hyvin aikaiset aamut--yhdet päikkärit(kö)?

Mietin että onko kenelläkään ollut hyötyä "opettamisesta" yksille päikkäreille.
Meidän neito 1.1kk nukkuu lähes aina kahdet unet 9-10.30 ja 14.30-17
eli yht. n4h. Liekkö tästä johtuvaa että aamut aikaistuu päivä päivältä. Tänään heräsi pirteänä klo 4!!! . Yöunille menee klo 20 ja jos oikein hyvin käy niin nukkuu 6.30 asti. Yhdet unet olisi äidinkin mielestä kivat,mutta miten valvottaa näin aikaisin heräävää edes sinne 11 saakka? kokemuksia??
 
Hei,

Meillä poika 14kk ja aina herännyt aikaisin. Nyt on vasta viikko sitten nukkunut yhdet unet 12-15 välillä. Aamupäivisin alkoi nukahtaa huonosti, saattoi mennä puolituntia ja ylikin ennen kuin nukahti. Kuitenkin oli tosi väsy, ettei olisi millään jaksanut yksillä unilla. Kokeilin ensiksi niin, että lounas syötiin puoli yhdeltätoista ja sen jälkeen nukkumaan. No, heräsi ekan kerran jo 45min. jälkeen ja huonosti sain nukkumaan lähes pari tuntia. Luovuin muutaman päivän jäleen siitä yrityksestä ja taas annoin nukkua kahdet kunnon unet. Heräsi noin kuuden maissa ja nukkui 8.45-10.30 ja 13-14.30 ja yöunille mentiin 20.00. No, sitten alkoi nukahtamaan huonosti myös toisille unille. Parisen viikoa mentiin sitten niin, että puolen tunnin jälkeen aamu-unilta vedin vaunut sisään ja aloin kolistelemaan, niin että heräsi siihen. Pidemmille unille mentiin siitten klo 12- ja on nyt nukkunut tässä jopa kolmen tunnin unia. Lyhyillä aamu-unilla jaksoi sitten sinne puoleen päivään. Yöunille menee jo 19.30 ja nyt nukkui jopa aamu seitsemään. Kokeilemalla löytyy varmasti teillekin paras vaihtoehto.
 
meillä poitsu 1v1kk ja nukkuu yhä 2-3 päiväunet päivässä. rytmi ollut jo jonkinaikaa hakusessa, nyt nukahtaa yöunille 20 kieppeillä, nukkuu 5-5.30, ekat päikkärit viimeistään 9 kieppeillä (noin 40 min.) toiset 12 maissa (pari h) ja kolmannet 18 maissa (noin 30 min.)
ei jaksa itse vielä yksillä, pärjää just ja just kaksilla mutta paras on kun nukkuu kaikki 3.
 
Meillä jätettiin tuttipullo ja tutti pois kokonaan tytön ollessa 11kk. Siitä lähtien vasta on nukkunut yöt läpi heräämättä ja samalla tyttö halusi jättää toiset unet pois ja nukkua vaan yhdet päikkärit. Nykyään siis nukkuu päivällä 1-2 tuntia klo.14--> Aamulla herätään noin klo.8 ja nukkumaan mennään noin klo.21. :) Niin ja nyt ikää neidillä tasan 1v,tänään itseasiassa. :heart:
 
Meillä molemmat tytöt (2½v ja 1v1kk) on ollu aina huonoja nukkujia. Esikoinen oppi nukkumaan yön heräämättä vasta lähemmäs puolitoista vuotiaana ja VAATI maitoa vielä vuoden vanhana. Kuopus nukkui ensimmäiset 4kk hyvin, söi vaan kerran yössä, mutta sitten alkoi sama rumba, kun esikoisenkin kanssa. Nyt kuopus on nukkunut 1½kk ilman yömaitoa. Käy nukkumaan illalla n.klo 20 ja joskus pitää käydä laittamassa tuttia suuhun kesken unien (mutta ei onneks joka yö) Aamuvellinsä juo yleensä n.klo 06 ja jatkaa sitten uniaan 06.30-08.00 riippuen päivästä. Yksiin päiväuniin siirtyi n.10 kuisena ja nukkuu siskonsa kanssa samaan aikaan n.klo 12(13)-14(15). Joskus on päiviä että nukahtaa aamupäivällä vaunuun puistosta tullessa, mutta en anna nukkua kauaa, että nukkuu sit sisällä siskon kaa samaan aikaan. Ja joskus tapahtumarikkaan päivän jäljiltä tyttö käy yöunille jo klo 19. Mutta yhdet unet riittää meillä.
 
Mulla tyttö 1v2kk ja aina herännyt aikaisin,n klo 6.00!kuukausi sitten siirryttiin yksiin uniin eli 13.30 menee nukkuun ja heräilee kolmen jälkeen.Yöunille klo 21 ja tänäänkin herättiin vasta 8.30!!Tyttö nukkunut 4kk:sta eteenpäin koko yön,kiitos iltapuuron!Kannatan siis yksiä unia : ))
 
Meillä tyttö pari viikkoa vajaa 1 v. ja nukkuu kahdet päikkärit. Yöunille viimeistään 21 ja ekat päikkärit 10 - 12, toiset n. 15.30 - 17.00 vähän riippuen miten aamupäivällä on nukuttu. Pari kertaa nukkui päiväunia neljä tuntia ja huomasi että vaikutti yöuniin joten herättelimme lempeästi jos venyivät liian pitkiksi. Yksillä unilla ei jaksaisi millään koko päivää vielä! Yksilöllistä varmaan tuo unentarve niinkuin aikuisillakin.
 

Yhteistyössä