Ihmisten ahneus on uskomatonta- asiaa perintöriidasta

Ahdistaa itseäni ja harmittaa läheisen sukulaiseni puolesta kun muut sukulaiset ovat riitelemässä jo hänen eläessään hänen omaisuutensa jaosta ja painostamassa muutoksiin testamentissa. Tämä sukulaiseni alkaa olla jo iäkäs, täyttää 80-vuotta pian ja hän on todella pahoittanut mielensä kun veljensä käy kettuilemassa ja painostamassa. Ongelmana on se ettei sukulaisellani ole omaa perhettä ja rintaperillisiä vaan omaisuus jaetaan hänen tekemänsä testamentin mukaisesti, saajina on sisaruksia ja sisarusten lapsia.

Toivon todella, että sukulaiseni pysyy kunnossa ja elää vielä ainakin 10 vuotta jotta nuo samperin ahneet kärkkyjät saavat odotella osuuksiaan. Samaiset ihmiset olivat oman äitini kuollessa riitelemässä äitini lakanoista ja pöytäliinoista ja taloustavaroista kun annoin luvan ottaa tyhjennettävästä talosta sen mitä halusivat kun itsellä ei ollut tarvetta mihinkään taloustavaroihin tai huonekaluihin. Nyt on kuulunut katkeria kommentteja tyyliin että toinen sai paremmat lakanat kuin toinen :O

Ja mitä ihmeellisintä tämä tyyppi joka painostaa, on itse ihan hyvissä varoissa, sijoituksia ja on ja hyvä työeläke.
 
kiusa se on pienikin...
Minäpä tekisin sukulaisesi tilanteessa niin, että tekisin todellakin muutoksen testamenttiini ja antaisin koko omaisuuteni vaikka heinäsirkkojen tutkimiseen. Enkä kertoisi muutoksesta kenellekään. Siinäpähän ihmettelisivät :)
 
"vieras"
Mä varmaan seuraavissa sukujuhlissa/kokoontumisessa pitäisin pienen puheen, jossa kritisoisin moista käytöstä kovin sanoin, ja toivoisin, että ko vanhus tekisi testamenttaisi kaiken hyväntekeväisyyteen.
 
sbgpe
ei kai sukulaisesi tuollaiseen suostu ja ole vaan nöyränä ja hiljaa. Testamentin voi tehdä ihan kenen hyväksi tahansa. Antaisi omaisuutensa sellaiselle joka osaa sitä arvostaa.
 
ei kai sukulaisesi tuollaiseen suostu ja ole vaan nöyränä ja hiljaa. Testamentin voi tehdä ihan kenen hyväksi tahansa. Antaisi omaisuutensa sellaiselle joka osaa sitä arvostaa.
Tämä sukulaiseni on aika epävarma ja haavoittuvainen, ei mikään rautahermoinen terästäti ja siksi on ruvennut painostuksen ja manipuloinnin seurauksena huolehtimaan siitä miten häntä vihataan jo eläessään ja millaiset riidat jälkeen jää :( Koetin nyt vaan lohduttaa ja sanoa että hän saa tehdä omaisuudellaan ihan mitä haluaa, riippumatta siitä mitä veljensä on sanonut.
 

Yhteistyössä