Ilman sitä surullisenkuuluisaa "Erilaiset äidit" jaksoa, oliskohan näitä puheita lapsilisien ym karsimisesta tullut?

"nuuh"
Näin juuri, lapsia tarvitaan muttei loisia!
Tällaiset luuserivanhemmat kun opettaa jo 7-vuotiaalle että sossu maksaa sitten sen läppärin ja uudet sukset. Vaaditaan ja vingutaan kaikkea materiaa kuin muillakin on! Mutta kun ne muut käy töissä ja maksaa ne härpäkkeet ihan omin käsin tienatuilla rahoilla. Se ei käy työstä että kerran kuussa raahautuu sossuun näyttäytymään ja sekin aika pitää saada iltapäivästä kun ei jaksa herätä aikaisemmin. Tuet vastikkeellisiksi!
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja Kotona Kirves Kädessä;27529140:
Eiköhän se oo tommosten Henrien hommaa kattella, että tässä maassa piisaa rahat...
Kuinka hyvin luulet rahojen piisaavan kun työpaikat ulkoistetaan ulkomaille ja suomi maksaa muidenkin velat pois, ei saa takaisin antamiaan rahoja. Nyt se sitten julkisestikin sanottiin että kreikan lainat pitää leikata, se ei pysty maksamaan niitä. Sekö on sitä säästämistä sun mielestä että otetaan köyhältä viimeisetkin pois ja maksetaan etelä-euroopan velkoja?
 
MInäkin päätin, että tänä vuonna en laita keräyksiin mitään, kun täälläkin aina valitetaan niiden joulupuu-keräysten lahjoista ja usein lukenut myös siitä, että niitä tyrkyttämällä tyrkytetään ihmisille joilla on jo kaikkea. Ehkä se tarkoitus ei ole tuo. Etsin mieluummin itse perheen jota auttaa! Ja varmasti löydän sellaisen helposti. Sitten annan eläimille, ne ei ainakaan pety ja marise!

Ja lisää vaan näitä ohjelmia telkkareihin, niin johan ihmiset alkavat miettimään miten järjetön tämänkin maan tukikäytännöt on. ne pitäisi heti laittaa ihan uusiksi ja työnteko kannattavaksi.
 
Viimeksi muokattu:
"vieras"
[QUOTE="nuuh";27530887]Näin juuri, lapsia tarvitaan muttei loisia!
Tällaiset luuserivanhemmat kun opettaa jo 7-vuotiaalle että sossu maksaa sitten sen läppärin ja uudet sukset. Vaaditaan ja vingutaan kaikkea materiaa kuin muillakin on! Mutta kun ne muut käy töissä ja maksaa ne härpäkkeet ihan omin käsin tienatuilla rahoilla. Se ei käy työstä että kerran kuussa raahautuu sossuun näyttäytymään ja sekin aika pitää saada iltapäivästä kun ei jaksa herätä aikaisemmin. Tuet vastikkeellisiksi![/QUOTE]

Kun ei se maksa, kokeile itse elää sillä rahalla mitä saat suomalaisena sossusta ja ole työttömänä, kasvata lapsia samalla. Eri asia on mamut, niille ei ole mitään kattorajaa sossutuissa, suomalaisille on. Vai tiedätkö jotakin hyvin toimeentulevia työttömiä suomalaisia, monellako on hieno auto, kuinka moni tekee ulkomaanamatkoja, kenellä löytyy hifi.vehkeet kotoa, näkyykö satelliitti kanavat, tuleeko seiska, onko jokapäivä lihaa ruokana, onko hyvät talvivaatteet, jääkaappi täynnä ruokaa tai edes puolillaan?
 
"sasa"
[QUOTE="vieras";27530917]Kuinka hyvin luulet rahojen piisaavan kun työpaikat ulkoistetaan ulkomaille ja suomi maksaa muidenkin velat pois, ei saa takaisin antamiaan rahoja. Nyt se sitten julkisestikin sanottiin että kreikan lainat pitää leikata, se ei pysty maksamaan niitä. Sekö on sitä säästämistä sun mielestä että otetaan köyhältä viimeisetkin pois ja maksetaan etelä-euroopan velkoja?[/QUOTE]

Eihän tässä mitään köyhiltä ole otettu, vaan keskiluokalta, joka meidän hyvinvointiyhteiskunnassamme on maksumiehenä. Ne, jotka maksavat kaikesta täyden hinnan ja saavat vastineeksi katuvalot ja kohtuuhintaisen päivähoitopaikan lapselleen. Heidän työstään se hyvinvointi otetaan, jolla rahoitetaan tulonsiirrot ja valtava julkinen sektori.
 
