Ikuisuusaihe: Miten nämä 5.30 aamut jaksaa?!?!

Siis rakas lapseni 1v herää joka aamu viimeistään 5.30, eikä todellakaan ole silloin vielä pirteä vaan itkee väsymystään, mutta ei vaan nukahda uudelleen, ei edes viereen. Ja kyllä, pimennysverhot on.
Eihän se nyt ole maailman loppu, mutta kyllä tosi raskaalta aamuisin tuntuu, ja tulee rähistyä lapselle ihan turhaan. Ollaan yritetty laittaa myöhemmin nukkumaan (nyt menee 20.00) mutta ei vaikutusta aamuihin. Yksiin päiväuniin on siirrytty, ei vaikutusta, paitsi että lapsi nukkuu vuorokaudessa tunnin vähemmän.

Onko selviytymiskeinoja?? Paitsi litra kahvia heti kun ylös pääsee... Ei oo kiva kun melkein joka aamu alkaa kyynelillä, sekä itsellä että lapsella :(
 
noo
Jos lapsi kerran herää aamulla aikaisin vaikka myöhään laitettaisiin nukkumaan,niin miksi ihmeessä et laita illalla ajoissa nukkumaan jotta heräisi aamulla pirteänä eikä väsyneenä?Eikös tärkein asia kuitenkin ole se,että lapsi saa tarpeeksi unta? Ja meillä ainakin on niin,että jos jostain syystä illalla mennään nukkumaan myöhempään kuin normaalisti niin aamulla herätään aikaisemmin kuin normaalisti sen sijaan että nukkuisi pitempään aamulla.

Uskon ettei äipästä ole kiva herätä niin aikaisin :hug: mutta tärkeänpää on se että lapsi nukkuu tarpeeksi,jos herää aamulla aikaisin,niin aikaisin sitten yöunillekkin.
 
paude
Meillä 11,5 kk tyttö on nyt 3 viikkoa herännyt 5-6 aikaan ja sama homma, väsyttäis vielä mutta nukkumaan ei enää suostu. Meillä se kyllä johtuu luultavasti siitä, että minä aloitin 3 viikoa sitten työt. Tosi raastavaa itselle herätä noin aikaisin kun vielä sais parikin tuntia nukkua, mutta ei auta. Meillä nukutaan vielä kaksia päiväunia, tunti kerrallaan.

Jospa se sitten korjautuisi kun olis pakko rueta heräämään hoitoon... voisin lyödä vaikka vetoa, että sitten uni maistuis pidempään kuin tuohon 5-6:een. :kieh:
 
Meidän 1.5v on herännyt koko elämänsä 5-6, pienempänä kun imi vielä tissiä, heräsi aina siihen aikaan ja otettiin viereen ottamaan aamuhörpyt. Vaikka imetys on loppunut jo yli puoli vuotta sitten, on tämä tapa jäänyt päälle. Lapsi tulee joka aamu viimeistään klo 6 vanhempiensa viereen. Ollaan koitettu opettaa jatkamaan unia omassa sängyssään, mutta ei nuku. Saattaa nukkua 5min ja taas herää ja mankuu...meillä siis aamu alkaa joka ikinen päivä 5-6 mutta onneksi nukahtaa viereen vielä hetkeksi, tuonne seitsemään asti. Itse en kuitenkaan enää saa nukuttua kun lapsi viereen tulee. Joten ymmärrän väsymyksesi :hug:
 
mä vaan
raskastahan tuo aikainen herääminen on..meillä tuota aikaista(5-5:30) heräämistä kesti pari kuukautta mutta nyt siihen on tullut viikko sitten parannusta ja nukuttaan jopa 7 asti.

ei siihen ikävä kyllä taida poppaskonsteja löytyä mutta toivottavasti ajan kanssa teillekin aamut pidentyisi..jaksamisia :hug:

itse jo totuin noihin aikaisiin aamuihin niin etten osaa myöhään nukkuakkaan vaan heräilen jo ennen poikaa vaikka saisin nukkua pidempään...

mä vaan ja poika 1v 3vkoa
 
Kiitos kannustuksista ja ystävällisistä sanoista :)
Joku ehdotti että laittaisin lapsen aikaisemmin nukkumaan, mutta kyllä tuo 19.30-20.00 on aikaisinta, milloin lapsi edes osoittaa väsymyksen merkkejä.
Tätä on jatkunut noin kolme kuukautta. Nukkuisi edes 6.30 asti niin sehän olisi ihanaa! Yhdellä tunnilla on aamutuimaan paljon merkitystä..

