö oo parempi vaihtoehto haukulle että cecar tulee ja kouluttaa sen piskin sähköpannalla ennenkuin se että koiraa hakataan ja lopulta tapetaan koska omistajat eivät saa sitä tottelemaan? Pienempi paha se sähköpanta on. Eikä se panta miljoonaa volttia iske. Ja pahimmissa tapauksissa koira hyökkää esim.lapsen kimppuun koska omistajat eivät hallitse sitä. Ja cecar voi käyttää pantaa pahoissa tapauksissa, ei silloin jos pikku räksy vain räyhää hihnassa. Haloo. Tiedättekö mitä kamaluuksia ihmiset tekevät koirilleen kun hermot menee? Parempi kaikkien kannalta että ne saadaan ruotuun pian!! Sekä koirat että ihmiset.
 
Siitä meksikonihmeestä näkee jo päältäpäin heti katsomalla että se on täysin luonnevikainen äijä.
Mulla on ollut elämäni aikana monta koiraa ja ainuttakaan niistä ei ole kuristamalla,lyömällä eikä pelolla kasvatettu koskaan.
Mä olen muutamia jaksoja tuota katsonut,sen verran että käyttäisin sitä kursitusmetodia siihen äijään jos livenä törmäisin.Varsinainen koirapsykologi.
Kyllähän sen tempuilla koira tottelee ei siinä mitään mutta en sen kouluttamaa koiraa ikinä uskaltaisi ottaa kotiini ja kaverikseni yhteiselle taipaleelle.Pelokkaat koirat on kaikkein arvaamattomimpia.
 
  • Tykkää
Reactions: kampanisu
"vieras"
hmm.. jostain muuten luin, että jos verrataan milanin ja sen naisen kouluttamia koiria, niin Milanin koirista suurinosa tulee koulutuksen jälkeen yhteiskunta kelpoisiksi kun taas tän naisen kouluttamista koirista suurin osa lopetetaan käytösongelmien vuoksi koulutuksen jälkeen.
Ja oikeesti ne kouluttaa ongelmakoiria ei tavan koiria joilla on alusta asti ollut rajat, liikuntaa ja rakkautta.
Meillä vaikka on muuten hyvin käyttäytyvä koira niin se vetää on kokeiltu nammipaloja ja pysähtymistä jne... Minkäs teet kun ei usko niin ei. Milanin ohjeella jalka eteen, kun koira yrittää vetää vetäminen loppui eikä edes ekalla kerrallakaan tarvinnut koiraan koskea!
Mutta näistähän tullaan aina tappelemaan ja mikäs siinä mielipiteitä mahtuu maailmaan ja toisille koirille toiset jutut käy paremmin kuin toisille.
 
"mmmm"
voi luaja, mimmosia ihmisiä täällä....itsellä on ollut koko aikuisiän ja lapsuuden kodissakin koiria, että voin sanoa, etteivät ole minulle vieraita. Katsotaan koirakuiskaajaa, ja olen kyllä ihan cesarin linjoilla koirien kanssa. koira tarvitsee sääntöjä ja kuria, eikä se, että koiralle osoitetaan sen paikka laumassa tee siitä onnetonta. Itsellä ainakin kaksi hyvin tyytyväistä ja ihan ookoo käyttäytyvää koiraa. Ja nyt ennenkuin joku alkaa tästäkin "vouhkaamaan", pitää tarkentaa, että järkevällä kurilla en todellakaan tarkoita mitään koiran potkimista, vaan välittömästi annettua rangaistusta ei-toivotusta asiasta. Meillä kaksikko kuuluu perheeseen, ja pitkälti niiden ehdoilla eletään, mutta käytös ja kuri pitää koirilla olla, varsinkin kun itsellä isot koirat kyseessä.
 
Onko kokemusta???
Eräs "kovan rodun" kasvattaja sanoi kerran, että koiralle pitää olla selvää kuka määrää kaapin paikan. Sen jälkeen voi helliä ja rakastaa kun koiran perustarpeet on hoidettu. Useimmiten ihminen vain mieluien toimisi päinvastoin; antaa hellyyttä, rakkautta, namia ja mukavia leikkejä ja olettaa saavansa samalla myös kunnioituksen koiralta sekä olevansa rakastettava pomo. Tottahan koira pitää rapsuttelusta, mutta paljon rapsutettu koira voi olla todella onneton, mikäli sen todelliset tarpeet on jätetty hoitamatta. Ja niitä ovat sopiva liikunta, rodunomainen työ, ruoka ja ennen kaikkea oikeudenmukainen johtaja.

