Ihana leipäohje allergisille!

Luontaisesti gluteeniton vuokaleipä


2 ½ dl vettä
½ hiiva
½ prk ruusunmarja-vadelmasosetta
ripaus sokeria
½ tl suolaa
3 rkl öljyä
3 dl vaaleaa luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
1 dl tattarijauhoja


Sekoita hiiva lämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja hedelmäsose.
Lisää jauhot hyvin sekoittaen n.1 dl kerrallaan. Lisää öljy alustuksen
loppuvaiheessa. Kohota taikinaa lämpimässä, liinalla peitettynä n. puoli
tuntia. Laita taikina voideltuun tai leivinpaperilla suojattuun vuokaan,
tasoita pinta ja kohota vielä hetki. Paista leipä 200 asteisessa uunissa
n.25-30 min. Nauti tuoreeltaan ja pakasta loput valmiina viipaleina.
Sulata aina tarvittava määrä pakkasesta ja nauti!
 

Yhteistyössä