No, kuten aiemmin kirjoitin, ei tämä ole maailman loppu, aamuisin vaan joskus tuntuu siltä... lapsi on terve ja iloinen ja rakas, eiköhän se ole tärkeinä.

Haluan vielä tähän lisätä, että aika harvoin kirjoittelen, varsinkaan aloituksia. Mutta silloin, kun jostain on paha olla, ja haluaa tukea ja apua, niin on IHANAA kun sitä jaksatte antaa!! :hug:
 
Tiedän, mitä tuo on...
Meillä meni eka vuosi siihen malliin, että 4-5 aikaan herätys joka aamu. Joskus harvoin sai nukkua jopa kuuteen. Meillä nukuttiin sitten ekat päikkärit jo 7 maissa. Sen avulla mäkin jaksoin.
Meillä avun toi vaan aika. Toivotaan, että teilläkin.
Meilläkään ei apua tuonut illalla valvottamiset, vaan pidempään saattoi nukkua, jos meni aikasemmin nukkumaan.

Meillä oli muuten viime kesä semmosta, että saattoi nukkua 7 asti, kun aamut oli valoisammat. Syksyllä taas palasi hetkeksi noihin 5-6 aamuihin.
 
äiti minäkin
Meidän poika, 1v10kk, on herännyt 7kk:n iästä alkaen n. kello 6 aamulla. Onhan se välillä rankkaa, mutta toisaalta tähän rytmiin on jo tottunut... Itse en enää osaa nukkua paljon seitsemää pidempään, vaikka olisi mahdollisuus.
Välillä meilläkin oli kausi, että herättiin jo viiden aikaan, välillä nukuttiin hetki jopa melkein seitsemään. Keskimäärin kuitenkin tuo klo 6 on yleisin heräämisaika. Myöhäisempi nukkumaanmeno ei meillä pidentänyt aamu-unia, vaan pikemminkin päinvastoin.
Toisaalta tämä rytmi on myös hyvä -eipä tarvitse päiväkoti-aamuina poikaa väkisin herätellä.
Niin, eipä minulla mitään vinkkejä aamujen myöhäistämiseen ole... Kunhan kertoilin meidän rytmistä. Toivotan ap:lle ja muille aamuvirkkujen äideille jaksamista :)

 
Kauan lapsi nukkuu päivällä? Jos lapsi nukkuu liikaa päivällä, niin valitettavasti on aamuheräily melkein 100% vastaus siihen. Kannattaa pikkasen säädellä sitä päiväunien määrää ja miten homma lähtee sujumaan aamuisin. Ihmeitä ei tapahdu päivässä, linjaa pitää vetää muutama päivä.
Ystävättärelläni on nyt jo 2,4kk poika jolla oli 16kk:sena aikamoinen 4.30-5.30 heräilyputki, mutta se oli vain siksi koska äiti antoi nukkua 3h päivällä joka oli aivan liikaa yliaktiiviselle pojalle.
Lapsi oli vaikeesti nukutettava ja heräs sitten kukonlaulun aikaan.

Myöhempään on turha laittaa lasta nukkumaan. Ei auta.

Sitten on toinenkin variantti; lapsi on jo yliväsynyt nukahtaessaan ja sen takia herää aikaisin, eli jos ei ole nukkunut tarpeeksi päivällä. Siihen auttaa aikaisempi nukkumaan meno ja pitäs herätä sitten sillon normaaliin aikaan eli lähempänä 7-7.30


=)
 
Hei Agapi,
tuota päiväunien määrää on koitettu vähentää. Mutta tilanne on ihan sama, nukkui lapsi sitten kahdet 1,5h päiväunet tai yhdet 1,5h. Eli yksien päiväunien kanssa vain siis nukkuu vuorokaudessa vähemmän.
No, ei kai tähän ongelmaan auta kuin aika. Olispa ihana huomenna herätä niin että kellonaika alkais kutosella eikä vitosella :)
 
Meillä on poitsu heränny viimesen puoli vuotta viiden jälkeen. Vaatii vain oikean asenteen heräämiseen. Meillä on just innostuttu katsomaan puuha-peteä joten aamulla kun herätään napsautan kahvin päälle ja mennään pojun kans sohvalle peiton alle kattoon pari jaksoa =) Molemmat tyytyväisiä ja päivä alkaa iloisessa merkeissä.
 

Yhteistyössä