Hyvin vilkas alle 2 v lapsi

  • Viestiketjun aloittaja "marakatti"
  • Ensimmäinen viesti
"marakatti"
Lapsi on nyt 1v7kk. Huusi ensimmäiset 4 kk:tta, oppi ryömimään 5kk:den ikäisenä, konttasi 6kk ja käveli (juoksi) 11kk. On hyvin nopea kaikessa, liikkumisessa, kiipeilyssä, tunteissa.. suuttuu alle 1sek ja alkaa raivoaminen, hakkaa jopa päätään lattiaan tmv. jos legopalikka ei heti mene kohdilleen. Huono nukkumaan edelleen, ei keskity kovin kauaa (max 30sek) esim. lastenohjelmaan. Repii verhoja, heittää ruuat lattialle, hakkaa leluilla ikkunoita ja peilejä, nauraa kun kieltää ja juoksee karkuun.. lyö helposti ja huutaa naamapunaisena heti jos asia ei tapahdu hänen mukaansa. Repii kaikki lehdet, levittää roskiksen jne. Ja kielletty on, jokakerta, luetaan, leikitään, yritetään tehdä muuta kuin "pahaa". On päivähoidossa, sieltä ei ole tullut muuta palautetta kuin että vilkas ja kiivas luonne.
2 vanhempaa lastani ovat olleet tyystin erilaisia, tämä on oikeasti jotenkin tosi vaikea.
Missävaiheessa esim. ADHD:ta voi alkaa tutkia? Kysyn toki neuvolasta vielä.
Nuo tunteiden kovin rajut purkaukset ja niiden heittely laidasta toiseen, keskittymisvaikeudet ja se että paikallaan ei pysty olemaan oikein millään, unihäiriöt..eikö nämä ole juuri niitä klassisia ADHD oireita?
 
njoo
tuönikäiselle voit jo varoivaisesti alkaa opettelemaan tunteiden käsittelyä, voit kertoa lapselle miksi hän suuttui. voitmyös aloittaa jäähypenkkeilyä.lapsesi nyt sattuu vaan olemaan uhma iäsä tuskin sillä mikään adhd on. pljon liikkumista ymsunikin maistuu paremmin. kyllä sesiitä sit rauhottuu
 
Lähipiirissä samanlainen 3v ja mistään diagnooseista ei ole ikinä puhuttu. Omaa paljon luonnetta ja tunteet kokee aina ääripäinä, mutta jotkut taitaa vain olla sellaisia. Heillä tosin tilannetta pahentaa ihan selvästi se että heillä ei kielletä johdonmukaisesti eikä sanelka selkeitä sääntöjä/pidetä minkäänlaista kuria.
 
miunmau
Me kävimme ensimmäisiä kertoja lääkärissä, kun lapsi oli hieman reilu 2v. Ei niistä käynneistä mitään apua ollut, sanottiin vain että katsotaan parin vuoden kuluttua.

Tutkimukset aloitettiin 4,5 vuotiaana ja dg:n sai, kun täytti 5.

Tiedän pari perhettä, jossa dg on tullut jo lapsen täytettyä 4.
 
Vieres
Adhd diagnoosia ei yleensä anneta ennen 5v ikää kun lasten keskittymiskyvyssä ja impulssikontrollissa on 2-4 vuotiaanavielä suuria eroja. Toisinsanoen osa vaan kypsyy hitaasti. Osalla sinun lapsesi lailla käyttäytyvistä toki se adhd todetaan.

Tietty jos lapsen arviosaan tarvivan tukea ryhmässä tms niin sitä tukea pitäisi saada diagnoosista riippumatta.
 

Yhteistyössä