Hyviä muffinssiohjeita

Löytyisikö joltain hyvää muffinssireseptiä, jolla tulisi sellaisia oikein kuohkeita muffinsseja.
Kaikki kokeilemani muffinssit jäävät aika "lättänöiksi" ja kosteaksi.

Tarkoitan siis sellaisia "amerikkalaisia" muffinsseja, jotka turpoavat "tatin mallisiksi"
 
Jos pitää suklaasta niin tämä on hyvä ohje mun mielestä! Tulee kookkaita ja "herkullisempia kuin Arnoldsilla" (lainaus mieheltäni..) Niin, ja muffinssithan kannattaa nostaa varovasti uunista kun niitä ei saa täräyttää lämpiminä niin säilyy suurina. Niin, tämä on sitten Fazerin ohje, kuten huomaatkin...

(n. 12 kpl)

100 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
2 munaa
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl Fazer-kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
100 g tummaa Fazer Block -suklaata

Koristeluun:
valkoista tai tummaa Fazer Minut Blockia
Fazer-kaakaojauhetta

Tee näin:
Sekoita pehmeä rasva, sokeri, munat ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen rasvaseokseen. Rouhi suklaa ja lisää taikinan joukkoon.

Jaa taikina paperisiin leivontavuokiin ja paista uunissa 200 asteessa noin 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sulata Minut Block mikroaaltouunissa. Leikkaa pieni reikä pussin kulmaan ja pursota ohuita suklaajuovia muffinssien pinnalle. Anna jähmettyä ja koristele lopuksi vielä kaakaojauheella.

Vinkki! Voit kokeilla reseptiä myös vaalealla Fazer Block -suklaalla.

Vinkki 2! Laita kaksi paperista leivontavuokaa päällekkäin tai paista muffinssit leivontavuoissa tai -pellillä, jolloin ne uunissa kohotessaan eivät leviä vaan saavat korkeutta.


Ja ei kun herkuttelemaan :p
 
Tuplasuklaamuffinsit
6 jättimuffinsia

5 dl vehnäjauhoja
2 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 dl kaakaojauhetta
2 rkl sokeria
2 1/2 dl (175 g) tummaa suklaata paloiteltuna
1 kevyesti vatkattu muna
125 g ranskankermaa
1 3/4 dl maitoa
90 g sulatettua voita

1. Siivilöi kuivat aineet kulhoon.
2. Lisää sokeri ja suklaa ja sekoita hyvin.
3. Tee seoksen keskelle kolo.
4. Sekoita muna, maito ja ranskankerma keskenään.
5. Kaada seos koloon.
6. Sekoita nopeasti sekaisin, mutta älä liikaa, taikinan pitää jäädä kokkareiseksi.
7. Paista 175 asteessa noin 15 min.

 

Yhteistyössä