Hyvät matkarattaat?

Kertokaapa suositteluja hyvistä matkarattaista? Siis sellaisista missä on kunnolliset pyörät joilla pääsee niin hiekalla kuin asfaltillakin kevyesti, missä on tarpeeksi jalkatilaa rattaiden työntäjälle ettei kävellessä potki rattaiden alaosaan. Yhdet rattaat on jo esikoisella aikoinaan testattu ja mies ne huonoiksi todennut joten uudet olisi nyt hakusessa.
 
Meillä oli Gracon Aerosportit, ja tykkäsin älyttömästi;
kevyet työntää, isommat pyörät kuin normimatkiksissa, kääntyvät etupyörät ja ihanan iso tavarakori, sekä helppo avata vaikka yhdellä kädellä tarvittaessa.
 
meidän brio racet toimii myös matkiksina kun menee niin pieneen tilaan.kannattaa tutustua, renkaat tosi hyvät.ainut miinus on ettei selkänoja mene täysin makuulle ja tavaratila melko pieni.mutta ainahan niissä on.työntökorkeutta saa säädettyä ja se on hyvä koska työntäjänä välillä 2 metrinen pappa.
meillä oli esikoisella Emma BMX matkikset, en niistäkään kyllä haukuttavaa keksi...
 
Meillä Gracon Trekkot. Tukevat, isot pyörät, iso tavarakori, lämpöpussi mukana, menee pieneen tilaan (autossa mm. kuskin penkin taakse lattialle) ja saa kokoon nopeasti yhdellä kädellä yms. Suosittelen =)
 
Nostelen, kun meilläkin on etsinnässä matkikset nimenomaan ulkomaanreissulle! Onko Gracon Miraget tutut? Ne kun oli Prismassa 109e ja vaikuttuvat ainakin hyviltä.. Itse kiinnitin huomiota siihen, että selkänojan saa makuuasentoon.
 
Kävin googlettamassa tarkemmin noista Garcon Mirageista ja muutamassakin keskusteluketjussa ko. rattaiden pyörät saivat huutia ts. ovat ilmeisesti tosi kovat ja siksi hankalat ja epämukavat käytössä.

Missä matkiksissa sitten olisi kumipyörät, jotka arvatenkin ovat "pehmeimmät"? :/
 
Me ostettiin just nuo Gracon Miraget. Meillä on vauva vasta 1½kk, joten nuo on hyvät, kun pystyy turvakaukalon laittamaan noihin matkarattaisiin. Helppo käydä kaupassa. Tosiaan, muuten en oo vielä testannu noita, kun kaupassa käydessä, mutta siihen tarkoitukseen nuo ainakin on kuin luotu! =) Tosi kevyet, helppo kasata ja koota, kääntyvät etupyörät... Uskoisin, että hyvät työntää myös asfaltilla tai hiekalla. Tasaisella maallahan noita yleensä tulee työnneltyä, joten jos oikein kuoppaisella tiellä työntelee niin varmaan melko epämukavalta tuntuu.
 
Meillä oli esikoisella Gracon Miraget. Kaksi ulkomaanreissua tehty. Jousia ei kyseisissä kieseissä ole ja renkaat kovat, joten kyyti on aika tärisevää. Plussaa makuuasentoon menevästä selkänojasta. Ja nyt puolentoista vuoden aktiivisen käytön jälkeen ovat rattaat ovattulleet tiensä päähän. Eivät tahdo mennä enää kasaan (en tiedä mikä on vikana) ja tuntuu nitisevän ja natisevan jokapuolelta. Huollettu on, mutta ei auta. Toki hinta-laatu suhde on näissä rattaissa ihan ok, nyt viisastuneena olen ostanut pikkukakkoselle kalliimmat (laadukkaammat?) menopelit.
 
Me päädyttiin Peg Perego Pligoihin, kun matkarattaat juuri hankittiin. Ollaan tykätty. Sopivat vauvalle ja taaperollekin. Istuin tukeva tosiaan vauvallekin ja menee makuuasentoon. Näihin saa sellainen matkakassin. Minusta monet halvemmat matkikset oli tosi klenuja. Toisina rattaina meillä on Briot, joilla pääsee sitten maastossa kuin maastossa.
 
Mä en missään nimessä maksaisi matkarattaista 300? :eek: Mutta budjettinsa kullakin ;)

Ostin sitten käytettynä, tosin erittäin siisteinä lastentarvike- liikkeen oman mallin YD01. Edessä 2 x 2pyörää ja takana yhdet isot pyörät. Lumessakin kulki erittäin hyvin ja muutenkin todella hyvän tuntuiset. Ovh. 229e, taitaa olla mallia 2007/2008 (harmaa-oranssi).
 
Jos ulkomaanmatkoja mietit, voit sulkea gracot mielestäsi =) Ne eivät mene kyllä yhtään pieneen kasaa, paitsi mosaicit.
Esim maclaren, ingelsinat (sateenvarjorattaat) menevät mallista riipuen ihan makuuasentoon, kasaantuvat pitkittäin eikä isoksi kasaksi.
 
Sen verran vielä noista pyöristä, että mikäli oikein muistan, kun itse asiaan tutkiskelin ennen matkaa, nin ilmakumipyörät tarvihtee muistaa tyhjentää ennen koneeseen lastausta ja täyttää taasen määränpäässä.
 

Yhteistyössä