imetys ei onnaa

  • Viestiketjun aloittaja epätoivo iskee
  • Ensimmäinen viesti
epätoivo iskee
Missä vika? Lapsi sairasti ensimmäisen flunssan jokin aika takaperin, flunssan jälkeen iski korvatulehdus. Näihin aikoihin huomasin, että lapsi imee rintaa tosi huonosti. Pian alkoi suora huuto, kun näki rinnan. Ei huoli pulloa. Neuvolan painokäyrä romahti. Nyt korvat kunnossa, mutta lapsi ei edelläänkään halua syödä rinnasta, pullosta, nokkamukista, ylipäätään mistään mitään nestemäistä. Soseet on alotettu ja ne maistuu kohtuu hyvin. Tänään kakka oli ihan kiinteää, tähän asti ollut ihan keltainen rintamaitolapsen kakka. Miten ihmeessä saan tuon lapsen juomaan? Apua tarvitaan nyt todella. Nestehukkakin jo pelottaa.
 
Oma esikoiseni, korvakierrelapsi, kieltäytyi noin puolivuotiaana ihan totaalisesti imemästä makuuasennossa. Poika piti ottaa syliin niin, että hän istui naama tissiä vasten ja siinä hän suostui imemään. Voisikohan korviin tulla painetta imiessä, en tiedä...
 
imetystukiäiti
Korvissa voi edelleen olla painetta ja imeminen sattuu. Kannattaa koittaa antaa suppoa ja imettää mahdollisimman pystyssä asennossa kuten edellinen neuvoi. Lisäksi unisen lapsen imetys on myös hyvä ajatus. Lapsi on voinut yhdistää imemis kivun rintaan, mutta unohtaa sen kun saa taas positiivisia imemiskokemuksia. Sillä välin voit turvata nesteen saantia nokka mukista tai mukin reunasta hörppyyttämällä joko omaa rintamaitoa tai korviketta/velliä mikäli ei ota pulloa. Kannattaa imettää mahdollisimman rauhallisissa tilanteissa ja helliä/hoivata paljon ja lisätä ihokontaktia.
Tsemppiä
 
epätoivo iskee
Kiitos teille. Yritetään. Lapsi on toinen kaksosista eli meillä on todella hankala löytää rauhaa imetykselle, koska toinen ähisee lähistöllä kokoajan tai sit huutaa omaa vuoroaan.
 

Yhteistyössä