hyvän pikkuleipätaikinan salaisuus?

  • Viestiketjun aloittaja oma lehmä ojassa
  • Ensimmäinen viesti
oma lehmä ojassa
Tein piru vie, tupla-annoksen vieläpä, pikkuleipiä, mutta niistä tuli kuivia :( ohje oli perusmuro eli 200g voita, 1 dl sokeria, 1 muna, 4 dl jauhoja. Onko jollain parempi ohje vai paistoinko liian kauan tms.

Kiitos etukäteen!
 
"Heidu"
Tällä ohjeella tuli ihania keksejä!!!!!

Tässä tosi herkullinen suklaakeksien resepti (kiitos Annalle!), johon saa vaihtelua eri suklaalaaduilla (kts minttusuklaaversio). Suosikkini on tämä tumman ja maitosuklaan yhdistelmä (puolet kumpaakin). Onnistuneen lopputuloksen juju on riittävän lyhyt paistoaika. Keksejä kannattaa pitää uunissa vain niin kauan, että taikina on juuri ja juuri kypsynyt (ei siis missään nimessä kovettunut!). Näin keksit jäävät ihanan pehmeiksi!


250 g margariinia
5 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
100 g tummaa suklaata rouheena
100 g maitosuklaata rouheena
1 dl kookoshiutaleita (korvata voi kaurahiutaleilla, mantelirouheella/lastuilla tai muilla pähkinöillä)


Sulata margariini kattilassa. Yhdistä keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Sekoita hieman jäähtyneeseen margariinisulaan sokerit. Lisää joukkoon munat vispilällä sekoittaen. Lisää jauhoseos, rouhittu suklaa ja kookoshiutaleet. Sekoita taikina tasaiseksi. Nostele lusikalla tai sormilla pyöritellen lihapullan kokoisia nokareita pellille. Jätä leviämisvaraa. Paista 175 asteessa n. 10 min.
 
Toi pehmeiden suklaakeksien ohje on ehkä maailman paras. Paistoaika 175 asteessa tasan 10 min, uunista pois otettuna keksit kypsyy vielä pellilläkin ja jäähdyttyään jää pehmeiksi. Voi nam.

Laitan tosin 200 g voita, 130 g Pandan tummaa suklaata ja 130 g Pandan maitosuklaata. Suolaakin aika tarkkaan 3/4 tl, ei ihan kokonaista. Kookoshiutaleet yms. on myös jäänyt taikinasta pois.
 

Yhteistyössä