"nuuh"
[QUOTE="vieras";27530938]Kun ei se maksa, kokeile itse elää sillä rahalla mitä saat suomalaisena sossusta ja ole työttömänä, kasvata lapsia samalla. Eri asia on mamut, niille ei ole mitään kattorajaa sossutuissa, suomalaisille on. Vai tiedätkö jotakin hyvin toimeentulevia työttömiä suomalaisia, monellako on hieno auto, kuinka moni tekee ulkomaanamatkoja, kenellä löytyy hifi.vehkeet kotoa, näkyykö satelliitti kanavat, tuleeko seiska, onko jokapäivä lihaa ruokana, onko hyvät talvivaatteet, jääkaappi täynnä ruokaa tai edes puolillaan?[/QUOTE]

Tiedän. Naapurin 4 lapsen yh ja Jyväskylän ylioppilaskylän 1500 "köyhää"opiskeiljaa.
 
"vieras"
[QUOTE="sasa";27530944]Eihän tässä mitään köyhiltä ole otettu, vaan keskiluokalta, joka meidän hyvinvointiyhteiskunnassamme on maksumiehenä. Ne, jotka maksavat kaikesta täyden hinnan ja saavat vastineeksi katuvalot ja kohtuuhintaisen päivähoitopaikan lapselleen. Heidän työstään se hyvinvointi otetaan, jolla rahoitetaan tulonsiirrot ja valtava julkinen sektori.[/QUOTE]

Köyhiä ja pienituloisia nuo leikkaukset koskee kaikista eniten. ALV nousee, kaikki hinnat nousee mutta tulot ei. Rikkailla nousee palkka ja bonukset, hyvävelijärjestelmä toimii. Tässä pelissä on 90% suomalaisista häviäjänä.
 
"vieras"
[QUOTE="nuuh";27530961]Tiedän. Naapurin 4 lapsen yh ja Jyväskylän ylioppilaskylän 1500 "köyhää"opiskeiljaa.[/QUOTE]

Että opiskelijoita voisi ottaa tuet pois ja yh:lta lapset hoitokotiin?
 
"Lis"
Totuus on se että tuista leikataan kovalla kädellä, joten mielestäni ei ole mikään jokanaisen oikeus hankkia niitä lapsia yhteiskunnan elätettäviksi.

Jokainen voi miettiä lapsilukunsa sen mukaan että pärjää ilman lapsilisiä yms. ja pystyy avustamaan tulevaisuuden koulutusmaksuissa jne.
 
"vieras"
Julma voin olla mutta mielestäni lapsia kuuluu ja SAISI tehdä vain kun on suhteellisen varma siitä, että heidät on vara itse elättää. Minä olen valmis luopumaan lapsilisistä kunhan sillä varmistuttaisiin siitä että ne ihmiset eivät enempää lisääntyisi jotka tehtailevat suurperheitä tukeutuen valtion kassaan.
Kun elanto koostuu tukirahoista niin on turha väittää maksavansa veroja kun itse ei maksa kuitenkaan mitään.

On ihan ok tehdä lapsia (kohtuullisesti) ja elää tukivaroilla jos on vaikkapa liikuntarajoitteinen tms. mutta en voi sietää työkykyisiä laiskoja loisia, joiden elämä on pelkkää perheen kesken chillaamista ja lisääntymistä ilman että edes ajateltaisiin työllistymistä.
Kun niitä avoimia työpaikkoja nyt kuitenkin on vähemmän, kuin työttömiä työnhakijoita (vaikka työvoimapula-peikkoa on jo vuosikaudet manattu esiin kolostaan), niin ei kai se niin kauheaa ole, että pystyy elämään suht. onnellisena, vaikka työtä ei ole.
Miten se olisi parempi tilanne, että kaikki työttömät kärsisivät ahdistusta ja masennusta, kun kustannus yhteiskunnalle on sitä kautta vielä suurempi korkeampien terveydenhuoltokustannusten myötä.
 
äly hoi
Suomi siis köyhtyy ja joku saattaa jopa arvella että syy on joidenkin joita syytetään liian monen lapsen hankkimisesta ja tuen väärinkäytöstä. Suomen köyhtyminen ei liity siihen marginaaliseen ilmiöön ja siitä on hyvin paljon väärää tietoa, että suksia maksettaisiin ja läppäreitä kenellekään. Olen ollut alalla ja tämä ei ole totta. Ilman suksia ovat jääneet, jos lohduttaa.

