Imetysihmiset! Vauvan kakkaamistiheyden vaihtelu? Onko normaalia?

  • Viestiketjun aloittaja Äiti.
  • Ensimmäinen viesti
Äiti.
Kyseessä on toinen lapseni, mutta kyselen silti tyhmiä kun esikoinen söi korviketta.. Vauva 2,5kk. Aiemmin kakkasi 10 kertaakin päivässä, sittemmin määrä vakiintui 2-4 kertaan. Nyt kakkaa on tullut tänään, pieni sellainen, kahden päivän tauon jälkeen. Tätä aiemmin kakkaustiheys väheni joka toiseen päivään pariksi päiväksi. Pissaa tulee, neiti on seurallinen eikä vaikuta kipeältä mitenkään.

Korviketta on annettu lisäksi jos syönnin jälkeen on ollut kärttyinen. Aiemmin joi 100-200ml lisää per päivä, jopa 250ml, mutta nyt ei ole vaikuttanut olevan tilausta.. Tänään otti 40ml, sitten alkoi purskutella maitoa pois suustaan ja kieltäytyi pullosta. Toisella kertaa joi70ml, teki isot puklit x3, en tiedä paljonko siinä tuli sitten ulos.. Syö tissiä päivälläkin n 45min välein ellei satu nukkumaan pidemmästi..

Mietin näitä siksi kun ekan kohdalla meni pulloruokinnaksi, vauva oli iso ja raivosi Vaan tissillä. Tämä pieni on pitkä mutta hoikka, -10käyrällä mennään ja alussa oli maidon riittämättötmyys- ja hidas nousu-juttuja, joten siksi mietin maidon riittämistä ja ihmettelen missä se kakka on?

Eli onko normaalia että kakkaamistiheys noin vaihtelee? Voiko johtua siitä ettei vauva saakaan tarpeeksi maitoa, vaikka pissaa tulee? Neuvolaan otan toki yhteyden, olen nyt vaan vähän odotellut josko tämä olis ollut ohimenevää..
 
On normaalia, jos vauva ei vaikuta siitä kärsivän. :)

Meillä kans typy kakki alkuun joka vaippaan, sit joskus on ollu et kerran päivässä, joskus 3 kakat päivässä, joskus pari kolme päivää taukoa ettei tuu mitään tai ihan pieni rupsu. Isompia välejä ei oo tytöllä ollu, mutta viikkoki ois tieten normaalia.
 
"Aapee"
Ok.. Luin et kaikki 10x per päivä ja kerran 10:ssä päivässä on normaalia, mut en osannut arvata et tuo vois olla se vaihteluväli samalla vauvalla.. :)

Äh, ärsyttävää olla epävarma maidon riittävyydestä. Painon suunta on kuitenkin ollut koko ajan ylöspäin ja neuvolassa on kehuttu, että ei kai siinä mitään, mut edellisestä neuvolkäynnistäkin alkaa olla jo kuukausi. Pari viikkoa sitten punnittiin tarkkuusvaa'alla, tuolloin laskin että 250g/viikko olis tullut painoa. Nyt en sitten tiedä, neuvola on vasta viikon päästä..
 
"Aapee"
[QUOTE="vieras";24756037]ota se pullo kooknaan pois, pilaat vaan imetyksen sillä[/QUOTE]


Siitä on vaikea luopua kun on ottanut pullosta kuitenkin noinkin paljon.. Ja kyse ei ole siitä etteikö imetyksen eteen olisi tehty töitä. Voin rehellisesti sanoa että oon tehnyt kaikkeni että maitoa tulis mahdollisimman paljon.
 
"vieras"
Meillä 5-viikkoinen vauva joka saanut rintamaidon lisäksi korviketta. Alusta asti imetys takkuili, sai jo synnärillä lisämaitoa ja sai kamalia rintaraivareita. Sinnikkäästi jatkoin imetystä ja annoin aikansa raivota. Edelleen saa raivareita.

3 päivää sitten jätettiin korvikkeet pois ja sinä aikana ei ole kakkaa tullut. Ennen tuli kerran päivässä. En tiedä liityykö tohon korvikkeesta luopumiseen vai onko vaan sattumaa. Korvike on kuulema "raskaampaa" kuin rintamaito.
 
Meillä oli tuo 4 muksu vauvana semmonen, että kakkasi kerran kuussa. ja olin hyvinkin huolissani, mutta lääkäri sanoi, että se on normaalia pienelle vauvalle, että kuluttaa kaiken ravinnon kasvamiseen.
ja jos pissaa tulee niin luultavasti kaikki on ok.
mutta suosittelen silti kääntymään oman neuvolan/lääkärin puoleen koska se on varmin taho tarkistamaan tilanteen ja antaa sinulle rauhan.

Ja tuosta imetyksestä, lakkaa yrittämästä, tee siitä yhteinen hetki vauvan kanssa, rentoudu. niin kauan kun se on vauvalle hyvä ja sinulle hyvä niin anna jatkua. ja anna sitä korviketta sillon kun vauva sitä tarvitsee.
Imetyksen pitäisi tuntua ihan hyvältä läheisyydeltä, ja jos olet kauhen stressaantunut siitä riittääkö maito ja onnistuuko imetys, vauva vaiustoaa sen ja ilmaisee sen levottomuutena.tosin 2-3kk iässä on kasvamisvaihe ja lapsi tilaa lisää maitoa tieheällä imemisen tarpeella ja itkulla. ja jos se imetys ei tunnu hyvältä niin lopeta ihmeessä.se on täysin sinun asiasi :)
 

Yhteistyössä