Oikea-aikaisuus sekä palkassa että rangaistuksessa on "se" juttu. Moniko koiran omistaja on polttanut päreensä kun koira on vaikkapa repinyt jotain oltuaan yksin kotona? Osoitellut kenties koiralle tuhotöitä ja ollut vihainen? Koira kuulemma ymmärtää tehneensä väärin ja katuu. Ja pyh!!!! Koira ei ymmärrä muuta kuin ettei laumalla ole oikeudenmukaista johtajaa, johon voisi luottaa. Koira näkee ihmisen joka pihisee ja puhisee (pahimmassa tapauksessa tekee muutakin) kun tulee kotiin, eikä osaa yhdistää käytöstä tehtyyn tihutyöhön. Turha rangaista/tuohtua sellaisesta, mikä on tapahtunut jo. Koira pitää saada kiinni itseteossa, jotta oikaiseminen onnistuu. Todellisuudessa pysyvä, oikea ratkaisu tihutöiden ratkaisemiseen on energian purkaminen toisella tavalla (koira tarvitsee työtä!!!) ja yksinolon opettaminen rauhallisesti...
 
  • Tykkää
Reactions: Heartless Bitch
"vieras"
Koirat EI AJATTELE. Ne toimii vaistojensa ja viettiensä mukaan. Ihmetyttää, miten ihmiset pyrkii inhimillistämään koiriaan. Ja varsinkin, kun niitä verrataan lapsiin. En tajua. Ihminen, joka ottaa koiran "lapsekseen", voisi ennemmin hommata lelukoiran.
 
  • Tykkää
Reactions: TrueBlood
pörre
[QUOTE="Jonna";23986199]katoin sen jaksoja netissä, missä se potkii koiria mahaan jne, yhessä videossa kuristi koiraa niin että se pyörtyi ja kusi alleen.
Mikäli koira on oikeasti ns ongelmakoira ja lopetusuhan alla, on hellempi tapa lopettaa se kuin käyttää väkivaltaa!
Ja mitä se eläin siitä oppii? Sen että alistuu vain siksi, koska muuten vedetään turpiin.

Itse en kannata pelkkää nameilla kouluttamista, kyllä koiran pitää oppia olemaan kunnon koira ilman jatkuvaa herkutteluakin. Mieluummin palkitsen huomiolla.[/QUOTE]

hassu olet. tässä maailmassa potkitaan koiria kuolleiksi. sinä agitoit jotain v*tun tyhmää keskustelua. olet outo. kyllä tässä tyyoin ohjelmassa lähtökohtaisesti haetaan parannusta ihmisten tai olosuhteiden aiheuttamiin käytöshäiriöihin. voi jeesus, eiköhän me olla aika usein, suorastaan lähtökohtaisesti syyllisiä lemmikkien pahoinvointiin. ole hyvä, tee paremmin.
 
Kuka on se kolmas koirakouluttaja, ei tää cesar, ei se nainen vaan se sellainen pitkä, luihun näköinen, liimatukkainen mies? Sen koirankoulutusohjelma tuli jokin aikaa sitten kolmoselta tai neloselta.

Se on musta ylivoimaisesti pahin, suorastaan karmivan julma tyyppi!!! :kieh:
 
"minä"
te jotka kauhistelette millanin keinoja, ette todellakaan tiedä mitään koirista. Millanilla on ilmiömäinen kyky!!! Tutustukaanpa ensin koiriin, muihinkin kuin kiltteihin pikku puudeleihin ja käykää katomassa treenejä... Ihan eläinrääkkäystä näkee monissa koirakerhojen koulutuksissa! Tuollaisia koiria mitä millan on saanut aisoihin, ei jokajannu edes uskalla koskea... Suurin osa lähtee lopetuspiikille paljon vähemmästä. Millanille hatun nosto <3
 
"dog"
On se nyt niin ihmeellistä, kun jotkut väittää että koira "ajattelee" niin kuin kaikki kouluttajat ja psykologit kertovat, koirat r e a g o i v a t, eivät ajattele, niin kuin moni täällä väittää. Cesar on ammattilainen, ja tietää mitä tekee, joten miksette anna asian vain olla? Miksi pitää jauhaa kaikkea paskaa asiasta josta ette tiedä mitään...
 

Yhteistyössä