70-luvulta alkaen hyvinvointiyhteiskunta pystyttiin rakentamaan teollisuuden kasvun takia ja juuri palkkatyön takia. Se, miksi Suomi köyhtyy liittyy elinkeinorakenteen muuttumiseen, jolla ei ole viattomien lasten kanssa mitään tekemistä - ei edes laiskoiksi haukuttujen vanhempien syytä. Yksinkertaisesti paikkakunnilla nyt vaan ei ole enää niin työllistäviä tehtaita, tuottavuus on noussut ja yritykset kilpailunpuristuksissa siirtyneet keskittämään toimintojaan - tuottamaan halpamaihin. Globaalit markkinat sanelevat uudet ehdot, tosin ei niin sokeasti kun luullaan - että talous olisi uskonto ja olisi oikea ja väärä vaihtoehto. Paljon on kysymyksessä arvovalintojakin vaikka on vääjäämätöntä kehitystä moni asia. Suomi on tarvitsisi oikeata älyä elinkeinorakenteen muuttumisessa - eivät lapsia hankkivat ihmiset ole aiheuttaneet Suomen köyhtymistä.
 
"ajattelija"
Tukijärjestelmä on eittämättä jossain määrin liian hyvä jos ja kun joissakin elämäntilanteissa ei vaan ole järkevä mennä töihin jos kotona ollessa saa saman rahan. Jo kahden lapsen hoitomaksut voivat kaataa haaveet töihin menosta. Eihän siinä ole mitään järkeä. Kuitenkaan sitten täysin työkyvyttömiltä ei voi tukia poistaa eikä pidäkään. Ei ratkaisu voi missään nimessä olla se että kaikki tuet pois vaan ja tulkaa toimeen miten parhaaksi näette. Tukijärjestelmä olisi pistettävä kokonaan uusiksi, mutta se ei varmastikaan ole ihan helppo homma. Eikä sekään riitä. Työmarkkinoita olisi yhtä kaikki uudistettava radikaalisti ja saatava sinne ihan oikeita joustoja eikä vaan niin että työntekijä joustaa venyy ja paukkuu. Monien ihmisten elämäntilanteisiin sopisi varmasti osa-aika työ, mutta ne eivät ole tällähetkellä useinkaan kannattavia. Esimerkiksi työttömän ei kannata osa-aikatöihin mennä kun tuet putoaa mutta palkalla ei kuitenkaan elä. Ja usein osa-aikatyössä joutuu kuitenkin tekemään samat hommat pienemmällä palkalla. Olisi hauska saada selville kuinka paljon näitä tällaisia "erilaiset äidit" sarjan perheitä ihan oikeasti on. En oikein usko että he tämän maan taloutta kaatavat. Näillä saadaan mukavasti lietsottua asenteita tukien poistamiseksi ja näin säästötoimet menee heittämällä läpi kun ei ne mitään tukia tarvi moiset loiset. Mihin jäi keskustelu vanhempainvapaan 6+6+6 mallista esimerkiksi? Tämä olisi mielestäni erittäin hyvä uudistus. Lapset saisivat olla kotona kuitenkin pidempään kuin nykyiset 9kk, 1,5 vuotias on varmasti valmiimpi hoitoon kuin 9kk ikäinen. Monikaan äiti ei todellakaan halua jättää sen ikäistä vielä hoitoon. Ehkä ei silloin tarvittaisikaan hoitovapaata ollenkaan. Kaikki lapset menisivät päivähoitoon 1,5 vuoden ikäisenä ellei sitten perheeseen syntyisi lisää lapsia lyhyellä aikavälillä. Tämä kuitenkin lyhentäisi tuetun kotonaolon maksimiaikaa. Jokainen perhe saisi toki hoitaa lapsiaan kotona tämänkin jälkeen, mutta yhteiskunta ei tätä tukisi. Osa-aikatyömahdollisuuksia pitäisi tuntuvasti lisätä, jotta äidit voisivat tehdä esim 3pv viikossa töitä ja näin lasten hoitoviikot eivät olisi kohtuuttoman pitkiä. En tiedä, asioista pitäisi saada aikaan kunnon keskustelua eikä vaan hirveetä provosointia ja provosoitumista.
 
-
[QUOTE="vieras";27529426]Noh, minusta siinä ei tukia väärinkäytetty, kukaan ei huijannut ketään etuuksien saamiseksi.[/QUOTE]

Jaa... mun mielestä on tukien huijaamista, kun työkykyinen nuori ihminen ei vaan viitsi mennä töihin, kun sossustakin saa kaiken.
 
Olen täysin samaa mieltä Henri Heikkisen kanssa siitä, että lapsilisän tulisi olla suurin ENSIMMÄISESTÄ lapsesta ja summan pienentyä seuraavien kohdalla.
Samaa mieltä olen myös, että lapsilisää tulisi saada vain tiettyyn lapsimäärään asti.

Miten muuten se, että leikataan lisät suurituloisimmilta, vaikuttaa "heikomman aineksen" lisääntymishalukkuuteen? Ei mitenkään. Tässä mentäisiin taas siihen perinteiseen "rikkaat maksaa köyhien elämisen"- kuvioon.
 
