Immunologia A puuttuminen kokonaan - onko muita - kokemuksia?

SMP
Sairastalelua yms, ihme kuumeita, joilla ei selvityksiä. Julkinen puoli ei suostunut alkamaan tutkmaan. Menimme yksityiselle. Lapsesta 1v9kk otettiin kaikki imunologiaan liittyvät testit. Selvisi että A:n puutos. eli käytännössä ei omaa vastuskykyä limakalvoilta saataville pöpöille ollenkaan. Paranee kuulemma kouluikään mennessä.

Onko muita, vastaavia pikkuisia? Miten olette pärjäilleet sairasteluiden kanssa?
 
Kysymyksessä lienee immunoglobuliini A:n puutos, ei immunologia A:n puutos.

Hoitoryhmä pieneksi eli perhepäivähoitoon jos kotihoito ei mahdollinen. Erittäin hyvä käsihygienia, eli käsiä pestään koko ajan. Vältetään isoihin massatapahtumiin menoa esim. kauppakeskukset ja vastaavat, mäkkärissä syönnit ja vastaavat. Hoidossa muiden vanhemmat infottava, jotta eivät toisi puolisairaita lapsia tartuttamaan. Tuttavapiirin informoiminen, jotta eivät tule sairaana teille ettekä te mene sairaiden luokse kylään. Nuhakin on sairaus ja yskä, mitä monet eivät sairaudeksi lainkaan luokittele. Kun on immuunipuutos, tietää kyllä, että siitä se tautikin sitten lävähtää päälle.

Toivottavasti pääsette siitä eroon ja saatte jonkinmoisen vastuskyvyn. Vaatii kyllä asennemuutoksen kaikilta, koko perheeltä, ja hoitopaikan vaihdoksen, jos lapsi on päiväkodissa.
 
Meidän esikoisella, 3-vuotta, on immunoglobuliini A:n puutos. Pienempänä sairasteli jonkin verran, ei kamalasti. Nyt on mielestäni ihan niinkuin muutkin, ei sairastele sen enempää. Sairasti esim. vasta nyt ensimmäisen vatsatautinsakin. Meillä puutos löytyi ihan vahingossa kun etsittin keliakiaa verikokein.
Lisäksi sairaalassa lääkäri sanoi, ettei puutoksen pitäisi vaikuttaa normaalielämään juuri mitään. Tietysti erojakin voi olla ja joku tosiaan sairastelee helpommin.

Ellapuun mainitsemaa tiputuksessa annettua immonoglobuliinia ei anneta ennenkuin elimistöstä puuttuu myös toinen immonoglobuliini, muistaakseni G.

Eli sanoisin, ettei kannata etukäteen miettiä ja murehtia. Teilläkin voi tilanne vielä muuttua ja sairastelut vähentyä. Ja juuri noi elinan mainitsemat jutut on tärkeitä. Minä ainakin pitäisin huolen ettei tutut tule sairaana kylään tai itse vie kylään jos siellä joku on yhtään kiepä. Jos kaikkea alkaa varomaan niin kohtahan ette voi elää normaalia elämää ollenkaan!
 

Yhteistyössä