Hyvän täytekakun ohje

Minä käytän sitä vanhaa ohjetta...yhtäpaljon kaikkea. sokeria,jauhoja,munia ja 2tl leivinjauhetta.Voit korvata osan jauhoista perunajauhoilla halutessasi.Kuohkea on eikä koskaan lässähtänyt.Kostutan aina vaniljakastikkeella ei tule vetistä.Täytteeseen kerman joukkoon rahkaa ja vaniljasokeria. =)
 
Alkuperäinen kirjoittaja pöppönen:
Minä käytän sitä vanhaa ohjetta...yhtäpaljon kaikkea. sokeria,jauhoja,munia ja 2tl leivinjauhetta.Voit korvata osan jauhoista perunajauhoilla halutessasi.Kuohkea on eikä koskaan lässähtänyt.Kostutan aina vaniljakastikkeella ei tule vetistä.Täytteeseen kerman joukkoon rahkaa ja vaniljasokeria. =)
Mä käytän muuten samaa ohjetta kuin pöppönen, paitsi en välttämättä edes lisää leivinjauhetta. Kuohkeuden saa, kun malttaa vatkata sokeria ja munia riittävän kauan. (Äiti aikanaan neuvoi, että kun piirtää vatkaimella taikinaan, sen pitää siinä hetken näkyä, silloin on vatkannut riittävästi) Jauhot lopuksi sihdin läpi ja nopeasti vaikka taikinalastalla sekaisin (ei siis enää vatkaimella!).
 

Yhteistyössä