"vieras"
[QUOTE="suru";27529744]Osalla meistä ei siis ole oikeutta lisääntyä, jos ei ole työtä, todellako? Tämä on yhteiskunnallinen ongelma. Ja onhan huolestuttava ajattelutapa. Olemmeko niin pohjalla todella, että ihmisten raadollisuus on tulemassa taas kerran kasvavaksi liikkeeksi. Eikö meillä ole elinkeinoja kaikille, ja jos jollain on alentunut kyky, miksi emme onnistu auttamaan heitä toteuttamaan itseään jotain kautta, jossa heidän henkilökohtaiset tavoitteetkin tulevat täytetyksi? Tarvistemme sosiaalisia yrityksiä tms. Tarvitsemme rakenteita, että ihmisten on helppo lähteä toteuttamaan liike-ideoita ja hankkimaan osaamista. Ei sen kustannuksella että lisääntyminen kielletään ja lapset leimataan ei-toivoituiksi tai heistä ei saisi huolehtia. Osalla lapsista on erityistarpeitakin ja kotivanhemmat tekevät oikeaa työtä perheen eteen erittäin niukalla elannolla. Tarvitsemme kykyä nostaa nämä ihmiset omille jaloilleen. Ei halveksinta siinä auta. Pitäisi olla laajempaa tietoa kuin sellaiset osoittelevat median esimerkit, joissa löydetään joku todellisuudesta vieraantunut kertomaan ettei työ hotsita. En usko että tälläisiä on niin monia! Suurin osa köyhistä on puun ja kuoren välissä ja eivät älyllisesti mitenkään poikkeavia.[/QUOTE]

Erittäin niukalla elannolla?! Enemmänhän jumalauta sossusta saa rahaa kuin minä perheellisenä opiskelijana! Sentään yritän räpiköidä itseni pinnalle että joskus voisin sitä rahaa ansaitakin mutta mitä tekee valtio,läiskii risulla perseelle jos on joskus sattunut vahingossa tienaamaan omaakin rahaa sen ruhtinaallisen opintotuen rinnalle. Joo,taidan jättää koulun kesken ja alkaa ihan vaan oloneuvokseksi kun rahaa tulee joka tuutista.
 
"vieras"
[QUOTE="ajattelija";27531353] Osa-aikatyömahdollisuuksia pitäisi tuntuvasti lisätä, jotta äidit voisivat tehdä esim 3pv viikossa töitä ja näin lasten hoitoviikot eivät olisi kohtuuttoman pitkiä.[/QUOTE]

Tästä olen samaa mieltä. Tekisin mieluusti vajaata työviikkoa siihen asti kun nuorin on kolme.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";27531515]Mun mielestä se on huijaamista, jos käy töissä ja sen lisäksi nostaa kelasta ja sossusta rahaa.[/QUOTE]

Ohhoh, lipsahtipa huono sanavalinta. Tarkoitin, että jos pimittää tuloja ja huijaa siten kelaa ja sossua. Jos alhaisten palkkatulojen takia joutuu tukiin turvautumaan, sehän ei tietysti ole huijausta.
 
"suru"
Tässä pitää varmaan erottaa ne toisistaan, että joku yritteliäs jos väliaikaisesti saa lapsen ja joutuu hätätilanteessa turvaamaan yhteiskunnan tukeen ja pyrkii siitä kaikin voimin irti että tulisi itse toimeen niistä jotka pitävät tuen varassa elämistä normaalina tilanteenaan. Ja sitten varmaankin on niin, että ne tarvitsisivat jotain ohjausta mihin kykyjä laittaa yhteiskunnalta. sen lapsistaan huolehtimisen lisäksi.
 
"mä vain"
Henrillä on muuten hyvä pointti tuossa, että lapsilisän pitäisi olla ekasta lapsesta suurempi ja seuraavista pienentyä. Ekasta lapsestahan ne suurimmat kulut on ja seuraavista pienemmät! Sitten ei myöskään olisi niin houkuttelevaa tehdä sitä viidettä lasta nostamaan nettotuloja 200e/kk.
 
samaa
[QUOTE="mä vain";27532009]Henrillä on muuten hyvä pointti tuossa, että lapsilisän pitäisi olla ekasta lapsesta suurempi ja seuraavista pienentyä. Ekasta lapsestahan ne suurimmat kulut on ja seuraavista pienemmät! Sitten ei myöskään olisi niin houkuttelevaa tehdä sitä viidettä lasta nostamaan nettotuloja 200e/kk.[/QUOTE]

samaa mieltä. Miksi se edes nousee tuollai portaittain per lapsi??
 
"Vieras"
Miksi aina julkista sektoria haukutaan, vaikka siltä jatkuvasti on leikattu ja säästetty kurjuusrajalle. Tuskin pienet avustukset on uhka, enemmänkin tuhlaaminen vääriin asioihin esim. liikaan ympäristöhömpötykseen.
 

Yhteistyössä